Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! σκέφτομαι καιρό τώρα να αγοράσω μεταχειρισμένο civic ιβριδικο... κολλαω όμως στο θέμα των μπαταριών που έχουν τά συγκεκριμένα αυτοκίνητα... χρήματα θα μαζευτούν με πολύ ζορυ αλλά και κόπο οπότε δεν με παίρνει για να έχω ζημιές κ απώλειες.υπαρχει κάποιος που να έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να μου πει την γνώμη του,η κάποιος που να έχει ασχοληθεί με το θέμα;

Δημοσ.

Πληροφοριακα απο οτι ξερω αλλαγη απταριων εκτος αντιπροσωπειας κοστιζει καπου 2000 ευρω .Με επιφυλλαξη . Καλο ειναι να το ελεγξει καποιος και σε αυτο πριν το παρεις .

Τα  υβριδικα σε μεγαλες ταχυτητες καινε πολυ βενζινη .

Επιλογη σου βεβαια αλλα γιατι δεν παιρνεις το civic χωρις υβριδικο και να βαλεις υγραεριο  για οικονομια ?

• Thanks 1
Δημοσ.

Τρία χιλιάρικα μπαμ με εργατικά, τιμή Σαρακάκη. 

Η σαστισμένη 70χρονη δεν μπορούσε να πιστέψει τον λόγο που της ζητούσαν να καταβάλει 3k για ένα σέρβις.

Μην εμπλακείς. 

Δημοσ.

Επειδη και εγω το σκεφτομαι για αγορα του συγκεκριμενου αυτοκιμητου, βρηκα refurbished μπαταρια απο ebay στα 2000$ με εγγυηση 3 ετων. Τωρα τι να πω.. ο θεος και η ψυχη τους,,,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μέσα στην πόλη η καλύτερη επιλογή είναι να βρεις κάποιο CNG+βενζίνη ή LPG+βενζίνη (εργοστασιακά εννοείται)...ή τέλος κάποιο από τα νεας τεχνολογίας χαμηλού κυβισμού βενζινοκίνητα με κατανάλωση 5λίτρα/100 (πόλης).

Επεξ/σία από Musicfanatic
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Musicfanatic είπε

Για μέσα στην πόλη η καλύτερη επιλογή είναι να βρεις κάποιο CNG+βενζίνη ή LPG+βενζίνη (εργοστασιακά εννοείται)...ή τέλος κάποιο από τα νεας τεχνολογίας χαμηλού κυβισμού βενζινοκίνητα με κατανάλωση 5λίτρα/100 (πόλης).

5 λιτρα στα 100 ειναι μονο εργοστασιακες πιθανον μετρησεις που δεν ειναι πραγματικες οσο και νεας τεχνολογιας κι αν  ειναι ο κινητηρας.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, αλλά το μόνο αντικειμενικό δεδομένο για να συγκρίνουμε την κατανάλωση μεταξύ διαφόρων αυτοκινήτων είναι αυτές οι τιμές που δίνει ο κατασκευαστής. 

3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

5 λιτρα στα 100 ειναι μονο εργοστασιακες πιθανον μετρησεις που δεν ειναι πραγματικες οσο και νεας τεχνολογιας κι αν  ειναι ο κινητηρας.

Εντάξει, αλλά το μόνο αντικειμενικό δεδομένο για να συγκρίνουμε την κατανάλωση μεταξύ διαφόρων αυτοκινήτων είναι αυτές οι τιμές που δίνει ο κατασκευαστής. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Musicfanatic είπε

Συμφωνω αλλα ειναι ψευτικες..Στο δικο μου 2λιτρο CRV δινει 8-9 εντος πολης ενω ξεπερναει τα 14.

27 λεπτά πριν, me.chris είπε

Επειδη και εγω το σκεφτομαι για αγορα του συγκεκριμενου αυτοκιμητου, βρηκα refurbished μπαταρια απο ebay στα 2000$ με εγγυηση 3 ετων. Τωρα τι να πω.. ο θεος και η ψυχη τους,,,

Εγγυηση απο ebay ??? Τρεχα γυρευε .

Τυχαια σε συνεργειο Honda που βρεθηκα ηταν καποιος με υβριδικο και του ειπαν για καινουργια 1500 ευρω .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Συμφωνω αλλα ειναι ψευτικες..Στο δικο μου 2λιτρο CRV δινει 8-9 εντος πολης ενω ξεπερναει τα 14.

Ναι το καταλαβαίνω, δεν υποστηρίζω ότι είναι αληθινές. Λέω απλά ότι για να συγκρίνεις διάφορα αυτοκίνητα αυτά θα λάβεις υπ΄όψιν. π.χ το δικό σου λέει ο κατασκευαστής 8-9λιτρα/100χιλ και σε ένα άλλο μικρό λέει 5-6...σημαίνει ότι στην πράξη το δεύτερο είναι πιο οικονομικό Δηλαδή αν τα οδηγούσες εσύ και τα δύο με τον ίδιο τρόπο, το πρώτο θα καίει πραγματικα 14 (+60% από ότι λεει ο κατασκευαστής) και το δεύτερο θα καίει 9-10 λιτρα/100, πάλι δηλαδή +60% σε σχέση με την τιμη κατασκευαστή, αλλά θα είναι πάλι πιο οικονομικό από το πρώτο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Musicfanatic είπε

Ναι το καταλαβαίνω, δεν υποστηρίζω ότι είναι αληθινές. Λέω απλά ότι για να συγκρίνεις διάφορα αυτοκίνητα αυτά θα λάβεις υπ΄όψιν. π.χ το δικό σου λέει ο κατασκευαστής 8-9λιτρα/100χιλ και σε ένα άλλο μικρό λέει 5-6...σημαίνει ότι στην πράξη το δεύτερο είναι πιο οικονομικό Δηλαδή αν τα οδηγούσες εσύ και τα δύο με τον ίδιο τρόπο, το πρώτο θα καίει πραγματικα 14 (+60% από ότι λεει ο κατασκευαστής) και το δεύτερο θα καίει 9-10 λιτρα/100, πάλι δηλαδή +60% σε σχέση με την τιμη κατασκευαστή, αλλά θα είναι πάλι πιο οικονομικό από το πρώτο.

Απο οτι εχω διαβασει χωρις να ειμαι ειδικος και αυτες οι διακυμανσεις δεν ειναι ιδιες σε ολα τα αμαξια οποτε ...

5,7 λιτρα πραγματικα εκαιγε  το 1000αρακι C1 (κινητηρας toyota)  του 2011 με αυτοματο κιβωτιο της κορης μου αλλα σε ημιαστικη περιοχη . Συγεκριμενα Λκοβρυση -Καλλιθεα μεσω Κηφισσου σε καθημερινη βαση διαφορετικες  ωρες .Αποσταση πηγαινε ελα σχεδον 50 χλμ .

Τωρα που αλλαξε καθημερινη διαδρομη Λυκοβρυση -Νεα Ιωνια η καταναλωση πηγε στα 7,5 λιτρα .Αποσταση πηγαινε ελα 10 χλμ .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Απο οτι εχω διαβασει χωρις να ειμαι ειδικος και αυτες οι διακυμανσεις δεν ειναι ιδιες σε ολα τα αμαξια οποτε ...

5,7 λιτρα πραγματικα εκαιγε  το 1000αρακι C1 (κινητηρας toyota)  του 2011 με αυτοματο κιβωτιο της κορης μου αλλα σε ημιαστικη περιοχη . Συγεκριμενα Λκοβρυση -Καλλιθεα μεσω Κηφισσου σε καθημερινη βαση διαφορετικες  ωρες .Αποσταση πηγαινε ελα σχεδον 50 χλμ .

Τωρα που αλλαξε καθημερινη διαδρομη Λυκοβρυση -Νεα Ιωνια η καταναλωση πηγε στα 7,5 λιτρα .Αποσταση πηγαινε ελα 10 χλμ .

Άρα, για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: Ας πούμε ότι ψάχνεις για ένα αυτοκίνητο με μόνο κριτήριο να έχει όσο πιο χαμηλή κατανάλωση γίνεται. Πως θα επιλέξεις;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Musicfanatic είπε

Άρα, για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: Ας πούμε ότι ψάχνεις για ένα αυτοκίνητο με μόνο κριτήριο να έχει όσο πιο χαμηλή κατανάλωση γίνεται. Πως θα επιλέξεις;

Τα νεας τεχνολογιας μαλλον ειναι πιο οικονομικα αλλα δεν νομιζω το κρητηριο αυτο σαν μοναδικο να ειναι σωστο .Τουλαχιστον για μενα οποτε δεν μπαιω σε αυτο τον ενδοιασμο .

Πολυ πιθοανο 30-50% πιο πανω απο οτι λεει ο κατασκευαστης .Υπαρχει συγεκριμενος τροπος μετρισης με διεθνες νομιζω πρωτοκολλο (με ενα καθισμα μεσα , σε διαδρομο κυλιομενο , χωρις αντιστασεις αερα κλπ κλπ κλπ )για εργοστασικαες τιμες και καπου τον ειχα βρει αλλα δεν θυμαμαι .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Εγγυηση απο ebay ??? Τρεχα γυρευε .

Τυχαια σε συνεργειο Honda που βρεθηκα ηταν καποιος με υβριδικο και του ειπαν για καινουργια 1500 ευρω .

Ισως σε χρειαστω για να μου πεις το συνεργειο αν τελικα προβω σε αγορα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...