kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Eτρεξα μονο στα 4.3 γιατι αυτο ειχε το πιο πολυ νοημα. Οι μνημες ειναι σταθερες σε αυτα τα timings και voltages. Spoiler 5
godslayerxp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Eτρεξα μονο στα 4.3 γιατι αυτο ειχε το πιο πολυ νοημα. Οι μνημες ειναι σταθερες σε αυτα τα timings και voltages. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου μπόμπα! με τι τάση είπαμε οι μνήμες; λογικά αφού έχουμε τις ίδιες θα πηγαίνουν και μένα εκεί ο cpu με τι τάση στα 4.3; είναι σταθερός εκεί; ή μόνο για bench;
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε μπόμπα! με τι τάση είπαμε οι μνήμες; λογικά αφού έχουμε τις ίδιες θα πηγαίνουν και μένα εκεί ο cpu με τι τάση στα 4.3; είναι σταθερός εκεί; ή μόνο για bench; 1.51 για 4.3 και δεν ειμαι καν σιγουρος αν βγαζει stress test. Οι μνημες στα 1.435V. Κανονικα τον τρεχω σε οτι μου δινει το PBO και τις μνημες οπως βλεπεις.
godslayerxp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε 1.51 για 4.3 και δεν ειμαι καν σιγουρος αν βγαζει stress test. Οι μνημες στα 1.435V. Κανονικα τον τρεχω σε οτι μου δινει το PBO και τις μνημες οπως βλεπεις. Δεν είναι πολύ για 24/7 το 1.435v; Αν και νομίζω έχω δει να αναφέρουν ότι δεν πολυ χαμπαριάζουν αυτά τα τσιπάκια αν είναι οκ οι θερμοκρασίες και παίζεις μέχρι 1.45v Παρατήρησα χτες πάντως με τις δοκιμές ότι το manual oc με all cores στα 4.xghz (ίσως και με συνδυασμό τα χαμηλότερα timings στις μνήμες), κάνει το σύστημα πολύ πιο snappy. @akoinonitos στο manual oc όταν η τάση στο hwinfo φαίνεται ότι δεν μεταβάλλεται έχει σημασία εφόσον μεταβάλλεται το ρεύμα; Αν θυμάμαι καλά οι τιμή των ampere μικραίνει σε idle. Νομίζω ότι το sweet spot είναι manual oc @ 4.2ghz με τις μνήμες 3466 (τουλάχιστον με c14). Χάνω λίγο βέβαια λίγο από το single core αλλά μου αρέσει περισσότερο η αντίδραση σε κάθε κλικ (οι ψυχαναγκαστικοί με καταλαβαίνουν)
akoinonitos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Δεν είναι πολύ για 24/7 το 1.435v; Αν και νομίζω έχω δει να αναφέρουν ότι δεν πολυ χαμπαριάζουν αυτά τα τσιπάκια αν είναι οκ οι θερμοκρασίες και παίζεις μέχρι 1.45v Παρατήρησα χτες πάντως με τις δοκιμές ότι το manual oc με all cores στα 4.xghz (ίσως και με συνδυασμό τα χαμηλότερα timings στις μνήμες), κάνει το σύστημα πολύ πιο snappy. @akoinonitos στο manual oc όταν η τάση στο hwinfo φαίνεται ότι δεν μεταβάλλεται έχει σημασία εφόσον μεταβάλλεται το ρεύμα; Αν θυμάμαι καλά οι τιμή των ampere μικραίνει σε idle. Νομίζω ότι το sweet spot είναι manual oc @ 4.2ghz με τις μνήμες 3466 (τουλάχιστον με c14). Χάνω λίγο βέβαια λίγο από το single core αλλά μου αρέσει περισσότερο η αντίδραση σε κάθε κλικ (οι ψυχαναγκαστικοί με καταλαβαίνουν) καπως ετσι είναι ,δεν θα εχεις θεμα ,τι ταση δινεις για 4.2ghz ,1.35v-1.375v ?
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, godslayerxp είπε Δεν είναι πολύ για 24/7 το 1.435v; Αν και νομίζω έχω δει να αναφέρουν ότι δεν πολυ χαμπαριάζουν αυτά τα τσιπάκια αν είναι οκ οι θερμοκρασίες και παίζεις μέχρι 1.45v Παρατήρησα χτες πάντως με τις δοκιμές ότι το manual oc με all cores στα 4.xghz (ίσως και με συνδυασμό τα χαμηλότερα timings στις μνήμες), κάνει το σύστημα πολύ πιο snappy. B-dies τρεχεις ανετα εως 1.475V με εγγυηση απο εμενα. Αν υπολογιζεις να αλλαξεις σε κατι χρονια δινεις και 1.5-1.525V και ακομα μπορει να σου βγαλουν 20ετια πχ. Τις δικες μου τις τρεχω 8 μηνες στα 1.455V χωρις κανενα απολυτως θεμα. Θερμοκρασιες κομπλε απο αποψη οτι πανω απο 35-36 δεν εχουν παει ποτε. Οι θερμοκρασιες δημιουργουν θεμα απο αποψη instabillity, οχι degradation (τουλαχιστον οχι τοσο εμφανες σε σχεση με πχ CPU's)
godslayerxp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καπως ετσι είναι ,δεν θα εχεις θεμα ,τι ταση δινεις για 4.2ghz ,1.35v-1.375v ? Δεν έχω κάνει όλα τα stress που πρέπει ακόμα, μάλλον στο 1.375v θα κάτσει 1
Luciddream Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, godslayerxp said: Παρατήρησα χτες πάντως με τις δοκιμές ότι το manual oc με all cores στα 4.xghz (ίσως και με συνδυασμό τα χαμηλότερα timings στις μνήμες), κάνει το σύστημα πολύ πιο snappy. Τι θερμοκρασίες έχεις με all cores στα 4.3? p.s Εχω την εντύπωση ότι το prochot είναι disabled όταν κάνεις manual OC, οπότε λογικά θέλει προσοχή. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από Luciddream
akoinonitos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Luciddream είπε Τι θερμοκρασίες έχεις με all cores στα 4.3? p.s Εχω την εντύπωση ότι το prochot είναι disabled όταν κάνεις manual OC, οπότε λογικά θέλει προσοχή. Τους μπερδεψες αυτος ειναι νορμαλ τυπος ,ο πιο πανω ειναι καψοκαλυβας
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Luciddream είπε Τι θερμοκρασίες έχεις με all cores στα 4.3? Δεν ειναι disabled, αν και μπορεις να το βαλεις ετσι απο τα NBIO settings αν θυμαμαι καλα? Στους 95 βαραει throttle. Τεσταρισμενο στα 1.51V.
Luciddream Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, kostas_anes said: Δεν ειναι disabled, αν και μπορεις να το βαλεις ετσι απο τα NBIO settings αν θυμαμαι καλα? Στους 95 βαραει throttle. Τεσταρισμενο στα 1.51V. Το PROCHOT αν θυμάμαι καλά είναι 85, οπότε θα έπρεπε απο τους 85 να κάνει throttle. Εκτός και αν μιλάμε για το ίδιο temp με το offset. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα φτάνει σε αυτήν την θερμοκρασία όταν τρέχει στα 4.3 σταθερά, και τι επιπτώσεις έχει στο performance?
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, LionHurt1982 είπε Με 1.44V MSI M7 η αλλη της MSI να φανταστω?
LionHurt1982 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε MSI M7 η αλλη της MSI να φανταστω? Msi m7 ac Tridentz 3600c15
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, LionHurt1982 είπε Msi m7 ac Tridentz 3600c15 Μεσα επεσα Οι MSI ειναι σε αλλο επιπεδο στο mem OC. Βεβαια σχεδον επιασα τοσα σταθερα σε Taichi με 3600 C16 κιτακι.. αυτο το ενα error στις 5 ωρες memtest μου την δινει... Κανα bench θα δουμε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις