Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Με Samsung E-Die δεν έχουν βγει ποτέ από όσο ξέρω. Μακάρι να έβγαιναν.

Υπάρχουν οι GVKB που έχουν Hynix διαφόρων ειδών και οι GVK που έχουν στάνταρ Samsung D-Die DR. Τις τελευταίες έχω εγώ, June 2018 κατασκευή.

Όπως τα λέει ο anoikonitos. Φίλος έχει Ripjaws (GVKΒ) με CJR και είναι μάλλον κακό bin. Δεν μπορεί να τις ισιώσει στα 3200 CL16 σε 1600Χ.

Ναι, D-die μπερδευτηκα :P

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papafigos84 είπε

Ρε συ κι εμενα μου φανηκε περιεργο αλλα το γραφει και πανω στο κουτι αν προσεξεις αλλα και στην επισημη σελιδα τους.

https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-A320M-S2H-V2-rev-11#kf

Λοιπον το εψαξα και μπορεις να κανεις κανονικα OC. Τι φαση xD?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Λοιπον το εψαξα και μπορεις να κανεις κανονικα OC. Τι φαση xD?

Τι να σου πω?!?!

Τυχαια το ανακαλυψα πανω στο ψαξιμο. Μαλλον θα την παρω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papafigos84 είπε

Τι να σου πω?!?!

Τυχαια το ανακαλυψα πανω στο ψαξιμο. Μαλλον θα την παρω.

Πάρε, και αν ναι πες και από εδώ.

Good find. Να είχε και ψυκτρα στα VRM...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

B350 Chipset είναι αυτή με όνομα καμουφλάζ. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, ενώ φοράει τα ήδη αθλιότερα mosfet η Gigabyte έκοψε και ένα Phase απο το Vc και έγινε η μητρική 3+3.

4C06N x 6 LowSide (Vc Phases)

4C10N x 3 Highside (VC Phases)

Το SoC VRM έχει ένα High και ενα Low mosfet.

Με 5-10€ παραπάνω υπάρχει η Gigafail B450M S2H που έχει 4+3 Phase μπανάνα Vrm και με ψύκτρα!

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2019 στις 8:55 ΜΜ, vins είπε

Aegis 3000? Φθηνές και άσχημες αλλά θα είναι κομπλε;

Τις έχω σε Intel σύστημα ( 8700Κ, Ζ390 Asrock Phantom ITX )

Παίζουν 3200 16 18 18 38 με 1.38 ( ή 1.39 δε θυμάμαι )

Έχει bootαρει και benchmark πέρασε και στα 3333 απλά με 1.4+ ρεύμα. Πιθανότατα με 1.45 να μπορείς να παίξεις ή με timings είτε με Command Rate και ταχύτητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kατά σύμπτωση την αγόρασα εγώ προχτές αυτή τη Gigabyte. Πράγματι το B350 φοράει.

Ήταν να αγοράσω και έναν Ryzen 7 και 16GB ram, αλλά λόγω εκτάκτων οικονομικών είπα να το αναβάλλω. Πήρα έναν Athlon 200GE και 1 8άρα Gskill να κάνω προσωρινά τη δουλειά μου.

Υποστηρίζει OC στον Athlon, και μάλιστα με το τελευταίο bios πάει αυτόματα με XMP την  Gskill που αγόρασα 3000. Που υποτίθεται δεν υποστηρίζει καν ο Athlon.

Τον Αthlon τον έχω στα 3.8 με 1.25V. Δεν πουσάρω γενικά, αλλά επειδή μου κακοφάνηκε σε σχέση με τον 8350 που έδωσα (κάνω μοντάζ) τον ανέβασα λίγο μέχρι να πάρω 8πύρινο. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι σοβαρή ένδειξη για τις δυνατότητες... Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι με το που ανεβάζω συχνότητα δεν δείχνει να δουλευει το qool n quiet, ακόμα και αν έχω όλα τα σχετικά στο On στο bios. Διάβασα ότι οι Ryzen έχουν shadow power states που δεν τα "προλαβαίνει" να τα δείξει το task manager, σε idle πάντως οι θερμοκρασία πέφτει πολύ, τι να πω. Δοκίμασα και με power states από το bios αλλά τζίφος. 1η φορά και με γενιά Ryzen και δεν τα πολυκατέχω. . 

