Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Το VDDCR_SOC είναι η τάση που δίνεις στο SoC. Αν είναι όντως 1,42 είναι πάρα πολύ ανεβασμένη. Το κανονικό είναι κάπου 1,000, κατέβασέ το!

VDDCR που λεει το παιδι ειναι το Vcore, μην τρομαζεις κοσμο!

Ενημερωτικα για το SoC, μιας και αναφερθηκε, πανω απο 1.175 δεν θα το πηγαινα για 2 λογους. 
1. Δεν προκειται να σου δωσει τιποτα παραπανω, εκτος απο αυξημενες θερμοκρασιες
2. Το τσιπ μπορει να σου πεθανει μεσα στο διμηνο

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.

ξερω οτι το vddcr σχετιζεται με το  vcore και προφανως οχι με το soc . αλλα διαβαζω πως ειναι η μετρηση της μητρικης . και καποιοι λενε πως δεν το κοιταω αυτο . γιαυτο πριν πειραματιστω ρωταω. 

Untitled.jpg

• Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, kostas_anes said:

VDDCR που λεει το παιδι ειναι το Vcore, μην τρομαζεις κοσμο!

Ενημερωτικα για το SoC, μιας και αναφερθηκε, πανω απο 1.175 δεν θα το πηγαινα για 2 λογους. 
1. Δεν προκειται να σου δωσει τιποτα παραπανω, εκτος απο αυξημενες θερμοκρασιες
2. Το τσιπ μπορει να σου πεθανει μεσα στο διμηνο

Έχεις δίκιο, αλλά δεν έχω ακούσει κάποιον να του καίγεται με πχ 1,2. Συμφωνώ όμως ότι από ένα σημείο και μετά δεν βοηθάει να σταθεροποιήσεις πχ memory OC. :-)

8 minutes ago, Dragonitelvl100 said:

ξερω οτι το vddcr σχετιζεται με το  vcore και προφανως οχι με το soc . αλλα διαβαζω πως ειναι η μετρηση της μητρικης . και καποιοι λενε πως δεν το κοιταω αυτο . γιαυτο πριν πειραματιστω ρωταω. 

Untitled.jpg

Το ένα είναι μέτρηση από τη cpu, το άλλο από τον εξωτερικό controller της μητρικής. Λογικό να υπάρχουν (σχετικά μικρές) διαφορές.

• Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Dragonitelvl100 said:

απλα αμα εχει spikes στα 1.43-1.44v το vddcr ενω cpu core voltage εχω παντα κατω απο 1.41 ειναι οκ η θα φαω degrade ξερει κανεις ;! 

Είναι φυσιολογικά τα spikes στους Ryzen λόγω τρόπου λειτουργίας (single core boost), δυστυχώς.
Οι περισσότεροι έχουν 1,5 spikes με auto λειτουργία. Δεν έχει αναφερθεί κάτι για degrade.

Σου κάνει spike και η θερμοκρασία;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Είναι φυσιολογικά τα spikes στους Ryzen λόγω τρόπου λειτουργίας (single core boost), δυστυχώς.
Οι περισσότεροι έχουν 1,5 spikes με auto λειτουργία. Δεν έχει αναφερθεί κάτι για degrade.

Σου κάνει spike και η θερμοκρασία;

σε prime95 παντα μενω στους 67 βαθμους σταθερα ! και εκει βλεπω καποια σπαικς στα 1.437 οταν βαζω core voltage offset για να παω το vcore sta 1.4v για τα 4ghz . τωρα δεν μ εχει ανεβει πανω απο τα 1.37v με core voltage 1.35v μεσω οφσετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω εγω το κατεβασα και ετρεξα small ffts ! δεν γνωριζω αν εχει avx απο μονο του~!

(ειμαι με αφτερμαρκετ ψυχτρα ! arctic freezer 33 esports )

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Dragonitelvl100 said:

δεν ξερω εγω το κατεβασα και ετρεξα small ffts ! δεν γνωριζω αν εχει avx απο μονο του~!

(ειμαι με αφτερμαρκετ ψυχτρα ! arctic freezer 33 esports )

Έχει. Δες αν είναι σταθερός με αρνητικό offset (ή τρέξε κάποιο linpack πχ IntelBurnTest max ram 10 passes) και άστο έτσι.

Σε idle σου ρίχνει την τάση/συχνότητα ή την καρφώνει;

• Moderators
Δημοσ.

Εφ' όσον πριν έπαιζε 1.42 και τώρα 1.37 με offset, τότε μιλάμε για αρνητικό offset. Αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι έχεις κάνει...

Κανονικά σε idle έπρεπε να πέφτει και η τάση αρκετά.

Δημοσ.

επακριβως πηγα στο μπιος( εχω το τελευταιο) εβαλα το fid νμζ στο 156 και απο κατω στο vcore εβαλα manual offset + 0.16... αυτο και εχω 3.9ghz αυτο εκανα .ετσι ειδα και στο youtube

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

επακριβως πηγα στο μπιος( εχω το τελευταιο) εβαλα το fid νμζ στο 156 και απο κατω στο vcore εβαλα manual offset + 0.16... αυτο και εχω 3.9ghz αυτο εκανα .ετσι ειδα και στο youtube

Εχεις κλεισει το core perfprmance boost?

Γιατι εβαλες fid και δεν αλλαζες απλα το core ratio σε 39 ? Επισης για την ταση του vcore να κοιτας παντα το πρωτο που εχεις σημειωσει στο Hwinfo που ειναι και το σωστο. Aν θες να σου ριχνει ρολογια και ταση σε Idle πηγαινε στο power plan που χρησιμοποιεις και βαλε Minimum processor's state 5%

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το εχω κλεισει. οσο για το fid το ειδα σε ενα τουτοριαλ στο youtube γιατι δεν εχω ξανασχοληθει με oc σε μητρικες ασους και φοβηθηκα μην κανω πατατα. ωραια δλδ να προσπαθησω για 4ghz και να προσπαθω να εχω κατω απο 1.41 v στο πρωτο που εχω σημειωσει για vcore?

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

ναι το εχω κλεισει. οσο για το fid το ειδα σε ενα τουτοριαλ στο youtube γιατι δεν εχω ξανασχοληθει με oc και φοβηθηκα μην κανω πατατα. ωραια δλδ να προσπαθησω για 4ghz και να προσπαθω να εχω κατω απο 1.41 v στο πρωτο που εχω σημειωσει για vcore?

Φιλε η Ταση με offset ειναι απλη. Στοκ ο επεξεργαστης σου δινει 1.1875v

Aν εσυ για παραδειγμα θες να δωσεις 1.4v ,θα κανεις την πραξη 1.4v - (stock ταση) 1.1875v = offset  αρα θα πρεπει να βαλεις οffset 0.2125v για να εχεις Vcore 1.4v

Για να το καταλαβεις καλυτερα stock Ταση +offset = αυτο που θα παρεις.

μεινε με llc3-llc4 ομως μην βαλεις llc5

διαβασε και εδω αν θες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...