Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το γραφει στο Manual ψαξτο δεν ξερω που ακριβως ειναι στη μητρικη σου. Αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται κανε Load defaults και μετα ξανα μπες και βαλε xmp. Mε γειες 😁

Ξέρω που είναι αλλά λέει λέει να βάλω το jumper για 10'' και δεν το έχω. Load defaults? Εννοείς reset bios settings? Μπορώ να το κάνω και κάνα με συνδετήρα να το βραχυκυκλωσω για 10'' ξέρω γω? 

Δημοσ.

Επίσης , πριν τις απαλες κινησεις αριστερα-δεξια της ψύκτρας, καλό ειναι να έχεις ανάψει τον υπολογιστη λιγη ωρα πριν ωστε να ειναι ζεστή η παστουλα και να μαλακωσει οσο πιο πολυ γινεται..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, splanis είπε

Ξέρω που είναι αλλά λέει λέει να βάλω το jumper για 10'' και δεν το έχω. Load defaults? Εννοείς reset bios settings? Μπορώ να το κάνω και κάνα με συνδετήρα να το βραχυκυκλωσω για 10'' ξέρω γω? 

To jumper και για 2-3 δευτερα να το βαλεις και παλι πιανει.
Οσο για το πως να το βραχυκυκλωσεις, τι να σου πω, οτι βρεις μεταλικο. Μεχρι και με φερμουαρ το ειχα κανει σε καποια φαση :P

Spoiler

Φυσικα, μενοντας πραγματικος στον εαυτο μου, εχω δοκιμασει επισης και με Floppy connector απο το τροφοδοτικο :P

Mην το κανεις. Εγω ηξερα τι θα συμβει και το εκανα, γιατι ηθελα να το επιβεβαιωσω. Και σου λεω. ΜΗΝ το κανεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

To jumper και για 2-3 δευτερα να το βαλεις και παλι πιανει.
Οσο για το πως να το βραχυκυκλωσεις, τι να σου πω, οτι βρεις μεταλικο. Μεχρι και με φερμουαρ το ειχα κανει σε καποια φαση :P

Απόκρυψη περιεχομένων

Φυσικα, μενοντας πραγματικος στον εαυτο μου, εχω δοκιμασει επισης και με Floppy connector απο το τροφοδοτικο :P

Mην το κανεις. Εγω ηξερα τι θα συμβει και το εκανα, γιατι ηθελα να το επιβεβαιωσω. Και σου λεω. ΜΗΝ το κανεις...

Αυτό το jumper έπρεπε να το έχει η μητρική; 

🤔

Μπορεί κάποιο παλικάρι να βοηθήσει; έκανα reset το bios. Τις μνήμες μου τις βγάζει στο auto 2933. Να τις βάλω manual 3200?

edit: ανοιξα τωρα το πισι μετα απο μισο λεπτο εκανε ενα freeze για 10'' και ξεκολλησε

Edit2: καλά πάμε. Black screen 

edit3: βραχυκυκλωσα το cmos, ανοιξα το pc μου εβγαλε οτι εγινε reset cmos, και πατησα f1 για load setup (κατι τετοιο, εβαλα το xmp profile στο bios (2933 οχι 3200 πηγε), εχει φαει μερικα freezακια(blackscreen και ξεκολλημα), 2 φορες πηγα να ανοιξω game και εφαγε crash

edit4: bios update, τπτ

edit5: ο μονος τροπος που καταφερα να ανοιξω το φορναιτ (και μεχρι στιγμης δεν εχω crash/freeze) , είναι μονο με το ενα dimmακι, single channel, με το αλλο dimmaki single ετρωγα crash

αν δεν απαντησει καποιος σε λιγο παθαινω κριση πανικου

@akoinonitos@leros2004

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, splanis είπε

🤔

Μπορεί κάποιο παλικάρι να βοηθήσει; έκανα reset το bios. Τις μνήμες μου τις βγάζει στο auto 2933. Να τις βάλω manual 3200?

edit: ανοιξα τωρα το πισι μετα απο μισο λεπτο εκανε ενα freeze για 10'' και ξεκολλησε

edit3: βραχυκυκλωσα το cmos, ανοιξα το pc μου εβγαλε οτι εγινε reset cmos, και πατησα f1 για load setup (κατι τετοιο, εβαλα το xmp profile στο bios (2933 οχι 3200 πηγε), εχει φαει μερικα freezακια(blackscreen και ξεκολλημα), 2 φορες πηγα να ανοιξω game και εφαγε crash

edit5: ο μονος τροπος που καταφερα να ανοιξω το φορναιτ (και μεχρι στιγμης δεν εχω crash/freeze) , είναι μονο με το ενα dimmακι, single channel, με το αλλο dimmaki single ετρωγα crash

@akoinonitos@leros2004

Καλημερα ,οχι δεν το εχουν οι μητρικες το jumper. 

Σιγουρεψου οτι εχεις κουμπωσει καλα τις μνημες και στα σωστα dimms. Μπες στο bios κανε enable το xmp prifile κοιτα αν εχει xmp profile 1 στα 2933mhz  και xmp profile 2 στα 3200mhz. Αν εχει μονο στα 2933mhz αφου ενεργοποιησεις το xmp αλλαξε απλα τη συχνοτητα στα 3200mhz.

Αν εχεις παλι θεμα δοκιμασε χωρις να ενεργοποιησεις το xmp να βαλεις manual τη συχνοτητα στα 3200mhz ,soc 1.1v και vdram 1.35v.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, splanis είπε

🤔

@akoinonitos@leros2004

οπως ειπε κ ο @akoinonitos δωσε ρευμα στις μνημες 1.35. μαλλον αυτο θα ειναι. κ μενα η μητρικη μου ειχε 1.2 και με το που εδωσα ρευμα 1.35 παιξανε κοπμλε

Δημοσ.
19 ώρες πριν, akoinonitos είπε

καλησπέρα φιλε ,κοιταξε μηπως χωρις να το καταλαβεις εκανες καποια ζημια στους πυκνωτες διπλα στις μνημες, κανε clear cmos οπως ειπε και ο zelomoth

Oχι ,δεν αξιζει ,μιας και εχεις asus μητρικη βαλε performance bias cinebench 11,5 ,ποιες μνημες εχεις ? Αν εχεις b-dies δοκιμασε 3466Mhz με fast timings. Κανε και λιγο Overclock αν θες και θα εχεις σχεδον τις ιδιες επιδοσεις με 2700x και οταν βγει η νεα γενια με το νεο ετος βλεπεις μηπως κανεις καποια αλλαγη που να αξιζει.

καλημέρα να μια φωτό με αυτό που είπες να κάνω αλλα το αφήνω μόνιμο έτζι e ? την επιλογή performance bias cinebench 11,5 ?

11,5.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kakos84 είπε

καλημέρα να μια φωτό με αυτό που είπες να κάνω αλλα το αφήνω μόνιμο έτζι e ? την επιλογή performance bias cinebench 11,5 ?

11,5.png

Οπως βλεπεις το σκορ σου ειναι αντιστιχο με εναν 2700x στοκ ;)

Αν εισαι σταθερος το αφηνεις ετσι. Αν και πιστευω οτι οι μνημες σου δεν ειναι stable θα πρεπει να τις σκαλισεις λιγο.

Επισης ταση στο vcore δωσε με offset για να πεφτει η ταση σε idle.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Οπως βλεπεις το σκορ σου ειναι αντιστιχο με εναν 2700x στοκ ;)

Αν εισαι σταθερος το αφηνεις ετσι. Αν και πιστευω οτι οι μνημες σου δεν ειναι stable θα πρεπει να τις σκαλισεις λιγο.

