Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 1usmus το επιβεβαιωσε οτι ολες οι 1st gen γενικα ειναι t topology. 

Επισης @GeorgeMan πανω απο 68.8 δεν θα συνιστουσα να πας. Και δεν ειναι μονο το ProcODT. ClkDrive κτλ, Rtt, κτλ.

Θελουν και αυτα πειραγμα. Αυτο που εχω δει να δουλευει καλυτερα ειναι τα CAD_BUS στα 24/24/24/24 η 30/30/40/60 και RttNom στα 43 με RttPark στα 40 με 60

Επισης ναι, brain fart, μολις συνειδητοποιησα οτι εχεις DR..... -_-
Tα CAD_BUS αστα οπως στα εγραψα πανω, RTT_NOM/WR/PARK στα 34 (η disabled)/80/240 δοκιμασε.

Και επειδη ειδα οτι εχεις x470 Taichi, μπορω να σου πω απο εμπειρια οτι γενικα η μητρικη τον πινει με τα resistances....

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, kostas_anes said:

O 1usmus το επιβεβαιωσε οτι ολες οι 1st gen γενικα ειναι t topology. 

Επισης @GeorgeMan πανω απο 68.8 δεν θα συνιστουσα να πας. Και δεν ειναι μονο το ProcODT. ClkDrive κτλ, Rtt, κτλ.

Θελουν και αυτα πειραγμα. Αυτο που εχω δει να δουλευει καλυτερα ειναι τα Clk στα 24/24/24/24 η 30/30/40/60 και RttNom στα 43 με RttPark στα 40 με 60

Γιατί όχι πάνω από 68.8? Θυμάμαι ότι και ένα κλικ ανώτερη τιμή το σύστημα μια χαρά δούλευε και ήταν σταθερό.

Όλες αυτές οι τιμές που λες είναι για DR bdies με T-Topology mobo?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Γιατί όχι πάνω από 68.8? Θυμάμαι ότι και ένα κλικ ανώτερη τιμή το σύστημα μια χαρά δούλευε και ήταν σταθερό.

Nαι. Και οχι πανω απο 68.8 γιατι δεν γουσταρει ο IMC. Εγω δινω 80 και 90 πχ για να τις τρεξω στα 1.7 και 1.9V αντιστοιχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Μην τα παρατάς.

Εδώ κατάφερα Dual Rank D-Die και ήταν (με το AGESA 0.0.7.2 έγιναν σκατά πάλι) σταθερές στα 3200 C14 παίζοντας με τα termination blocks (μητρική MSI X470 Gaming Plus).

Βλέπω ότι ο Ryzen Calculator δίνει για DR B-Dies το κλασικό 60/34/80/240 για 3333 Mhz. Το ίδιο μου έδινε και εμένα για τα 3200. Καμία (σχεδόν) σχέση. Τελικά είναι (ήταν) σταθερές με 60/40/off/off.

Σε εσένα μπορεί να είναι κάτι όπως 68/40/off/off ή 68/48/off/off.

Το CAD_BUS άσε το για το τέλος. Είναι για fine tuning αφού τελειώσεις με τα υπόλοιπα.

Επίσης συνήθως οι μητρικές στο Auto φτάνουν το CAD_BUS αρκετά κοντά στο βέλτιστο.

Κάνε δοκιμές.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Μην τα παρατάς.

Εδώ κατάφερα Dual Rank D-Die και ήταν (με το AGESA 0.0.7.2 έγιναν σκατά πάλι) σταθερές στα 3200 C14 παίζοντας με τα termination blocks (μητρική MSI X470 Gaming Plus).

Βλέπω ότι ο Ryzen Calculator δίνει για DR B-Dies το κλασικό 60/34/80/240 για 3333 Mhz. Το ίδιο μου έδινε και εμένα για τα 3200. Καμία (σχεδόν) σχέση. Τελικά είναι (ήταν) σταθερές με 60/40/off/off.

Σε εσένα μπορεί να είναι κάτι όπως 68/40/off/off ή 68/48/off/off.

Το CAD_BUS άσε το για το τέλος. Είναι για fine tuning αφού τελειώσεις με τα υπόλοιπα.

Επίσης συνήθως οι μητρικές στο Auto φτάνουν το CAD_BUS αρκετά κοντά στο βέλτιστο.

Κάνε δοκιμές.

H Χ470 ειναι Daisy Chain, οχι T-Topology οπως η Taichi, γι αυτο και θελει αυξημενα resistances. Με τα μαζεμενα traces εχει πολυ interferance.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον καταφερα να μπουταρω στα 3733 με 1.5V στην RAM και 1.32V στο SoC.

Φωτο δεν εχω γιατι κρασαρε. Ειμαι κατα 99.99% σιγουρος οτι το θεμα ειναι ο IMC γιατι στα 1.31 δεν περναει καν POST :P

To γεγονος οτι η RAM αντεχει μου δινει ελπιδες. Ισως να το εκανε και με μικροτερο voltage. 

A παρεμπιπτοντως ο λογος που λεω να μην βαλετε το νεο AGESA :)
image.png.50aaa933e232db552777ac8bb639d143.png

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Φωτο δεν εχω γιατι κρασαρε. Ειμαι κατα 99.99% σιγουρος οτι το θεμα ειναι ο IMC γιατι στα 1.31 δεν περναει καν POST :P

To γεγονος οτι η RAM αντεχει μου δινει ελπιδες. Ισως να το εκανε και με μικροτερο voltage. 

στα ρυζια 2χχχ αν εχει καποια διαφορα εινα ελαχιστη ,εγω στο cb εβγαζα ακριβως το ιδιο σκορ

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

1.32 Vsoc. Έχεις βαλθεί να του πετάξεις τα μάτια έξω :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

1.32 Vsoc. Έχεις βαλθεί να του πετάξεις τα μάτια έξω :P

Για 15 λεπτα δεν παθαινει κατι. Συν οτι ο δικος μου εχει αποδειξει το ρητο "οτι δεν σε σκοτωνει, σε κανει πιο δυνατο" αρκετες φορες για να μην τον φοβαμαι :P

Eπισης... εεε.... ποσο εμεινε. 2 μηνες?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τα πρώτα 3xxx πότε έρχονται είπαμε; Έχω ψηθεί να αναβαθμίσω το pc της οικογένειας, τώρα έχει έναν i3-2120 με 8GB DDR3 και R7 240. Σε Intel δεν δίνω ευρώ στην παρούσα φάση, να πέσουν στο 60% πρώτα και βλέπουμε 😛 

Μου έχουν περισσέψει και κάθονται και 8GB 3000 DDR4. :-)  Όχι ότι δε τη βγάζει και ο i3-2120 για τα απλά του tasks, αλλά το μικρόβιο είναι εδώ. :D Έχω στήσει και plex server για να streamάρουν σπίτι παντού ταινίες (σε 2 netbooks, 2 κινητά, 1 tablet, 1 ακόμα PC με Celeron G530) και μία φορά πήγα για την πλάκα να κάνω on-the-fly transcode 4K movie και -αναμενόμενα- δεν την πάλεψε κάστανο, ενώ και όλες οι συσκευές του πατρικού δεν έχουν hevc decoding hardware, άρα πρακτικά δεν μπορούν να δουν 4k πουθενά... :D Όχι ότι το χρειάζονται βέβαια, αλλά να 'χαμε να λέγαμε...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Τα πρώτα 3xxx πότε έρχονται είπαμε; Έχω ψηθεί να αναβαθμίσω το pc της οικογένειας, τώρα έχει έναν i3-2120 με 8GB DDR3 και R7 240. Σε Intel δεν δίνω ευρώ στην παρούσα φάση, να πέσουν στο 60% πρώτα και βλέπουμε 😛 

Μου έχουν περισσέψει και κάθονται και 8GB 3000 DDR4. :-)  Όχι ότι δε τη βγάζει και ο i3-2120 για τα απλά του tasks, αλλά το μικρόβιο είναι εδώ. :D Έχω στήσει και plex server για να streamάρουν σπίτι παντού ταινίες (σε 2 netbooks, 2 κινητά, 1 tablet, 1 ακόμα PC με Celeron G530) και μία φορά πήγα για την πλάκα να κάνω on-the-fly transcode 4K movie και -αναμενόμενα- δεν την πάλεψε κάστανο, ενώ και όλες οι συσκευές του πατρικού δεν έχουν hevc decoding hardware, άρα πρακτικά δεν μπορούν να δουν 4k πουθενά... :D Όχι ότι το χρειάζονται βέβαια, αλλά να 'χαμε να λέγαμε...

Κανας 2200G πιστευω θα ητανε ταμαμ, γιατι μπορει να το κανοει και μεσω της iGPU το decode. 

• Moderators
Δημοσ.
42 minutes ago, kostas_anes said:

Κανας 2200G πιστευω θα ητανε ταμαμ, γιατι μπορει να το κανοει και μεσω της iGPU το decode. 

Τον είχα τον 2200G, δίκιο έχεις αλλά θα ήθελα κάτι νέο να δοκιμάσω. Συν ότι περισσεύει και μια γλυκούλα passive GT1030 που είναι ισάξια με τη Vega8 oced, άρα δεν έχει νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/16961242/Gigabyte-A320M-S2H-V2-rev-1-1.html 

https://www.skroutz.gr/s/16035363/AMD-Athlon-200GE-3-20GHz-4MB-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/14025412/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16.html

Είναι καλό πακετάκι αυτό για να αναβάθμισει ένα συστηματακι με Athlon II που έχω και παίζω κανένα COD: MW και FM και browsing φυσικα 

Θα του βάλω και ένα SSD που περίσσεψε και μια GTX 760 επίσης που περίσσεψε. 

Αξιζει; 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...