Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Η συγεκριμενη εχει αντεξει FX 8320 στα 4.4GHz με 1.42V χωρις κανενα προβλημα (επαιζε 55-60 σε full load). Δυσκολα να τα βρει σκουρα με Ryzen. 
Παρεμπιπτοντως, ειναι ακριβως ιδια με την Wraith MAX των Ryzen ;) 

55-60 σε άγνωστες μονάδες μετρήσεις 😋

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

55-60 σε άγνωστες μονάδες μετρήσεις 😋

Mπαμιες. Οπως ελεγε και ο φυσικος μου στο λυκειο καθε φορα που ξεχναγα να βαλω μοναδες :P

Παντως σιγουρα δεν μετραω σε Φαρεναϊτ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Χαχαχα έχει ένα θέμα ο FX με τις θερμοκρασίες και σε τι μετρούσε. Εμείς λέγαμε πορτοκαλια πάντως στο λύκειο 😂

Το ξερω, αλλα το θεμα το εχει κυριως σε idle. Πανω απο τους 34 ειναι λιγο πολυ κοντα σε αυτα που λεει. Τελος παντων, 140W rated ειναι η ψυκτρα, δεν νομιζω να παρουσιασει καποιο θεμα. Τωρα να τον φτασεις 140W καταναλωση με 1.35V το βρισκω αδυνατο, καπου στα 90-100 να εισαι το πολυ.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ αντίθετα βλέπω σε idle πρόβλημα με τις τάσεις στον Athlon 200...

M0vowmo.jpg

Φαντάζομαι δεν είναι φυσιολογικό ε;

Δεν δείχνει πάντα έτσι, κανονικά είναι 1.368V σε idle  και 1.35 υπό φορτίο.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Εγώ αντίθετα βλέπω σε idle πρόβλημα με τις τάσεις στον Athlon 200...

M0vowmo.jpg

Φαντάζομαι δεν είναι φυσιολογικό ε;

Δεν δείχνει πάντα έτσι, κανονικά είναι 1.368V σε idle  και 1.35 υπό φορτίο.

Με 0.144 δεν θα άνοιγε, κάτω απο 0.6-0.7 δεν ανοίγουν κάν τα transistor, πόσο μάλλον να δουλέψει ο επεξεργαστής.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Κάτω απο 0.6-0.7 δεν ανοίγουν κάν τα transistor, πόσο μάλλον να δουλέψει ο επεξεργαστής.

Can confirm, το εχω δοκιμασει 😕

Eπισης απο HWinfo στο CPU tab βλεπουμε τις τασεις ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Το ξερω, αλλα το θεμα το εχει κυριως σε idle. Πανω απο τους 34 ειναι λιγο πολυ κοντα σε αυτα που λεει. Τελος παντων, 140W rated ειναι η ψυκτρα, δεν νομιζω να παρουσιασει καποιο θεμα. Τωρα να τον φτασεις 140W καταναλωση με 1.35V το βρισκω αδυνατο, καπου στα 90-100 να εισαι το πολυ.

Το θέμα είναι πως θα κάνει  για να τον ψυξει όχι αν θα καταφέρει να τον ψυξει. Εγω οταν ειχα βαλει την στοκ του 2700x στα 4ghz με 1.15v νόμιζα ότι θα μου σήκωνε την μητρική από το γραφείο...

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το θέμα είναι πως θα κάνει  για να τον ψυξει όχι αν θα καταφέρει να τον ψυξει.

Διάλεξε, κάτι απο όλα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Can confirm, το εχω δοκιμασει 😕

Eπισης απο HWinfo στο CPU tab βλεπουμε τις τασεις ;) 

Tα ίδια δείχνει και hwinfo και cpuz. Μέχρι και 0,044 έχω δει σε ιdle 😀

To cool n quiet επίσης δεν δουλεύει - ή τέλος πάντων δεν δείχνει να δουλεύει, γιατί idle η cpu cool n' quiet είναι. Αλλά και στα 4G full load ίσα που γαργαλά τα γυμνά mosfet, max 50 βαθμούς και 45Α ρεύμα με ψύκρα των 8 ευρώ (arctic 64 κάτι τέτοιο) και ημέρα σχετικά ζεστή.

Επειδή είμαι και 1η φορά με zen, έστω και με τον Athlonάκο, δοκίμασα λίγο και τη λειτουργία του SMT. Καλό είναι σε λειτουργία, γενικά δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερες ασυμβατότητες με προγράμματα ή κακό utilization. Η εγκατάστασή μου είναι η ίδια που είχα με τον FX, έπαιξαν όλα με τη μία.

Στο Cinebanch με affinity σε 2 logical cpus αντί 4, αν επιλέξεις core 0 και 3 χρησιμοποιεί τους φυσικούς πυρήνες. Μάλλον το ίδιο θα παίζει με κάθε ζεύγος μεταξύ (Ο,1) και (2,3) Γενικά οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες με 4 full πυρήνες (τους ζυγούς) των FX σε ίδια συχνότητα. Και αυτό με 1 dimm, αν και δεν ξέρω πόσο επηρεάζει τον Athlon αυτό λόγο 1 ccx. Φαντάζομαι σε κάποιες εφαρμογές (πχ σουίτα της adobe) ίσως θα είναι και καλύτερος.

P.S. Κάποι εδώ που ενδεχόμενα γνωρίζεστε και ξεψαχνίζεται τα setup σας, καλό θα ήταν να αγοράσετε ρεφενέ έναν Athlon να τον έχετε για... σάκο του μποξ όταν αγοράζετε νέα μητρική, να την τεστάρετε αρχικά δίχως άγχη και παρατράγουδα, και μετά να κουμπώνετε τον "μεγάλο"...

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
3 ώρες πριν, turbat0s είπε

Μέχρι πότε θα υφίσταται το AM4 γνωρίζει κάποιος? Πότε προχωράει στο 5?

Mεχρι το 2020-2021 συμφωνα με αυτα που εχει πει η AMD.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...