splanis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, ASTOU είπε Ακριβώς το ίδιο έκανε και σε εμένα. Ανέβαζε αυτόματα το ρεύμα με αποτέλεσμα να υπερθερμένεται. Δοκίμασε να θέσεις χειροκίνητα συχνότητα και ρεύμα. Ρεύμα δεν γίνεται στην msi. Από συχνότητα έχω το pbo.
ASTOU Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, splanis είπε Ρεύμα δεν γίνεται στην msi. Από συχνότητα έχω το pbo. Από 1.6ghz σε idle και 0.8 volts αν θυμάμαι καλά, πήγαινε στα 3.9ghz και 1.4v. Ryzen 5 2400g, msi b450 tomahawk τελευταίο bios.
kostas7837aek Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα. Είμαι με 1600Χ πάνω σε μία Crosshair VI Hero με gskill trident z 3200MHz τις οποίες τις έχω μέσα από bios να τρέχουν στα 3200.. Ερωτήσεις: 1) Το CPU z μου δείχνει που και που ρεύμα 1.439V. Υπάρχει θέμα σε αυτό; Διάβασα ότι η AMD έχει πει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι είναι φτιαγμένοι να πηγαίνουν εκεί. Αλλά εγώ ξέρω ότι πάνω από 1.4 είναι απαγορευτικό. Και φοβάμαι μήπως αυτό μειώνει την διάρκεια ζωής του CPU. 2) Τι ρυθμίσεις μπορώ να αλλάξω μέσα από το BIOS για να ανεβάσω την επίδοση του CPU; Tο μόνο που έχω κάνει είναι η αλλαγή στην κανονική συχνότητα των RAM. Αν γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να αλλάξω και άλλες ρυθμίσεις στις RAM ας μου το πει.
kostas_anes Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, kostas7837aek είπε Παιδιά καλησπέρα. Είμαι με 1600Χ πάνω σε μία Crosshair VI Hero με gskill trident z 3200MHz τις οποίες τις έχω μέσα από bios να τρέχουν στα 3200.. Ερωτήσεις: 1) Το CPU z μου δείχνει που και που ρεύμα 1.439V. Υπάρχει θέμα σε αυτό; Διάβασα ότι η AMD έχει πει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι είναι φτιαγμένοι να πηγαίνουν εκεί. Αλλά εγώ ξέρω ότι πάνω από 1.4 είναι απαγορευτικό. Και φοβάμαι μήπως αυτό μειώνει την διάρκεια ζωής του CPU. 2) Τι ρυθμίσεις μπορώ να αλλάξω μέσα από το BIOS για να ανεβάσω την επίδοση του CPU; Tο μόνο που έχω κάνει είναι η αλλαγή στην κανονική συχνότητα των RAM. Αν γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να αλλάξω και άλλες ρυθμίσεις στις RAM ας μου το πει. 1) Τι εννοεις οτι 1.4+ ειναι απαγορευτικο, ο 1400 μου τρεχει στα 1.4187 μισο χρονο τωρα Μεχρι 1.425 στους 1ης γενιας μια χαρα εισαι, ιδιαιτερα αν δεν ειναι σε ολους τους πυρηνες η 24/7 (οπως στον 1600Χ σου). Πιστεψε με και 1.8V να εδινε για μερικες στιγμες παλι δεν θα ειχες θεμα. Στους 2ης γενιας δεν συνισταται πανω απο 1.4V ειδικα στους 8πυρηνους γιατι το 12nm node της GloFo εχει υπερβολικα πολυ leakage σε αυτες τις τασεις οποτε η ενταση που τραβαει ο επεξεργαστης ειναι αρκετα μεγαλη με αποτελεσμα να δημιουγει προβληματα (θερμοτητας και κατ' επεκταση degradation στην παροδο του χρονου). Αν εχεις καλη ψυξη βεβαια τα 1.425V ειναι και εκει το "safe" οριο. Spoiler Και λεω "safe" διοτι θα ανακαλυψεις οτι αν μπει και σε εσενα το μικροβιο του overclocking, θα αναθεωρησεις τα ορια που νομιζες οτι υπαρχουν. Μεταξυ μας σου λεω οτι οτι ακους σαν οριο για 24/7 ειναι λιγο πιο κατω απο αυτο που πραγματικα αντεχει το τσιπ, οτι και να ειναι (επεξεργαστης, RAM κτλ). Για benchmarking the limit is the sky, αφου για λιγες ωρες δεν παθαινουν κατι ακομα και με τρελες τιμες τασεις
drpain Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Λοιπον παιδια ενω ολα εδειχναν οτι ειμαι σταθερος στο offset -0,075, σημερα συνεβη το εξης: βρηκα τον υπολογιστη δυο φορες κολλημενο σε idle mode, την μια ειχε γινει απενεργοποιηση της οθονης και την αλλη στην προφυλαξη οθονης, ενω τον χρησιμοποιησα κανονικα ενα τετραωρο χωρις προβλημα. Στην αρχη υπεθεσα οτι ηταν θεμα driver καρτας γραφικων , και εκανα το update , αλλα οπως ειπα ξανακολλησε στην προφυλαξη οθονης(κολλησε τελειως μονο με reset επανηλθε). Οποτε και τον γυρναω τωρα στο offset - 0,0625 να δω τι θα γινει. εχει κανεις καμμια ιδεα απο που μπορει να προερχεται το προβλημα? να τσεκαρω τπτ αλλο?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Ε προφανώς δεν είσαι stable με αυτό το undervolt, ανέβασε 2 σκάλες και δες αν θα στο ξανακάνει.
demmian Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/11/2018 στις 10:23 ΠΜ, akoinonitos είπε φιλε κανε uninstal το ai suit Μπες στο Bios και πηγαινε Monitor ,εκει εχει επιλογη qfan function απο εκει θα ρυθμισεις τους ανεμιστηρες σου. το overclock δεν αξιζει ιδιαιετερα σε αυτον τον επεξεργαστη μπορεις ομως να βαλεις precision boost overdrive enabled scalar x10 και στο vcore να επιλεξεις offset -0.0875v το precision boost overdrive θα το βρεις εδω @akoinonitos γυρισα σπιτι, εβαλα τον μικρο για υπνο κ αντι να την πεσω κ γω, ξεκινησα δοκιμες. το ai suite3 εφυγε.τι αλλαξα.. ανεβασα λιγο τα mhz σε μνημες. παιζουν στα θερα στα 3333 οσον αφορα cpu.. πιανει μαξ τα 4.017 με offset -0,075. οταν το εβαζα -0,085 δεν εμπαινε καν.. pbo & scalar x10 ειναι ρυθμισμενα. πριν επιαντε τα 4.100 ακομα κ 4.200 σταθερα με ai suite 3.. τι κανω λαθος??? μολις ανεβασα και μια σε idle Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από demmian
akoinonitos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, demmian είπε @akoinonitos γυρισα σπιτι, εβαλα τον μικρο για υπνο κ αντι να την πεσω κ γω, ξεκινησα δοκιμες. το ai suite3 εφυγε.τι αλλαξα.. ανεβασα λιγο τα mhz σε μνημες. παιζουν στα θερα στα 3333 οσον αφορα cpu.. πιανει μαξ τα 4.017 με offset -0,075. οταν το εβαζα -0,085 δεν εμπαινε καν.. pbo & scalar x10 ειναι ρυθμισμενα. πριν επιαντε τα 4.100 ακομα κ 4.200 σταθερα με ai suite 3.. τι κανω λαθος??? μολις ανεβασα και μια σε idle Καλησπερα ,τι εννοεις με ai suit επιανε 4.2 ,ετρεξες καποιο benchmark πριν και τωρα και κοιταξες ποσο κρατουσε πριν και ποσο τωρα?
demmian Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν κοιμασαι ποτε?? χεχε το ειχα ρυθμισει εγω να πιανει 4.2 μεσα απο το προγραμμακαι το χα δοκιμασει με prime95 για σταθεροτητα και θερμοκρασιες εντωμεταξυ εβαλα στο power plan, ryzen balanced και τωρα σε idle ειναι στα 2,2 με 1.428 ρευμα και φτανει 4.2 με 1.46. αλλα ανεβοκατεβαινει συνεχεια μεταξυ 2.2 και 4.2.. χωρις φορτιο επισης τρεχω cinebench και βλεπει cpu στα 3,6.. σκορ 1228 - 1393 2 φορες που το κανα Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από demmian
akoinonitos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, demmian είπε δεν κοιμασαι ποτε?? χεχε το ειχα ρυθμισει εγω να πιανει 4.2 μεσα απο το προγραμμακαι το χα δοκιμασει με prime95 για σταθεροτητα και θερμοκρασιες εντωμεταξυ εβαλα στο power plan, ryzen balanced και τωρα σε idle ειναι στα 2,2 με 1.428 ρευμα και φτανει 4.2 με 1.46. αλλα ανεβοκατεβαινει συνεχεια μεταξυ 2.2 και 4.2.. χωρις φορτιο Ειχες κανει overclock δλδ. Κατεβασε το hwinfo64 η το ryzen master για να βλεπεις ρολογια και τασεις το aida δεν σου παρεχει και τοσο σωστες πληροφοριες. Τρεξε καποιο benchmark και δεν με ενα απο αυτα τα προγραματα στα ποσα ghz δουλευουν ολοι οι πυρηνες. Αν θες να το εχεις overclocked μπορεις να το κανεις και απο το bios δεν εχεις αναγκη το ai suit απλα η ταση δεν θα πεφτει σε idle.
demmian Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ειχες κανει overclock δλδ. Κατεβασε το hwinfo64 η το ryzen master για να βλεπεις ρολογια και τασεις το aida δεν σου παρεχει και τοσο σωστες πληροφοριες. Τρεξε καποιο benchmark και δεν με ενα απο αυτα τα προγραματα στα ποσα ghz δουλευουν ολοι οι πυρηνες. Αν θες να το εχεις overclocked μπορεις να το κανεις και απο το bios δεν εχεις αναγκη το ai suit απλα η ταση δεν θα πεφτει σε idle. pbo & scalar x10 oc δεν ειναι? υπαρχει καποια επιλογη αλλη σημαντικη που πρεπει να αλλαξω στο bios? ryzen master κατεβασα.. @akoinonitos δινει ρευμα μεχρι 1.53 στα 4,175. μηπως ειναι πολυ? Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από demmian
akoinonitos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, demmian είπε pbo & scalar x10 oc δεν ειναι? υπαρχει καποια επιλογη αλλη σημαντικη που πρεπει να αλλαξω στο bios? ryzen master κατεβασα.. @akoinonitos δινει ρευμα μεχρι 1.53 στα 4,175. μηπως ειναι πολυ? οταν τον ειχεις στοκ δεν εδινε τοσο ?
Luciddream Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, demmian said: pbo & scalar x10 oc δεν ειναι? υπαρχει καποια επιλογη αλλη σημαντικη που πρεπει να αλλαξω στο bios? ryzen master κατεβασα.. @akoinonitos δινει ρευμα μεχρι 1.53 στα 4,175. μηπως ειναι πολυ? Τα στιγμιαία volt δεν σε απασχολούν τόσο, είναι σχετικά ασφαλή για την CPU, ειδικά αν παίζεις με χαλαρό LLC. Αν μιλάς για sustain voltage, Το scalar x10 ακριβώς αυτό κάνει, αφήνει την CPU να χρησιμοποιεί μέχρι 1.48v σε single core. Τα sustain voltage μπορείς να τα δεις στο hwinfo στο SV12 TFN. Το σύστημα ΔΕΝ στέλνει voltage που δεν υποστηρίζει η CPU, αλλά και αυτά που υποστηρίζει μπορεί να μειώσουν την ζωή της CPU, ειδικά με λάθος ψύξη στο σύστημα. p.s Αυτά που γράφω είναι για τον 2700x, λογικά σε 2600x θα είναι λίγο διαφορετικά τα νούμερα Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από Luciddream
drpain Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Ε προφανώς δεν είσαι stable με αυτό το undervolt, ανέβασε 2 σκάλες και δες αν θα στο ξανακάνει. Το χω αφησει ανοιχτο με offset -0,05, και ειμαι στη δουλεια.., περιμενω πως και πως να γυρισω, δεν θα αντεξω να το δω κολλημενο... Το ερωτημα ειναι αν κολλησει παλι τι θα κανω: 1. να τα βαλω ολα default για να δω αν εχω θεμα (μητρικη/cpu)? 2. να γυρισω στις παλιες ρυθμισεις μου δλδ fixed vcore 1.35 οπου κι ολα δουλευαν καλα? 3. κατι αλλο?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, drpain said: Το χω αφησει ανοιχτο με offset -0,05, και ειμαι στη δουλεια.., περιμενω πως και πως να γυρισω, δεν θα αντεξω να το δω κολλημενο... Το ερωτημα ειναι αν κολλησει παλι τι θα κανω: 1. να τα βαλω ολα default για να δω αν εχω θεμα (μητρικη/cpu)? 2. να γυρισω στις παλιες ρυθμισεις μου δλδ fixed vcore 1.35 οπου κι ολα δουλευαν καλα? 3. κατι αλλο? Στο 1. Αλλά μην προδικάζουμε. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από GeorgeMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις