Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, pmav99 είπε

Τι εννοεί ο ποιητής;

προφανως εννοω οτι η συγκεκριμενη τοπολογια εχει βγει για να εξυπηρετησει multi cpu διαταξεις και οχι διαταξεις ενδοεπικοινιας μεταξυ πυρηνων. φυσικα και εκει, εχει νοημα οταν υπαρχει καλη τοπικοτητα δεδομενων αλλιως αντιο. επισης πρεπει να εχει πολυ γρηγορη διασυνδεση κατι που δε βλεπουμε στους amd.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Αυτό δεν θα κάνει το κεντρικό Ι/Ο chip στους ΖΕΝ2; Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον.

Τότε αυτό που βλέπουμε απο πάνω τι είναι.

Και εμένα πάντως έτσι μου έμοιαζε όπως απλώσαν τα τσιπάκια.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Τότε αυτό που βλέπουμε απο πάνω τι είναι.

Και εμένα πάντως έτσι μου έμοιαζε όπως απλώσαν τα τσιπάκια.

Αυτοι ειναι οι τωρινοι ripper οχι οι zen 2

• Like 1
Δημοσ.

Hello north bridge my old friend;

I’ve come to delegate again

-Zen2 based products, by AMD

Επισης ενδιαφερον σχολιο

Αναφορά σε κείμενο

Thanks to chiplets design, we can have two Zen3 AM4 lines, one with DDR4 IMC and one with DDR5 IMC. Same x86 core die, different I/O CTRL.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, narta είπε

Hello north bridge my old friend;

I’ve come to delegate again

-Zen2 based products, by AMD

Επισης ενδιαφερον σχολιο

Και έλεγα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και χωρίς DDR5 μια χαρά νόημα έχει ένας 16core. Γιατί νομίζεις μας τρέχουν τα σάλια με τον 2950; :P

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

Σε πόσο καιρό μας έδωσε καινούρια αρχιτεκτονική η AMD και πόσο καιρό μας δίνει ξαναζεσταμένη σούπα η Intel;

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 50EuroUser είπε

Με DDR5 ίσως έχει και νόημα ένας 16-Core Mainstream (ΑΜ5?) λόγω αυξημένου Bandwidth, leaks μιλάνε για DDR5 4400~4800 (70~76GB/sec) για αρχή εώς 6400 (~102GB/sec).

θα ξεφύγουμε τελείως με αυτές τις ταχύτητες.

8 ώρες πριν, talos_2002 είπε

Σε πόσο καιρό μας έδωσε καινούρια αρχιτεκτονική η AMD και πόσο καιρό μας δίνει ξαναζεσταμένη σούπα η Intel;

Αυτό είναι γεγονός, μην τα ξαναλέμε.

• Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, 50EuroUser said:

Με DDR5 ίσως έχει και νόημα ένας 16-Core Mainstream (ΑΜ5?) λόγω αυξημένου Bandwidth, leaks μιλάνε για DDR5 4400~4800 (70~76GB/sec) για αρχή εώς 6400 (~102GB/sec).

Εντάξει η GTX1050 έχει 112GB/s bandwidth, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό το νούμερο για bandwidth γραφικών.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Εντάξει η GTX1050 έχει 112GB/s bandwidth, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό το νούμερο για bandwidth γραφικών.

Ξεχνας οτι η GDDR εχει εντελως αθλιο Latency και timings για να επιτυχει αυτες τις ταχυτητες. Οπως και εκει εχουμε διαφορετικα bus widths.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, kostas_anes said:

Ξεχνας οτι η GDDR εχει εντελως αθλιο Latency και timings για να επιτυχει αυτες τις ταχυτητες. Οπως και εκει εχουμε διαφορετικα bus widths.

Δεν έχουμε διαφορετικά bus widths, 128bit και αυτές οι κάρτες, 128 και η dual channel DDR1-2-3-4-5.
Για τα latencies συμφωνώ.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Δεν έχουμε διαφορετικά bus widths, 128bit και αυτές οι κάρτες, 128 και η dual channel DDR1-2-3-4-5.
Για τα latencies συμφωνώ.

Ξεχνας το γεγονος οτι δεν ειναι οτνως 128bit αλλα απλως το βλεπει σαν 128bit και γι αυτο τον λογο δεν εχουμε Linear scaling απο single σε dual channel. Επισης μετα τους Phenom η AMD τουλαχιστον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τρεχει τις μνημες unganged που σημαινει οτι ουσιαστικα βλεπει το dual channel σαν 2x64bit το οποιο βοηθαει σε multithreaded applications.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ξεχνας το γεγονος οτι δεν ειναι οτνως 128bit αλλα απλως το βλεπει σαν 128bit και γι αυτο τον λογο δεν εχουμε Linear scaling απο single σε dual channel. Επισης μετα τους Phenom η AMD τουλαχιστον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τρεχει τις μνημες unganged που σημαινει οτι ουσιαστικα βλεπει το dual channel σαν 2x64bit το οποιο βοηθαει σε multithreaded applications.

Γιατί δεν είναι; Μια χαρα είναι, απλώς η απόδοση δεν κάνει γραμμική κλιμάκωση.

Σε ΑΜ4 APU μια χαρα κάνει σχεδόν γραμμική από ένα ντιμ σε δυο. Από 2000 σκορ σε 3700 σχεδόν (νούμερα και δοκιμές bullzoid). Απλώς οι κλασικοί CPU δεν είναι τόσο bandwidth starved όσο latency limited.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Γιατί δεν είναι; Μια χαρα είναι, απλώς η απόδοση δεν κάνει γραμμική κλιμάκωση.

Σε ΑΜ4 APU μια χαρα κάνει σχεδόν γραμμική από ένα ντιμ σε δυο. Από 2000 σκορ σε 3700 σχεδόν (νούμερα και δοκιμές bullzoid). Απλώς οι κλασικοί CPU δεν είναι τόσο bandwidth starved όσο latency limited.

Eνα πραγματικο 128bit bus εχει γραμμικη κλιμακωση. Δεν ειπα οτι δεν ειναι μια χαρα, αλλα ειναι διαφορετικο απο το 2x64 που εχουμε στα CPU. 
Το 2ο το ξερω και απο δικο μου testing. Το 3ο ειναι λιγο ακυρο μιας και απλως συζηταγαμε την διαφορα GDDR vs DDR :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...