Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, papafigos84 said: https://www.skroutz.gr/s/16961242/Gigabyte-A320M-S2H-V2-rev-1-1.html Αυτη η μητρικη εχει B350 chipset. Αυτο σημαινει οτι θα υποστηριζει overclock; 12 hours ago, kostas_anes said: Το Β350 chipset που το ειδες ? 12 hours ago, papafigos84 said: Ρε συ κι εμενα μου φανηκε περιεργο αλλα το γραφει και πανω στο κουτι αν προσεξεις αλλα και στην επισημη σελιδα τους. https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-A320M-S2H-V2-rev-11#kf 10 hours ago, Sheogorath said: Πάρε, και αν ναι πες και από εδώ. Good find. Να είχε και ψυκτρα στα VRM... 9 hours ago, 50EuroUser said: B350 Chipset είναι αυτή με όνομα καμουφλάζ. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, ενώ φοράει τα ήδη αθλιότερα mosfet η Gigabyte έκοψε και ένα Phase απο το Vc και έγινε η μητρική 3+3. 4C06N x 6 LowSide (Vc Phases) 4C10N x 3 Highside (VC Phases) Το SoC VRM έχει ένα High και ενα Low mosfet. Με 5-10€ παραπάνω υπάρχει η Gigafail B450M S2H που έχει 4+3 Phase μπανάνα Vrm και με ψύκτρα! Ρε σεις σοβαρά τώρα? Μητρική με Α320 όνομα έχει Β350 chipset? 🤣🤣🤣 Με έχει πιάσει νευρικό εδώ και πόση ώρα 😭 Τι καπνίζουν εκεί στη Gigabyte? Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από GeorgeMan 2
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Ρε σεις σοβαρά τώρα? Μητρική με Α320 όνομα έχει Β350 chipset? 🤣🤣🤣 Με έχει πιάσει νευρικό εδώ και πόση ώρα 😭 Τι καπνίζουν εκεί στη Gigabyte? Και δοκιμασμένη κιόλας ε! Ο άλλος λίγο πιο πίσω λέει οτι την πήρε και ίσχύει όντως! Αμα δεν έχεις δουλειά(gigabyte) τι να κάνεις? Αναγκαστικά καπνίζεις ο,τι βρείς μπροστά σου..😋
nicksoti Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Ναι τελείωςκουφό. Μπήκα από περιέργεια και το είδα και στο cpuz. Southbridge B350. Παρεπιπτόντως η Aegis πήγε 3200 οπως είπε και ο φίλος παραπάνω... Αυτό με τη Sata θύρα θεωρώ ότι είναι το μεγάλο φάουλ. Δεν είναι πως για λίγο την καλύπτει.. στα 2/3 του μήκους της RX 470 βρίσκεται... Συν τα mosfet που γράφει ο φίλος. Με παρέσυρε η διάταξη πράγματι. Έβλεπα στις Asrock που είνια κολημένα λίγο.... κάπως στις φωτό, σαν να είναι με το χέρι, και πήγα στην Gigabyte. Λέτε όταν βάλω τον 8πύρινο πάνω να κολήσω καμιά ψύκτρα πάνω; Ή να μην το δοκιμάσω καν;
ShooterX Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Είμαι περίεργος να δω αν η ιντελ θα συνεχίσει με αυτές τις τιμές και μετά την έλευση των zen2 και που θα κυμανθούν τα ποσοστά μετά το καλοκαίρι. Αυτό εξαρτάται από τι θα παρουσιάσει η amd πιστεύω..Αν δεν την κατατροπώσει στα IPC-clocks γιατί να ξεκαβαλήσει η μπλε??Δες πως τσιμπάει ο κόσμος μόλις <πεφτει> η τιμή του 9900k..
Sheogorath Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 28 λεπτά πριν, nicksoti είπε Ναι τελείωςκουφό. Μπήκα από περιέργεια και το είδα και στο cpuz. Southbridge B350. Παρεπιπτόντως η Aegis πήγε 3200 οπως είπε και ο φίλος παραπάνω... Αυτό με τη Sata θύρα θεωρώ ότι είναι το μεγάλο φάουλ. Δεν είναι πως για λίγο την καλύπτει.. στα 2/3 του μήκους της RX 470 βρίσκεται... Συν τα mosfet που γράφει ο φίλος. Με παρέσυρε η διάταξη πράγματι. Έβλεπα στις Asrock που είνια κολημένα λίγο.... κάπως στις φωτό, σαν να είναι με το χέρι, και πήγα στην Gigabyte. Λέτε όταν βάλω τον 8πύρινο πάνω να κολήσω καμιά ψύκτρα πάνω; Ή να μην το δοκιμάσω καν; Βάλε 65άρι μόνο, όχι κανέναν μεγάλο. Καλό να κολλήσεις καμία ψύκτρα.
