Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που λες για την εκδοση σημειωματος ελξης το εχω ηδη αναφερει πολυ πριν απο εσενα οτι απαιτει εγκριση τυπου και τιμολογιο ρυμουλκουμενου.  Να ξαναδιαβασεις τα links που παραθετω, προσεκτικοτερα.

Σχετικα με την υποτιθεμενη αναθεωρηση του 2015 δεν ζητησα κατι περισσοτερο απο ενα link που επιβεβαιωνει οσα ισχυριζεσαι (και -εαν τελικα το βρεις- να επιβεβαιωνει παραλληλα οτι ολα αυτα που ισχυριζεσαι πρεπει να τα κανουν κι αυτοι που ηδη ειχαν κοτσαδορο το 2015, οπως στην περιπτωση του ts).

Μπορεις;

Αλλωστε κι εγω links παραθετω.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Vosinakis said:

Το εχω ηδη παραθεσει αυτο το link.

Και γραφει με απλα ελληνικα το παρακατω , ακριβως οτι λενε και τα αλλα links που εχω ποσταρει (πχ υπουργειο μεταφορων) τα οποια λες οτι δεν ισχυουν :lol: :

Η ύπαρξη κοτσαδόρου επιτρέπεται ακόμα και εάν το όχημα δεν ρυμουλκεί, εφόσον διακρίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας, δεν προεξέχει με τρόπο που μπορεί να καταστεί επικίνδυνος και εφόσον το όχημα είναι εφοδιασμένο με το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης που εκδίδεται από την Περιφέρεια.

Δημοσ.

Πως θα βγάλεις σημείωμα ρυμουλκησης χωρίς ρυμουλκουμενο μόνο εσύ ξέρεις. Όντως απλά ελληνικά...Και για να μην κουράζεσαι, link για την αναθεώρηση του 2015 δεν υπάρχει πλέον καθώς το ΥΜΕ είναι σε καθεστώς αναθεώρησης του νόμου μετά από τις αγωγές όλων εμάς που πληρώσαμε 1500€ για έλξη σκάφους και θεώρηση μηχανολόγος χωρίς να γίνεται αποδεκτή η έγκριση τύπου από χώρες της ΕΕ. 

http://www.yme.gr/index.php?tid=345

Είπαμε. Τα πράγματα είναι απλά. Εάν σας σταματήσει η τροχαία για κοτσαδορο κάντε παράθεση τα λεγόμενα του YTL. Μπορεί να μην ξέρει τι του γίνεται αλλά θα προσκαλέσετε τόσο γέλιο που μάλλον θα σας αφήσουν να φύγετε. Και μην ξεχάσετε να βγάλετε και το καινουριο ειδικό σημείωμα έλξης. Ειναι από αυτά που δεν χρειάζονται στοιχεία ρουμουλκουμενου. Για τους μερακλήδες της μπιλιας που δεν γουστάρουν να τραβάνε. Χαχαχαχαχαχαχαχα. Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.. 

• Like 2
Δημοσ.

https://www.directplus.gr/blog/67/aσφαλιση-αυτοκινητου-με-κοτσαδορο-και-ρυμουλκομενο-τι-ισχυει.html

Επίσης για να τελειώνουμε με τον κάθε επιστήμονα, το αν ο κοτσαδορος εξέχει τίθεται προς διερεύνηση μόνο στην περίπτωση εξωτερικής ρεζέρβας. Δηλαδή στα εκτός δρόμου οχήματα που ούτως ή άλλως καλύπτεται το μήκος του κοτσαδορου από την ρεζέρβα. Έχω δύο οχήματα και στα δύο έχω κοτσαδορο. Στο ένα νόμιμο καθώς κάνω έλξη το σκάφος μου και στο άλλο παράνομα καθώς σαν κάμπριο δεν δύναται από τον κατασκευαστή να βγάλει έλξη. Αντε να δούμε πόσο πιο πολύ να το εξηγήσουμε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Το εχω ηδη παραθεσει αυτο το link.

Και γραφει με απλα ελληνικα το παρακατω , ακριβως οτι λενε και τα αλλα links που εχω ποσταρει (πχ υπουργειο μεταφορων) τα οποια λες οτι δεν ισχυουν :lol: :

Η ύπαρξη κοτσαδόρου επιτρέπεται ακόμα και εάν το όχημα δεν ρυμουλκεί, εφόσον διακρίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας, δεν προεξέχει με τρόπο που μπορεί να καταστεί επικίνδυνος και εφόσον το όχημα είναι εφοδιασμένο με το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης που εκδίδεται από την Περιφέρεια.

Αυτο που παραθετει ειναι διφορουμενο γιατι υπαρχει κοτσαδορος που δεν εξεχει? Εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε. Ολοι οι κατσαδοροι ειναι επικινδυνοι ειτε για φθορα αλλου οχηματος σε τυχον παρκαρισμα σε δημοσιο χωρο ( εκτος απο ιδιωτικο γκαραζ οπου δεν υπαρχει προβλημα) ειτε σε εμποδιο για καποιον πεζο που μπορει να σκονταψει σε αυτον οταν δεν υπαρχει διαβαση στο σημειο.

Επεξ/σία από mitskitsamal
  • Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς φίλε μου. Απλά τα εκτός δρόμου με εξωτερική ρεζέρβα, υπό την προϋπόθεση ότι έτσι πωλείται, εξαιρούνται γιατί στην έγκριση τύπου το συνολικό μήκος περιλαμβάνει και αυτή. Οπότε εκ των πραγμάτων βγαίνει πιο μπροστά από τον κοτσαδορο. 

Δημοσ.

