Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Γενικα αν δεν περιμενα 3η γενια, ο 2600 θα ειχε φυγει ηδη. Αλλα εχω που φυλαω το 250αρακι απο τον Γεναρη για τον 3600Χ. 

To πρωτο hardware κομματι που θα φαει preorder. Και για λογους αποκλειστικοτητας σε review, αλλα και για το γαμωτο :P

Kαι ναι, το ξερω οτι ειναι ηλιθιο

κατι μου λεει οτι τα 3 εκατοσταρικα δεν την γλιτωνεις 

δεν νομιζω να συνεχισει την ιδια επιθετικη τιμολογηση η amd θα αυξησει και αυτη τις τιμες ενα πενηνταρικο πανω

Επεξ/σία από nikos5800
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikos5800 είπε

κατι μου λεει οτι τα 3 εκατοσταρικα δεν την γλιτωνεις 

δεν νομιζω να συνεχισει την ιδια επιθετικη τιμολογηση η amd θα αυξησει και αυτη τις τιμες ενα πενινταρικο πανω

Nα 'μαστε καλα μεχρι τοτε ενα 50αρι ειναι ευκολο. Θα δουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Nα 'μαστε καλα μεχρι τοτε ενα 50αρι ειναι ευκολο. Θα δουμε.

να σου πω την αληθεια ουτε και εμενα θα ενοχλησει το πενηνταρικο παραπανω απο την στιγμη που μας εδειξαν το early sample 3600χ να ξεπερναει τον 9900κ των 500 ευρω

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ.

Αν οι επιδόσεις είναι ανάλογες με intel το ίδιο θα είναι και οι τιμές. Αν είναι έστω και λίγο ανώτερες οι τιμές θα πάρουν και καπέλο premium. Κάντε quote. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dem είπε

Αν οι επιδόσεις είναι ανάλογες με intel το ίδιο θα είναι και οι τιμές. Αν είναι έστω και λίγο ανώτερες οι τιμές θα πάρουν και καπέλο premium. Κάντε quote. 

Aδυνατο. Ουτε το κοστος παραγωγης ειναι τετοιο που να το δικαιολογει αυτο, ουτε η AMD εχει το Mindshare (μεταξυ αλλων) για να το κανει αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dem είπε

Αν βγάλει τον 3600x με MSRP 500+, τότε πρώτον δε θα αναβαθμίσει κανείς απο zen/zen+ γιατί ακόμα μια χαρά cpu είναι αν δεν έχεις 144ρια monitors για να κυνηγάς και το τελευταίο καρέ με το τουφέκι. Δεύτερον θα αναγκαστεί η ίδιο να παίξει μπάλα με τους 3700/3800 στο 800/1000ρικό και εκεί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας γιατί θα παίρνεις 2990wx με τα ίδια λεφτά (αν πάει κάποιος σε τέτοιου είδους cpu θα τον νοιάζει καθαρά το multithreading performance) ή να κάνει price drop μισοτιμής στον 3600 μέσα σε 3 μήνες που αυτά συγνώμη δε γίνονται ούτε στις τσόντες.😂. Η AMD αυτό που ζητάει είναι να αποκτήσει marketshare πάλι. Με τους ryzen έκανε μια καλή αρχή, ειδικά τον τελευταίο καιρό με τα κατασκευαστικά προβλήματα της intel. Στις κάρτες βολοδέρνει με τους Βέγγους και τα polaris που κλείνουν 5ετία.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα!έχω ryzen 1600 και ashrock ab350m.

Στα 3.8Ghz με 1.35 τάση Μαξ κατανάλωση 68.32watt και θερμοκρασία Μαξ 63 βαθμούς είμαι κομπλέ ?να το αφήσω για μόνιμα η θα "κουραστει" πολύ?

Είμαι με στοκ ψυκτρα και stress test με prime95 για κάνα μισαωρο

Να αναφέρω ότι ενώ τα δεδομένα τα βλέπω από το hw monitor και εκεί που δείχνει τα ρολόγια στα 3792Mhz στο task manager ενώ μου έχει ταχύτητα βάσης 3.79 στο instant use πάει μέχρι 97% και δείχνει ταχύτητα 3.7

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, vassterg είπε

Καλησπέρα!έχω ryzen 1600 και ashrock ab350m.

Στα 3.8Ghz με 1.35 τάση Μαξ κατανάλωση 68.32watt και θερμοκρασία Μαξ 63 βαθμούς είμαι κομπλέ ?να το αφήσω για μόνιμα η θα "κουραστει" πολύ?

Είμαι με στοκ ψυκτρα και stress test με prime95 για κάνα μισαωρο

Να αναφέρω ότι ενώ τα δεδομένα τα βλέπω από το hw monitor και εκεί που δείχνει τα ρολόγια στα 3792Mhz στο task manager ενώ μου έχει ταχύτητα βάσης 3.79 στο instant use πάει μέχρι 97% και δείχνει ταχύτητα 3.7

Στο bios τι λέει απο τάση; Το hardware monitor στο Vcore λέει παραπάνω απο το κανονικό. Θα βλέπεις VDD.

Γενικά, δεν θα το άφηνα πάνω απο 1.35 για καιρό. Φίλοι με 1.4~ είχαν ζημιές στον χρόνο.

Δημοσ.

Η  αλήθεια είναι πως μετά από καμιά ώρα περίπου είδα 70αρια ...ποια είναι μια safe τάση και συχνότητα να το αφήσω ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vassterg είπε

Η  αλήθεια είναι πως μετά από καμιά ώρα περίπου είδα 70αρια ...ποια είναι μια safe τάση και συχνότητα να το αφήσω ?

Εγώ για εμένα έθεσα το οριο 1.32-1.35, αλλά τείνω να "παντρεύομαι" το hardware για καμια δεκαετία.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vassterg είπε

Ίσως το αφήσω με 1.35 στα 3.7 ..αν πάρω αργότερα μια μεγαλύτερη ψυκτρα βλέπουμε

Η τάση ειναι το πρόβλημα, όχι τόσο οι θερμοκρασίες. Αν είναι να αλλάξεις σε 2 χρόνια, δώσε και 1.4V.

Δημοσ.

Σε πόσο θα τον αλλάξω δε ξέρω αλλά νομίζω πως στα 1.35 είμαι αρκετά safe δε ξέρω ..θα περιμένω μπας και μου πει και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρια

• Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, Sheogorath said:

Γενικά, δεν θα το άφηνα πάνω απο 1.35 για καιρό. Φίλοι με 1.4~ είχαν ζημιές στον χρόνο.

Όντως; Ποιοι; (από το forum;)

Για πες περισσότερα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Όντως; Ποιοι; (από το forum;)

Για πες περισσότερα...

Ένας λίγες σελίδες πίσω (νομίζω σε αυτό το thread, αλλιώς σε αυτό με το OC (το πιθανότερο)). Με 1.42,μετά απο ένα χρόνο έφαγε degrade και "περιμένει για 3η σειρά Ryzen γιατί ο 1700 του άρχισε να λιώνει".

Λογικό ρε παίδες, 14nm ειναι, με 1.35+ το electromigration πάει περίπατο. Ότι μαγικά και να κάνουν.

Και ναι, δίνουν και ~1.5 σε single boost, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα. Το είχα διαβάσει, η επίσημη απάντηση της AMD, "ο επεξεργαστής ξέρει τι κάνει, η μέση τάση ειναι κάτω απο1.3". Για λίγα δευτερόλεπτα δεν έχει πρόβλημα.

Αυτοί που δίνου 1.45 σε 2700Χ του γ@μούν τα πρέκια. Σορρυ κιόλας.

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...