vairass Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Εδώ λένε κάποιοι για αντίστοιχα περιστατικά που τους συνέβησαν (και βγήκαν υπαίτιοι), και ορισμένοι συνεχίζουν να ερμηνεύουν τον ΚΟΚ με συναισθηματικά κριτήρια. Εννοείται ότι πρέπει να ήμαστε άνθρωποι στο δρόμο (και γενικώς) κι όχι ζώα. Ο Κώδικας είναι Κώδικας όμως, είτε μας αρέσει είτε όχι. Είτε τον θεωρούμε δίκαιο, είτε άδικο. Επίσης, δεν θυμάμαι να έδωσε κάποιος δίκιο στον απρόσεκτο, αλλά έδωσε άδικο στην ανοικτή πόρτα. Δεν χτύπησε τον πεζό όμως, αλλά την πόρτα. Ωπα απορία... Πως γίνεται και δεν χτύπησε τον άνθρωπο αλλά την πόρτα; Πώς έμεινε η πόρτα ανοιχτή χωρίς να είναι εκεί;
ktlk21 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Επεσα πάνω στο θέμα και απλά γελάω...Φως φανάρι γτ η κοινωνια μας πάει κατα διαόλου..Το έχω πει πολλές φορές ...Μακαρι να βγει η τροχαία ένα μηνα σερί και να γράφει ότι κινηται...θα χαθουν τα μισα διπλωματα και θα αποπληρωθει το μισο χρεος της χωρας... 1
Whargoul Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, adi32 είπε Θες να μου πεις ότι ένας που μένει τυφλός 10" κι έρθει και σκοτώσει 10 άτομα σε στάση ή δε σταματήσει σε στοπ ή μπει στο αντίθετο ρεύμα σε στροφή και πέσει πάνω σου θα είναι αθώος Εύχομαι να μην είσαι οδηγός που μένει 10'' τυφλός. Ούτε να τύχει τέτοιος απέναντι σου. Έλεος, λογική μπουζούκι. Όλοι οι οδηγοί μπορούν να "τυφλωθούν" αν τους έρθουν απανωτά φταρνίσματα έτσι στα ξαφνικά. Δεν επιλέγεις να μείνεις τυφλός λόγω φταρνίσματος. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το αποφύγει ή να το ελέγξει ή να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά σαν φταρνίζεται. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας σε περίπτωση που αδυνατείς να το καταλάβεις. Οπότε πες μου εσύ με ποιο σκεπτικό χαρακτηρίζεις κάποιον που προκάλεσε ένα ατύχημα λόγω πχ φταρνίσματος, επικίνδυνο δολοφόνο? Το ότι δεν είναι αθώος ή φταίει εν μέρος ή ολικός για το συμβάν δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι επικίνδυνος δολοφόνος. Υπάρχουν και τα ατυχήματα και είναι μέρος της καθημερινότητας. Εσύ να κλείνεις τα μάτια και να περνάς από τις διαβάσεις πεζών επειδή οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σε δουν και να σταματούν. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, εγγυημένα δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα. Όποιος σε πατήσει, πρέπει αυτομάτως να πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες στην Ηλ. . καρέκλα ως επικίνδυνος δολοφόνος αφού κανένας δικαιολογητικό δεν είναι λογικό να έχει. 1 1
primeragt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Αυτοι που λετε οτι πρεπει να αποβιβαζομαστε και να επιβιβαζομαστε μονο απο την πλευρα του πεζοδρομιου ελπιζω να μην αδηγατε ποτε σας με συνοδηγο και να παρκαρετε το αυτοκινητο σας παντα απο την αριστερη πλευρα για να βγενετε νομιμα και αφηστε τη ζηζυγο γκομενα whatever να κατεβει η να μπει παρανομα... 2 λεπτά πριν, Whargoul είπε Έλεος, λογική μπουζούκι. Όλοι οι οδηγοί μπορούν να "τυφλωθούν" αν τους έρθουν απανωτά φταρνίσματα έτσι στα ξαφνικά. Δεν επιλέγεις να μείνεις τυφλός λόγω φταρνίσματος. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το αποφύγει ή να το ελέγξει ή να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά σαν φταρνίζεται. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας σε περίπτωση που αδυνατείς να το καταλάβεις. Οπότε πες μου εσύ με ποιο σκεπτικό χαρακτηρίζεις κάποιον που προκάλεσε ένα ατύχημα λόγω πχ φταρνίσματος, επικίνδυνο δολοφόνο? Το ότι δεν είναι αθώος ή φταίει εν μέρος ή ολικός για το συμβάν δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι επικίνδυνος δολοφόνος. Υπάρχουν και τα ατυχήματα και είναι μέρος της καθημερινότητας. Εσύ να κλείνεις τα μάτια και να περνάς από τις διαβάσεις πεζών επειδή οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σε δουν και να σταματούν. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, εγγυημένα δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα. Όποιος σε πατήσει, πρέπει αυτομάτως να πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες στην Ηλ. . καρέκλα ως επικίνδυνος δολοφόνος αφού κανένας δικαιολογητικό δεν είναι λογικό να έχει. Μα αυτη ειναι η λογικη που επικρατει εδω στο θεμα. Ανοιξε την πορτα ο ts να βαλει το παιδι του βγηκε αμεσως απροσεκτος δολοφονος πατερας/μητερα γιατι τι εκθεσε σε κινδινο. Ουτε οι πεζοι που ανεφερες θα πρεπει να περνανε γιατι δεν μπορουν να ξερουν αν κατα τη διαρκεια που χρειαζετε να περασουν δεν θα ερθει καποιος και γινουν αμμεσα παρανομα εμποδια 1
adi32 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Whargoul είπε Όλοι οι οδηγοί μπορούν να "τυφλωθούν" αν τους έρθουν απανωτά φταρνίσματα Αν σου τυχαινουν απανωτά φταρνισματα και τυφλώνεσαι πατάς αλαρμ και κανείς στην άκρη μέχρι να ξεστραβωθεις δεν πατάς γκάζι κι όποιον πάρει ο χάρος 3
Whargoul Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, adi32 είπε Αν σου τυχαινουν απανωτά φταρνισματα και τυφλώνεσαι πατάς αλαρμ και κανείς στην άκρη μέχρι να ξεστραβωθεις δεν πατάς γκάζι κι όποιον πάρει ο χάρος Θέλω να σε δω να πατάς τα αλάρμ, και ταυτόχρονα να κάνεις στην άκρη σαν φταρνίζεσαι σε τυχαία στιγμή. 32 λεπτά πριν, primeragt είπε Μα αυτη ειναι η λογικη που επικρατει εδω στο θεμα. Ανοιξε την πορτα ο ts να βαλει το παιδι του βγηκε αμεσως απροσεκτος δολοφονος πατερας/μητερα γιατι τι εκθεσε σε κινδινο. Ουτε οι πεζοι που ανεφερες θα πρεπει να περνανε γιατι δεν μπορουν να ξερουν αν κατα τη διαρκεια που χρειαζετε να περασουν δεν θα ερθει καποιος και γινουν αμμεσα παρανομα εμποδια Όχι, με αυτή την λογική σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός είτε έχεις τον νόμο με τον μέρος σου, είτε όχι γιατί accidents happen. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από Whargoul
dtzgr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Θέλω να ακούσω τι θα πει ο δικαστής όταν ο δικηγόρος πει: Κυριε πρόεδρε προφανως και δεν φταίμε. Τον φάγαμε γιατί απλά φταρνιστηκαμε. Αντιθέτως ο μακαρίτης δεν έφερε φωσφοριζον γιλέκο και φανο θυελλης όταν εμπόδιζε την κυκλοφορία διασχίζοντας το στενο δρόμο για να πάει σπίτι του, άρα απλά πλήρωσε την απροσεξία του. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Αμήν.
adi32 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, Whargoul είπε 26 λεπτά πριν, adi32 είπε Θέλω να σε δω να πατάς τα αλάρμ, και ταυτόχρονα να κάνεις στην άκρη σαν φταρνίζεσαι σε τυχαία στιγμή Δεν έχω τέτοια προβλήματα υγείας ώστε να φταρνίζομαι και να τυφλωνομαι για 10"
takisggg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, takisggg είπε δεν νομιζω οτι τα δικα μας λαθη πρεπει να τα μετατοπιζουμε στους αλλους !!! απο την στιγμη που εμποδιζω την κυκλοφορια κατα οποιον τροπο ευθηνομαι στο πληρες, πρωτα κυτταω την ασφαλεια μου, που σημαινει απο την θυρα που δεν εμποδιζω την κυκλοφορια και μετα διασφαλιζω και τους διερχομενους οδηγους δεν κυτταω μονο πως με βολευει εμενα εστω και αν ειναι για ενα δευτερολεπτο ( ειναι θεμα θρασους αυτο ) χωρις να εννοω εσας φυσικα πραττω .... εσεις πραξαττε αντιθετα προφανος .. δεν ημουν μπροστα συμφωνα με τα λεγομενα σας και την απλη λογικη μιλαω εσας δεν σας εχει τυχει να ειναι διπλοπαρκαρισμενοι η να εχουν ανοιξη την θυρα του αυτοκινητου τους και να εχετε κινδινεψει κατα τον ιδιο τροπο;; τοτε τι ειπατε;; οτι φταιει ο αλλος ;;;;
Whargoul Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, adi32 είπε Δεν έχω τέτοια προβλήματα υγείας ώστε να φταρνίζομαι και να τυφλωνομαι για 10" Δεν είναι πρόβλημα υγείας το φτάρνισμα σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει! Και το "τύφλωμα" είναι σε εισαγωγικά αν δεν το πρόσεξες. + το τι εσύ προσωπικά μπορεί να πάθεις/παθένεις/δεν παθένεις, καμιά σχέση δεν έχει με την συνολική εικόνα των οδηγών. 39 λεπτά πριν, dtzgr είπε Θέλω να ακούσω τι θα πει ο δικαστής όταν ο δικηγόρος πει: Κυριε πρόεδρε προφανως και δεν φταίμε. Τον φάγαμε γιατί απλά φταρνιστηκαμε. Αντιθέτως ο μακαρίτης δεν έφερε φωσφοριζον γιλέκο και φανο θυελλης όταν εμπόδιζε την κυκλοφορία διασχίζοντας το στενο δρόμο για να πάει σπίτι του, άρα απλά πλήρωσε την απροσεξία του. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Αμήν. Στην χειρότερη θα σου δώσει συνυπαιτιότητα εάν δεν έτρεχες ή πέρασες με κόκκινο, ή δεν έκανενες καμιά άλλη βλακεία. Δεν θα σε κατηγορήσει για απόπειρα δολοφονίας. Ο πεζός έχει και την υποχρέωση να διασταυρώνει με ασφαλή τρόπο και για τον ίδιο και για τους άλλους, σε ευδιάκριτα σημεία, σε σωστά σημεία, γρήγορα κλπ κλπ. http://www.legalaction.gr/TROXAIA/πωσ-αντιμετωπιζεται-η-παρασυρση-πεζου-απο-τα-δι�.html Ακόμα και πλήρη υπαιτιότητα σε πεζούς δίνουν. https://www.pezh.gr/sites/pezh.gr/files/pezh.gr/hmerida/nomikh.htm Αναφορά σε κείμενο Η διάταξη αναφέρεται σε τρίτους προφανώς πεζούς, που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα και όχι σε οδηγούς οχημάτων που συγκρούονται, στην περίπτωση των οποίων ισχύει ο γνωστός μας ΓΠΝ/1911. Με το άρθρο αυτό καθιερώνεται τεκμήριο υπαιτιότητος του πεζού όταν: α) ο πεζός δεν κυκλοφορεί συννόμως, β) ο ζημιώσας οδηγός κυκλοφορεί συννόμως. Το βάρος αποδείξεως μετατίθεται στον ζημιωθέντα πεζό, που οφείλει να αποδείξει ότι αυτός δεν φταίει ώστε να απαλλαγεί από το μαχητό τεκμήριο υπαιτιότητας αφού και ο οδηγός θα αποδείξει ότι η δική του συμπεριφορά ήταν σύννομη. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από Whargoul
jimmy213 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, vairass είπε Ωπα απορία... Πως γίνεται και δεν χτύπησε τον άνθρωπο αλλά την πόρτα; Πώς έμεινε η πόρτα ανοιχτή χωρίς να είναι εκεί; Αν δεν κάνω λάθος, δεν ανέφερε τραυματισμό ο TS. Για το χτύπημα στην πόρτα μίλησε.
OLDjunior Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε τα πράγματα είναι απλά , σύμφωνα με τον ΚΟΚ αν ο δρόμος που ήσουν σταθμευμένος είναι χαρακτηρισμένος λεωφόρος τότε φταις . Αν ο δρόμος είναι απλός ( στενό δηλαδή απλό σε κατοικημένη περιοχή ) τότε φταίει ο άλλος , διότι θα έπρεπε να έχει σταματήσει ( να διευκρινήσω φταίει ο άλλος εφόσον είχες αποδεδειγμένα ανοιχτή την πόρτα και δεν την άνοιξες απότομα ) . Σε κατοικημένη περιοχή ( όχι λεωφόρο ) πάντα φυλάς πεζούς ( φυσικά ) και εμπόδια .πχ. Έχει διπλό παρκάρει ο άλλος και περνάς ίσα ίσα αν του χτυπήσεις τον καθρέφτη πολύ απλά φταις. Αντίστοιχα , αν σε μια λεωφόρο χτυπήσεις πεζό που πετάχτηκε και πέρασε απέναντι , σου πληρώνει και την ζημιά του αυτοκινήτου ( μακάβριο sorry ) Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από OLDjunior 1
Razor333 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Τα πραγματα ειναι απλα, με την συσσωμη ανοχη της Ελληνικης κοινωνιας και της πληρης απουσιας αστυνομευσης, οι νομοι γραφτηκαν ξανα συμφωνα με την βολεψη μας, δεν μου κανει εντυπωση που παρανομες συμπεριφορες οταν ερχεται η ωρα της κλησης και ακομα χειροτερα του ατυχηματος, ξενιζουν τον Ελληνα οδηγο που πιστευει οτι εχει δικιο στα παντα.
adi32 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 39 λεπτά πριν, Whargoul είπε Δεν είναι πρόβλημα υγείας το φτάρνισμα σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει! Και το "τύφλωμα" είναι σε εισαγωγικά αν δεν το πρόσεξες. Φτάρνισμα με τύφλωση 10" είναι πρόβλημα υγείας. Τα εισαγωγικά δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν Όπως σου ξαναείπα σου εύχομαι να μην σκοτώσει δικούς σου ανθρώπους κάποιος και να πει σορρυ φταρνίστηκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα