adtakhs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, Nikosmile είπε Η έλλειψη διαθεσιμότητας σε MSI B450 Tomahawk & MSI B450 Gaming Pro Carbon AC οδήγησε σε αύξηση τιμών. Γιατί τέτοια έλλειψη στην ελληνική αγορά; Έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση σε ryzen ενώ στην αγορά της Κίνας οι B450 μητρικές είναι οι πιο περιζήτητες. Αυτός είναι ο λόγος. Αν δεις όλα τα b450 έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα.
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, demmian είπε παιδια, ερωτηση σχετικα με OC 2600χ και το συστημα της υπογραφης. ειχα ενεργοποιησει pbo και ετρεχε το συστημα με 4100 ακατεβατα , αλλα και ρευμα 1.4, θερμοκρασιες 42-46 βαθμους. επειδη μου ειχε σπασει το νευρικο συστημα η asus με το bios της , για να φτιαξω custom fan curves, αποφασισα να παιξω με το AI Suite 3. cpu παει εμχρι 4.025 , ρευμα 1.3 και με το silent mode , δεν ακουγεται τπτ. θερμοκρασιες 37 βαθμους περιπου στο desktop. θερμοκρασια δωματιου κοντα 22. βεβαια, μετα απο restart δεν μπαινει windows , πρεπει να κλεισω το πισι κ να το ανοιξω ξανα. δεν ειναι τπτ σπουδαιο αυτο, αλλα.. επισης δεν μπορω να δω θερμοκρασεις αν ανοιξω hwmonitor / aida64. μαλλον τα μπλοκαρει.. τι νομιζετε οτι ειναι καλυτερο οπως ετρεχε με ψηλοτερα ρολογια, λιγο περισσοτερο ρευμα και θερμοκρασιες ή με το AI suite3? κατι με χαλαει στην εφαρμογη της asus, απλα δεν μπορω να το προσδιορισω ακομα. επισης, υπαρχει καποιος καλος οδηγος για oc 2600x? φιλε κανε uninstal το ai suit Μπες στο Bios και πηγαινε Monitor ,εκει εχει επιλογη qfan function απο εκει θα ρυθμισεις τους ανεμιστηρες σου. το overclock δεν αξιζει ιδιαιετερα σε αυτον τον επεξεργαστη μπορεις ομως να βαλεις precision boost overdrive enabled scalar x10 και στο vcore να επιλεξεις offset -0.0875v το precision boost overdrive θα το βρεις εδω Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από akoinonitos 1
drpain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Στις 31/10/2018 στις 3:45 ΜΜ, drpain είπε Παιδια μια ερωτηση και απο εμενα, στον υπολογιστη της υπογραφης μου, εχω βαλει μονο manual το vcore στο 1.35 και τις μνημες στο xmp προφιλ, ειχα το power plan στο high perfomance, να το βαλω στο balanced και τη διαχειριση ενεργειας σε κατασταση ελαχιστων επιδοσεων 0%? Δεν εχω καποιο προβλημα με το pc, απλα διαβασα προηγουμενως για τα καρφωμενα ρολογια και τ vcore(που καταλαβα οτι ειδικα αυτο δεν αλλαζει) @akoinonitos εχει νοημα να ενεργοποιησω το precision boost, κι αν ναι πρεπει να δωσω παραπανω ρευμα απο 1.35? Στο bios μου ειναι στο auto και mode0, αυτο σημαινει οτι δεν ενεργοποιειται καθολου? απο το HWinfo βλεπω τα ρολογια μου στο 4200
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, drpain είπε @akoinonitos εχει νοημα να ενεργοποιησω το precision boost, κι αν ναι πρεπει να δωσω παραπανω ρευμα απο 1.35? Στο bios μου ειναι στο auto και mode0, αυτο σημαινει οτι δεν ενεργοποιειται καθολου? απο το HWinfo βλεπω τα ρολογια μου στο 4200 αυτ5ο σημαινει οτι λειτουργει αλλα αλλα οπως θελει αυτο ,το Mode 0 ειναι λιγο ακυρο δεν ξερω τον λογο υπαρξης του αλλα δεν κανει κατι. Οχι δεν θα δωσεις παραπανω ταση πιο λιγη θα δωσεις βασικα βαζοντας αρνητικο offset στην ουσια αφαιρεις ταση και ετσι μπορουν και ανεβαινουν πιο ψηλα τα ρολογια σε all core λογο χαμηλοτερου power delivery. Το να δωσεις fixed ταση οπως και εκανες ειναι λιγο λαθος γιατι χαλας το single core boost αν δεν κανεις manual overclock. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από akoinonitos 1
drpain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Βασικα τη fixed ταση την εδωσα γιατι εδινε οτι να ναι ρευματα σε stock καταστασεις , και φυσικα καποιος μου το προτεινε. Οσον αφορα το power plan να το αφησω στο balanced? Aρα να βαλω το offset οπως το λες , να αφησω vcore οπως ειναι, και να βαλω το precision boost ποσο? χ10? Να πειραξω κατι αλλο? Ευχαριστω πολυ!
demmian Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε φιλε κανε uninstal το ai suit Μπες στο Bios και πηγαινε Monitor ,εκει εχει επιλογη qfan function απο εκει θα ρυθμισεις τους ανεμιστηρες σου. το overclock δεν αξιζει ιδιαιετερα σε αυτον τον επεξεργαστη μπορεις ομως να βαλεις precision boost overdrive enabled scalar x10 και στο vcore να επιλεξεις offset -0.0875v το precision boost overdrive θα το βρεις εδω ετσι το ειχα κ γω, με το pbo που ελεγα πιο πανω, - precision boost overdrive εννοουσα. το ρευμα που εδινε ηταν πανω απο 1.4 και ειχα πιο ψηλες θρμοκρασιες γιαυτο εβαλα το ai suite κ το δοκιμασα. απο μεθαυριο που θα μαι σπιτι, θα δοκιμασω να το βαλω ετσι οπως ειπες. η αληθεια ειναι μου το χες ξαναπει πιο παλια και το ειχα βαλει παλι, αλλα ετρωγα bsod κ τα εβαλα default. βεβαια μετα αποδειχτηκε οτι τα bsod ηταν απο τοποθετηση των μνημων στα σλοτ 1/3 .. τεσπα, ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σου και θα επανλεθω με τα αποτελεσματα συντομα. 1
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, drpain είπε Βασικα τη fixed ταση την εδωσα γιατι εδινε οτι να ναι ρευματα σε stock καταστασεις , και φυσικα καποιος μου το προτεινε. Οσον αφορα το power plan να το αφησω στο balanced? Aρα να βαλω το offset οπως το λες , να αφησω vcore οπως ειναι, και να βαλω το precision boost ποσο? χ10? Να πειραξω κατι αλλο? Ευχαριστω πολυ! δεν ειναι οτι να'ναι τα ρευματα πρεπει οι δυο πυρηνες να μπορουν να κανουν Boost στα 4250mhz ,με 1.35v ειναι λιγο δυσκολο. Εγω το εχω στο ryzen balanced και δεν εχω κανενα θεμα. Eγω με τον ιδιο επεξεργαστη το ειχα -0.1v με offset ταση pbo x10 και performance bias cinebench 11.5 ολα τα αλλα στο auto ,σε single core boostαρε στα 4250 και σε gaming απο 4175 εως 4250 σε ολους τους πυρηνες αναλογα το load
drpain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 @akoinonitos σε ευχαριστω Θα το δοκιμασω αν ειναι οπως το λες, auto ταση, offset -0,875 -0,1, pbo x10 Το performance bias cinebench 11.5 τι εννοεις? Οταν περασω τις ρυθμισεις περα απο θερμοκαρασιες να προσεχω κατι? Δλδ τα ρευματα μπορουν να φευγουν πανω απο 1.4 , δεν μας πειραζει?
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, drpain είπε @akoinonitos σε ευχαριστω Θα το δοκιμασω αν ειναι οπως το λες, auto ταση, offset -0,875 -0,1, pbo x10 Το performance bias cinebench 11.5 τι εννοεις? Οταν περασω τις ρυθμισεις περα απο θερμοκαρασιες να προσεχω κατι? Δλδ τα ρευματα μπορουν να φευγουν πανω απο 1.4 , δεν μας πειραζει? ειναι επιλογη στο bios λιγο πανω απο την ταση του vcore ,εχει μια επιλογη που λεει performance bias ειναι στο auto ,επελεξε το cinebench 11.5. τρεξε ενα cinebench single core να βεβαιωθεις οτι δεν κρασαρει λογω τασης σε single boost σεναρια. οχι ετσι δουλευει δεν εχει θεμα. 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ειναι επιλογη στο bios λιγο πανω απο την ταση του vcore ,εχει μια επιλογη που λεει performance bias ειναι στο auto ,επελεξε το cinebench 11.5. τρεξε ενα cinebench single core να βεβαιωθεις οτι δεν κρασαρει λογω τασης σε single boost σεναρια. οχι ετσι δουλευει δεν εχει θεμα. Έχει νόημα αυτή η επιλογή στο optimize; Την έχω στο auto.
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έχει νόημα αυτή η επιλογή στο optimize; Την έχω στο auto. ριχνει λιγο το Latency και βοηθαει σε καποιες εφαρμογες οπως rendering ,Mining και αλλα. Σε εσενα που εισαι με ryzen 1xxx αξιζει περισσοτερο απο οτι στους ryzen 2xxx γιατι ανεβαζει το performance των cache της cpu 1 1
drpain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Εγω που παιζω κανα strategy, total war κλπ , τα οποια απο οτι ξερω θελουν single core perfomance αξιζει λες?
akoinonitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, drpain είπε Εγω που παιζω κανα strategy, total war κλπ , τα οποια απο οτι ξερω θελουν single core perfomance αξιζει λες? βαλτο, δεν ειναι κατι το φοβερο σαν ρυθμιση δεν κινδυνεύεις απο κατι. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από akoinonitos
drpain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Λοιπον εβαλα ολα οπως ειπαμε δλδ, vcore offset -0.0875, pbo x10, cinebench 11.5 και δεν μπουταρε δυο φορες κολλησε στο logo της asus Ξανα μπηκα στο bios και εδωσα offset -0,05 και μπουταρε κανονικα ετρεξα και cinebech R15 ακουω τις παρατηρησεις σας κι αυτο εδω ειναι πριν τις αλλαγες Ωραια μπουταρε και στο offset - 0,075 σαν να χανω σε single core perfomance 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις