leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ωραία, αφού μιλάμε για κουλαμάρες, η σειρά μου. Είχα αναφέρει πως όταν είχα τον OS SSD στη SATA6, κάποιες φορές έχανε το BIOS τη σειρά, και ενώ έβλεπε το δίσκο, δεν τον έβαζε στις boot επιλογές, οπότε κλασσικά δεν έμπαινα Win. Έπρεπε να ξαναβάλω τη σειρά, να σώσω κλπ. Βαρέθηκα, άλλαξα τη σειρά σύνδεσης και ησύχασα...μέχρι σήμερα, όπου πάλι τον SATA1 (που πλέον είχε τον SSD αυτό) τον έβγαλε από τη boot σειρά, τον έβγαλε 6ο στη σειρά "κατάταξης" των δίσκων (αλλά κανονικά, ως SATA1), κλπ. Τα όρισα πάλι, τα έσωσα...αλλά γιατί? Καλώδιο sata έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις ?
Πέτρος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Άλλαξα τη θύρα που ήταν ο δίσκος, σε "κουτί" που έχει το κουτί μου (κουτιnception) για τη σύνδεση, οπότε άλλαξε και το καλώδιο.
EddieObscurant Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα παίδες, Έχω θέμα. Πάω να κάνω unzip ένα πρόγραμμα με 2 .iso (το Matlab 2018) και πετάει error, με απλώς ένα μικρό iso αντί για δυο, και αυτό λειψό. Λέω χαλασμένο rar, τι διάλα, δοκιμάζω σε παλιό λάπτοπ με i5 το κάνει κανονικότατα. Κάτι έχω θέμα με τον CPU λογικά. Δίνω offset απο +0.05 στα +0.0625, ξαναδοκιμάζω, πάλι error. Prime95 περνάει και με την χαμηλή τάση, παιχνίδια πάιζει κανονικά και με χαμηλή τάση, σταθερότατο. Τι να κοιτάξω; Δοκίμασε occt linpack με avx enabled για κανα 3ωρο. Πολύ καλύτερο απο p95 σε ryzen, αν και παλι δεν καλύπτει ολες τις περιπτωσεις (πχ το handbrake ειναι πιο βαρύ) αλλα στο 99% θα σαι σταθερος. 14 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Εμένα απλά έκλεινε το 7-zip Ούτε κρας ούτε τίποτα, απλά εξαφανιζόταν... Ασε ειχα φάει βδομαδες απο τη ζωή με αυτο το πράγμα. Η κάθε δουλεια στο handbrake μπορει να πάρει 4-5μέρες οποτε να βρισκες την εφαρμογή κλεισμένη την 3 μερα αλλα ολα τα αλλα να φαινονται κανονικά ήταν πολύ ψυχοφθόρο και χρονοβόρο. Να υποπτευομαι αρχικα τα windows μήπως ειχαν κανει κανα update απο μονα τους (παρ'ολο που τα απενεργοποιήσει), να σκεφτομαι προβληματική μητρική/cpu κλπ και ολα αυτά ενώ περνούσε occt linpack 3ωρο. Ο μόνος λογος που δεν τον ειχα δώσει ήταν οτι σε stock δεν ειχε θέμα. Για αυτό και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οσοι λενε για ryzen ότι ειναι σταθεροι στα 4.2+ ή αντιστοιχα ιντελ στα 5.2+ δεν ειναι ουτε κατα διανοια. Απλώς για τις δουλειες που το θελουν τρεχει χωρίς θέμα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από EddieObscurant 2
splanis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, splanis είπε αν δεν κατσει το RMA θα την γυρισω τελικα στο ατομο που την πηρα, κατι που να δοκιμασω τελευταιο πριν τις δωσω επειδη κριμα ειναι να εκανα πατατα εγω. να ρωτησω και κατι αλλο, το memtest δεν επρεπε να βγαλω κανα error ? προσφατα εφτιαξε pc φιλος με gtx 760-2600 αλλα με dual channel 16gb και εγω επαιζα με 70 fps και αυτος με 100+😣 αν ειναι κανεις προθυμος απο αθηνα να βοηθησει πμ
