mpokwsths Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μα δε χρειάζεται να ανεβούν πολύ. Τα B-Die DR λογικά δε θα μπορούν με λίγη τύχη να φτασουν και 3333 C14; Εδώ τα περισσότερα D και E-Die DR φτάνουν 3200 C14 με λίγο ψάξιμο (εμένα μου πήρε ολόκληρο μήνα 😋 ) Το πρόβλημα με τα D/E-Die DR είναι ότι δεν είναι στανταρ κιτ. Τα μόνα στανταρ είναι τα 32GB kit και από 16άρια ξέρω αυτό (χωρίς το Β στο τέλος) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από mpokwsths
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Μα δε χρειάζεται να ανεβούν πολύ. Τα B-Die DR λογικά δε θα μπορούν με λίγη τύχη να φτασουν και 3333 C14; Εδώ τα περισσότερα D και E-Die DR φτάνουν 3200 C14 με λίγο ψάξιμο (εμένα μου πήρε ολόκληρο μήνα 😋 ) Το πρόβλημα με τα D/E-Die DR είναι ότι δεν είναι στανταρ κιτ. Τα μόνα στανταρ είναι τα 32GB kit και από 16άρια ξέρω αυτό (χωρίς το Β στο τέλος) και ομως και τα 3333Mhz ειναι δυσκολα ,οι πιο πολλοι μενουν στα 3266Mhz με χαμηλα subtimings αν θυμαμαι καλα, οταν ολα τα single πλεον τα 3466-3533Mhz τα εχουν για πλακα με τερμα σφιχτά timings, επισης μην ξεχναμε πως δεν παιζει μονο ρολο το κιτ. Στα τεστ που εχεις ανεβασει στο ενα εισαι 100Μhz παραπανω στην cpu η ετσι εχει διαβασει λογω boost? κοιτα ποσο τσιμπας απο τις μνημες στο cpu κομματι ,το ετρεξα στα 3875 με 6cores/12th και τη vega στην εξισορρόπηση ,στο highest το παιχνιδι (δεν ξερω τι setttings ειχες) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από akoinonitos
Πέτρος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, kostas_anes είπε Ποιες εχεις καλε ? Eπισης που μενεις? Ενας γρηγορος τροπος για να δουμε αν φταιει το setup σου, η απλως οι RAM ειναι γτπκ, ειναι να τις πεταξω πανω στην Carbon και να δω ποσο μπορουν να πιασουν σταθερα. Αυτές: Corsair CMK16GX4M2B3000C15, όπως φαίνονται παρακάτω. Πάτρα είσαι ακόμα ή μετακόμισες? Αν είσαι Αθήνα, πες μου και στις φέρνω, από περιέργεια και μόνο, για το γμτ... Αλλιώς, όποτε κατέβω στο χωριό στην Πάτρα, ίσως το κανονίσουμε. Ευχαριστώ, για την διάθεση και μόνο. 6 ώρες πριν, IoaZ είπε Με 1.15 στο SOC δοκίμασες ?? Από όσο είχα διαβάσει, φοβήθηκα (όπως περιγράφει ο Sheo). Να είμαι σταθερός με 1.45 κ' 1.15, δεν μου λέει και πολλά. Το θέλω "άνετο" το σύστημα, και κυρίως να μην σκέφτομαι ότι μπορεί και να ρημάξω τίποτα. Θα μου πεις...Life είναι οι μνήμες...άμα τις πάρω στο χέρι, η καλή Corsair θα τις αλλάξει πιθανότατα (η νέα παρτίδα σίγουρα θα είναι καλύτερη), αλλά δεν είναι νοοτροπία αυτή. 1
mpokwsths Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Ωραία, προσφέρομαι για κόντρα 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οταν ολα τα ΚΑΛΑ single πλεον τα 3466-3533Mhz τα εχουν για πλακα με τερμα σφιχτά timings Δεν ήταν μόνο το δικό μου B-Die σάπιο. Διάβαζα στο Tomshardware για κάτι B-Die 3866 C18 (F4-3866C18D-16GTZR). Σε Z370 μητρική δε δούλευαν με 1Τ ούτε στα 3200Mhz. Ο buildzoid είχε ξετρυπώσει κάτι B-Die που στα 3200 δούλευαν με C19 😁 27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στα τεστ που εχεις ανεβασει στο ενα εισαι 100Μhz παραπανω στην cpu η ετσι εχει διαβασει λογω boost? Εντελώς στοκ και ίδιες ρυθμίσεις. Λόγω boost/core count παίζει τυχαία από 37-39x. 2
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Ωραία, προσφέρομαι για κόντρα Δεν ήταν μόνο το δικό μου B-Die σάπιο. Διάβαζα στο Tomshardware για κάτι B-Die 3866 C18 (F4-3866C18D-16GTZR). Σε Z370 μητρική δε δούλευαν με 1Τ ούτε στα 3200Mhz. Ο buildzoid είχε ξετρυπώσει κάτι B-Die που στα 3200 δούλευαν με C19 😁 Εντελώς στοκ και ίδιες ρυθμίσεις. Λόγω boost/core count παίζει τυχαία από 37-39x. E το θεμα ειναι να ξερεις και τι θα παρεις ρε συ, οταν παιρνεις ενα κιτ 3000Mhz και ειναι Bdie και ας μην ειναι downbin ξερεις οτι δεν θα παει ψηλα ,υπαρχει λογος που χρονιστηκε στα 3000mhz. Aν δεν θες να ψαχνεις την τυχη σου (οχι εσυ γενικα μιλαω) παιρνεις flarex και καθαριζεις. Παντως εγω θεωρω οτι πλεον με ενα κιτ 3200cl16 παιζεις μια χαρα ειδικα σε καρτες μεσαιας κατηγοριας. Μπορει να χανεις λιγο σε σχεση με ενα Intel συστημα αλλα κλαιν. Τρεξε με τα ιδια settings να δουμε τι διαφορα υπαρχει και στην καρτα, αν τσιμπαει τπτ λογω ram Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από akoinonitos
mpokwsths Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε κοιτα ποσο τσιμπας απο τις μνημες στο cpu κομματι ,το ετρεξα στα 3875 με 6cores/12th και τη vega στην εξισορρόπηση ,στο highest το παιχνιδι (δεν ξερω τι setttings ειχες Έχω το Agesa 0.0.7.2 και μου έχει ρίξει τις επιδόσεις λίγο. Με κανονικό BIOS και την RX580 είχα αυτό στα 2933 (και 1-2% παραπάνω με 3200 C14-15-14): Τρέξε πάλι σε σωστή συχνότητα όμως. 3,65-3,7 all core δουλεύει ο 2600. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από mpokwsths
kostas_anes Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πάτρα είσαι ακόμα ή μετακόμισες? Αν είσαι Αθήνα, πες μου και στις φέρνω, από περιέργεια και μόνο, για το γμτ... Αλλιώς, όποτε κατέβω στο χωριό στην Πάτρα, ίσως το κανονίσουμε. Ευχαριστώ, για την διάθεση και μόνο. Πατρα ειμαι, οποτε σε περιμενω οταν ερθεις Εκτος και αν μπορεις να ζησεις με 8 και στειλεις τα αλλα 8 κατω να δω τι μπορω να κανω. Μεταφορικα τα μοιραζομαστε. 35 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Από όσο είχα διαβάσει, φοβήθηκα (όπως περιγράφει ο Sheo). Να είμαι σταθερός με 1.45 κ' 1.15, δεν μου λέει και πολλά. Το θέλω "άνετο" το σύστημα, και κυρίως να μην σκέφτομαι ότι μπορεί και να ρημάξω τίποτα. Θα μου πεις...Life είναι οι μνήμες...άμα τις πάρω στο χέρι, η καλή Corsair θα τις αλλάξει πιθανότατα (η νέα παρτίδα σίγουρα θα είναι καλύτερη), αλλά δεν είναι νοοτροπία αυτή. Μην φοβασαι το SoC, μεχι 1.2 πας. Στα 1.15 εισαι αρκετα ανετος παντως. Το 1.45 για AFR δεν θα το συνιστουσα. Πανω απο 1.4 γενικα σε AFR δεν δινεις. Αν και ειναι οντως Life, ασε την νοοτροπια. Σκεψου μονο το νταραβερι με το να τις στειλεις στην Corsair και μετα να στις στειλουν αυτοι πισω
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Έχω το Agesa 0.0.7.2 και μου έχει ρίξει τις επιδόσεις λίγο. Με κανονικό BIOS και την RX580 είχα αυτό στα 2933 (και 1-2% παραπάνω με 3200 C14-15-14): Τρέξε πάλι σε σωστή συχνότητα όμως. 3,65-3,7 all core δουλεύει ο 2600. κατσε να δοκιμασω και στα 3333Mhz απο περιεργεια. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από akoinonitos 1
Πέτρος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Πατρα ειμαι, οποτε σε περιμενω οταν ερθεις Εκτος και αν μπορεις να ζησεις με 8 και στειλεις τα αλλα 8 κατω να δω τι μπορω να κανω. Μεταφορικα τα μοιραζομαστε. Μην φοβασαι το SoC, μεχι 1.2 πας. Στα 1.15 εισαι αρκετα ανετος παντως. Το 1.45 για AFR δεν θα το συνιστουσα. Πανω απο 1.4 γενικα σε AFR δεν δινεις. Αν και ειναι οντως Life, ασε την νοοτροπια. Σκεψου μονο το νταραβερι με το να τις στειλεις στην Corsair και μετα να στις στειλουν αυτοι πισω Εγώ με ένα στικάκι ζω...εσύ δεν ξέρω πόσο ασφαλή συμπεράσματα μπορεί να βγάλεις. Αν κατέβω κάτου, ελπίζω να το ιυμηθώ (και να σε ψάξω). Για τα προς/από Corsair, πιο πιθανό είναι να έχω ξεμπερδέψει σε 3-5 ημέρες (μου στέλνουν τις νέες χρεώνοντας την κάρτα μου, τους στέλνω τις παλιές-βλέπουν ότι όντως τα έφτυσαν-με ξεχρεώνουν), παρά να έχω θέματα. 1
kostas_anes Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε εσύ δεν ξέρω πόσο ασφαλή συμπεράσματα μπορεί να βγάλεις. Θα ισχυε αν δεν ηταν κιτακι. Τα κιτακια ειναι ιδιο bin ακριβως, οποτε να παει η μια και η αλλη οχι δυσκολο, εως αδυνατο θα ελεγα. Αν παει η μια, τοτε παει και η αλλη. Το να μην πανε και οι δυο μαζι, οφειλεται στο συστημα σου, οποτε παιρνουμε και απο εκει απαντηση. 1
mpokwsths Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) @akoinonitos Είσαι Windows insider? Εγώ όχι. Γιατί είναι λίγο κουλά αυτά που βλέπω. Καλά και άλλος GPU driver, άλλη κάρτα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα έτσι... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από mpokwsths
kostas_anes Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε Είσαι Windows insider? Εγώ όχι. Ιnsider? Υπαρχει ανθρωπος που επιλεγει την κακρινοπαθεια?
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mpokwsths είπε @akoinonitos Είσαι Windows insider? Εγώ όχι. Γιατί είναι λίγο κουλά αυτά που βλέπω. Καλά και άλλος GPU driver, άλλη κάρτα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα έτσι... ναι με Insider ,αλλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι χανει στο cpu render λιγο η Insider. Στα υπολοιπα δεν εχει διαφορα. εδω κατεβασα μονο συχνοτητα στα 3333Mhz ,τα timings δεν τα αλλαξα. Πολυ μικρη η διαφορα 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ιnsider? Υπαρχει ανθρωπος που επιλεγει την κακρινοπαθεια? και ομως η insider μου διορθωσε το πιο σπαστικο πραγμα ,να κανει shutdown ενω παταω restart. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από akoinonitos
kostas_anes Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ναι με Insider ,αλλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι χανει στο cpu render λιγο η Insider. Στα υπολοιπα δεν εχει διαφορα. εδω κατεβασα μονο συχνοτητα στα 3333Mhz ,τα timings δεν τα αλλαξα. Πολυ μικρη η διαφορα και ομως η insider μου διορθωσε το πιο σπαστικο πραγμα ,να κανει shutdown ενω παταω restart. To επαθα χθες, μονο μια φορα, μην το γρουσουζεψεις! Αν και να σου πω το PC περισσοτερο κρασαρει παρα το κλεινω....
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε To επαθα χθες, μονο μια φορα, μην το γρουσουζεψεις! Αν και να σου πω το PC περισσοτερο κρασαρει παρα το κλεινω.... εμενα μου εμφανιστηκε μολις περασε η October's ,1 στις 10 θα εκανε restart πολυ εκνευριστικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις