Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Και έφυγες τρέχοντας προς MSI...

Αφου πεθανε, μ@λακας ειμαι να ξαναπαω σε ASRock? 😂😂😂

Περαν της Taichi και της HDV (οπου εκει απλως δεν ειχα απαιτησεις), τα ενδιαμεσα ειναι για τον απλο χρηστη. Ξερεις, αυτον που του λες BIOS και σε κοιταει καπως περιργα.

• Like 1
Δημοσ.

Όλες οι x370 δυστυχώς ήταν potatoes. Ακόμα και οι καλύτερες (prime,hero,taichi) είναι χειρότερες από μια b450 του κιλού στο memory overclockability. Ακόμα και τα vrms λιμπίστικαν στις πιο πολλές.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ilos είπε

Όλες οι x370 δυστυχώς ήταν potatoes. Ακόμα και οι καλύτερες (prime,hero,taichi) είναι χειρότερες από μια b450 του κιλού στο memory overclockability. Ακόμα και τα vrms λιμπίστικαν στις πιο πολλές.

Μην τις βάζεις όλες στο ίδιο τσουβάλι :)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Μην τις βάζεις όλες στο ίδιο τσουβάλι :)

Στο memory oc όλες χάλια είναι με hynix. Με bdies κάποιες μοιάζαν καλύτερες (hero) γιατί είχαν έτοιμα presets αλλά και με τις άλλες έκανες δουλειά αν τα βαζές καρφωτά. Η taichi ειδικά θέλει προεδρικό διάταγμα για να πάει afr/mfr πάνω από 2933 stable.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Στο memory oc όλες χάλια είναι με hynix. Με bdies κάποιες μοιάζαν καλύτερες (hero) γιατί είχαν έτοιμα presets αλλά και με τις άλλες έκανες δουλειά αν τα βαζές καρφωτά. Η taichi ειδικά θέλει προεδρικό διάταγμα για να πάει afr/mfr πάνω από 2933 stable.

Είχες C6H και ξέρεις όμως; Μια χαρά σηκώνει με 1ης γενιάς Hynix CJR με timings b-die. Λογικά με τα στοκ θα έχει και 3333.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Άρα φταίνε οι μνήμες, όχι τα traces.

Πιθανό να είναι συνδυασμός και των 2 γιατί έχω ακούσει από πολλούς να χουν πάει ripjaws 5 afr 3200 σε κάτι b450 της πλάκας (ακόμα και σε κάτι φτηνές b350 με πιο loose timings). Εγώ αυτό που ξέρω είναι στη δικιά μου δεν ήταν stable 3200c16 ακόμα και με 1.38 τάση και κοντά 1.1175 vsoc, ενώ στα 3066 παίζαν και με πιο σφιχτά timings και λιγότερα ρεύματα. Πιθανό να παίζει ρόλο και τι imc έχεις βέβαια.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Άρα φταίνε οι μνήμες, όχι τα traces.

H C6H σορρυ που στο λεω, αλλα με T-Topology και γενικα οχι και τοσο καλο BIOS εχουν αποτελεσμα πανω απο 3466-3533 να μην τα βλεπει ουτε με αιτηση. Η Tomahawk σηκωνει ανετα 3600 σε XMP, δοκιμασμενο απο φιλο. 

Η Carbon δεν ξερω που μπορει να φτασει ακομα, γιατι οπως ανακαλυψα το θεμα μου τωρα ειναι ο IMC του 1400 και οχι το board, ουτε οι μνημες (παραδοξως). Γενικα οι 1ης γενιας τοπαρουνε στα 3533-3600 και μουλαρωνουν, ζητωντας κατι 1.3V στο SoC για να πανε παραπανω. Ελπιζω το 1.3 για κανα 2ωρο που επαιζα να μην τον ξεπατωσε, αλλα επρεπε να ξερω. 

To CJR που λες, ειναι παρομοιο με b-die downbin. Τα profiles του 1usmus που εχω δει κανουν ακριβως οτι κανει και η δικια μου. Βασικα εχω λιγο καλυτερα subtimings, oι CJR αντιστοιχα λιγοτερο tRC αλλα w/e. 
Το μονο που δεν ξερω ειναι αν εχουν παρομοια αντοχη σε voltages. Oποτε ναι, που λες οτι σηκωνει b-die timings, δεν το βρισκω και τοσο ασυνηθιστο :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

H C6H σορρυ που στο λεω, αλλα με T-Topology και γενικα οχι και τοσο καλο BIOS εχουν αποτελεσμα πανω απο 3466-3533 να μην τα βλεπει ουτε με αιτηση. Η Tomahawk σηκωνει ανετα 3600 σε XMP, δοκιμασμενο απο φιλο. 

Η Carbon δεν ξερω που μπορει να φτασει ακομα, γιατι οπως ανακαλυψα το θεμα μου τωρα ειναι ο IMC του 1400 και οχι το board, ουτε οι μνημες (παραδοξως). Γενικα οι 1ης γενιας τοπαρουνε στα 3533-3600 και μουλαρωνουν, ζητωντας κατι 1.3V στο SoC για να πανε παραπανω. Ελπιζω το 1.3 για κανα 2ωρο που επαιζα να μην τον ξεπατωσε, αλλα επρεπε να ξερω. 

To CJR που λες, ειναι παρομοιο με b-die downbin. Τα profiles του 1usmus που εχω δει κανουν ακριβως οτι κανει και η δικια μου. Βασικα εχω λιγο καλυτερα subtimings, oι CJR αντιστοιχα λιγοτερο tRC αλλα w/e. 
Το μονο που δεν ξερω ειναι αν εχουν παρομοια αντοχη σε voltages. Oποτε ναι, που λες οτι σηκωνει b-die timings, δεν το βρισκω και τοσο ασυνηθιστο :P

Ναι αλλά σηκώνει 4 dimms ευκολότερα απο daisy chain :P

Anyway, γενικά δεν μ'αρέσει το τσουβάλιασμα, για αυτό το έγραψα.

• Moderators
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω ότι η Taichi είναι T-Topology και μου τα κάνει τσουρέκια με το RAM OC. Με τις DR 2x16GB δεν πάει πάνω από 3200 με καμία δύναμη (ok δε θα δώσω και 1.45v για 3333 CL14). Μόνο αν βάλω CL16 και χαλαρώσω και όλα τα υπόλοιπα timings.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ναι αλλά σηκώνει 4 dimms ευκολότερα απο daisy chain :P

Anyway, γενικά δεν μ'αρέσει το τσουβάλιασμα, για αυτό το έγραψα.

Oλες οι X370 το κανουν, γιατι ολες ειναι T-Topology :P

2-1 και μετραμε 😂

6 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Επιβεβαιώνω ότι η Taichi είναι T-Topology και μου τα κάνει τσουρέκια με το RAM OC. Με τις DR 2x16GB δεν πάει πάνω από 3200 με καμία δύναμη (ok δε θα δώσω και 1.45v για 3333 CL14). Μόνο αν βάλω CL16 και χαλαρώσω και όλα τα υπόλοιπα timings.

Aντιστασεις εχεις πειραξει καθολου? Γιατι εκει πεφτει πολυυυυυυυυυυ βαρος σε DR.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Oλες οι X370 το κανουν, γιατι ολες ειναι T-Topology :P

2-1 και μετραμε 😂

Aντιστασεις εχεις πειραξει καθολου? Γιατι εκει πεφτει πολυυυυυυυυυυ βαρος σε DR.

Tachi και C6H/C6E δεν ειναι μόνο; Έτσι ειχα δει. "IMO the reason being it has ASUS T-Topology, AFAIK only 2 AM4 boards have this. The C6H and C6E" 

• Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, kostas_anes said:

Για να παίξει 3200 έχω ανεβάσει γιατί με 53Ω ούτε καν bootαρε. Δεν θυμάμαι αν το έχω αφήσει 60 ή 80. Να δοκιμάσω και παραπάνω; Δεν βρήκα κανέναν με παραπάνω και το φοβήθηκα να δοκιμάσω μην καεί τίποτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...