Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html αυτες θα παιξουν κομπλε στην tomahawk με τον 2600x? 

https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#support-mem-13 βλεπω εδω φαινεται να τις εχει (CMK16GX4M2B3000C15 ver5.30)

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, splanis είπε

https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html αυτες θα παιξουν κομπλε στην tomahawk με τον 2600x? 

https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#support-mem-13 βλεπω εδω φαινεται να τις εχει )CMK16GX4M2B3000C15 ver5.30)

Μπες μεσα στο site msi της μητρικης που πηρες κ δες για 100% το qvl list των memorys

Επεξ/σία από hondakkias31
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Υπάρχουν και αριθμοί πωλήσεων ή μόνο ποσοστά? Γιατί τα ποσοστά μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικά.

Πάντως τα τελευταία ποσοστά του marketshare από το Mercury research είναι γύρω στο 12,3% για την AMD.

Αυτο ειναι για το q2 του 2018 ρε συ το απο πανω ειναι σεπτεμβρης οκτωβρης και αφορα μονο desktop επεξεργαστες δεν πιανει την server αγορα

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

Μπες μεσα στο site msi της μητρικης που πηρες κ δες για 100% το qvl list των memorys

Φαινετια να είναι στην λίστα. Λογικά αα παίξουν CL 15 η 16 γιατί αν παίξουν 16 δεν αξιζουν

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, splanis είπε

Φαινετια να είναι στην λίστα. Λογικά αα παίξουν CL 15 η 16 γιατί αν παίξουν 16 δεν αξιζουν

Γιατί δεν πάτε σε 3200 C16 να τελειώνετε;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

Για μένα είναι αυτές 110 τις βρήκα. 

Δεν είναι καλά τα περιττα νούμερα, το ξέρεις. Δώσε άλλα 15 ευρώ και ξένοιασες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Άρα να πάρω την ίδια με την δικιά μ με 65. Η να την δώσω 50 και να πάρω ποιες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτο ειναι για το q2 του 2018 ρε συ το απο πανω ειναι σεπτεμβρης οκτωβρης και αφορα μονο desktop επεξεργαστες δεν πιανει την server αγορα

Καλά έχει και στοιχεία για Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο. Το θέμα είναι ότι δε πιάνει τους OEM.

Θεωρώ δεδομένο ότι η AMD τα πάει καλά αλλά είναι προφανές ότι δε μπορούν να βγουν συμπεράσματα για το συνολικό marketshare από ένα κατάστημα (όσο μεγάλο και αν είναι).

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Κ γω που εσκασα 180 αν ηξερα πιο πριν θα παιρνα 3600 16 αρες κ ας εδινα αλλα 50

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, sir ImPeCaBlE said:

Καλά έχει και στοιχεία για Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο. Το θέμα είναι ότι δε πιάνει τους OEM.

...οι οποίοι αποτελούν τη μερίδα του λέοντος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, splanis είπε

Λογικα μπορει να παιξουν 3200 με 16-18-18-36 με 1.36-1.39

Ας πουν κ τα παιδια που εχουν εμπειρια με ρυζεν

Επεξ/σία από hondakkias31
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Γιατί δεν πάτε σε 3200 C16 να τελειώνετε;

Γιατι εχουν ορεξη μετα να λενε δεν παιζει αυτο δεν παιζει το αλλο και θα λεμε εμεις τα λεγαμε πιο πισω αλλα δεν ακουγατε 😛

6 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Εννοειται καταστημα ειναι δεν εχει καμια σχεση με oem ειναι καθαρα τι αγοραζει ο καθε ενας που φτιαχνει μονος του συστημα. Το τι κανουν οι oem εχει να κανει με συμφωνιες κλπ.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, splanis είπε

Για μένα είναι αυτές 110 τις βρήκα. 

Me hynix είσαι ήδη για πιο λόγο να πας στις Corsair ; Λογικά και αυτές με Hynix? M/AFR είναι ή κάποιο Ε/D Samsung. Στα B450/X470 και οι Hynix πάντως παίζουν 3200-C16 και σχετικά φτηνά πλέον.

Ver. 4.24 = Samsung Dual Rank

Ver. 5.30 = Samsung/Hynix

*Μπάχαλο αυτό το ΚΙΤ κάθε Version έχει κ άλλα IC, Micron-B/Samsung-E και τώρα Hynix ...

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πολύ πρόσφατα συνδύασα μητρική ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac, με Ryzen 5 2600 και μνήμες G.Skill Ripjaws V 2x8GB (F4-3200C16D-16GVKB).

Οι μνήμες δούλεψαν κατευθείαν στο XMP Profile τους, απλώς και μόνο με την επιλογή στο BIOS. Γενικά το σύστημα φαίνεται να είναι σταθερό και γρήγορο.

Παρόλα αυτά, δεν μου εμφανίζει πουθενά στο μενού την επιλογή για το XFR Enhancement. Ακόμα και στο Ryzen Master στην επιλογή Precision Boost Overdrive μου γράφει "Future feature in development", αν και έχω τους τελευταίους chipset drivers και το τελευταίο firmware toy BIOS.

Μετά από πολύ παίδεμα, επικοινώνησα με την υποστήριξη της ASRock, οι οποίοι στην αρχή μου είπαν κάτι του τύπου "Αυτό που ψάχνεις βρίσκεται εκεί" και μου έστειλαν και screenshots που έδειχναν τα XFR και PBO ενεργοποιημένα. Όταν τους έστειλα τα δικά μου screenshots που έδειχναν ότι στο BIOS δεν έχω την επιλογή για το XFR, εκεί που θα έπρεπε να είναι, μου πρότειναν να καθαρίσω την μνήμη CMOS μπας και εμφανιστεί. Και αυτό, μετά από reset ρυθμίσεων κλπ πήγε άπατο. Τελικά η υποστήριξη της ASRock μου είπε ότι θα στείλει την υπόθεση στην Ταϊβάν (κεντρικά;;) και περιμένουμε απάντηση. Γίναμε διάσημοι ναούμε!

Κάθε εμπειρία ή γνώση ευπρόσδεκτη παιδιά! Ευχαριστώ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...