pmav99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, EddieObscurant είπε Ασε ειχα φάει βδομαδες απο τη ζωή με αυτο το πράγμα. Η κάθε δουλεια στο handbrake μπορει να πάρει 4-5μέρες οποτε να βρισκες την εφαρμογή κλεισμένη την 3 μερα αλλα ολα τα αλλα να φαινονται κανονικά ήταν πολύ ψυχοφθόρο και χρονοβόρο. Να υποπτευομαι αρχικα τα windows μήπως ειχαν κανει κανα update απο μονα τους (παρ'ολο που τα απενεργοποιήσει), να σκεφτομαι προβληματική μητρική/cpu κλπ και ολα αυτά ενώ περνούσε occt linpack 3ωρο. Ο μόνος λογος που δεν τον ειχα δώσει ήταν οτι σε stock δεν ειχε θέμα. Για αυτό και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οσοι λενε για ryzen ότι ειναι σταθεροι στα 4.2+ ή αντιστοιχα ιντελ στα 5.2+ δεν ειναι ουτε κατα διανοια. Απλώς για τις δουλειες που το θελουν τρεχει χωρίς θέμα. Για αυτό σε μηχανήματα δουλειάς δεν κάνεις overclock... Όταν καίγεται ο κώλος σου να παραδώσεις κάτι το τελευταίο που θες είναι να παλεύεις με hardware 3
Sheogorath Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 #### τους Ryzen, ακόμα και σε στοκ δεν κάνει unzip. Να δοκιμάσω άλλη έκδοση του 7z; Κάποιος που μπορεί να δουλέψει να μου πει ποια έχει...
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Sheogorath είπε #### τους Ryzen, ακόμα και σε στοκ δεν κάνει unzip. Να δοκιμάσω άλλη έκδοση του 7z; Κάποιος που μπορεί να δουλέψει να μου πει ποια έχει... Με winrar δοκίμασες? Αυτο το 7z ποτέ δεν το χώνεψα, μου είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα παλιότερα με xeon cpu Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από leros2004 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, Sheogorath said: #### τους Ryzen, ακόμα και σε στοκ δεν κάνει unzip. Να δοκιμάσω άλλη έκδοση του 7z; Κάποιος που μπορεί να δουλέψει να μου πει ποια έχει... Άρα προφανώς δεν είσαι stable κάπου αλλού (πχ ram, soc voltage κλπ).
Sheogorath Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε Άρα προφανώς δεν είσαι stable κάπου αλλού (πχ ram, soc voltage κλπ). Δεν είναι σταθερός στα Factory default με μνήμες στα 2133;
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δεν είναι σταθερός στα Factory default με μνήμες στα 2133; Με win rar δεν μπορεις να δοκιμασεις να το αποσυμπιεσεις? 1
50EuroUser Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Πιο πολύ για Windows / 7zip έκδοση μοιάζει παρά CPU, μητρική / sata / usb port ίσως ; Ποιά windows τρέχει το Laptop ;
Sheogorath Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Πιο πολύ για Windows / 7zip έκδοση μοιάζει παρά CPU, μητρική / sata / usb port ίσως ; Ποιά windows τρέχει το Laptop ; Win7 έχει το λάπτοπ. 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Με win rar δεν μπορεις να δοκιμασεις να το αποσυμπιεσεις? Προτάθηκε παραπάνω, θα δοκιμάσω. Απλώς ξενέρωσα να μην λειτουργεί ένα διαδεδομένο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ χρόνια. Δούλεψε με Winrar. Κάποιος που να δουλεύει 7z να μου πει ποια έκδοση έχει. 2
EddieObscurant Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, pmav99 είπε Για αυτό σε μηχανήματα δουλειάς δεν κάνεις overclock... Όταν καίγεται ο κώλος σου να παραδώσεις κάτι το τελευταίο που θες είναι να παλεύεις με hardware To μηχανημα βρίσκεις που ειναι 100% σταθερο και μετά το βάζεις στη δουλειά. Δεν ήταν θέμα χρονου, υπηρχαν άλλα μηχανηματα που τρέχανε παράλληλα αυτή τη δουλεια. Απλά δοκιμαζοτανε για να διαπιστωθει οτι οντως είναι σταθερο σε περιβάλλον εργασίας, και το ολο θέμα είναι οτι ηταν πολύ δυσκολο και χρονοβορο να διαπιστωθει οτι ειναι σταθερο. Οταν υπάχει περιορισμένο budget μια χαρα κάνεις o/c, κυρίως όταν αυτο σου γλιτωνει μια μερα δουλειας. Απο τα 3000-3200 που τρεχει ο 1700 με o/c στα 3800 κερδιζουμε σχεδον μια μέρα δουλειας (4 αντι για 5). Το ολο θέμα πάντως ξεκίνησε με τι ειναι σταθερο και τι οχι, και οχι με το τι κάνει ο καθένας στη δουλειά του, που προφανως υπαρχουν διαφορετικες προτεραιότητες. 1
ilos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, EddieObscurant είπε Δοκίμασε occt linpack με avx enabled για κανα 3ωρο. Πολύ καλύτερο απο p95 σε ryzen, αν και παλι δεν καλύπτει ολες τις περιπτωσεις (πχ το handbrake ειναι πιο βαρύ) αλλα στο 99% θα σαι σταθερος. Ασε ειχα φάει βδομαδες απο τη ζωή με αυτο το πράγμα. Η κάθε δουλεια στο handbrake μπορει να πάρει 4-5μέρες οποτε να βρισκες την εφαρμογή κλεισμένη την 3 μερα αλλα ολα τα αλλα να φαινονται κανονικά ήταν πολύ ψυχοφθόρο και χρονοβόρο. Να υποπτευομαι αρχικα τα windows μήπως ειχαν κανει κανα update απο μονα τους (παρ'ολο που τα απενεργοποιήσει), να σκεφτομαι προβληματική μητρική/cpu κλπ και ολα αυτά ενώ περνούσε occt linpack 3ωρο. Ο μόνος λογος που δεν τον ειχα δώσει ήταν οτι σε stock δεν ειχε θέμα. Για αυτό και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οσοι λενε για ryzen ότι ειναι σταθεροι στα 4.2+ ή αντιστοιχα ιντελ στα 5.2+ δεν ειναι ουτε κατα διανοια. Απλώς για τις δουλειες που το θελουν τρεχει χωρίς θέμα. OMFG τι αρχεία κάνετε transcode.😁 Το μεγαλύτερο που μου έχει πάρει project είναι νομίζω 3.5 ώρες. Να αγιάσει το στόμα σου χρυσόστομε. Το ίδιο ισχύει και για CL αν δε βάλεις -0.3 avx offset. 5 Ghz απλά δεν. 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε #### τους Ryzen, ακόμα και σε στοκ δεν κάνει unzip. Να δοκιμάσω άλλη έκδοση του 7z; Κάποιος που μπορεί να δουλέψει να μου πει ποια έχει... Κάποιο άλλο περίεργο πρόβλημα είναι τότε. Δοκίμασε και με το winrar αν γίνεται. Έχω κάνει άπειρα αρχεία unrar/unzip μεγάλου μεγέθους ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα. 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Δούλεψε με Winrar. Κάποιος που να δουλεύει 7z να μου πει ποια έκδοση έχει. edit. τώρα το είδα.🤩 1
talos_2002 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Κάποιος που να δουλεύει 7z να μου πει ποια έκδοση έχει. 18.05 x64. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά έχω ρυθμίσει number of cpu cores/threads με το χέρι. Μήπως τα Windows 10 σου έχουν αναβαθμισθεί σε October update; Έχουν παρουσιάσει περίεργα προβλήματα, ακόμη και με ξεζιπάρισμα (αν και μάλλον επηρεάζει μόνο την ενσωματωμένη λειτουργία zip). Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από talos_2002 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις