Whargoul Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 No1 κανόνας για δική σου ασφαλεία είναι να θεωρείς του υπόλοιπους οδηγούς στραβούς αφηρημένους γέρους που δεν μπορούν να υπολογίσουν τις διαστάσεις του αμαξιού τους. Το λιγότερο που θα είχες να κάνεις, είναι να έχεις τα μάτια σου ορθάνοιχτα για πιθανόν ερχόμενα αυτοκίνητα σε περίπτωση που ένας τέτοιος ερχόταν κατά πάνω σου. Δεν το έκανες αυτό και τελικά ήρθε! 5
isay Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @isayπαρκαρισμνενος ήμουν νόμιμα, σε θεση κατοικων , είναι σίγουρα μπερδεμένο Το κατάλαβα, αλλά σου εδωσα παραδειγματα για τις ασάφειες κατά περιπτωση. Θα στο τραβήξω απο τα αυτιά για να καταλάβεις. όντας παρκαρισμένος σε νομιμη θεση αν ανοιξεις την πορτα χωρίς να ελέγξεις, ο φταίχτης εισαι εσυ. Εδω με την ανοιχτή πορτα, ήσουν εμποδιο στην κίνηση, εφοσον δεν ειχες μεριμνήσει για την έγκαιρη προειδοποιηση των άλλων. Στο λεω πάλι, σταμάτα να ασχολείσαι ποιος φταίει και ποσο, κρατα σαν μαθημα οτι δεν σε πήρε σβάρνα και την επομενη φορά εχε το νου σου και στο δρόμο οταν βάζεις μεσα το παιδι. Δεν ξερω τι αμαξι εχεις, αλλά επειδη προφανως ειναι συχνό το φόρτωμα-ξεφόρτωμα του παιδιου, στη θεση σου θα αγοραζα και θα εβαζα αυτοκολλητα στα πλαινα της πορτας, ώστε να ειναι πιο ευδιακριτο το οριο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δεκτό , θα μπορούσα να έβαζα τον μικρό από την μεριά του πεζοδρομίου, από την άλλη πάλι μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να φταίει κάποιος αν δεν σταματήσει ο άλλος. Αν ήταν άλλο εμπόδιο δηλαδή τι θα έκανε; Θα το χτυπούσε;
isay Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, giotis1982 είπε ... προσωπικά όταν βλέπω κάποιον να βαζοβγαζει κάτι από ευγένεια σταματάω ειδικά αν έχει παιδί. ... Edit γιατι ξεχασα να σχολιασω θετικά το παραπανω. Το κάνω κι εγώ και πολλές φορές κλεινω και το δρόμο (λιγο λοξά το αμαξι) για τα βιαστικά μηχανάκια. Εξαιρέσεις οταν διπλο-τριπλοπαρκάρουν για να φορτώσουν, όταν 3-5 μετρα πιο περα ειναι πιο ασφαλες. Εκει κορνάρισμα και αμα ειναι και για παιδι, κράξιμο κανονικό που δεν προσεχει το παιδι του.
nikos1982 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 κοιτα αν ειχες την πορτα που ειναι προς τον δρομο ανοιχτη μαλλον φταις εσυ.παντα ο κοσμος μπαινει απο την μερια του πεζοδρομιου και ιδικα οταν εχεις παιδι. αν οντος ηταν η πορτα προς τον δρομο και ησουν και πανω σε στροφη λογικο το βρισκω να φταις εσυ. 3
Whargoul Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, giotis1982 είπε [...] από την άλλη πάλι μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να φταίει κάποιος αν δεν σταματήσει ο άλλος. Αν ήταν άλλο εμπόδιο δηλαδή τι θα έκανε; Θα το χτυπούσε; Oι μισοί οδηγοί, εάν δε είναι και περισσότερο, πλέον οδηγούν και μιλούν στο κινητό, ή γράφουν μηνύματα, ή καπνίζουν πίνοντας καφές και τρώγοντας τυρόπιτα ταυτόχρονα. Είναι πλέον υποχρεωτικό να θεωρείς ότι ο άλλος δεν θα σε δει και θα καρφώσει πάνω σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι και δεν παίζει ο άνθρωπος να μη σταματούσε είναι και γείτονας, πιστεύω πως ήταν απλά αφηρημένος για αυτό λέω ευτυχώς που δε χτυπήσαμε . Τώρα για τη ζημιά θα τη φτιάξω έτσι και αλλιώς αφου εχω και τη μικτή Επίσης να πω πως δεν είναι πάντα εφικτό να παρκάρεις στη μεριά του μη πεζοδρομίου το αμάξι έτσι ώστε να έχεις το καθισματακι εκει Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
alpo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι καθαρά δικό σου το φταίξιμο. Σύμφωνα με το Άρθρο 30 του Κ.Ο.Κ.: 1. Απαγορεύεται σε όλους να ανοίγουν ή να αφήνουν τις πόρτες του οχήματος ανοικτές ή να εισέρχονται/εξέρχονται αυτού, αν προηγουμένως δεν βεβαιωθούν ότι, εκ των ενεργειών τους, δεν προκαλείται κίνδυνος στους χρήστες της οδού. 2. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι (20,00) ευρώ. Ευτυχώς να λες που ο άλλος δεν ήταν οδηγός δικύκλου. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από alpo 1
isay Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Δεκτό , θα μπορούσα να έβαζα τον μικρό από την μεριά του πεζοδρομίου, από την άλλη πάλι μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να φταίει κάποιος αν δεν σταματήσει ο άλλος. Αν ήταν άλλο εμπόδιο δηλαδή τι θα έκανε; Θα το χτυπούσε; Η κυκλοφορία οχημάτων βασιζεται στην ομαλή ροή και οχι οτι βάζουμε εμποδια στους οδηγους για να δουμε αν εχουν ικανοτητες, με εξαιρέσεις περιπτώσεις αναγκης. Δεν εχει σημασία τι εμποδιο ειναι αλλά οι επιμέρους συνθήκες. Αν πχ οδηγώ με 20-30 στην πολή και πεταχτεί ένα ζωο (για να μην πω παιδι) και το χτυπήσω θανάσιμα, δεν θα μπω φυλακή. Όσο υπευθυνος είναι ο οδηγος για το οχημα του, αλλο τόσο υπευθυνος ειναι ο πεζός οταν βρίσκεται στο οδοστρωμα για αυτο με βλέπεις να επιμενω οτι μην κοιτάς ποιος φταίει αλλά να φροντιζεις για τη δική σου ασφάλεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Α εχω και πρόστιμο; Η τροχαία πάντως δε με έγραψε! Τώρα για να ξεκαθαρίσω πάλι πως έγινε: Περνά ένα αυτοκίνητο, ανοίγω την πόρτα, βάζω το μικρό, σκύβω να δέσω τη ζώνη, ακούω ένα μπάμ και βλέπω έναν στον πισινό μου πέντε πόντους από αυτόν δηλαδή, να με κοιτάει, έπρεπε να βγάλω σελφι! Δεν είχε αμάξια όταν άνοιξα την πόρτα, δεν πιστεύω πως δε θα σταματούσε αν δεν πήγαινε αφηρημένος και προφανώς με έφτασε γρήγορα, ο δρόμος είναι ευθεία και είχε καλό φωτισμό . Προφανώς και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το πεζοδρόμιο για τη φόρτωση.
1988panos2171 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Καλά εδώ πέρα ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του για να το παίξει γνώστης. Σε λίγο κάποιος μπορεί να πει ότι είσαι για αυτόφωρο... Το πράγμα είναι μπερδεμένο. Από τη στιγμή που και αυτός δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του τότε δε θα βγάλεις εύκολα άκρη.
nikos1982 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, 1988panos2171 είπε Καλά εδώ πέρα ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του για να το παίξει γνώστης. Σε λίγο κάποιος μπορεί να πει ότι είσαι για αυτόφωρο... Το πράγμα είναι μπερδεμένο. Από τη στιγμή που και αυτός δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του τότε δε θα βγάλεις εύκολα άκρη. ελα ρε πανο μαθεμας λιγο τι παιζει.δεν φωροτνης δεν επιβιβαζεισ ποτε απο την μερια του δρομου οτι και να γινει εκει φταις.τα λεωφορεια ειναι χαζα που μονο απο την μια μερια εχουν πορτες και βγαινει ο κοσμος;;;;μην προσβάλλεις την νοημοσύνη κανενος. 3
adi32 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Τι λέτε του ανθρώπου? Δηλαδή απαγορεύεται να μπει στο αυτοκίνητο μου άνθρωπος από τις πόρτες που είναι στην πλευρά του δρόμου? Αν θέλω να βάλω έναν ανάπηρο έναν παππού ένα μωρό θα τους βάλω από την πλευρά του πεζοδρομίου μόνο επειδή είναι ο άλλος αφηρημένος στραβουλιακας και έρχεται σα ζώο και μου παίρνει την πόρτα? 1
alpo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε Καλά εδώ πέρα ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του για να το παίξει γνώστης. Σε λίγο κάποιος μπορεί να πει ότι είσαι για αυτόφωρο... Το πράγμα είναι μπερδεμένο. Από τη στιγμή που και αυτός δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του τότε δε θα βγάλεις εύκολα άκρη. Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Δεν σου ήταν αρκετά σαφή η νομοθεσία; Ή μήπως απλά έχεις αντίθεση άποψη; Αν διαφωνείς με τον νόμο, απλά δεν μας νοιάζει. Εμένα πάντως με ένοιαξε αρκετά, όταν πριν από 18 χρόνια, κάποιος γέρος πίστευε ότι δεν χρειαζόταν να προσέξει αρκετά όταν άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του την στιγμή που πέρναγα εγώ με το παπί. Το αποτέλεσμα μπορώ να στο δείξω και ακόμη και τώρα. Ένα σημάδι στο μηρό μου για όλη μου την ζωή. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Και το ξαναλέω δε με νοιάζει αν φταίω, θα το φτιάξω έτσι και αλλιώς, απλά μου κάνει εντύπωση πως δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πλευρά του δρόμου ακόμη και αν είναι άδειος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα