Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Sheogorath said:

Ένας λίγες σελίδες πίσω (νομίζω σε αυτό το thread, αλλιώς σε αυτό με το OC (το πιθανότερο)). Με 1.42,μετά απο ένα χρόνο έφαγε degrade και "περιμένει για 3η σειρά Ryzen γιατί ο 1700 του άρχισε να λιώνει".

Λογικό ρε παίδες, 14nm ειναι, με 1.35+ το electromigration πάει περίπατο. Ότι μαγικά και να κάνουν.

Και ναι, δίνουν και ~1.5 σε single boost, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα. Το είχα διαβάσει, η επίσημη απάντηση της AMD, "ο επεξεργαστής ξέρει τι κάνει, η μέση τάση ειναι κάτω απο1.3". Για λίγα δευτερόλεπτα δεν έχει πρόβλημα.

Αυτοί που δίνου 1.45 σε 2700Χ του γ@μούν τα πρέκια. Σορρυ κιόλας.

Καλά εγώ στοκ με -0,075 τον τρέχω, αλλά να 'χαμε να λέγαμε... Γενικά δεν είμαι υπέρ να του ρίχνεις μόνιμα τάση στ' αφτιά. Για κάνα bench και αν...

Thanks

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vassterg είπε

Καλησπέρα!έχω ryzen 1600 και ashrock ab350m.

Στα 3.8Ghz με 1.35 τάση Μαξ κατανάλωση 68.32watt και θερμοκρασία Μαξ 63 βαθμούς είμαι κομπλέ ?να το αφήσω για μόνιμα η θα "κουραστει" πολύ?

Είμαι με στοκ ψυκτρα και stress test με prime95 για κάνα μισαωρο

Να αναφέρω ότι ενώ τα δεδομένα τα βλέπω από το hw monitor και εκεί που δείχνει τα ρολόγια στα 3792Mhz στο task manager ενώ μου έχει ταχύτητα βάσης 3.79 στο instant use πάει μέχρι 97% και δείχνει ταχύτητα 3.7

Dafuq εγώ με την stock ψύκτρα και 3.8/1.28v βλέπω κάτι 75ρια-80ρια στο handbrake (Το LLC στις msi κάνει τα δικά του όμως). Με ανοιχτό case είσαι και αράπηδες να βαράνε βεντάλιες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 1400 παντως ενα χρονο τωρα στα 1.4V και δεν εχω δει κατι.

Καλα για τα αλλα, μη χεσω :P

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

O 1400 παντως ενα χρονο τωρα στα 1.4V και δεν εχω δει κατι.

Καλα για τα αλλα, μη χεσω :P

Δεν θα προλάβει να πεθάνει απο τάση/degradation αυτός. Αν και έχει αρχίσει να μαδάει ο pci express controller. :P

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ilos είπε

Dafuq εγώ με την stock ψύκτρα και 3.8/1.28v βλέπω κάτι 75ρια-80ρια στο handbrake (Το LLC στις msi κάνει τα δικά του όμως). Με ανοιχτό case είσαι και αράπηδες να βαράνε βεντάλιες?

ειπα και πριν μετα το 40λεπτο ειδα μεχρι και 72 😜 και 80+watt ...επαιζα καποια ωρα τωρα division 2 στα 3,7 με 1,3 και εφτασε μεχρι 61....λεω να τον αφησω εδω για ενα διαστημα και βλεπουμε....κατι ακομα περιμενω και μια 2η 8αρα ραμ τωρα ...υπαρχει περιτωση να μπορω με χειροκινητο τροπο απο 2400 που ειναι να τις φτασω παραπανω?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vassterg είπε

ειπα και πριν μετα το 40λεπτο ειδα μεχρι και 72 😜 και 80+watt ...επαιζα καποια ωρα τωρα division 2 στα 3,7 με 1,3 και εφτασε μεχρι 61....λεω να τον αφησω εδω για ενα διαστημα και βλεπουμε....κατι ακομα περιμενω και μια 2η 8αρα ραμ τωρα ...υπαρχει περιτωση να μπορω με χειροκινητο τροπο απο 2400 που ειναι να τις φτασω παραπανω?

Ναι, ρίξε ένα διάβασμα εδώ https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_Memory_Tweaking_Overclocking_Guide/ και μετά γράψε στο θέμα στο Overclocking subforum.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια που σας βλέπω ζεστούς και πλέον βγαίνει μία άκρη..Τι πιστεύουμε?Bios επίσης 1.32...

2019-03-27 15_08_16-AMD RYZEN MASTER.png

2019-03-27 15_08_52-CPUID HWMonitor.png

2019-03-27 15_09_13-CPU-Z.png

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε :P ρωτάω τι πιστεύουμε σε ρεύμα γιατί δεν βλέπω το ίδιο σε όλα τα προγράμματα..

1.32 είναι η 1.40+?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, spy94 said:

Μια που σας βλέπω ζεστούς και πλέον βγαίνει μία άκρη..Τι πιστεύουμε?Bios επίσης 1.32...

2019-03-27 15_08_16-AMD RYZEN MASTER.png

2019-03-27 15_08_52-CPUID HWMonitor.png

2019-03-27 15_09_13-CPU-Z.png

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε :P ρωτάω τι πιστεύουμε σε ρεύμα γιατί δεν βλέπω το ίδιο σε όλα τα προγράμματα..

1.32 είναι η 1.40+?

hwinfo64 βάλε. 1,4xx πρέπει να είναι στην περίπτωσή σου.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

hwinfo64 βάλε. 1,4xx πρέπει να είναι στην περίπτωσή σου.

Έχει ακριβώς τις ίδιες μπερδεμένες τιμές του hwmonitor.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με στοκ ταση δεν ειναι? Κανονικη ειναι 

Αρχηγέ μου με την συγκεκριμένη μητρική όλα σχετικά ειναι.Στοκ πάντως δεν είναι.Το θέμα είναι ποια είναι η πραγματική τιμή ρεύματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, spy94 είπε

Αρχηγέ μου με την συγκεκριμένη μητρική όλα σχετικά ειναι.Στοκ πάντως δεν είναι.Το θέμα είναι ποια είναι η πραγματική τιμή ρεύματος

εχεις βαλει δλδ manual ταση εσυ? ανεβασε ss απο Hwinfo64

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spy94 είπε

2019-03-27 19_39_24-HWiNFO64 v6.02-3670 Sensor Status.png

Ναι έκανα και καλά undervolt και έκλεισα το turbo

1.425v συμφωνα με το hwinfo ,πως εκανες undervolt ? με Offset η manual και ταση ποση εβαλες?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

1.425v συμφωνα με το hwinfo ,πως εκανες undervolt ? με Offset η manual και ταση ποση εβαλες?

Offset.Αυτο είναι το θέμα μου (είχα σχολιάσει πριν κάνα δυο μέρες) ότι αλλά βάζω και άλλα δίνει η μητρική.Γενικα στοκ με ανοιχτό turbo (πιάνει 3.7) δίνει 1.5v + με κλειστό δίνει 1.2 στα 3.6 και για  3.7-4.1  δίνει ότι ρευμα θελει πάντα κοντά στο 1.4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...