ναι μπορεί να θέλει αλλα λόγο χρόνου δεν έχω ότι βλέπω εδώ βάζο xaxaxa σήμερα θα το ρίξο λίγο μια ματια και μπορεί να τον βάλω πάλι στα 4.0 με 1.450v το cpu και μετά να δω και την rom έχεις κάτι να προτείνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, kakos84 είπε

ναι μπορεί να θέλει αλλα λόγο χρόνου δεν έχω ότι βλέπω εδώ βάζο xaxaxa σήμερα θα το ρίξο λίγο μια ματια και μπορεί να τον βάλω πάλι στα 4.0 με 1.450v το cpu και μετά να δω και την rom έχεις κάτι να προτείνεις

Οχι 1.45v ειναι πολυ για 24/7  μεινε κατω απο 1.4v .

Ενεργοποιησε το docp στις μνημες και βαλε συχνοτητα 3400mhz και μην πειραξεις timings. Και τσεκαρε αν ειναι σταθερες. Αν ειναι σταθερες εκει  και εχεις ορεξη για σκαλισμα το ξανασυζηταμε πιο λεπτομερως.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα μια ερωτηση θελω να κανω εχω το συστημα της υπογραφής. Θα αλλαξω μητρικη και θα βαλω η την prime x370 pro η τη x370 rog strix.  Οι μνημες μ αναφέρονται στο memory qvl για 2 dims ενω στο qvl για 2000 series αναφέρεται για 4dims για τη πρωτη. Ενω στη 2η λεει οτι ειναι συμβατα. Μιας και θελω να παω πιο οικονομικα θα ειναι συμβατες με την prime η παω στη strix? Ευχαριστώ πολυ :)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, demmian είπε

οπως ειπε κ ο @akoinonitos δωσε ρευμα στις μνημες 1.35. μαλλον αυτο θα ειναι. κ μενα η μητρικη μου ειχε 1.2 και με το που εδωσα ρευμα 1.35 παιξανε κοπμλε

6 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Καλημερα ,οχι δεν το εχουν οι μητρικες το jumper. 

Σιγουρεψου οτι εχεις κουμπωσει καλα τις μνημες και στα σωστα dimms. Μπες στο bios κανε enable το xmp prifile κοιτα αν εχει xmp profile 1 στα 2933mhz  και xmp profile 2 στα 3200mhz. Αν εχει μονο στα 2933mhz αφου ενεργοποιησεις το xmp αλλαξε απλα τη συχνοτητα στα 3200mhz.

Αν εχεις παλι θεμα δοκιμασε χωρις να ενεργοποιησεις το xmp να βαλεις manual τη συχνοτητα στα 3200mhz ,soc 1.1v και vdram 1.35v.

To dram voltage ειναι; το soc που λες δεν το βρίσκω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, splanis είπε

To dram voltage ειναι; το soc που λες δεν το βρίσκω. 

ξεκίνα μονο με το dram voltage, λογικά δεν θα χρειαστείς να πειράξεις το soc. Καφέ έχεις πιει? είναι αδύνατον να μην το βλέπεις...

MSI-B450-Tomahawk-KitGuru-Review-UEFI-6.jpg.9410f003dbdffd3d8e6fb3669f398978.jpg

1 ώρα πριν, thanasakos7 είπε

Καλησπερα μια ερωτηση θελω να κανω εχω το συστημα της υπογραφής. Θα αλλαξω μητρικη και θα βαλω η την prime x370 pro η τη x370 rog strix.  Οι μνημες μ αναφέρονται στο memory qvl για 2 dims ενω στο qvl για 2000 series αναφέρεται για 4dims για τη πρωτη. Ενω στη 2η λεει οτι ειναι συμβατα. Μιας και θελω να παω πιο οικονομικα θα ειναι συμβατες με την prime η παω στη strix? Ευχαριστώ πολυ :)

Γιατί θέλεις να αλλάξεις μητρική? 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

ξεκίνα μονο με το dram voltage, λογικά δεν θα χρειαστείς να πειράξεις το soc

Γιατί θέλεις να αλλάξεις μητρική? 

Το έβαλα 1.35, black screen μετά το reboot. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Το έβαλα 1.35, black screen μετά το reboot. 

οι μνήμες είναι καινούργιες? 

Τις βάζεις στα σωστά slot? 

Δοκίμασε μια μια να δεις αν δουλεύουν κανονικα.

Επεξ/σία από leros2004
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...