Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα παίδες,

Έχω θέμα. Πάω να κάνω unzip ένα πρόγραμμα με 2 .iso (το Matlab 2018) και πετάει error, με απλώς ένα μικρό iso αντί για δυο, και αυτό λειψό.

Λέω χαλασμένο rar, τι διάλα, δοκιμάζω σε παλιό λάπτοπ με i5 το κάνει κανονικότατα. Κάτι έχω θέμα με τον CPU λογικά.

Δίνω offset απο +0.05 στα +0.0625, ξαναδοκιμάζω, πάλι error. Prime95 περνάει και με την χαμηλή τάση, παιχνίδια πάιζει κανονικά και με χαμηλή τάση, σταθερότατο. Τι να κοιτάξω;

Τι error βγάζει; Δοκίμασε διάφορα προγράμματα αποσυμπίεσης. Δοκίμασε και τον File Roller σε linux στο ιδιο PC.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, dim_mnia είπε

πιστεύω πρέπει να ανεβάσεις το 16 σε 18. Εγώ είχα hyperx 2400cl15 και στα 2933 16-18-18-37 είχα (σπάνια) crashes, τη πήγα στο 18-18-18-37 και όλα καλά.

Έβαλα τις Vengeance LPX 3200@16-18-18-18-36. Θα δω τι σκαλισμα παιρνουν οταν μπει μια καλη κάρτα γραφικών, περιμένω μπας και πέσει στα 400 η Vega 64 γιατι πρέπει να δω και για 1440p monitor. Μεγάλο γράμμα στον Αη Βασίλη φέτος :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Τι error βγάζει; Δοκίμασε διάφορα προγράμματα αποσυμπίεσης. Δοκίμασε και τον File Roller σε linux στο ιδιο PC.

To 7zip βγάζει error missing volume, και το Matlab μετα error 2, για χαλασμένο ISO. Θα δοκιμασω αυτό για τις μνήμες σήμερα. Αυτό που θα έκανα προγραμμα αποσυμπίεσης, stress test, δεν το περίμενα.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Φτιάχνω ένα σύστημα αυτό τον καιρό (έχω παραγγείλει τα components ήδη και οι μνήμες και η κάρτα γραφικών έχουν έρθει ήδη) με Ryzen 5 2600X , μνήμες έχω αυτές

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

και μητρική έχω παραγγείλει αυτήν

https://www.skroutz.gr/s/15564874/MSI-B450-Gaming-Pro-Carbon-AC.html

Διαβάζω για buggy bios , memory problems etc λέτε να έχω κάποιο θέμα;

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Asmodeus21 είπε

Καλημέρα παιδιά,

Φτιάχνω ένα σύστημα αυτό τον καιρό (έχω παραγγείλει τα components ήδη και οι μνήμες και η κάρτα γραφικών έχουν έρθει ήδη) με Ryzen 5 2600X , μνήμες έχω αυτές

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

και μητρική έχω παραγγείλει αυτήν

https://www.skroutz.gr/s/15564874/MSI-B450-Gaming-Pro-Carbon-AC.html

Διαβάζω για buggy bios , memory problems etc λέτε να έχω κάποιο θέμα;

Σας ευχαριστώ

Γτ να εχεις θεμα? Κομπλε ειναι.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

Με το xmp 3200 δεν νομιζω να χεις θεμα ...μετα θα θελει δουλεια πειραγμα θα σε βοηθησουν τα παιδια

Δεν θέλω να κάνω OC απλά να τρέχουν οι μνήμες στα 3200MHz CL14 και να έχω ΟΝ τις τεχνολογίες για αυτόματο boost etc.  Και ελπίζω να μην είναι bottleneck για την rtx 2070

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ilos είπε

Είναι θέμα με τον imc/μνήμες. Κατέβασε λίγο την συχνότητα, δοκίμασε πιο χαλαρά timings ή ανέβασε λίγο τα vdimm/vsoc.

Δοκίμασα απο 1.1, σε 1.125 το Vsoc και 3200, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά απλώς έριχνα συχνότητα 3133, 3066, και ένα στα 2400 τώρα, πάλι error βγάζει. Οπότε δεν είναι ο IMC (λογικά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

To 7zip βγάζει error missing volume, και το Matlab μετα error 2, για χαλασμένο ISO. Θα δοκιμασω αυτό για τις μνήμες σήμερα. Αυτό που θα έκανα προγραμμα αποσυμπίεσης, stress test, δεν το περίμενα.

