Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Λες να είναι συμβατές και με Χ370/1η γενιά IMC?

Εκεί τις έχω.

Σε 1700 και C6H, στα 14-16-17-18. Θα δοκιμάσω και 14-16-16-16, λογικά τα έχουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Λες να είναι συμβατές και με Χ370/1η γενιά IMC?

Πλεον με ολα τα AGESA το θεμα ειναι οι μητρικες και οχι ο IMC. Τουλαχιστον σε XMP σηκωνουν ολα τα CPU.
Eμενα ο ψωρο1400 να φανταστεις που γενικα ειναι κακο bin σηκωνει 3533 CL16 για 24/7 σε 3200 C15 B-die downbin. Η RAM φαινεται οτι αντεχει παραπανω παντως.

2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εκεί τις έχω.

Σε 1700 και C6H, στα 14-16-17-18. Θα δοκιμάσω και 14-16-16-16, λογικά τα έχουν.

Α sheo μιας και σε εχω προχειρο. Δοκιμασε μια να βαλεις tRCDWR στο 8 να μου πεις αν θα μπουταρει/δουλεψει κτλ. Θελω να επιβεβαιωσω οτι μονο b-dies μπορουν να το κανουν, γιατι ετσι ακουσα αρχικα.

Εdit : Επισης, καλημερα :P

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Δεν έχω λόγια...να είναι τόσο ελεεινή η Taichi σε αυτό το θέμα, ή είναι τόσο κακό το συγκεκριμένο set από μνήμες?

Κοιτα, οι πρωτες μητρικες ειναι T-tοpology. Το T-Topology γενικα δεν κλοκαρει καλα, αλλα σου δινει καλυτερα κλοκια σε 4 DIMM configurations και ιδιαιτερα σε dual rank. 
Τι εννοω... 

Το 3533 που εχω στις RAM μου, το επιασα μονο με την Carbon η οποια ειναι Daisy Chain σε RAM. Στην Gaming X που ειχα προηγουμενως, οπως και στην Taichi, η RAM πανω απο 3200 δεν. Με κανενα voltage η χαλαροτατα timings. Ολες οι X370 απο οσο ξερω ειναι T-Topology (πλην της C6H αν θυμαμαι καλα). Αλλα ενα 3200 το εχουν πιστευω.

Απλως πρεπει να ασχοληθεις παραπανω με τα signal strengths και αντιστασεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Κοιτα, οι πρωτες μητρικες ειναι T-tοpology. Το T-Topology γενικα δεν κλοκαρει καλα, αλλα σου δινει καλυτερα κλοκια σε 4 DIMM configurations και ιδιαιτερα σε dual rank. 
Τι εννοω... 

Το 3533 που εχω στις RAM μου, το επιασα μονο με την Carbon η οποια ειναι Daisy Chain σε RAM. Στην Gaming X που ειχα προηγουμενως, οπως και στην Taichi, η RAM πανω απο 3200 δεν. Με κανενα voltage η χαλαροτατα timings. Ολες οι X370 απο οσο ξερω ειναι T-Topology (πλην της C6H αν θυμαμαι καλα). Αλλα ενα 3200 το εχουν πιστευω.

Απλως πρεπει να ασχοληθεις παραπανω με τα signal strengths και αντιστασεις

Έχω δοκιμάσει γύρω στους 40 διαφορετικούς συνδυασμούς (για 3200)

Σε κάποιες περιπτώσεις μπήκα win, χάζεψα, δοκίμασα κάποια πράγματα, αλλά σε gaming ούτε 3'.

Αυτά, έγιναν εφικτά μόνο με κάτι τάσεις 1.4+ και 1.1+ (σε vsoc).

Ακόμα και στο 3000/16 που είμαι τώρα (με ΧΜΡ 3000/15, και καλά), θέλω 1.38 και 1.05 για να είμαι σταθερός σε όλα τα σενάρια.

Σίγουρα κάποιος με παραπάνω γνώσεις και κατανόηση, θα πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά πραγματικά οι συγκεκριμένες μνήμες (ή ο συνδυασμός μου) είναι απελπισία.

Το εργαλείο του 1usmus από την 1.4 έκδοση και δώθε, βγάζει αδιανόητα φάουλ νούμερα, εντελώς εκτός πραγματικότητας. Επικοινώνησα και με τον ίδιο, και άκρη δεν βγάλαμε (επιμένει λιγάκι δογματικά στις απόψεις και τα ευρήματά του...).

Απλά, πριν δώσω χρήματα για μνήμες, θα ήταν καλό να ξέρω (τουλάχιστον) αν θα παίξουν στα ονομαστικά τους ή θα φάω άκυρο λόγω "κακοτυχίας".

Περιμένω, βέβαια, και τα νέα BIOS/AGESA, με υποστήριξη για τη νέα γενιά, μην τυχόν και κάτι αλλάξει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Σε κάποιες περιπτώσεις μπήκα win, χάζεψα, δοκίμασα κάποια πράγματα, αλλά σε gaming ούτε 3'.

Ακόμα και στο 3000/16 που είμαι τώρα (με ΧΜΡ 3000/15, και καλά), θέλω 1.38 και 1.05 για να είμαι σταθερός σε όλα τα σενάρια.

Σίγουρα κάποιος με παραπάνω γνώσεις και κατανόηση, θα πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά πραγματικά οι συγκεκριμένες μνήμες (ή ο συνδυασμός μου) είναι απελπισία.

Το εργαλείο του 1usmus από την 1.4 έκδοση και δώθε, βγάζει αδιανόητα φάουλ νούμερα, εντελώς εκτός πραγματικότητας. Επικοινώνησα και με τον ίδιο, και άκρη δεν βγάλαμε (επιμένει λιγάκι δογματικά στις απόψεις και τα ευρήματά του...).

Απλά, πριν δώσω χρήματα για μνήμες, θα ήταν καλό να ξέρω (τουλάχιστον) αν θα παίξουν στα ονομαστικά τους ή θα φάω άκυρο λόγω "κακοτυχίας".

Περιμένω, βέβαια, και τα νέα BIOS/AGESA, με υποστήριξη για τη νέα γενιά, μην τυχόν και κάτι αλλάξει.

Ποιες εχεις καλε :P ?
Eπισης που μενεις? Ενας γρηγορος τροπος για να δουμε αν φταιει το setup σου, η απλως οι RAM ειναι γτπκ, ειναι να τις πεταξω πανω στην Carbon και να δω ποσο μπορουν να πιασουν σταθερα. 

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Με 1.15 στο SOC δοκίμασες ?? 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, IoaZ είπε

Με 1.15 στο SOC δοκίμασες ?? 

Πολύ δεν είναι; Εγώ με 1.025 είμαι πολύ πιο σταθερός σε σχέση με 1.1

Εξαλλου πολλές μητρικες δίνουν λίγο παραπάνω από ότι γράφει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Eμενα με 1.025 δεν μπουταρει καν τι εννοεις :P

Στα 1.15 το εχω για απροσκοπτη λειτουργεια. Αν και δεν εχω παιξει πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Σε μένα με 1.025 έχω BSOD στο ΒΟΟΤ 

Με 1.1 έχω BSOD μετά το boot 

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.

Πρώτες εντυπώσεις - αναφορά από Ryzen 2600.

Τον έβαλα σε MSI B450M Gaming plus, με μνήμες τις G.Skill  F4-3200C16D-16GVKB

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gvkb

Δεν ξέρω τι τύπου τσιπ έχουν πάνω και ούτε με ενδιαφέρει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τρέχουν στα 3200. Ο επεξεργαστής θα δουλεύει σε στοκ με αυτόματο OC ότι δίνει αυτόματα η μητρική, καθώς το PC θα είναι υπολογιστής εργασίας. Κάρτα γραφικών θα μπει μια Nvidia 750ti που έχω. Gaming δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να ζήσει αυτός ο επεξεργαστής.

Μπήκε δοκιμαστικά σε ένα πρόχειρο κουτί, με ανοικτό το καπάκι, ώστε να στηθεί το λειτουργικό, να εξεταστεί ότι όλα δουλεύουν στην εντέλεια και μετά να μεταφερθεί στο κανονικό κουτί στον χώρο εργασίας.

Πρώτη διαπίστωση: Δουλεύει με περίπου 1,24 volt και θερμοκρασίες περίπου 35 με 40 βαθμούς στο ρελαντί (idle), με συχνότητα έως 3,9 Ghz. Δεν είδα τα 1,41 volt που έβλεπα στιγμιαία στον Ryzen 1500X που είχα στα χέρια μου για κάποιο καιρό.

Αμέσως στο πρώτο boot έκανα αναβάθμιση του BIOS στο τελευταίο, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, έκδοση 1.6. Αφού στήθηκαν τα Win10 και μπήκαν τα προγράμματα, ανέβασα τις μνήμες με το XMP (δεν θυμάμαι τώρα πως το λέει η AMD/MSI) αυτόματα όλα στα 3200 και το PC δουλεύει μια χαρά, χωρίς κιχ. Επομένως όλα άριστα από θέμα συμβατότητας μνημών, και ας μην τις έχει η μητρική στο QVL της.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Η ψύκτρα που έρχεται με τον επεξεργαστή ΔΕΝ είναι η ίδια με του 1500Χ, όπως νόμιζα! Όπως φαίνεται και εδώ

https://www.amd.com/en/technologies/cpu-cooler-solution

ο 1500Χ έρχεται με την SPIRE, που είναι επαρκέστατη, ενώ ο 2600 έρχεται με ένα άθλιο ψυκτρόνι, την STEALTH, που είναι μια σταλιά, η μισή από την SPIRE, και θεωρώ ότι θα είναι απολύτως ανεπαρκής. Επίσης κάνει θόρυβο, ενώ το αποκορύφωμα είναι ότι λόγω κακής σχεδίασης της μητρικής, οι υποδοχές της μνήμης είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοντά στην CPU και η ψύκτρα, λόγω του πολύ χαμηλού ύψους της, βρίσκει στις μνήμες και τις πιέζει!!

Έτσι ξηλώθηκε η ψύκτρα, και παρήγγειλα αυτήν:

Raijintek Leto R

https://www.skroutz.gr/s/17530703/Raijintek-Leto-R.html

https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=56

Οπότε αναβλήθηκε η τελική τοποθέτηση του συστήματος μέχρι να έλθει η ψύκτρα. Θα αναφέρω αναλυτικές εντυπώσεις από stress tests όταν το σύστημα στηθεί στην τελική του μορφή.

Για την ιστορία, η αναβάθμιση θα γίνει από έναν i3 4130 του 2013. Αντίο Intel! :)

• Like 6
Δημοσ.

Aυτο με τις 1DPC της MSI το εχω παθει και εγω. Στην Α320M Grenade ο 1400 επαιζε fanless με την Dark Rock 4 γιατι δεν χωραγε το φανακι λογω RAM....

Oχι οτι ειχε θεμα, max 58C σε prime95.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Δοκιμασε μια να βαλεις tRCDWR στο 8

Και σε Samsung D-Die Dual Rank bootάρει στο 8. Δεν το άφησα εκεί γιατί δεν είδα διαφορά.

Έχω τερματισμένα τα υπόλοιπα timings.

7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

B-die downbin

Τα downbin και τα κανονικά δε νομίζω να κάνουν διαφορά. Αν θυμάσαι οι 3000 C14 ήταν "κανονικές" αλλά μάπα το καρπούζι. Default XMP 3000 14-14-14-34-2T. WTF ... 2T σε χαμηλής συχνότητας B-Die SR. Με 1Τ δεν ανέβαιναν πάνω από 3333 με τίποτα. Και εκεί με χαλαρά sub-timings. Τι ProcODT, τι RTT. Όλους τους συνδυασμούς έκανα. Τίποτα.

-----------------------------

Για το ποιες μνήμες είναι καλύτερες έχω να δώσω μια διαφορετική άποψη.

Καλό B-Die Single Rank = Καλό B-Die Dual Rank > D/E-Die Dual Rank > υπόλοιπες Dual Rank > μέτριο/κακό B-Die > Υπόλοιπες Hynix/Micron Single Rank κτλ κτλ.

Κοινώς, αν μπορεί κάποιος να βρει φτηνό D/E-Die DR κιτ έχει κάνει την τύχη του. Τα SR B-Die πρέπει να δουλεύουν 300-400Mhz παραπάνω για να φτάσουν σε ταχύτητα.

https://www.golem.de/news/ram-overclocking-getestet-ryzen-profitiert-von-ddr4-3200-und-dual-rank-1704-127262.html

Οι δοκιμές μου πάντως έδειξαν σχετικά μεγάλη διαφορά υπερ των της DR. Ακόμα και στα 2933 οι Dual Rank ήταν ταχύτερες από το ψόφιο B-Die στα 3333 C14

Υπάρχει εδώ μέσα κανείς με 2700X και B-Die 2x16GB kit (Dual Rank) στα 3200 C14 να κάνει μερικές δοκιμές;

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Και σε Samsung D-Die Dual Rank bootάρει στο 8. Δεν το άφησα εκεί γιατί δεν είδα διαφορά.

Έχω τερματισμένα τα υπόλοιπα timings.

Τα downbin και τα κανονικά δε νομίζω να κάνουν διαφορά. Αν θυμάσαι οι 3000 C14 ήταν "κανονικές" αλλά μάπα το καρπούζι. Default XMP 3000 14-14-14-34-2T. WTF ... 2T σε χαμηλής συχνότητας B-Die SR. Με 1Τ δεν ανέβαιναν πάνω από 3333 με τίποτα. Και εκεί με χαλαρά sub-timings. Τι ProcODT, τι RTT. Όλους τους συνδυασμούς έκανα. Τίποτα.

-----------------------------

Για το ποιες μνήμες είναι καλύτερες έχω να δώσω μια διαφορετική άποψη.

Καλό B-Die Single Rank = Καλό B-Die Dual Rank > D/E-Die Dual Rank > υπόλοιπες Dual Rank > μέτριο/κακό B-Die > Υπόλοιπες Hynix/Micron Single Rank κτλ κτλ.

Κοινώς, αν μπορεί κάποιος να βρει φτηνό D/E-Die DR κιτ έχει κάνει την τύχη του. Τα SR B-Die πρέπει να δουλεύουν 300-400Mhz παραπάνω για να φτάσουν σε ταχύτητα.

https://www.golem.de/news/ram-overclocking-getestet-ryzen-profitiert-von-ddr4-3200-und-dual-rank-1704-127262.html

Υπάρχει εδώ μέσα κανείς με 2700X και B-Die 2x16GB kit (Dual Rank) στα 3200 C14 να κάνει μερικές δοκιμές;

Οι δοκιμές μου πάντως έδειξαν σχετικά μεγάλη διαφορά υπερ των της DR. Ακόμα και στα 2933 οι Dual Rank ήταν ταχύτερες από το ψόφιο B-Die στα 3333 C14

ερωτηση ,στα τεστ σου στις single rank , το Geardown ηταν enabled η disbled?

ακυρο το διαβασα, σιγουρα τα dual rank ειναι πιο γρηγορα αλλα το κακο ειναι οτι δεν ανεβαινουν ,ειδικα στα ρυζια

Επεξ/σία από akoinonitos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...