Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ASTOU είπε

Μέ όλα στοκ 720 περίπου.

Eιναι οντως χαμηλο μηπως πρεπει να ενεργοποιησεις στο bios το Performance core boost ? Για τσεκαρε μηπως ειναι disabled

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Eιναι οντως χαμηλο μηπως πρεπει να ενεργοποιησεις στο bios το Performance core boost ? Για τσεκαρε μηπως ειναι disabled

Θα το δω μόλις γυρίσω σπίτι, υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν έχω περάσει το τελευταίο bios της Msi? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ASTOU είπε

Θα το δω μόλις γυρίσω σπίτι, υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν έχω περάσει το τελευταίο bios της Msi? 

δεν νομιζω ,τσεκαρε αυτο που σου ειπα και βλεπουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το auto-oc(MSI Game Boost) βγάζει knock-out την ψύκτρα και τρως throttling επειδή δίνει κάργα αχρείαστο Voltage, άμα θες να κάνεις Overclocking κάντο manual. Ρίξε Cinebench και με HwInfo δες κλόκια/θερμοκρασία και αν μένουν σταθερά. Η ψύκτρα του 2400G δεν είναι για OC πάντως, για τον 2200G είναι οριακά.

Ενδεικτικά ~1.45Voltage είναι για 3.9-4.1GHz OC και μόνο με aftermarket cooler.

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ASTOU είπε

Καλησπέρα, θεωρούνται εντάξει οι θερμοκρασίες? Το φοβήθηκα να πάει πιο πάνω και το έκλεισα. Είναι με game mode on απο το bios της tomahawk.

oc.PNG

Εγω θα σου πω ενα πραγμα. Ετρεχα χωρις ψυκτρα και πανω απο 95 δεν πηγε. Η μονη φορα που πηγε πανω απο 95 ηταν οταν εβαλα αντηλιακο για θερμοαγωγιμη παστα και επιασε 102 και μετα εφαγα Instant shut-down. Κατι κανεις ΠΟΛΥ λαθος. Εδω με μελι για θερμοαγωγιμη στα 1.41V ο 1400 πανω απο 60κατι δεν πηγε σε prime95 small FFT's με Dark Rock 4 πανω

Nαι ειμαι μουρλος.

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

αμα δεις δινει 1.45v ,οι g δεν ειναι soldered θα εκραγουν με τοση ταση 😛 ,το στοκ κουλερ ειναι μονο για στοκ φαση τπτ αλλο

2200G ειχε φαει εως και 1.55V με την Dark Rock 4 πανω, δεν ειδα πανω απο 80 σε benches στα 4.4GHz

H πλακα ηταν οτι ο συγκεκριμενος μου δωθηκε μαζι με μητρικη (Α320M-DGS) για να κανω BIOS update επι πληρωμη.... Αλλο που κατεληξα να βγαλω ενα 10αρικο, κατι καλα σκορ στο HWbot και review για την μητρικη.
Eλπιζω να μην το δει αυτος που μου τον εδωσε :P.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εγω θα σου πω ενα πραγμα. Ετρεχα χωρις ψυκτρα και πανω απο 95 δεν πηγε. Η μονη φορα που πηγε πανω απο 95 ηταν οταν εβαλα αντηλιακο για θερμοαγωγιμη παστα και επιασε 102 και μετα εφαγα Instant shut-down. Κατι κανεις ΠΟΛΥ λαθος. Εδω με μελι για θερμοαγωγιμη στα 1.41V ο 1400 πανω απο 60κατι δεν πηγε σε prime95 small FFT's με Dark Rock 4 πανω

Nαι ειμαι μουρλος.

mr_bean_what___meme_by_josael281999-d81m

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

mr_bean_what___meme_by_josael281999-d81m

Η πλακα ειναι οτι τρεχει κανονικα PUBG με 35-40 FPS το θηριο. Επισης αν τον κανεις 2/4 στα 3GHz με ενα 120mm φανακι μονο να χτυπαει το IHS του επεξεργαστη, ο 1400 καθεται ανετος σε full load στους ~78. Εκει παλι δοκιμασα με PUBG και ετρεχε κανονικα 60FPS κολλημενα και ο επεξεργαστης στους 75-80.

Επισης να αναφερω οτι εχει φαει και 1.8V το θηριο για κατι ωρες (με ψυκτρα ομως :P )

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Η πλακα ειναι οτι τρεχει κανονικα PUBG με 35-40 FPS το θηριο. Επισης αν τον κανεις 2/4 στα 3GHz με ενα 120mm φανακι μονο να χτυπαει το IHS του επεξεργαστη, ο 1400 καθεται ανετος σε full load στους ~78. Εκει παλι δοκιμασα με PUBG και ετρεχε κανονικα 60FPS κολλημενα και ο επεξεργαστης στους 75-80.

Επισης να αναφερω οτι εχει φαει και 1.8V το θηριο για κατι ωρες (με ψυκτρα ομως :P )

Θύμησέ μου να μην σου δανείσω ποτέ τίποτα. :P

Πέρασες τελικά Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (που αν θυμάμαι καλά ήθελες);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Θύμησέ μου να μην σου δανείσω ποτέ τίποτα. :P

Πέρασες τελικά Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (που αν θυμάμαι καλά ήθελες);

#offtopic_on
800 μορια εξω, περασα σε παρεμφερη σχολη και το παω για μετεγγραφη. Θα δειξει, αλλα μαλλον θα την παρω. Μεχρι στιγμης κανω φροντιστηρια για την περιπτωση που δεν την παρω, ετσι ωστε να εχω κανει καλυτερη προετοιμασια για να ξαναδωσω (απο το να ξεκινησω στα μεσα της χρονιας).

Βαρεμαρα, PC και μαθημα ως επι το πλειστον 😕 . Τουλαχιστον δεν με εγκατελειψε ολη η παρεα γιατι εμειναν μερικοι Πατρα.

#offtopic_off

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Παίζει δηλαδή να έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση της ψύκτρας? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Παίζει δηλαδή να έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση της ψύκτρας? 

Για την ταση που παιρνει δεν την θεωρω περιεργη θερμοκρασια, αν και δεν θα εκανε κακο να της κανεις ενα reseating. Περιεργο oμως θεωρω το γεγονος οτι καταφερες να τραβηξεις φωτο στους 102C, ενω οι Ryzen εχουνε hardcap τους 95 και αν ξεπερασουν τους 98 εχεις κοντα 0.7 με 1 δευτερα να αντιδρασεις πριν φας το thermal shutdown. Βαλε το BIOS στα optimized defaults και πειραξε μονο τις RAM. Για OC με στοκ δεν αξιζει καν σε 2200G/2400G (εκτος αν εχεις χρυσο τσιπ οπως ο 2200G που ανεφερα πιο πανω και πιανεις 4.1GHz με 1.35V).

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Για την ταση που παιρνει δεν την θεωρω περιεργη θερμοκρασια, αν και δεν θα εκανε κακο να της κανεις ενα reseating. Περιεργο oμως θεωρω το γεγονος οτι καταφερες να τραβηξεις φωτο στους 102C, ενω οι Ryzen εχουνε hardcap τους 95 και αν ξεπερασουν τους 98 εχεις κοντα 0.7 με 1 δευτερα να αντιδρασεις πριν φας το thermal shutdown. Βαλε το BIOS στα optimized defaults και πειραξε μονο τις RAM. Για OC με στοκ δεν αξιζει καν σε 2200G/2400G (εκτος αν εχεις χρυσο τσιπ οπως ο 2200G που ανεφερα πιο πανω και πιανεις 4.1GHz με 1.35V).

Δεν είχα κανένα thermal shutdown, όλα φαινόταν να δουλεύουν κομπλέ, ακόμα και στον chrome μπορούσα να μπώ. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το overclock απλά μου έκανε εντύπωση ότι στο cinebench έβγαζε μόνο 720 points ενώ στο ίντερνετ δείχνουν σαν σκορ το 840. Να έγινε λάθος στην εγκατάσταση μου φαίνεται δύσκολο μιας και δεν έχει και πολλά πράγματα για να μπερδέψεις. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ASTOU είπε

Δεν είχα κανένα thermal shutdown, όλα φαινόταν να δουλεύουν κομπλέ, ακόμα και στον chrome μπορούσα να μπώ. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το overclock απλά μου έκανε εντύπωση ότι στο cinebench έβγαζε μόνο 720 points ενώ στο ίντερνετ δείχνουν σαν σκορ το 840. Να έγινε λάθος στην εγκατάσταση μου φαίνεται δύσκολο μιας και δεν έχει και πολλά πράγματα για να μπερδέψεις. 

~840 βγαζω με τον 1400 στα 3.9GHz. Yπολογιζω οτι ενα CCX κοντα σε αυτην την συχνοτητα χωρις να εξαρταται απο RAM θα ειναι καπου εκει, οποτε σωστο μου ακουγεται το νουμερο. Το 720 μαλλον οφειλεται σε thermal throttling.

Και γενικα να ξερεις, συμβουλη απο τον μουρλο. Εγω εχω τα θεματακια μου και κανω αυτα που κανω, γνωριζοντας ομως τις συνεπειες. Εσυ και οποιος αλλος θελει να του ζησει ο επεξεργαστης για να δει και το 2019 δεν τον αφηνει να παει πανω απο 80-85 και σιγουρα δεν τον τρεχει πανω απο 1.42V.
Kανε αυτο που σου ειπα στο BIOS και θα σιαξουν ολα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

~840 βγαζω με τον 1400 στα 3.9GHz. Yπολογιζω οτι ενα CCX κοντα σε αυτην την συχνοτητα χωρις να εξαρταται απο RAM θα ειναι καπου εκει, οποτε σωστο μου ακουγεται το νουμερο. Το 720 μαλλον οφειλεται σε thermal throttling.

Και γενικα να ξερεις, συμβουλη απο τον μουρλο. Εγω εχω τα θεματακια μου και κανω αυτα που κανω, γνωριζοντας ομως τις συνεπειες. Εσυ και οποιος αλλος θελει να του ζησει ο επεξεργαστης για να δει και το 2019 δεν τον αφηνει να παει πανω απο 80-85 και σιγουρα δεν τον τρεχει πανω απο 1.42V.
Kανε αυτο που σου ειπα στο BIOS και θα σιαξουν ολα.

https://imgur.com/a/6w5NOtY

Αυτό είναι το default bios. Τρέχω ένα prime95 και βλέπουμε. Αν δεν αλλάξει κάτι παίρνω αύριο πάστα και ξαναβάζω την ψύκτρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...