Από όσα διαβάζω δυστυχώς ύπαρξη Νομοθεσίας που να καθορίζει τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται δεν υπάρχει.

Ο καθένας κοπανάει από ένα μαρκούτσι "από πίσω" που να έχει στρογγυλή μπίλια στη κορυφή το ονομάζει κοτσαδόρο μαζεύει καμπόσα μπακαλόχαρτα από τα οποία είδαμε παραπάνω πάει στην Περιφέρεια παίρνει και άλλο ένα μπακαλόχαρτο που λέει ότι τον δήλωσε  και αφού κόψει ένα κίτρινο μπαλάκι του τένις (το κάνουν πάρα πολλοί) :Dτο βάζει πάνω στη στρογγυλή μπίλια δήθεν να ειδοποιεί για κίνδυνο τους άλλους οδηγούς που τον ακολουθούν και είναι έτοιμος να κόψει κώλους εάν κάποιοι "ασυνείδητοι" οδηγοί δεν του αφήσουν χώρο για να μπορεί να παρκάρει άνετα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vosinakis είπε

Ακριβώς φίλε μου. Απλά τα εκτός δρόμου με εξωτερική ρεζέρβα, υπό την προϋπόθεση ότι έτσι πωλείται, εξαιρούνται γιατί στην έγκριση τύπου το συνολικό μήκος περιλαμβάνει και αυτή. Οπότε εκ των πραγμάτων βγαίνει πιο μπροστά από τον κοτσαδορο. 

Ναι, απλα ειναι σπανια εδω στην ελλαδα, οι πιο πολυ παλαιοτερα που ηταν οτι να ναι οι κανονισμοι εβαζαν κοτσαδορο για μια ρυμουλκυση η ακομα εβαζαν επι τουτου για να μην τους τρακαρουν στο παρακαρισμα. Τρομερα πραγματα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Vosinakis

Σου εχω ζητησει εδω και πολλα ποστ ενα link με τη σχετικη νομοθεσια που ισχυριζεσαι οτι γνωριζεις. Αρκεισαι σε:

-"Αδερφακι εγω ρυμουλκάω χρονια να'ούμε και ξερω καλυτερα"

-Links απο ασφαλιστικες εταιρειες που η καθεμια μπορει να εχει τους δικους της ορους , κατι που δεν εχει και σχεση με τη κουβεντα μας

Καλα ολα αυτα λοιπον, αλλα οχι αρκετα για να ανατρεψουν οσα εχω επικαλεστει εγω που ειναι η νομοθεσια και οι αντιστοιχες βεβαιωσεις των αρμοδιων αρχων.

22 minutes ago, mitskitsamal said:

Αυτο που παραθετει ειναι διφορουμενο γιατι υπαρχει κοτσαδορος που δεν εξεχει? Εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε. Ολοι οι κατσαδοροι ειναι επικινδυνοι ειτε για φθορα αλλου οχηματος σε τυχον παρκαρισμα σε δημοσιο χωρο ( εκτος απο ιδιωτικο γκαραζ οπου δεν υπαρχει προβλημα) ειτε σε εμποδιο για καποιον πεζο που μπορει να σκονταψει σε αυτον οταν δεν υπαρχει διαβαση στο σημειο.

Δεν υπαρχει τιποτα διφορουμενο. Σελιδες 24, 25, 26 (ειδικα στην 26 αναφερονται οι επιτροπεμενες διαστασεις της φλατζας), στην παρακατω οδηγια. ΠΑΝΩ απο αυτες τις διαστασεις εμπιπτουν στην κατηγορια "επικινδυνο για πεζους , αλλα οχηματα κλπ". Κατω απο αυτες τις διαστασεις, ειναι νομιμο.

http://www.ahellas.gr/userfiles/file/odigia94_20kotsadoroi.pdf

Δημοσ.

Εσύ στο λαγούμι σου που έχεις και απαιτήσεις. Ασε να μιλάνε αυτοί που καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.  Όταν θα βγάλεις σημείωμα έλξης χωρίς ρυμουλκουμενο έλα να ξαναγελασουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Vosinakis said:

Εσύ στο λαγούμι σου που έχεις και απαιτήσεις. Ασε να μιλάνε αυτοί που καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.  Όταν θα βγάλεις σημείωμα έλξης χωρίς ρυμουλκουμενο έλα να ξαναγελασουμε

Αποτι βλεπω η επιχειρηματολογια συνεχιζεται :)

Για τα υπολοιπα μελη: Η συνοψη της νομοθεσιας υπαρχει σε αυτο το ποστ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/689495-κοτσαδοροι-αυτη-η-μαστιγα/?do=findComment&comment=56780168

Απο εκει και περα υπαρχουν και αυτοι που το επιχειρημα τους ειναι τα λαγουμια, "εγω ξερω καλυτερα ναουμε" κλπ. Στην Ελλαδα ειμαστε αλλωστε.

Ο καθενας λοιπον ειναι ελευθερος να πιστεψει ειτε την νομοθεσια ειτε τους τυπους με τα λαγουμια που εδω και τοση ωρα δεν εχουν καταφερει να δωσουν ενα link με το νομο που επιβεβαιωνει τους ισχυρισμους τους.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη βλεπω οτι παιρνει προσωπικη χροια εγω αυτο που θα πω διοτι ζουμε στην ελλαδα, ευχομαι να βρεθει κανενας στη θεση ασυνειδητων και βρει το αυτοκινητο του χτυπημενο διοτι θα χρειαστει να βαλει το χερι στην τσεπη πολυ βαθια, καθως μπορει να προκληθει μεγαλη ζημια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...