Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, demmian είπε

τελικα μαλλον εφταιγε οτι ειχα στο bios perfomance enhancer lvl3 και ειχα πολυ ψηλα ρευματα. τωρα το εχω lvl2.

μολις ετρεξα και ενα cinebench απο 1446 που ειχα , επσε στα 1390. ειναι μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις?

Aρκετή σαν νούμερο,στην πράξη δεν θα δεις διαφορά θεωρητικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, demmian είπε

τελικα μαλλον εφταιγε οτι ειχα στο bios perfomance enhancer lvl3 και ειχα πολυ ψηλα ρευματα. τωρα το εχω lvl2.

μολις ετρεξα και ενα cinebench απο 1446 που ειχα , επσε στα 1390. ειναι μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις?

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις  μόνο με pro Και όχι με performance enhancer?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Ήρθα και εγώ στην οικογένεια των Ryzen με τον 2600. Ερώτηση: Στο MSI Afterburner μου έχει για temps μόνο CPU1 Temperature. Φαντάζομαι δεν εννοεί μόνο τη θερμοκρασία του πρώτου πυρήνα έτσι? Γιατί το usage του πρώτου πυρήνα στα games ήταν χαμηλό, ενώ η θερμοκρασία έφτανε μέχρι τους 65 βαθμούς. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Ήρθα και εγώ στην οικογένεια των Ryzen με τον 2600. Ερώτηση: Στο MSI Afterburner μου έχει για temps μόνο CPU1 Temperature. Φαντάζομαι δεν εννοεί μόνο τη θερμοκρασία του πρώτου πυρήνα έτσι? Γιατί το usage του πρώτου πυρήνα στα games ήταν χαμηλό, ενώ η θερμοκρασία έφτανε μέχρι τους 65 βαθμούς. 

Το tdie μετραει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naruto14 είπε

Έχει και cpu temperature σκέτο.  Τέρμα χαμηλά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikpoth είπε

Έχει και cpu temperature σκέτο.  Τέρμα χαμηλά. 

Αυτο μαλλον ειναι της μητρικης και μετραει το σοκετ. Ιδιαιτερα αν δεν παει πανω απο ~40.

Δημοσ.

Δεν μου έχει επιλογή για CPU Temperature σκέτο ούτε τέρμα κάτω. Άρα ουσιαστικά όπως είπα, βλέποντας τη θερμοκρασία του CPU1 είμαι καλυμμένος;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, naruto14 είπε

Δεν μου έχει επιλογή για CPU Temperature σκέτο ούτε τέρμα κάτω. Άρα ουσιαστικά όπως είπα, βλέποντας τη θερμοκρασία του CPU1 είμαι καλυμμένος;

Ναι.

• Like 1
Δημοσ.

Η τελευταία έκδοση 4.6.0 νομίζω,  κάτι πρόσθεσαν για ryzen. Για 2700χ σίγουρα, το έλεγε το changelog. Από εκεί και πέρα οι θερμοκρασίες σε όλους τους πυρήνες είναι στο περίπου, cloned. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Η τελευταία έκδοση 4.6.0 νομίζω,  κάτι πρόσθεσαν για ryzen. Για 2700χ σίγουρα, το έλεγε το changelog. Από εκεί και πέρα οι θερμοκρασίες σε όλους τους πυρήνες είναι στο περίπου, cloned. 

Οι Ryzen μονο στο die εχουν αισθητηρα, δεν ειναι στο περιπου. Ειναι cloned :P
Δεν μπορεις να μετρησεις ξεχωριστα καθε πυρηνα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Οι Ryzen μονο στο die εχουν αισθητηρα, δεν ειναι στο περιπου. Ειναι cloned :P
Δεν μπορεις να μετρησεις ξεχωριστα καθε πυρηνα.

Και όμως το xfr διαβαζει λένε εκατοντάδες αισθητήρες :P Ας τους δώσουν στο κοινό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Και όμως το xfr διαβαζει λένε εκατοντάδες αισθητήρες :P Ας τους δώσουν στο κοινό.

Θα μπορουσε οντως να διαβαζει απο 100 read points και απλως να τα κανει average και να μας δινει αυτο. Εμεις παντως περα απο το Tdie δεν εχουμε και τιποτα αλλο :P

Δημοσ.

Δε ξέρω αν το ανέφερε κανείς, αλλά είδα ένα άρθρο από το OC3D και έκανα και εγώ ένα σύντομο research, οι Β350 κατά πάσα πιθανότητα δε θα πάρουν BIOS Update, συνεπώς υποστήριξη για τη νέα γενιά Ryzen, εκτός και αν περίμενουν όλα τα κομμάτια και δώσουν επιλεκτικά στα 6/12 υποστήριξη μονο ανάλογα το TDP. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Δε ξέρω αν το ανέφερε κανείς, αλλά είδα ένα άρθρο από το OC3D και έκανα και εγώ ένα σύντομο research, οι Β350 κατά πάσα πιθανότητα δε θα πάρουν BIOS Update, συνεπώς υποστήριξη για τη νέα γενιά Ryzen, εκτός και αν περίμενουν όλα τα κομμάτια και δώσουν επιλεκτικά στα 6/12 υποστήριξη μονο ανάλογα το TDP. 

I call BS. Η AMD θα ετρωγε τεραστιο πληγμα απο αυτην την κινιση και τρελο hate. Για το ROM size λες, η για λογους power delivery?
Γιατι σε power delivery μια χαρα ειναι ολες (πλη ισως του 16πυρηνου). Μεχρι 105W παντως υποστηριζουν.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

I call BS. Η AMD θα ετρωγε τεραστιο πληγμα απο αυτην την κινιση και τρελο hate. Για το ROM size λες, η για λογους power delivery?
Γιατι σε power delivery μια χαρα ειναι ολες (πλη ισως του 16πυρηνου). Μεχρι 105W παντως υποστηριζουν.

Για το power delivery το λέω περισσότερο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...