Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μ αρέσει που δίνετε δίκιο σε κάποιον που απλά δε μπόρεσε να δει ή να αντιδράσει σε ένα εμπόδιο που δεν βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και μάλιστα με το φοβερό επιχείρημα ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια αντανακλαστικά. Αυτός που σήμερα (χθες, προχθές ή όποτε έγινε το συμβάν) έπεσε να μια ανοικτή πόρτα επειδή κατά πως φαίνεται δε την αντιλήφθηκε αύριο μπορεί να μην δει τον πεζό στη διάβαση και να τον πάρει μαζί του. Αν είναι δυνατόν να δικαιολογούμε απρόσεκτους οδηγούς.

Επίσης λέτε ότι φταίει ο TS επειδή δεν έκανε την επιβίβαση του παιδιού από τη μεριά του πεζοδρομίου. Αν πχ είχε δύο παιδιά να βάλει τι ακριβώς θα λέγατε;

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχεις εσυ τα ιδια αντανακλαστικα και το πως καταλαβαινω σκεφτομαι πως οδηγο;δεν νομιζω οτι γινεται αυτο.τα αντανακλαστικα του καθενα ειναι διαφοερτικα και η αντυληψη στην οδηγησει.παντα ομως με το νομο.

Δημοσ.

Συνυπαιτιότητα λέγεται αυτό παιδιά, πολύ το κουράζουμε.Απλα δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε το μέτρο ευθύνης του καθενός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συζήτηση κάνουμε,  μην τσακωνεστε.  Για εμένα αν δε μπορείς να περάσεις ή δεν είσαι σίγουρος περιμένεις! Σαν κάτι τύπους που στουκαρουν επειδή αποφάσισαν να στριψουν τελευταία στιγμή.  Πάνε παρακάτω ρε άνθρωπε ή μην πας με 1000 αν δεν το κατέχεις.  Δηλαδή αν μας χτυπούσε θα έλεγε δε βαριέσαι ήταν ζώο καλά να πάθει; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να προσέχω μόνο εγώ τον άλλον και ο άλλος δικαιολογείται να σε βαρέσει ακόμη και ζώο να είσαι 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε

Συζήτηση κάνουμε,  μην τσακωνεστε.  Για εμένα αν δε μπορείς να περάσεις ή δεν είσαι σίγουρος περιμένεις! Σαν κάτι τύπους που στουκαρουν επειδή αποφάσισαν να στριψουν τελευταία στιγμή.  Πάνε παρακάτω ρε άνθρωπε ή μην πας με 1000 αν δεν το κατέχεις.  Δηλαδή αν μας χτυπούσε θα έλεγε δε βαριέσαι ήταν ζώο καλά να πάθει; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να προσέχω μόνο Εγώ τον άλλον και ο άλλος δικαιολογείται να σε βαρέσει ακόμη και ζώο να είσαι 

στην φαση την δικη σου δεν προσεχες τον αλλον και το βασικοτερο δεν προσεξες για την ασφαλεια του παιδιου σου.δεν τα λεω αυτα θυμομαινα η νευριασμενα μην με παρεξηγησης.

Δημοσ.

Έχει υπαιτιότητα αναμφίβολα ο άλλος οδηγός, ειδικά από τη στιγμή που λογικά το εμπόδιο στον δρόμο του ήταν σταθερό, καθώς δεν επέδειξε την προσοχή και την προσήλωση που απαιτείται από τις περιστάσεις για να αποφύγει το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Όπως επίσης έχεις και εσύ επειδή υποτιμήσεις τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ενώ ειχες δυνατότητα ευχερώς να το κάνεις. Τον βαθμό επί τοις εκατό για τον καθένα θα στον έβγαζε το δικαστήριο και μόνο.Ολα τα υπόλοιπα είναι απλά γνώμες του καθενός εδώ μέσα, λογικά ημιμαθή κιόλας.

Δημοσ.

Μα ειπα εξαρχης πως η μεγαλύτερη μαλακια ηταν το οτι εβαλα σε κίνδυνο το παιδί,  θα έπρεπε να με τιμωρήσουν μονο για αυτό,  ο άλλος βέβαια θα μπορούσε να ειχε σταματήσει για 10 δευτερόλεπτα αντί να μας στουκαρει 

Κανονικά θα έπρεπε δηλαδή ο δικαστής να πει , έλα εδώ ρε παπαριδη κοντεψες να σκοτώσεις το παιδί τσακω ένα 1000αρικακι να βάλεις μυαλό. εγω υπέρ είμαι και θα το καταλάβαινα πολύ καλά 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Μα ειπα εξαρχης πως η μεγαλύτερη μαλακια ηταν το οτι εβαλα σε κίνδυνο το παιδί,  θα έπρεπε να με τιμωρήσουν μονο για αυτό,  ο άλλος βέβαια θα μπορούσε να ειχε σταματήσει για 10 δευτερόλεπτα αντί να μας στουκαρει 

Δεν υπάρχει λόγος απολογίας  φίλε. 

Αν έχει οπτικό πεδίο και χρόνο αντίδρασης λόγω απόστασης ο άλλος,  φταίει. Μιλάμε για δρόμο σε πόλη με παρκαρισμενα αυτοκίνητα με πολύ χαμηλές ταχύτητες . Δεν είσαι στην εθνική οδό που πρέπει να βάλεις τρίγωνο κλπ. Είσαι σταθερό εμπόδιο. Αν δεν είναι σίγουρος ότι χωράει, περιμένει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δικο σου ειναι το φταιξιμο. Εσυ ανοιξες την πορτα και επεσε ο αλλος πανω. Εχω ρωτησει και ασφαλιστη παλιοτερα για αυτο. Εσυ εθεσες το,παιδι σε κινδυνο οχι ο αλλος που κατηγορεις. Αν το παιδι τραυματιζοταν θα εβριζες τον αλλον ενω κανονικα εσυ εχεις την πρωτη ευθυνη.

ολη την ωρα μου ανοιγουν τις πορτες, καμια μερα δεν θα πατησω φρενο ενγκαιρα και θα μαθουν with the hard way.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

ολη την ωρα μου ανοιγουν τις πορτες, καμια μερα δεν θα πατησω φρενο ενγκαιρα και θα μαθουν with the hard way.

Η όλη συζήτηση γίνεται επειδή δεν άνοιξε απότομα την πόρτα.  Αν την άνοιξε απότομα και δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης,  σαφώς φταίει ο ts.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Έχει υπαιτιότητα αναμφίβολα ο άλλος οδηγός, ειδικά από τη στιγμή που λογικά το εμπόδιο στον δρόμο του ήταν σταθερό, καθώς δεν επέδειξε την προσοχή και την προσήλωση που απαιτείται από τις περιστάσεις για να αποφύγει το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Όπως επίσης έχεις και εσύ επειδή υποτιμήσεις τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ενώ ειχες δυνατότητα ευχερώς να το κάνεις. Τον βαθμό επί τοις εκατό για τον καθένα θα στον έβγαζε το δικαστήριο και μόνο.Ολα τα υπόλοιπα είναι απλά γνώμες του καθενός εδώ μέσα, λογικά ημιμαθή κιόλας.

Θα πρεπει να αποδειχθει οτι ο αλλος ειχε μεγαλο χρονο αντιδρασης. Δεν ειναι ευκολο. Για να αναστραφει η υπαιτιοτητα ή να βγει συνυπαιτιοτητα.

Δημοσ.

Θα σας να κρατήσω ενήμερους αν και πιστεύω θα βγει συνυπαιτιοτητα 

Αν την άνοιγα απότομα το παιδί θα ήταν στο δρόμο και εγώ όρθιος , εδώ μιλάμε πρόλαβα να τον βάλω στο κάθισμα 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Μ αρέσει που δίνετε δίκιο σε κάποιον που απλά δε μπόρεσε να δει ή να αντιδράσει σε ένα εμπόδιο που δεν βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και μάλιστα με το φοβερό επιχείρημα ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια αντανακλαστικά. Αυτός που σήμερα (χθες, προχθές ή όποτε έγινε το συμβάν) έπεσε να μια ανοικτή πόρτα επειδή κατά πως φαίνεται δε την αντιλήφθηκε αύριο μπορεί να μην δει τον πεζό στη διάβαση και να τον πάρει μαζί του. Αν είναι δυνατόν να δικαιολογούμε απρόσεκτους οδηγούς.

Επίσης λέτε ότι φταίει ο TS επειδή δεν έκανε την επιβίβαση του παιδιού από τη μεριά του πεζοδρομίου. Αν πχ είχε δύο παιδιά να βάλει τι ακριβώς θα λέγατε;

Και κάτι ακόμα που ξεχνάνε όλοι... Τουλάχιστον στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις, μπορεί να έιναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο να ανοίξεις την πόρτα από την πλευρά του πεζοδρομίου ή να μπορείς να την ανοίξεις ελάχιστα, γιατί:
1. Ακριβώς απ'΄εξω έχει δέντρο
2. Το πεζοδρόμιο είναι πολύ υψωμένο
3. Ο κυρ τέτοιος ή κυρ τέτοια έχουν απλώσει καφάσια ή whatever απ'εξω.
4. Ένα παπάκι καλύπτει το πεζοδρόμιο.

Πάντως γενικότερα, αν όντως πέρασαν τόσα πολλά δευτερόλεπτα ώστε ο TS να είχε προλάβει να βγει, πιάσει παιδί, βάλει παιδί μέσα, τότε φυσιολογικά του έτυχε ένας παπάρας που δεν ξέρει να οδηγεί. Απο εκεί και πέρα ο νόμος μπορεί να θεωρεί τον TS υπεύθυνο. Υπο νορμαλ συνθήκες, αν όντως δεν υπήρχε αμάξι άλλο και μου το έκαναν αυτό και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου έτσι, τότε... το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα έκανα comments εδω...

Δημοσ.

Καλά δε θα τον κοπανουσα τον άνθρωπο αφού μιλάμε μόνο για σίδερα,  θα τα φτιάξουμε,  είναι και γείτονας όπως είπα δεν πιστεύω πως το ήθελε μάλλον δεν πρόσεχε καν 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...