kostas_anes Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω στειλει email στην gigabyte να μου την δωσει να την κανω review.... Στειλτε κανα petition με υπογραφες η απειλες τυπου ΑΡΤ/Καρατζαφερης μπας και το δεχτουν! 😂😂😂 10 ώρες πριν, nicksoti είπε Kατά σύμπτωση την αγόρασα εγώ προχτές αυτή τη Gigabyte. Πράγματι το B350 φοράει. Ήταν να αγοράσω και έναν Ryzen 7 και 16GB ram, αλλά λόγω εκτάκτων οικονομικών είπα να το αναβάλλω. Πήρα έναν Athlon 200GE και 1 8άρα Gskill να κάνω προσωρινά τη δουλειά μου. Υποστηρίζει OC στον Athlon, και μάλιστα με το τελευταίο bios πάει αυτόματα με XMP την Gskill που αγόρασα 3000. Που υποτίθεται δεν υποστηρίζει καν ο Athlon. Τον Αthlon τον έχω στα 3.8 με 1.25V. Δεν πουσάρω γενικά, αλλά επειδή μου κακοφάνηκε σε σχέση με τον 8350 που έδωσα (κάνω μοντάζ) τον ανέβασα λίγο μέχρι να πάρω 8πύρινο. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι σοβαρή ένδειξη για τις δυνατότητες... Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι με το που ανεβάζω συχνότητα δεν δείχνει να δουλευει το qool n quiet, ακόμα και αν έχω όλα τα σχετικά στο On στο bios. Διάβασα ότι οι Ryzen έχουν shadow power states που δεν τα "προλαβαίνει" να τα δείξει το task manager, σε idle πάντως οι θερμοκρασία πέφτει πολύ, τι να πω. Δοκίμασα και με power states από το bios αλλά τζίφος. 1η φορά και με γενιά Ryzen και δεν τα πολυκατέχω. . Μια κουταμάρα που έχει η μητρική είναι πως αν βάλεις μεγάλη κάρτα χάνεις την 1η Sata από τις μόλις 4 που έχει. Χειρότερο σημείο δεν μπορούσαν να σκεφτούν; Ήδη ψάχνω για controller, με τα χρήματα που θα δώσω πήγαινα σε πλουσιότερα εξοπλισμένη.... Για τα power phases που λέτε, εγώ είδα 4+2. Έτσι την επέλεξα σε σχέση με άλλες της ίδιας τιμής. Δεν κατέχω τα τεχνικά, αλλά βλέπω ξεκάθαρα 4 πηνία και 2 τσιπάκια στο καθένα στη μια πλευρά, και 2 στην πάνω. Προφανώς με ξεγέλασε η διάταξη ε? Εκτος και αν προσφερεσαι να την δανεισεις εσυ @nicksoti για 2-3 μερες και να μεινεις χωρις PC Επισης σας το ελεγα οτι ο Athlon με τα καινουργια BIOS και ΟC σε cores κανεις αλλα και στις μνημες! Παντως για 8πυρηνο φιλαρακι δυσκολο το βλεπω. Δεν ειναι τα μοσφετ που αντεχου, εκτος και ειναι κανας 2700 στα 65W κλειδωμενος. 2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Τι καπνίζουν εκεί στη Gigabyte? Δεν ξερω ρε φιλε, αλλα απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να ειναι τερμα καλο. Σχεδιασμος απο Νοτια Γκανα μια Β450 τους, δεν θυμαμαι μοντελο. Εκει εκαναν την εξης μπαφομ@λακια.... Το μισo Vcore VRM εχει ψυκτρα, το αλλο μισο οχι. Και ο αισθητηρας που διαβαζει ειναι σε αυτο που εχει την ψυκτρα. Εγω το βλεπω να γινεται. Στους 90 βαθμους να διαβαζει το μισο, στους 150 το αλλο. Πυροτεχνημα αληθειας.... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από kostas_anes
nicksoti Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Χαχα όχι δεν παίζει τη χρειάζομαι... Πάντως κάποια πατέντα έχουν κάνει με το τελευταίο bios (version 30). Σε xmp οι μνήμες πάνε 3000 και από εκεί μπορείς να τις πας manual σε 3200. Περνά memtest, ΟΜΩΣ σε prime blend μετά από κανα μισάωρο την ακούει και κολάει (είχα βέβαια και τη cpu σε 3.8 αλλά δεν νομίζω ότι φταίει αυτό, μιας και έτρεξε small fft καμιά ώρα. τη τάση του memory controller την είχα στο auto όπου την πάει 1.2. Στο normal είναι 1.1, δεν το δοκίμασα, δεν ασχολήθηκα. Απλά γιατί με αυτό το bios... εξαφανίζεται ο ήχος μέσω HDMI της RX470 (χρησιμοποιώ ακουστικά από την οθόνη) μόνο με την ενσωματωμένη vega παίζει. Μάλιστα αν δείτε και στη σελίδα τους, σου γράφουν πέρνα τους drivers 18.50 ΠΡΩΤΟΥ φλασάρεις. Γι αυτό γράφω κάποα πατέντα παίζει. Οπότε πέρασα το προτελευταίο F3A, εκεί οι μνήμες πάνε 2666 με xmp και ότι και να βάλεις κατόπιν δεν τις ανεβάζει. Μικρό το κακό, αφού επανέρχεται ο ήχος της RX 470. Δεν τη σκαλίζω άλλο γιατί πρέπει να δουλέψω, ειδικά αυτό με το hdmi μου έφαγε μισή μέρα να δω τι παίζει. Ελπίζω να δουλέψει με 8πύρινο, έτσι κι αλλιώς OC λόγω μοντάζ και πολύωρων renders δεν κάνω, δεν συμφέρει ούτε σε κατανάλωση ούτε σε θρμοκρασίες. Στον μικρό έκανα μιας και κατανάλωσή του είναι τόσο αστεία, όσο και η μινιόν ψύκτρα που το συνοδεύει και κάνει μια χαρά δουλειά ακόμα και στα 3.8.. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από nicksoti 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, ShooterX είπε Αυτό εξαρτάται από τι θα παρουσιάσει η amd πιστεύω..Αν δεν την κατατροπώσει στα IPC-clocks γιατί να ξεκαβαλήσει η μπλε??Δες πως τσιμπάει ο κόσμος μόλις <πεφτει> η τιμή του 9900k.. Παιρνοντας ως δεδομενο οτι θα εχουμε σαν τελικο προιον ενα καλυτερο τσιπ απο το sample της παρουσιασης θεωρω πως θα εχει καλυτερο προιον απο τον 9900k στην μικροτερη κιολας κατηγορια απο την top. Θα δειξει μαντης δεν ειναι κανεις αλλα ακομα και τωρα που προσγειωθηκαν στα φυσιολογικα οι τιμες των ιντελ βλεπεις οτι αυτος που παει να στησει διαλεγει 2600, οποτε αν ο 3600-3600x που ειδαμε σαν early sample τι επιδοσεις εχει απεναντι στον 9900κ που θελει 500αρικο εχει ενα 200-250αρι τοτε θα εχει προβλημα η ιντελ και πολυ μαγαλο. Ετσι το βλεπω τουλαχιστον εγω,αν εχω λαθος καπου πες 3
nicksoti Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Όσον αφορά την ονοματολογία της Gigabyte υπάρχει και αυτή https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350M-DS3H-rev-1x#sp ΑΧΒ350 όνομα, X370 chipset. Η έκδοση V2 που υπάρχει στο skroutz έχει όντως το B350. Το αντίθετο της δικής μου που η V1 νομίζω έχει όντως το 320. Tις έψαχνα γι αυτό τα παρατήρησα, μιας και στο παρελθόν ημουν πολύ ικανοποιημένος από Gigabyte. Σωστή λειτουργία δίχως πολλά συμπράγκαλα, και "πατεντιάρα" κατά περίπτωση. Λες και στο rev.2 πετούν πάνω ότι chipset τους έχει μείνει στοκ, ας είναι και καλύτερο 😀 Ψύκτρα στα mosfet κολάω να βάλω γιατι κάθε 2 χρόνια (το πολύ) κανω αναβάθμιση μητρικής ( κάθε χρόνο cpu) και πουλώ τα παλιά. Με το AM4 socket ευελπιστώ και για παραπάνω. Δεν θέλω να τα πολυπειράζω. Έχω κάπου μια top down ψύκτρα του 10ευρου της arctic, δίχως heatpipes αλλά μεγάλη, νομίζετε ότι θα κάνει δουλειά και για τα mosfets σε στοκ ryzen 7; Γενικά τι γίνεται συνήθως, απλά κολά το καλοκαίρι αν ζεσταθούν, ή υπάρχει και κίνδυνος... μπουμ; Κύκλωμα προστασίας δεν υπάρχει; Throttling στην cpu; Eδώ οι FX το έκαναν αυτό... Ρωτώ γιατί με τις μετατροπές αρχείων και τα renders καλοκαίρι μπορεί πχ να φύγω από το σπίτι ή να πέσω για ύπνο, με νοιάζει μην πάρω καμιά φωτιά πολύ παραπάνω από το να κολήσει η μητρική.
akoinonitos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, nicksoti είπε Όσον αφορά την ονοματολογία της Gigabyte υπάρχει και αυτή https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350M-DS3H-rev-1x#sp ΑΧΒ350 όνομα, X370 chipset. Η έκδοση V2 που υπάρχει στο skroutz έχει όντως το B350. Το αντίθετο της δικής μου που η V1 νομίζω έχει όντως το 320. Tις έψαχνα γι αυτό τα παρατήρησα, μιας και στο παρελθόν ημουν πολύ ικανοποιημένος από Gigabyte. Σωστή λειτουργία δίχως πολλά συμπράγκαλα, και "πατεντιάρα" κατά περίπτωση. Λες και στο rev.2 πετούν πάνω ότι chipset τους έχει μείνει στοκ, ας είναι και καλύτερο 😀 Ψύκτρα στα mosfet κολάω να βάλω γιατι κάθε 2 χρόνια (το πολύ) κανω αναβάθμιση μητρικής ( κάθε χρόνο cpu) και πουλώ τα παλιά. Με το AM4 socket ευελπιστώ και για παραπάνω. Δεν θέλω να τα πολυπειράζω. Έχω κάπου μια top down ψύκτρα του 10ευρου της arctic, δίχως heatpipes αλλά μεγάλη, νομίζετε ότι θα κάνει δουλειά και για τα mosfets σε στοκ ryzen 7; Γενικά τι γίνεται συνήθως, απλά κολά το καλοκαίρι αν ζεσταθούν, ή υπάρχει και κίνδυνος... μπουμ; Κύκλωμα προστασίας δεν υπάρχει; Throttling στην cpu; Eδώ οι FX το έκαναν αυτό... Ρωτώ γιατί με τις μετατροπές αρχείων και τα renders καλοκαίρι μπορεί πχ να φύγω από το σπίτι ή να πέσω για ύπνο, με νοιάζει μην πάρω καμιά φωτιά πολύ παραπάνω από το να κολήσει η μητρική. βαλε κανα ανεμιστηρακι πανω να τα φυσαει
kostas_anes Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, nicksoti είπε ΑΧΒ350 *Στο τμημα marketing της GIGABYTE, Νοτια Γκανα, Ισογειο* - Eεε Γιαγκο, πως να ονομασουμε την νεα μας μητρικη; - Τι να σου πω ρε Βαγκο, X370 δεν ειναι; - Ναι αλλα το B350 πουλαει περισσοτερο. - Nα την πουμε ΧB350? - Δεν την λεμε ΑXB350, να βγαινει σε περισσοτερα search results; - Καλη ιδεα... Μηπως να την λεγαμε και A20Χ70B350? - Mπα... θα μπερδεψει κοσμο μωρε. - Σωστα, σωστα.... 23 λεπτά πριν, nicksoti είπε Λες και στο rev.2 πετούν πάνω ότι chipset τους έχει μείνει στοκ, ας είναι και καλύτερο 😀 Μου ειχε πει καποιος κληρικος, τον οποιο πολυ σεβομουν. "A320 θα παρεις, Β350 θα ειναι!" Επιτελους καταλαβα τον γριφο του γηραιου Πατερα..... 23 λεπτά πριν, nicksoti είπε Γενικά τι γίνεται συνήθως, απλά κολά το καλοκαίρι αν ζεσταθούν, ή υπάρχει και κίνδυνος... μπουμ; Κύκλωμα προστασίας δεν υπάρχει; Throttling στην cpu; Eδώ οι FX το έκαναν αυτό... Λοιπον, εγω θα σου πω 2 πραγματα. 1ον, η ASRock X470 Fatal1ty Gaming K4 δεν εχει Thermal Protection 2ον, η Gigabyte βαζει γενικα σκατα MOSFET. Τωρα συνδιαζεις μονος σου τα 1+2 και μου λες που καταληγεις. Εγω δεν θελω να βγαλω πορισμα παντως. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από kostas_anes 1
nicksoti Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Πλάκα κάνεις... μάλλον εκμεταλεύονται οι κατασκευαστές τη χαμηλή κατανάλωση στοκ των Ryzen και κόβουν από παντού στις φθηνές (και όχι μόνο). Ίσως η 2ετία του ΑΜ4 είναι νωρίς ακόμα για καλές οικονομικές μητρικές. Εδώ η AM3+ μου είχε και hardware protection, και software μέσω APM. Θα πάρω τα μέτρα μου λοιπόν μόλις κουμπώσω κάτι δυνατότερο.
Pacman22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Καλησπέρα,ο ryzen 5 2600 είναι καλά με την stock ψύκτρα, για oc η θα έχω θέματα;
akoinonitos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, Pacman22 είπε Καλησπέρα,ο ryzen 5 2600 είναι καλά με την stock ψύκτρα, για oc η θα έχω θέματα; https://www.techspot.com/review/1635-amd-wraith-coolers-compared/
thetiesthatbind Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Ερώτηση: Τα κίτρινα USB πορτ στις Giga είναι για ποντικό/πληκτρολόγιο; 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε https://www.techspot.com/review/1635-amd-wraith-coolers-compared/
Προτεινόμενες αναρτήσεις