Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZELOMOTH είπε

Ναι αλλά κάπου διάβασα οτι ετοιμάζονται να ξανα βγάλουν πάλι northbridge... Για amd λογικα... Σμπάθα με αλλά δεν θυμάμαι ουτε καν τι σκατά διάβασα ακριβως...🤣

Τι να το κανουν το northbridge? Oλοκληρη γκουμουτσα στα 14nm εχει μεσα το chip ,δεν νομιζω οτι θα ισχυσει. Εκτος αν ειναι κατι διαφορετικο απο το "northbridge" που ξεραμε.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, ZELOMOTH said:

Ναι αλλά κάπου διάβασα οτι ετοιμάζονται να ξανα βγάλουν πάλι northbridge... Για amd λογικα... Σμπάθα με αλλά δεν θυμάμαι ουτε καν τι σκατά διάβασα ακριβως...🤣

Αυτή η "γκουμούτσα" 14nm είναι αυτό που λες. Δεν πρόκειται να βγάλουν άλλο τσιπάκι στη μητρική. Προφανώς για συμπληρωματικά dies μέσα στο cpu package λέγανε (και έκαναν).

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Τι να το κανουν το northbridge? Oλοκληρη γκουμουτσα στα 14nm εχει μεσα το chip ,δεν νομιζω οτι θα ισχυσει. Εκτος αν ειναι κατι διαφορετικο απο το "northbridge" που ξεραμε.

Ναι κι εγω δεν ξερω και οπως προείπα δεν θυμάμαι ακριβώς τι πήρε το μάτι μου αλλά κατι τέτοιο εχω εντύπωση οτι γράφτηκε.. Θα δείξει η νεκροψία..🙂

• Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, ZELOMOTH said:

Ναι κι εγω δεν ξερω και οπως προείπα δεν θυμάμαι ακριβώς τι πήρε το μάτι μου αλλά κατι τέτοιο εχω εντύπωση οτι γράφτηκε.. Θα δείξει η νεκροψία..🙂

Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί αυτομάτως θα έχαναν τη συμβατότητα με τα υφιστάμενα.

11 minutes ago, Arkin said:

Αν ισχυει ξεχαστε την intel

Δεν διαβασα τα προηγουμενα σχολια ισως να εχει μπει.

https://www.guru3d.com/news-story/possible-ryzen-3000-proc-specifications-have-leaked-up-to-16-cores-and-5-1-ghz.html

Αυτο συζητάμε σήμερα 😜 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί αυτομάτως θα έχαναν τη συμβατότητα με τα υφιστάμενα.

Σωστος... Δεν θυμάμαι τι μ@λακία διάβασα και μάλλον το έφαγα και αμάσητο αλλά και τα  έμπλεξα στο μικρό ποταπό και άδειο κεφαλάκι μου..🤣

• Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, Dragonitelvl100 said:

Θα υπαρχει μεγαλο gap μεταξυ ryzen 3 κ 5 αν ισχύει το παραπανω

Τώρα δεν υπάρχουν καν ryzen 2200-2300-2400-2500 εκτός των apu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπήρχαν 2200g στη τιμη του 1200 13)0 x και ο 2400g αντικατεστησε τους 1400 1500x. Αν χοντρικα οι παραπανω δεν ειχαν μεγαλη διαφορα στις αποδόσεις. Και μετα πηγαινες σε 6core. Τωρα πας στα διπλα cores με 30 δολαρια διαφορα.

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ισχύουν τα παραπάνω, πιστεύω το παρακάτω APU θα κλείσει σπίτια ....

- 8CORE/ 16 THREADS στα 4,3  και με OC στα 4,6Ghz ....

- IPC + 20% από ZEN +

- GPU NAVI  με 20 CUs .... Αυτό σημαίνει επιδόσεις κοντά στην RX 570 ... (μένει να δούμε μνήμες)

- 240$

Θα είναι δυνατότερος από 2700X , με γραφικά  των 150€ του σήμερα και σε τιμή χώμα.

Αν ισχύει το +20% IPC , θα παλουκώνει και 9900K σε OC .

Παρέα με ένα X500  motherboard (itx) θα είναι κόλαση.

13-119-066-S01.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-12-05_19-05-29.png

Τώρα αυτό που θέλω από την AMD είναι να ονομάσει τα  APU της σαν DURON

και τα CPU της σαν Thunderbird ....

30 years anniversary .... 😋

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 10
  • Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, adtakhs said:

Αν ισχύουν τα παραπάνω, πιστεύω το παρακάτω APU θα κλείσει σπίτια ....

- 8CORE/ 16 THREADS στα 4,3  και με OC στα 4,6Ghz ....

- IPC + 20% από ZEN +

- GPU NAVI  με 20 CUs .... Αυτό σημαίνει επιδόσεις κοντά στην RX 570 ... (μένει να δούμε μνήμες)

- 240$

Θα είναι δυνατότερος από 2700X , με γραφικά  των 150€ του σήμερα και σε τιμή χώμα.

Αν ισχύει το +20% IPC , θα παλουκώνει και 9900K σε OC .

Παρέα με ένα X500  motherboard (itx) θα είναι κόλαση.

13-119-066-S01.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-12-05_19-05-29.png

Τώρα αυτό που θέλω από την AMD είναι να ονομάσει τα  APU της σαν DURON

και τα CPU της σαν Thunderbird ....

30 years anniversary .... 😋

Τα υπάρχοντα είναι ήδη μπουκωμενα απο τις ddr4, μην περιμένεις 570 επιδόσεις απο apu. Όχι ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Τα υπάρχοντα είναι ήδη μπουκωμενα απο τις ddr4, μην περιμένεις 570 επιδόσεις απο apu. Όχι ακόμα.

Ο Multi Memory controller που αναφέρει ο Adored  για τα APU (ddr4, ddr6, hbm) , μου μοιρίζει HBM .... είτε σε BGA είτε εντός του chip.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, adtakhs said:

Ο Multi Memory controller που αναφέρει ο Adored  για τα APU (ddr4, ddr6, hbm) , μου μοιρίζει HBM .... είτε σε BGA είτε εντός του chip.

Πολύ δύσκολο για την υπάρχουσα γενιά. Με νέα σχεδίαση σε am5 σε 3 χρονακια ναι...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...