ZELOMOTH Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, kfran είπε Γειά σε όλους! Έχω ένα θεματάκι με τις Μνήμες μου. Μιλάμε για 2x 16gb G Skill Ripjaws V 16gb 3200, σε Asus Prime x470 Pro με επεξεργαστή 2700x. Όλα δούλευαν μια χαρά μέχρι που αποφάσισα ότι η stock ψήκτρα του 2700 δεν ήταν για μένα. Βγάζοντας λοιπόν την ψύκτρα, έφυγε μαζί και ο επεξεργαστής, με αποτέλεσμα να στραβώσουν κάποια pin. Κατά το ίσιωμα, έσπασαν δύο οπότε τον παράτησα και πήρα καινούριο. Πλέον το BIOS αναγνωρίζει σε dual channel μόνο 16 gb και 2133MHz, ενώ σε single Channel βλέπει και τα 32. Έχω κάνει update to BIOS, reset, έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής... Πάω πίσω τον επεξεργαστή λόγω κακού IMC ή μπορώ να κάνω κάτι; Τις βαζεις στις σωστες υποδοχες τις μνημες για ντουαλ τσανελ? Συνηθως 2-4 ειναι αλλα κοιτα μανιουαλ για σιγουρα.. Και ριξε μια ματια στο σοκετ μηπως εχουν μεινει μεσα τιποτα πινακια.. Μηπως κατι σου ξεφυγε δηλαδη.. Δυσκολο αλλα ποτε δεν ξερεις.. Κανε κι ενα ρεσετ το μπαιος και ξανα παρε τα απο την αρχη μπας και εφαγς κανα κολλημα..
kakos84 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, leros2004 είπε ποια κάρτα γραφικών έχεις? Vega 64
kfran Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Τις βαζεις στις σωστες υποδοχες τις μνημες για ντουαλ τσανελ? Συνηθως 2-4 ειναι αλλα κοιτα μανιουαλ για σιγουρα.. Και ριξε μια ματια στο σοκετ μηπως εχουν μεινει μεσα τιποτα πινακια.. Μηπως κατι σου ξεφυγε δηλαδη.. Δυσκολο αλλα ποτε δεν ξερεις.. Κανε κι ενα ρεσετ το μπαιος και ξανα παρε τα απο την αρχη μπας και εφαγς κανα κολλημα.. Όλα αυτά τα γράφω στο αρχικό ποστ. 1
akoinonitos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, kfran είπε Όλα αυτά τα γράφω στο αρχικό ποστ. καλησπέρα φιλε ,κοιταξε μηπως χωρις να το καταλαβεις εκανες καποια ζημια στους πυκνωτες διπλα στις μνημες, κανε clear cmos οπως ειπε και ο zelomoth 6 ώρες πριν, kakos84 είπε Καλησπέρα παιδες αξίζει η αλλαγή 1700χ να πάω σε 2700χ ? Σκέφτομαι να αλλάξω όμως και μετρική ( έχω Asus Rog Crosshair VI Hero ) Γιά να ανεβάσω τη RAM περισσότερο το θέλω για games περισσότερο Oχι ,δεν αξιζει ,μιας και εχεις asus μητρικη βαλε performance bias cinebench 11,5 ,ποιες μνημες εχεις ? Αν εχεις b-dies δοκιμασε 3466Mhz με fast timings. Κανε και λιγο Overclock αν θες και θα εχεις σχεδον τις ιδιες επιδοσεις με 2700x και οταν βγει η νεα γενια με το νεο ετος βλεπεις μηπως κανεις καποια αλλαγη που να αξιζει. 2
kostas7837aek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kfran είπε Γειά σε όλους! Έχω ένα θεματάκι με τις Μνήμες μου. Μιλάμε για 2x 16gb G Skill Ripjaws V 16gb 3200, σε Asus Prime x470 Pro με επεξεργαστή 2700x. Όλα δούλευαν μια χαρά μέχρι που αποφάσισα ότι η stock ψήκτρα του 2700 δεν ήταν για μένα. Βγάζοντας λοιπόν την ψύκτρα, έφυγε μαζί και ο επεξεργαστής, με αποτέλεσμα να στραβώσουν κάποια pin. Κατά το ίσιωμα, έσπασαν δύο οπότε τον παράτησα και πήρα καινούριο. Πλέον το BIOS αναγνωρίζει σε dual channel μόνο 16 gb και 2133MHz, ενώ σε single Channel βλέπει και τα 32. Έχω κάνει update to BIOS, reset, έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής... Πάω πίσω τον επεξεργαστή λόγω κακού IMC ή μπορώ να κάνω κάτι; πως εγινε αυτό? πως εφυγαν και τα δυο μαζί?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, kostas7837aek said: πως εγινε αυτό? πως εφυγαν και τα δυο μαζί? Εύκολα σε pga sockets. Λίγο να ξεραθει η πάστα... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από GeorgeMan