Γιατί βρε συ, αν είναι μεγάλο το αρχείο, μια χαρά stress test είναι και έχεις και error checking... με όλα default δουλεύει σωστά;

ΥΓ: Το αρχείο έχει ελεγχθεί με checksum ότι είναι σωστό;

Επεξ/σία από Zaknafein
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Δοκίμασα απο 1.1, σε 1.125 το Vsoc και 3200, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά απλώς έριχνα συχνότητα 3133, 3066, και ένα στα 2400 τώρα, πάλι error βγάζει. Οπότε δεν είναι ο IMC (λογικά).

δοκιμασε να βγαλεις το performance bias αν το εχεις στο cb 11,5, να αποκλεισεις την  ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει αυτο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Γιατί βρε συ, αν είναι μεγάλο το αρχείο, μια χαρά stress test είναι και έχεις και error checking... με όλα default δουλεύει σωστά;

ΥΓ: Το αρχείο έχει ελεγχθεί με checksum ότι είναι σωστό;

Έγινε unrar (if that makes sense) σε λάπτοπ, οπότε το αρχείο δουλεύει. Με όλα Default δεν δοκίμασα ακόμα, αλλά η μνήμη δεν φταίει (η συχνότητα τουλάχιστον).

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δοκιμασε να βγαλεις το performance bias αν το εχεις στο cb 11,5, να αποκλεισεις την  ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει αυτο

Θα το τσεκάρω.

Ευχαριστώ σας. Να μεταφέρω τα update στο thread με το OC, ή να γραψω εδώ αν χρειαστεί;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Έγινε unrar (if that makes sense) σε λάπτοπ, οπότε το αρχείο δουλεύει. Με όλα Default δεν δοκίμασα ακόμα, αλλά η μνήμη δεν φταίει (η συχνότητα τουλάχιστον).

Θα το τσεκάρω.

Ευχαριστώ σας. Να μεταφέρω τα update στο thread με το OC, ή να γραψω εδώ αν χρειαστεί;

εδω που εχει συζητηθει νομιζω ειναι καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Έγινε unrar (if that makes sense) σε λάπτοπ, οπότε το αρχείο δουλεύει.

Το έπιασα αυτό, αλλά είναι το ίδιο αρχείο (το μετέφερες δλδ και όχι νέο download;) Αν ναι, τότε ΟΚ, skip checksum και προχώρα με μνήμες ή/και CPU. Λόγω swap file, ρίξε μια ματιά καλού-κακού και στον δίσκο (έχω παρατηρήσει ότι ακόμα και χωρίς swap file, τα παράθυρα κάνουν τα δικά τους και είναι ένα υποσύστημα που δεν ελέγχεται καθόλου με p95)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Το έπιασα αυτό, αλλά είναι το ίδιο αρχείο (το μετέφερες δλδ και όχι νέο download;) Αν ναι, τότε ΟΚ, skip checksum και προχώρα με μνήμες ή/και CPU. Λόγω swap file, ρίξε μια ματιά καλού-κακού και στον δίσκο (έχω παρατηρήσει ότι ακόμα και χωρίς swap file, τα παράθυρα κάνουν τα δικά τους και είναι ένα υποσύστημα που δεν ελέγχεται καθόλου με p95)

Στον ίδιο εξωτερικό δίσκο έγινε, σε διαφορετικό φάκελο (για να μην χαλάσει τα καλά .iso). Δοκιμάζω με εντελώς στοκ, και ενημερώνω.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, αφού μιλάμε για κουλαμάρες, η σειρά μου.

Είχα αναφέρει πως όταν είχα τον OS SSD στη SATA6, κάποιες φορές έχανε το BIOS τη σειρά, και ενώ έβλεπε το δίσκο, δεν τον έβαζε στις boot επιλογές, οπότε κλασσικά δεν έμπαινα Win.

Έπρεπε να ξαναβάλω τη σειρά, να σώσω κλπ.

Βαρέθηκα, άλλαξα τη σειρά σύνδεσης και ησύχασα...μέχρι σήμερα, όπου πάλι τον SATA1 (που πλέον είχε τον SSD αυτό) τον έβγαλε από τη boot σειρά, τον έβγαλε 6ο στη σειρά "κατάταξης" των δίσκων (αλλά κανονικά, ως SATA1), κλπ.

Τα όρισα πάλι, τα έσωσα...αλλά γιατί?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...