Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ASTOU είπε

https://imgur.com/a/6w5NOtY

Αυτό είναι το default bios. Τρέχω ένα prime95 και βλέπουμε. Αν δεν αλλάξει κάτι παίρνω αύριο πάστα και ξαναβάζω την ψύκτρα.

Γιατι σου δινει αυτοματα 1.4V? Για stock δεν νομιζω να θελει πανω απο 1.3 στην χειροτερη.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Γιατι σου δινει αυτοματα 1.4V? Για stock δεν νομιζω να θελει πανω απο 1.3 στην χειροτερη.

Έτσι είναι από την αρχή δεν έχω πειράξει κάτι. 

Παρατηρώντας το ryzen master τώρα που τρέχω το prime βλέπω να ανεβοκατεβαινει τόσο το cpu speed όσο και το cpu voltage και θερμοκρασία σταθερή στους 81 βαθμούς. 

prime95.PNG

Ενημέρωση, από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι με το ρεύμα. Παρόλο που το πειράζω από το bios όταν ανοίγει το σύστημα παίζει όσο να 'ναι. Αυτή τη στιγμή κατάφερα να το κρατήσω σταθερό στα 3,6/1,25 και δεν ανεβαίνει πάνω απο 75 βαθμούς στο Prime. Θα αλλάξω βέβαια και πάστα μήπως έγινε λάθος κατά την εγκατάσταση.

Επεξ/σία από ASTOU
Δημοσ.

Αλάνια είμαι ανάμεσα σε 2600 και 2600χ. Για μη οβερκλοκ σύστημα.  Για μη ρεντερινκ η κάποια άλλη  εργασία που ζοριζει και ανεβάζει θερμοκρασία. Από την άλλη όμως καθαρά για βαρύ Gaming. 

Θα δω που θα καταλήξω ανάλογα με τις τιμές που θα παίξουν. 

Η ερώτηση μου είναι είτε πάω στον ένα είτε στον άλλο τι να κάνω με τη δική τους ψυκτρα? 

Είδα κάτι βίντεο στο ytb και δεν λέγαν πολύ καλά σχόλια για την μαμά του 2600. Για του 2600χ λέγαν μέτρια. Βέβαια αυτοί συνήθως τους μπουσταρουν. 

Είναι κανείς σε αναλογη περίπτωση? Επαρκεί η μαμά ψυκτρα? Δεν έχω πρόβλημα οικονομικό να αγοράσω αλλη. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, costacurta είπε

Αλάνια είμαι ανάμεσα σε 2600 και 2600χ. Για μη οβερκλοκ σύστημα.  Για μη ρεντερινκ η κάποια άλλη  εργασία που ζοριζει και ανεβάζει θερμοκρασία. Από την άλλη όμως καθαρά για βαρύ Gaming. 

Η ερώτηση μου είναι είτε πάω στον ένα είτε στον άλλο τι να κάνω με τη δική τους ψυκτρα? 

Είδα κάτι βίντεο στο ytb και δεν λέγαν πολύ καλά σχόλια για την μαμά του 2600. Για του 2600χ λέγαν μέτρια. Βέβαια αυτοί συνήθως τους μπουσταρουν. 

Είναι κανείς σε αναλογη περίπτωση? Επαρκεί η μαμά ψυκτρα? Δεν έχω πρόβλημα οικονομικό να αγοράσω αλλη. 

Καλυτερα μια aftermarket αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, costacurta είπε

Θα προτεινα στοκ ψυκτρα με τον 2600Χ παρά μια aftermarket με 2600.

Λοιπον, ερώτηση, 1700 στα 3700 με 1.22Volt, βγάζει Cinebench R15 στα 1620. Καλά δεν είναι;

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Λοιπον, ερώτηση, 1700 στα 3700 με 1.22Volt, βγάζει Cinebench R15 στα 1620. Καλά δεν είναι;

Μια χαρα 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ASTOU είπε

Έτσι είναι από την αρχή δεν έχω πειράξει κάτι. 

Παρατηρώντας το ryzen master τώρα που τρέχω το prime βλέπω να ανεβοκατεβαινει τόσο το cpu speed όσο και το cpu voltage και θερμοκρασία σταθερή στους 81 βαθμούς. 

prime95.PNG

Πηγαινε στο BIOS και λοκαρε την ταση στα 1.25V και δες αν :
1) μπουσταρει στα speeds που πρεπει
2) Ειχες κανονικες θερμοκρασιες 
3) Δεν κρασαρει.
Αν κρασαρεις δοκιμασε 1.27V και ξανατσεκαρε τα ιδια.

12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εμενα που για τα 3.9 θελει 1.41V δηλαδη τι να πω :P
Μια χαρα τσιπακι εχεις, να το χαρεις.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Πηγαινε στο BIOS και λοκαρε την ταση στα 1.25V και δες αν :
1) μπουσταρει στα speeds που πρεπει
2) Ειχες κανονικες θερμοκρασιες 
3) Δεν κρασαρει.
Αν κρασαρεις δοκιμασε 1.27V και ξανατσεκαρε τα ιδια.

Το θέμα είναι ότι ενώ βάζω το vcore στο 1.25 στο BIOS, δεν λοκαρει εκεί και όταν ανοίγει το PC παίζει από 0.8 μέχρι 1.4. Άνοιξα μετά ryzen master και έκανα ένα προφίλ στα 3.6/1.25 και τρέχει στους 75 βαθμούς το prime. Το θέμα είναι ότι είναι στα 3.6 όλη την ώρα ενώ όταν το είχα στο auto έπαιζε από 1.6 μέχρι 3.8 ανάλογα το load, είχε όμως χάχα ρεύματα. Έχω σκάσει πραγματικά. Σε λίγο που γυρίζω σπίτι θα δοκιμάσω να αλλάξω πάστα μήπως και δεν απλώθηκε καλά την πρώτη φορά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ASTOU είπε

Το θέμα είναι ότι ενώ βάζω το vcore στο 1.25 στο BIOS, δεν λοκαρει εκεί και όταν ανοίγει το PC παίζει από 0.8 μέχρι 1.4. Άνοιξα μετά ryzen master και έκανα ένα προφίλ στα 3.6/1.25 και τρέχει στους 75 βαθμούς το prime. Το θέμα είναι ότι είναι στα 3.6 όλη την ώρα ενώ όταν το είχα στο auto έπαιζε από 1.6 μέχρι 3.8 ανάλογα το load, είχε όμως χάχα ρεύματα. Έχω σκάσει πραγματικά. Σε λίγο που γυρίζω σπίτι θα δοκιμάσω να αλλάξω πάστα μήπως και δεν απλώθηκε καλά την πρώτη φορά. 

Να παει 1.4V για το Boost στα (3.9 αν θυμαμαι καλα) ειναι τερμα ηλιθιο. Στην μητρικη παιζει να μπορεις να παιξεις με P-States? Αν οχι φιλε μου απλως πηγαινε τον στα 3.9 σταθερα με ~1.3V γιατι δεν εχει νοημα αλλιως.
Αν πιανεις 80αρια σε prime μην σκας, δεν προκειται να φορτωσεις τοσο τον επεξεργαστη ποτε σχεδον σε ρεαλιστικα σεναρια. 
Τωρα αν και παλι εχεις 90αρια+ στο prime με 1.3V δοκιμασε 1.27 για 3.8GHz

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Να παει 1.4V για το Boost στα (3.9 αν θυμαμαι καλα) ειναι τερμα ηλιθιο. Στην μητρικη παιζει να μπορεις να παιξεις με P-States? Αν οχι φιλε μου απλως πηγαινε τον στα 3.9 σταθερα με ~1.3V γιατι δεν εχει νοημα αλλιως.
Αν πιανεις 80αρια σε prime μην σκας, δεν προκειται να φορτωσεις τοσο τον επεξεργαστη ποτε σχεδον σε ρεαλιστικα σεναρια. 
Τωρα αν και παλι εχεις 90αρια+ στο prime με 1.3V δοκιμασε 1.27 για 3.8GHz

Ναι κάπου υπάρχει το p state στη μητρική αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιήσω. Ποια θεωρείται μια νορμάλ θερμοκρασία για να ξέρω τι πρέπει να πιάνω? Επίσης πειράζει να είναι συνεχώς πχ στα 3.6 ο επεξεργαστής, αντι για το auto που ρίχνει την συχνότητα όταν δεν χρειάζεται? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ASTOU είπε

Ναι κάπου υπάρχει το p state στη μητρική αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιήσω. Ποια θεωρείται μια νορμάλ θερμοκρασία για να ξέρω τι πρέπει να πιάνω? Επίσης πειράζει να είναι συνεχώς πχ στα 3.6 ο επεξεργαστής, αντι για το auto που ρίχνει την συχνότητα όταν δεν χρειάζεται? 

Τζαμπα ρευμα/θερμοκρασιες. Εγω πιο πολυ ανησυχω απο την αποψη οτι δεν θα μπουσταρει και θα μενει κολλημενος στα 3.6GHz.

Εγω εχω βρει την χρυση τομη, απο την αποψη οτι η μητρικη μου αυτοματα ριχνει το Vcore και κλοκια σε Idle εστω και με manual OC. Χμμμ. Τσεκαρε τα power plan settings στα windows και κοιτα οτι το minimum του CPU ειναι στο 0%
45070719_343655309516538_9179760758542565376_n.png?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=78d9464acc72e889a5a4380e86f91956&oe=5C3EBCAD

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο φίλος ενώ στην  αρχή δεν είχε θέμα να περιμένει την tomahawk τώρα π πήρε επεξεργαστή ραμ δεν ψήνεται να περιμένει 10μερες και. Καμία άλλη πρόταση για έτοιμοπαραδοτη; είπαμε δεν θα κάνει oc, μόνο pbo on. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Ο φίλος ενώ στην  αρχή δεν είχε θέμα να περιμένει την tomahawk τώρα π πήρε επεξεργαστή ραμ δεν ψήνεται να περιμένει 10μερες και. Καμία άλλη πρόταση για έτοιμοπαραδοτη; είπαμε δεν θα κάνει oc, μόνο pbo on. 

Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4. Το ιδιο ακριβως εψαχνα τις προηγουμενες μερες γιατι ανοιγω τεχνολογικη ομαδα με κατι αλλα παιδια και φτιαχναμε gaming builds. Οι MSI παγκοσμιως εχουν οικτρη διαθεσιμοτητα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

Γνώμες για την συγκεκριμένη;

BTW άς είναι και x470 μέχρι 140-150

VRM τα 2α καλύτερα σε Β450 σύμφωνα με το "hardware unboxed". Με ελαφρύ airflow κραταει και 2700Χ στα 4.2 με 1.4 βολτ.

Go for it.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...