Μια κουταμάρα που έχει η μητρική είναι πως αν βάλεις μεγάλη κάρτα χάνεις την 1η Sata από τις μόλις 4 που έχει. Χειρότερο σημείο δεν μπορούσαν να σκεφτούν; Ήδη ψάχνω για controller, με τα χρήματα που θα δώσω πήγαινα σε πλουσιότερα εξοπλισμένη....

Για τα power phases που λέτε, εγώ είδα 4+2. Έτσι την επέλεξα σε σχέση με άλλες της ίδιας τιμής. Δεν κατέχω τα τεχνικά, αλλά βλέπω ξεκάθαρα 4 πηνία και 2 τσιπάκια στο καθένα στη μια πλευρά, και 2 στην πάνω. Προφανώς με ξεγέλασε η διάταξη ε?

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες εχω κυκλώσει τα Cpu-Phases με πορτοκαλί και με πράσινο τα SoC Phases(του cpu έχουν απο 3 Mosfet και τoυ SoC από 2 mosfet)

2018110210292254_big.png

Υπάρχει αυτό π.χ το μοντέλο με 4+3 αλλά η Gigabyte αλλάζει revision και κόβει Phases χωρίς καμία αλλαγή στο όνομα. Έπεφτε πολύ κράξιμο παλιά, τώρα στα AM4 μόνο όσοι δεν ρωτάνε τις αγοράζουν :D και μετά μπαίνουν στο νήμα SOS help έχω την Aorus B450 και δεν πιάνω 3200 με τις μνήμες ... δεν έχω LLC ή βαράω 100 C στα VRM με 2600Χ. Ε δεν ήξερες δεν ρώταγες ;

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 3
Δημοσ.

AyH0LLIftTfDGet0.jpg

oRMzYQNgNqQWUNwg.jpg

aPwejOMgylQcCKTd.jpg

European PC enthusiasts continue to see value in choosing AMD Ryzen processors over Intel Core, as the latest public data by German retailer Mindfactory.de, which ships across the EU, shows AMD processors outselling Intel 2:1. Although earlier Intel would have the upperhand in revenue despite lower volumes, this time around, AMD shored up revenues on the backs of high-margin products such as the Ryzen 7 2700X and the HEDT Ryzen Threadripper series.

The 6-core/12-thread Ryzen 5 2600 is the most popular processor offering high value under the 200€-mark. It is followed by the 8-core/16-thread Ryzen 7 2700X. Buyers prefer the 2700X to the cheaper 2700 non-X. The Ryzen 5 2600X is another strong seller. Over in the Intel camp, the Core i9-9900K and Core i7-9700K are strong sellers, followed by the i5-9600K and the newly released i5-9400F. Pricing graphs show Intel processor pricing steadily rise over 2018, while AMD chips remained largely flat. These numbers are not indicative of the overall market, since Mindfactory caters to DIY PC gamers and enthusiasts only.

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adtakhs είπε

AyH0LLIftTfDGet0.jpg

oRMzYQNgNqQWUNwg.jpg

aPwejOMgylQcCKTd.jpg

European PC enthusiasts continue to see value in choosing AMD Ryzen processors over Intel Core, as the latest public data by German retailer Mindfactory.de, which ships across the EU, shows AMD processors outselling Intel 2:1. Although earlier Intel would have the upperhand in revenue despite lower volumes, this time around, AMD shored up revenues on the backs of high-margin products such as the Ryzen 7 2700X and the HEDT Ryzen Threadripper series.

The 6-core/12-thread Ryzen 5 2600 is the most popular processor offering high value under the 200€-mark. It is followed by the 8-core/16-thread Ryzen 7 2700X. Buyers prefer the 2700X to the cheaper 2700 non-X. The Ryzen 5 2600X is another strong seller. Over in the Intel camp, the Core i9-9900K and Core i7-9700K are strong sellers, followed by the i5-9600K and the newly released i5-9400F. Pricing graphs show Intel processor pricing steadily rise over 2018, while AMD chips remained largely flat. These numbers are not indicative of the overall market, since Mindfactory caters to DIY PC gamers and enthusiasts only.

Είμαι περίεργος να δω αν η ιντελ θα συνεχίσει με αυτές τις τιμές και μετά την έλευση των zen2 και που θα κυμανθούν τα ποσοστά μετά το καλοκαίρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...