kfran Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 37 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Εύκολα σε pga sockets. Λίγο να ξεραθει η πάστα... Ούτε δύο μήνες δεν είχαν περάσει... Μάλλον είναι και θέμα της στοκ πάστας της AMD
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οχι, πρέπει να την κουνήσεις πρώτα περιστροφικά έστω και το ελάχιστο που μπορείς για να μη "βεντουζώσει" και βγει μαζί με τη cpu. Σε όλα τα pga sockets έτσι είναι. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από GeorgeMan
splanis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε Οχι, πρέπει να την κουνήσεις πρώτα περιστροφικά έστω και το ελάχιστο που μπορείς για να μη "βεντουζώσει" και βγει μαζί με τη cpu. Σε όλα τα pga sockets έτσι είναι. Αυτά τα λέμε νωρίτερα παιδιά πάλι καλά που δεν πήρα το cpu στα χέρια τις προάλλες 😂
kfran Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Έκανα και CMOS reset με το jumperaki. Καμία αλλαγή... Πυκνωτής δεν φαίνεται να έχει πειραχθεί. Είναι και δύσκολο να στραβώσει κάποιος εκεί που τους έχουν.
leros2004 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kfran είπε Έκανα και CMOS reset με το jumperaki. Καμία αλλαγή... Πυκνωτής δεν φαίνεται να έχει πειραχθεί. Είναι και δύσκολο να στραβώσει κάποιος εκεί που τους έχουν. στείλε τη μητρική για εγγύηση και ο θεός βοηθός ...
kfran Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, leros2004 είπε στείλε τη μητρική για εγγύηση και ο θεός βοηθός ... Τη Μητρική ή τον επεξεργαστή? Η μνήμη είναι αυτή:
splanis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @akoinonitos @leros2004@leros2004 αντε με φάγατε Κάτι μου βγάλε στην αρχή για clear cmos. Θύμησε μου λίγο πως γίνεται αυτό στη tomahawk. Δεν βρίσκω το jumper 😕 το ίδιο είναι αν κάνω reset τα bios Settings? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από splanis
ilos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kfran είπε Ούτε δύο μήνες δεν είχαν περάσει... Μάλλον είναι και θέμα της στοκ πάστας της AMD Αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον για τους πρώτους zen. Μετά από 1 χρόνο που άλλαξα πάστα στον 1600, η ψύκτρα έκανε slide πάνω στην cpu σχεδόν με μηδενική προσπάθεια από μεριάς μου. Όπως και να έχει σε non-lga sockets όπως αναφέρθηκε πιέζεις ελαφρά προς τα κάτω την ψύκτρα στο socket και μετά με περιστροφικές κινήσεις δεξιά-αριστερα την αφήνεις να κάνει slide και να φύγει από το πλάϊ. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από ilos
akoinonitos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, splanis είπε @akoinonitos @leros2004@leros2004 αντε με φάγατε Κάτι μου βγάλε στην αρχή για clear cmos. Θύμησε μου λίγο πως γίνεται αυτό στη tomahawk. Δεν βρίσκω το jumper 😕 το ίδιο είναι αν κάνω reset τα bios Settings? Το γραφει στο Manual ψαξτο δεν ξερω που ακριβως ειναι στη μητρικη σου. Αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται κανε Load defaults και μετα ξανα μπες και βαλε xmp. Mε γειες 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις