Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα , θα αξιζε μια αλλαγη του 1600 ryzen με  2600χ ή 2700 ? στη δεδομενη χρονικη στιγμη ή να περιμενω για next gen ?  

εχω motherboard  B 350  , οι μνημες μου τρεχουν στα  3000

αλλα παρατηρω οτι ειμαι χαμηλα σε fps σε σχεση με  ιντελ ( 1080p ultrawide ) και ψαχνομαι για αλλαγη

να περιμενω  λιγους μηνες λη να κανω μια αλλαγη τωρα?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 50EuroUser είπε

Οι Non-X δεν έχουν Precision boost overdrive.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-2600

https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/2600

http://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen 5 2600.html

Και στα τρία παραπάνω site αναφέρεται ως χαρακτηριστικό. Επίσης, από την ASRock το μενού που μου έστειλαν για το BIOS είναι: 

The Precision Boost Overdrive option can be found here:

Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\XFR Enhancement\Accepted\Precision Boot Overdrive\Enable.

Ανεβάζω και το screenshot που μου έστειλαν, για να το δείτε...

Capture.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, xrit86 είπε

καλησπερα , θα αξιζε μια αλλαγη του 1600 ryzen με  2600χ ή 2700 ? στη δεδομενη χρονικη στιγμη ή να περιμενω για next gen ?  

εχω motherboard  B 350  , οι μνημες μου τρεχουν στα  3000

αλλα παρατηρω οτι ειμαι χαμηλα σε fps σε σχεση με  ιντελ ( 1080p ultrawide ) και ψαχνομαι για αλλαγη

να περιμενω  λιγους μηνες λη να κανω μια αλλαγη τωρα?

Είσαι με 1080Ti σε 1080P monitor ; Στα 1080P θες κλόκια απο CPU και γρήγορες μνήμες, όταν ανέβεις ανάλυση οθόνης το ζόρι πάει στην VGA.

*Με κάποιο νορμαλ OC 3.9-4GHz + ενα basic Cooler θα δεις αξιόλογες διαφορές αν δεν έχεις κάνει ήδη Overclocking. Με σκάλισμα Timings θα πάρεις κ'άλλα FPS ειδικά άν τρέχεις χαμηλά τις μνήμες, απο basic 3200-XMP μαμά π.χ σε tweaked + subtimings παίρνεις άλλα 10-15% έξτρα performance σε. Διαφορές που θα δεις επειδή είσαι με 1080Ti και χαμηλή ανάλυση.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NDWhimsical είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Πολύ πρόσφατα συνδύασα μητρική ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac, με Ryzen 5 2600 και μνήμες G.Skill Ripjaws V 2x8GB (F4-3200C16D-16GVKB).

Οι μνήμες δούλεψαν κατευθείαν στο XMP Profile τους, απλώς και μόνο με την επιλογή στο BIOS. Γενικά το σύστημα φαίνεται να είναι σταθερό και γρήγορο.

Παρόλα αυτά, δεν μου εμφανίζει πουθενά στο μενού την επιλογή για το XFR Enhancement. Ακόμα και στο Ryzen Master στην επιλογή Precision Boost Overdrive μου γράφει "Future feature in development", αν και έχω τους τελευταίους chipset drivers και το τελευταίο firmware toy BIOS.

Μετά από πολύ παίδεμα, επικοινώνησα με την υποστήριξη της ASRock, οι οποίοι στην αρχή μου είπαν κάτι του τύπου "Αυτό που ψάχνεις βρίσκεται εκεί" και μου έστειλαν και screenshots που έδειχναν τα XFR και PBO ενεργοποιημένα. Όταν τους έστειλα τα δικά μου screenshots που έδειχναν ότι στο BIOS δεν έχω την επιλογή για το XFR, εκεί που θα έπρεπε να είναι, μου πρότειναν να καθαρίσω την μνήμη CMOS μπας και εμφανιστεί. Και αυτό, μετά από reset ρυθμίσεων κλπ πήγε άπατο. Τελικά η υποστήριξη της ASRock μου είπε ότι θα στείλει την υπόθεση στην Ταϊβάν (κεντρικά;;) και περιμένουμε απάντηση. Γίναμε διάσημοι ναούμε!

Κάθε εμπειρία ή γνώση ευπρόσδεκτη παιδιά! Ευχαριστώ...

τσάμπα πεδεύεσαι, αυτά που ψάχνεις θα τα έβρισκες μόνο άν είχεις 2600Χ ή 2700Χ

Στους απλούς δεν έχει τέτοιες επιλογές ;)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

τσάμπα πεδεύεσαι, αυτά που ψάχνεις θα τα έβρισκες μόνο άν είχεις 2600Χ ή 2700Χ

Στους απλούς δεν έχει τέτοιες επιλογές ;)

Έχω ανεβάσει πιο πάνω και την επίσημη απάντηση της ASRock. Δες το λίγο...

Επίσης, σε πολλά τεχνικά φόρα αναφέρεται ότι όλοι οι Ryzen 2ης γενιάς υποστηρίζουν τις τεχνολογίες XFR2 και PBO2.

Έχεις κάτι σχετικό να μου στείλεις, για να διαβάσω αυτό που λες;

Δημοσ.

Τι να διαβάσεις βρε, και εγώ τον ίδιο επεξεργαστή έχω, με asus μητρική, μάντεψε.. και σε μένα δεν τα έχει :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Τι να διαβάσεις βρε, και εγώ τον ίδιο επεξεργαστή έχω, με asus μητρική, μάντεψε.. και σε μένα δεν τα έχει :P 

Μπορείς να μου πεις πιό ΜΒ είναι; Μιλάς για το laptop που έχεις κάτω; 

Επεξ/σία από NDWhimsical
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, NDWhimsical είπε

Μπορείς να μου πεις πιό ΜΒ είναι;

Asus Prime X470 Pro

Ps: Πάνω απο το λαπτοπ έχει ολόκληρο κατεβατό, εσυ το λαπτοπ μπάνισες :P 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Asus Prime X470 Pro

Ps: Πάνω απο το λαπτοπ έχει ολόκληρο κατεβατό, εσυ το λαπτοπ μπάνισες :P 

Άσε, πλέον βλέπω πουλάκια!

Πάντως και για το δικό σου ΜΒ, κάπου έχω διαβάσει...

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_5_2600/3.html

Για δες και αυτό...  Το λέει:

"Updates to the chip's on-die SenseMI logic include Precision Boost 2 and Extended Frequency Range (XFR) 2. Precision Boost 2 now switches from arbitrary 2-core and all-core boost targets to a perpetual all-core boosting algorithm that elevates the most stressed cores to the highest boost states in a linear fashion (i.e. boost frequency increases with load). Every core is running above nominal clock when the processor isn't idling, which contributes to a multi-core performance uplift. Besides load, the algorithm takes into account temperature, current, and Vcore. Granularity is 0.25X base clock (25 MHz)." και "Extended Frequency Range 2 (XFR 2) builds on the success of XFR with a new all-core uplift beyond the maximum boost clock. If your cooling is good enough (60°C), XFR will now elevate all cores beyond the boost state as opposed to just the best few cores. Unlike the 2700X, the 2700 isn't advertised as featuring XFR 2.0. There's still a rudiment of the feature which increases the clock by 50 MHz beyond the maximum Precision Boost frequency, however."

...όχι, βέβαια, ότι δεν μπορεί να έχεις δίκιο, έτσι...;

Επεξ/σία από NDWhimsical
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες στην asrock 

1 ώρα πριν, NDWhimsical είπε

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-2600

https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/2600

http://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen 5 2600.html

Και στα τρία παραπάνω site αναφέρεται ως χαρακτηριστικό. Επίσης, από την ASRock το μενού που μου έστειλαν για το BIOS είναι: 

The Precision Boost Overdrive option can be found here:

Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\XFR Enhancement\Accepted\Precision Boot Overdrive\Enable.

Ανεβάζω και το screenshot που μου έστειλαν, για να το δείτε...

Capture.gif

Kαι τελικα πηγες εκει που σου ειπαν απο την asrock και το βρηκες?

Επισης στην σελιδα της amd που ακριβως ειδες οτι το αναφερει σαν χαρακτηριστικο?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

akoinonitos όχι, γι' αυτό συνεχίσαμε με CMOS clear κλπ. Οπότε από την ASRock μου είπαν ότι θα στείλουν το θέμα μάλλον στα κεντρικά (Ταϊβάν;;) και θα μου απαντήσουν... Όταν έχω κάτι καινούριο από εκεί θα σας πώ... Στην amd το διαφημίζουν ως χαρακτηριστικό σε όλους τους Ryzen 2ης γενιάς... Τί να πώ, περιμένω... Αν έχετε κάποια γνώση ή ιδέα, ευπρόσδεκτη... (δες και το πόστ με το σκρινσοτ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

μπορεί κάποιος να μου πει πόσους σκληρούς χωράει η MSI B450 Tomahawk;

Εγώ έχω στο νου μου να βάλω έναν samsung 970 evo NVMe M.2 250GB, έναν samsung 860 Evo 250GB και έναν HDD 2T.

Γνωρίζετε αν χωράνε οι παραπάνω στην μητρική μου; (Κάπου διάβασα οτι ο Μ.2 πιάνει 2 ports sata3).

Γνωρίζει κανείς την συνδεσμολογία και αν το παραπάνω σύστημα είναι οκ;

Tnx a lot!

Επεξ/σία από serospcp99
Δημοσ.
1 ώρα πριν, serospcp99 είπε

Καλησπέρα, 

μπορεί κάποιος να μου πει πόσους σκληρούς χωράει η MSI B450 Tomahawk;

"SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot." Άρα χάνεις 2 SATA με τον M2, σου μένουν 4.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...