Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Ήρθε και η δικιά μου ώρα να με χτυπησουν. Λοιπόν καθώς έβαζα το παιδί στο αμάξι πέρασε ένας και μου γύρισε την πόρτα. Ποιος πιστεύεται ότι φταίει; Εγώ πιστεύω πως φταίει ο άλλος μιας που δεν την άνοιξα ξαφνικά, αλλά ήταν ήδη ανοιχτή και το παιδί στο αμάξι. Το ευτύχημα είναι ότι δεν χτύπησα ούτε εγώ ούτε το παιδί.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Παντα υπαρχει για ολους η πρωτη φορα ... Αν ειναι ετσι φυσικα και φταιει ο αλλος ...Ευτυχως που δεν παθατε κατι... Ο αλλλος τι λεει ?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Βασικά δεν είναι η πρώτη μου φορά Ο άλλος από ότι κατάλαβα είπε δε ξέρω στην ασφαλιστική του,πήγαινα πολύ κοντά. Και στην τροχαία τα κλασσικά, καθώς έβαζε το παιδί μέσα του χτύπησα την πόρτα Το πρώτη φορά το είπα για το γεγονός πως ήμουν σταθμευμένος
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Βασικά δεν είναι η πρώτη μου φορά Ο άλλος από ότι κατάλαβα είπε δε ξέρω στην ασφαλιστική του,πήγαινα πολύ κοντά. Και στην τροχαία τα κλασσικά, καθώς έβαζε το παιδί μέσα του χτύπησα την πόρτα Το πρώτη φορά το είπα για το γεγονός πως ήμουν σταθμευμένος Μπερδευτηκα..Σου χτυπησαν την πορτα με το δικο σου παιδι μεσα ή εσυ χτυπησες καποιον αλλο ? Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2018 από Γιάννης Platano
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Εγώ ήμουν σταθμευμένος και έβαζα το παιδί στο αμάξι, ο άλλος με χτύπησε
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Εγώ ήμουν σταθμευμένος και έβαζα το παιδί στο αμάξι, ο άλλος με χτύπησε Ενταξει ετσι καταλαβα στην αρχη αλλα μετα καπως..τα μπερδεψες. Αν εχει σοβαρη ασφαλιστικη αφου οπως λες το αφησε πανω της αν καταλαβα καλα δεν θα εχεις προβλημα.Ποια ασφαλιστικη ειχε ? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Ιντεραμέρικαν Βασικά γενική συζήτηση κάνω δε με ενδιαφέρει αφού δε χτυπήσαμε, γιατί τώρα θα ήμουν νοσοκομείο αν με έπιανε και ακόμη χειρότερα αν χτυπούσε και το παιδί. Μέχρι τώρα μου λένε ότι φταίω εγώ πάντως Προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να σταματήσει αν και ο δρόμος είχε πολύ χώρο
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Η interamerican ειναι σοβαρη.Ελπιζω και η δικη σου και να τα βρειτε .Οπως λες ευτυχως που δεν χτυπησατε αλλα γιατι να πληρωνεις ζημια που δεν φταις ?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Έχω μικτή ασφάλεια πάντα εξ απ ανέκαθεν που λενε και στο χωρίο μου
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, giotis1982 είπε Έχω μικτή ασφάλεια πάντα εξ απ ανέκαθεν που λενε και στο χωρίο μου Κι εγω αλλα με απαλλαγη τα πρωτα 500 ευρω .Hellas Direct .
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ειναι χαζο να φτες εσυ. εδω αμα παει κανας παπαριδης και κλεισει ολο το δρομο τριπλοπαρκαρωντας και του αγγιξεις το καθρεφτη η τροχαια λεει δεν επρεπε να δοκιμασεις να περασεις... ποιος σου πε οτι φτες? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Η ασφαλιστική μου βασικά, off the record , αλλά εγω πιστεύω πως δεν φταίω, δηλαδή θα μπορούσε να μας πατήσει και δεν τρέχει τίποτα; περίεργο μου φαίνεται. Δεν άνοιξα την πόρτα ξαφνικά, ήταν ήδη ανοιχτή.
Whargoul Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Το πιο φταίει είναι νομική λεπτομέρεια. Η πόρτα σου ήταν ανοιχτή προφανώς ως μέσα στο δρόμο, άρα εμπόδιο. Ο άλλος μπορεί μαλάκας, στραβός, γέρος οτιδήποτε αλλά εσύ ουσιαστικά προκάλεσες το ατύχημα. Το ότι προσπαθούσες να βάλεις παιδί μέσα σημαίνει ότι "είχες σκοπό" να προκαλέσεις εμπόδιο στην κυκλοφορία για αρκετή ώρα άρα ουσιαστικά υπέθετες ότι όλοι είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν για να κάνεις εσύ την όποια δουλειά σου. Η ύπαρξη παιδιού είναι λεπτομέρεια που αρκετά πιθανό να ήταν γνωστή μόνο σε σένα. Είναι η ίδια λογική πατώ τα αλάρμ για να πάω περίπτερο, ή πατώ τα αλαρμ για να ξεφορτώσω το εμπόρευμα ή πατώ τα αλάρμ για να μιλήσω με τον παρέα δίπλα και αφήνω το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Ευθύνη πρώτα βρίσκω σε εσένα προσωπικά που ενώ θα έβαζες και μέσα παιδί, δεν βρήκες ποιο ασφαλές σημείο ή τρόπο ή δεν σιγουρεύτικες ότι σε είδε το ερχόμενο αυτοκίνητο και σε άφησε να κάνεις τη δουλειά σου ή ότι έχεις αρκετό χρόνο μέχρι να έρθει κάποιο αυτοκίνητο. 11
isay Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Εχει σημασία που ήσουν σταθμευμένος (δηλαδη σε θέση σταθμευσης ή σε λωρίδα δρόμου, κλπ). Οι ασφαλιστικές ανεξάρτητα αν ειναι σοβαρές ή οχι, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το κόστος. Δινω ενδεικτικό παραδειγμα Δρόμος με δυο λωρίδες κυκλοφορίας προς την ίδια κατευθυνση, συν μια κανονική λωρίδα παρκαρίσματος (ας πουμε η τερμα δεξια). Αν εγω σταματήσω στην τερμα αριστερη (οπου απαγορευεται η στάση/στάθμεσυη) χωρίς πολύ ειδικό λογο (*) τοτε αν κάποιος πέσει πάνω μου, η ασφαλιστική μου θα κάνει τον κινέζο. Αν έχω όμως σταματήσει στη δεξιά (που επιτρέπεται το παρκάρισμα) και η τέρμα ανοιχτή πορτα μου μπαινει στη μεσσία λωρίδα, πάλι η ασφαλιστική ΜΟΥ θα κάνει τον κινέζο. Στην περιπτωση της πορτας θα με καλύψει αν αυτός που επεσε πάνω μου περασε πάρα πολύ κοντα. Είναι καραμπέρδεμα. (*)Ο ειδικός λογος ειναι η ακινητοποιηση του οχήματος απο προβλημα του οχηματος ή του οδηγου (πχ ζαλάδα) και εκει ο οδηγός (του σταματημένου) πρεπει να εχει μεριμνήσει οσο καλυτερα μπορει ώστε να κάνει εμφανη την ακινητοποιηση του (π.χ. επιμερους φλας, αναμμένα φώτα, κλπ). Και εδω δεν υπάρχει ξεκάθαρο πεδιο και το δικαστηριο (αν φτάσει) κρίνει κατα περιπτωση. Ειδικότερα για την περιπτωση σου, δεν ξερω πως ειναι ο δρόμος, διαστάσεις, αποστάσεις, κλπ οποτε οι ασφαλιστικές μπορει να πουν το οτιδήποτε. Γενικά πάντως αν ο δρόμος ειναι στενος (οσο περνά ένα αυτοκινητο), τοτε μαλλον θα βγει συνυπαιτιοτητα γιατί εσύ δεν φρόντισες ικανοποιητικά "τα δικά σου" και ο έτερος δεν φρόντισε να κρατήσει αποσταση ή να σταματήσει και να σου κανει σινιάλο να κλεισεις την πορτα. Λεω πάλι οτι ειναι μπερδεμα. Εγω στη θεση σου θα κράταγα το οτι δε χτυπήσατε γιατί ακομα και ακουσια ο έτερος μπορει να σε ειχε σκοτώσει. Ασε τα υλικά στην άκρη και φαντάσου να πάθαινε βλάβη το όχημα του και να έπεφτε πάνω σου. Με δυο λογια πρεπει να καραπροσέχεις οταν εκθέτεις τον εαυτό σου στο οδοστρωμα και να μη σκεφτεσαι το ποιος θα φταίει αν γινει ατυχημα. Κατι offtopic. Πολλές φορές βλέπω γονεις στο οδοστρωμα να κρατάνε το παιδι απο την πλευρά των αυτοκινητων. Το θεωρώ καραηλιθιο. Αντι να το έχουν απο την άλλη πλευρα (για προστασία) ή απο τη μεσα πλευρά το αφηνουν εκτεθειμένο. Αν παιδάκι πετάξει το χέρι του για να του δειξει κατι και περνά μηχανη, του το έκοψε. 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Ναι πιθανόν, βέβαια δεν ήταν δίπλα μου όταν έβαλα το παιδί, πέρασε ένα αυτοκίνητο και άνοιξα την πόρτα όταν ήταν άδειος ο δρόμος. Θέλεις 10 δευτερόλεπτα μέχρι να βάλεις τη ζώνη. Επίσης είχε χώρο να πέρασε αλλά μάλλον ήταν αφηρημένος, προσωπικά όταν βλέπω κάποιον να βαζοβγαζει κάτι από ευγένεια σταματάω ειδικά αν έχει παιδί. Το ασφαλές σημείο δεν είναι επιλογή, δηλαδή τι να έκανα; να έλεγα τον 5 χρόνων γιο μου πάνε στην αλάνα να σε παραλαβω; @isayπαρκαρισμνενος ήμουν νόμιμα, σε θεση κατοικων , είναι σίγουρα μπερδεμένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις