Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ο Κωστας ξερει, γιατι ο Κωστας οταν πηγε να κλοκαρει τον 6300 της κοπελας του στην 970 Gaming που εχει, με 1.45V η μητρικη εφαγε thermal shutdown 10 δευτερα στα windows :)

Καλύτερα το shutdown παρα  το 199!🤣

Εγω να σου πω την αλήθεια, το φεγγάρι που είχα την 970Α-UD3, rev.1 νομίζω (χωρίς uefi) τον είχα για ενα διάστημα στα 4.7 τον 8320 αλλά μιας και δεν έκανα κάτι απαιτητικό ώστε να το δικαιολογώ, τον έριξα στα 4.2 με σχεδόν στοκ ρεύμα..

Μετά τα πούλησα όλα και ησύχασα!🤣

ΥΓ.

Γράσο να βάλεις στον 1400 αντι για παστούλα ρε. Για υψηλες θερμοκρασίες όμως..😵

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Καλύτερα το shutdown παρα  το 199!🤣

Εγω να σου πω την αλήθεια, το φεγγάρι που είχα την 970Α-UD3, rev.1 νομίζω (χωρίς uefi) τον είχα για ενα διάστημα στα 4.7 τον 8320 αλλά μιας και δεν έκανα κάτι απαιτητικό ώστε να το δικαιολογώ, τον έριξα στα 4.2 με σχεδόν στοκ ρεύμα..

Μετά τα πούλησα όλα και ησύχασα!🤣

Aααα 970-UD3. Καλο κομματι και αυτη. Καθε εβδομαδα βαραγε μπιελες το BIOS μεχρι που την εσπρωξα στα μεταχειρισμενα κακην κακως και πηρα....
Την 970 Gaming!

Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να ξανακανω βουντου καθε σαββατοκυριακο για να την ξαναφτιαξω. Γιατι η μητρικη πολυ ξηγημενη. Σου εδινε 1/10 να παρει μπρος με το backup BIOS αν εκανες κατι μεταξυ 
Α) Clear CMOS
Β) Short το BIOS Chip
Γ) Ανοιγοκλεινες το τροφοδοτικο στα 50-60Hz 
Δ) Προσευχη στον Omnissiah, Ιησου Χριστο, Αλλαχ, The Emperor Of Mankind, Μανιτου, ...
Ε) Ολα τα παραπανω

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Aααα 970-UD3. Καλο κομματι και αυτη. Καθε εβδομαδα βαραγε μπιελες το BIOS μεχρι που την εσπρωξα στα μεταχειρισμενα κακην κακως και πηρα....
Την 970 Gaming!

Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να ξανακανω βουντου καθε σαββατοκυριακο για να την ξαναφτιαξω. Γιατι η μητρικη πολυ ξηγημενη. Σου εδινε 1/10 να παρει μπρος με το backup BIOS αν εκανες κατι μεταξυ 
Α) Clear CMOS
Β) Short το BIOS Chip
Γ) Ανοιγοκλεινες το τροφοδοτικο στα 50-60Hz 
Δ) Προσευχη στον Omnissiah, Ιησου Χριστο, Αλλαχ, The Emperor Of Mankind, Μανιτου, ...
Ε) Ολα τα παραπανω

Εγω νομίζω πως ο,τι πέφτει στα χέρια τα δικά σου, δαιμονίζεται και γι αυτό σου συμβαίνουν όλα τα ωραία...🤣

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε

Εγω νομίζω πως ο,τι πέφτει στα χέρια τα δικά σου, δαιμονίζεται και γι αυτό σου συμβαίνουν όλα τα ωραία...🤣

Ναι, ψηστο και ο 3600, οταν θα τον παρω, να εχει 8 PCI-E lanes και αυτος ^_^ 
Ετσι, να μην χαλαμε την παραδοση. 

Spoiler

Το AM3 bench system παντως εχει επιζησει απο τα παντα, ακομα και απο αυγα ;)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ναι, ψηστο και ο 3600, οταν θα τον παρω, να εχει 8 PCI-E lanes και αυτος ^_^ 
Ετσι, να μην χαλαμε την παραδοση. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το AM3 bench system παντως εχει επιζησει απο τα παντα, ακομα και απο αυγα ;)

Αυτό με το γράσο πάντως κάνε το να δούμε τι κρατήματα έχει...😡

Εσυ ήθελες να σου προτείνουμε πρωτότυπα υλικά αν θυμάσαι...😋

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, akoinonitos said:

Χαλαρώστε λίγο με την tomahawk παιδιά... τα παραλετε...

MSI For the Win! https://www.techpowerup.com/254634/msi-betrays-amds-socket-am4-longevity-promise-no-zen2-for-300-series

" MSI confirmed that it will not extend Zen 2 support to AMD 300-series."

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Κάτσε να το επιβεβαιώσει επίσημα, με ανακοίνωσή της, κι όχι από κάποιο στο Reddit.

Κάτσε να βγουν και οι άλλοι κατασκευαστές και να πουν αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Κάτσε να βγει και η AMD που έχει τον τελευταίο λόγο.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, 50EuroUser said:

*GeorgeMan μάλλον θα φας μεγάλη θετική απογοήτευση απο την B450 Tomahawk άμα βάλεις πάνω τα DR-Bdie, θα στις κλοκάρει πολύ πιο καλά απο την Taichi.

Θα τις βάλω αν σώσει κι έρθει ποτέ [θα τη στείλουν σήμερα - παράγγειλα από egod] και θα σου πω ακριβώς :D 

14 hours ago, akoinonitos said:

Χαλαρώστε λίγο με την tomahawk παιδιά... τα παραλετε...

Συμφωνώ, αλλά τελικά νίκησε η ξενέρα ότι δεν πήρα αυτό που ήθελα την ξενέρα της extra ταλαιπωρίας...

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

MSI For the Win! https://www.techpowerup.com/254634/msi-betrays-amds-socket-am4-longevity-promise-no-zen2-for-300-series

" MSI confirmed that it will not extend Zen 2 support to AMD 300-series."

Αυτο το clickbait των media....
Το συζηταγαμε και στο reddit (οπου ξεκινησε η ολη φαση). Το Tech Support της MSI παιδες δεν ξερει τι του γινεται. Απειροι χρηστες ειχαν ρωτησει για μερικα features που τωρα ειναι δεδομενα (και δεν μιλαω για το Offset, αλλα για iGPU overclocking κτλ) και το support τους ειπε οτι δεν θα γινουν implement ΠΟΤΕ. 
Eνας στα σχολια που ξερει τα εσωτερικα θυμαμαι να λεει χαρακτηριστικα πως το Tech Support αρνειται οτιδηποτε δεν ειναι official. 

Ιδια φαση ειχε γινει πριν απο λιγο καιρο με την X370 Prime της ASUS με το tech support της ASUS να αρνειται και εκει το support αλλα δεν εγινε θεμα γιατι τελικα αποδειχθηκε οτι ελεγαν μαντολες :)

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.

Αν όντος ισχύει η "πληροφορία", είναι μάλλον γιατί θα προέκυψαν πλήθος προβλημάτων συμβατότητας/σταθερότητας με τους Zen2 και δεν αξίζει για "Χ" λόγους να ασχοληθούν περαιτέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει περίπτωση όλοι οι άλλοι να δώσουν νέα agesa και η msi να σφυρίξει αδιάφορα. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι στα πιο ταπεινά b350 της να μην υποστηρίξει την πλήρη γκάμα των zen 2 (μέχρι 95watt tdp δηλαδή).

edit: κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι bios chip limitation. Τα περισσότερα 3xx φοράνε 16MB αντί για 32MB των 4xx και δεν "χωράει" το νέο code.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

edit: κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι bios chip limitation. Τα περισσότερα 3xx φοράνε 16MB αντί για 32MB των 4xx και δεν "χωράει" το νέο code.

Mαντολες και η Carbon μου 16MB εχει,  οποτε μ@λακιες τα περι 32MB ROM στις 4XX. Αν ηταν θεμα χωρου τροποι υπαρχουν btw. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.

Αν αυτός είναι ο λόγος (χώρος στο chip), μιλάμε για γελοιοτητες.

Πρώτα από όλα, τί έχει μέσα το έρμο το BIOS κ δεν χωράει στα υφισταμενα, ξαφνικά?

Δεύτερον, σοβαρά δεν μπορεί να παρακαμφθεί κάτι τέτοιο?

Αλλαγή chip, δεν παίζει?

4 λεπτά πριν, james rod είπε

amd κλασικα. :lol:

Ότι?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αν αυτός είναι ο λόγος (χώρος στο chip), μιλάμε για γελοιοτητες.

Πρώτα από όλα, τί έχει μέσα το έρμο το BIOS κ δεν χωράει στα υφισταμενα, ξαφνικά?

Δεύτερον, σοβαρά δεν μπορεί να παρακαμφθεί κάτι τέτοιο?

Αλλαγή chip, δεν παίζει?

Ότι?

Ότι πέρασε να πετάξει την εξυπνάδα του ως συνήθως...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...