Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, σε ενα site wp που διαχειριζομαι, συνεβη μια περιεργη χακερια. 

Μου λεει ενα παιδι οτι στο μενου, βγαινουν και στοιχεια για penis enlargment, sex toys κλπ. Μπαινω να το δω και δεν βλεπω κατι, μπαινω απο κινητο (iphone) τιποτα. Μπαινω απο αλλο υπολογιστη, τιποτα. Οποτε λεω στο παιδι οτι κανει λαθος. 

Οχι μου λεει το βλεπω απο το κινητο. Τεσπα δημιουργηθηκε μια ψιλοπαρεξηγηση για το αν εχει προβλημα η σελιδα. Συναντιομαστε απο κοντα και μου δειχνει το προβλημα. Η επομενη σκεψη μου ηταν οτι εχει θεμα το κινητο του. Δοκιμαζω σε αλλο κινητο προβλημα, σε αλλο κινητο οχι.

με λιγα λογια, μετα απο πολλες δοκιμες, καταλαβαμε οτι το προβλημα εμφανιζεται ΜΟΝΟ σε android τηλεφωνα και οχι και σε ολα.

τι μπορει να συμβαινει; Μπαινω στο host δεν βλεπω καποιο περιεργο αρχειο. Μπαινω στην διαχειριση του wp αλλα κανενα περιεργο μενου ή σελιδα ή οτιδηποτε αλλο. 

Να πω επισης αν πατησουμε σε καποιο απο αυτα τα λινκ ανοιγει σπαμ κειμενο μεσα στην σελιδα, σαν αρθρο. Φυσικα στην διαχειριση δεν υπαρχουν αυτα τα αρθρα/σελιδες/μενου.

819C8C35-955C-4721-86D4-16596A9C3DF8.jpeg.491929e84066cb0ffb7f184d852068b2.jpeg

Δημοσ.

Επαναφορα backup ολοκληρου του site σε ημερομηνια που ηταν σιγουρα καθαρο και αμεσως μετα ενημερωσεις ασφαλειας και αλλαγες ολων των κωδικων προσβασης οπως ισως και των χρηστων.

• Like 1
Δημοσ.

Το εβαλα στο πιο παλιο μπακαπ του χωρου (πριν ενα μηνα) αλλα το προβλημα υπαρχει. Προφανως αργησαμε να το καταλαβουμε

Θελω να δω μηπως εχει καποιος καμια αλλη ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει.  Αλλιώς θα το περάσω το αρχικό backup αν και είναι πολύ παλιό και θελει παρα πολλες αλλαγες να ξαναγινουν.

Δημοσ.

Έχει malware το κινητό και του φυτεύει σελίδες που δεν υπάρχουν. Δεν είναι κάτι που το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά με δεδομένο ότι φαίνεσαι σίγουρος πως δεν είναι πρόβλημα του site σου εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Guerriero4 είπε

Κάνε ένα scan να δούμε τι θα σου βγάλει

https://sitecheck.sucuri.net/

Έκανα αυτό που λες και δεν βρήκε κάτι. Υπάρχει κάτι περίεργο όμως. Μου λέει οτι έχω παλιά έκδοση wp ενώ έχω την τελευταία. Snip20181020_21.png.ec5f6ba06534e1ad5b5e7037394e2374.png

Snip20181020_22.png.89ac43a30f16460cdfb6effd090b074e.png

1 ώρα πριν, elorant είπε

Έχει malware το κινητό και του φυτεύει σελίδες που δεν υπάρχουν. Δεν είναι κάτι που το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά με δεδομένο ότι φαίνεσαι σίγουρος πως δεν είναι πρόβλημα του site σου εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου.

Δεν είμαι σίγουρος οτι δεν φταίει το site, απλά είπα οτι δεν βλέπω κάτι. Το περίεργο όμως είναι οτι το έχω δοκιμάσει σε 7-8 android  και σε 3 έχει το προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.. δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το πρόβλημα σου είναι από το site. Κάτι, κάπου υπάρχει και σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.

βρήκα για το site σου στο το οποίο αναφέρεσαι και είδα το πρόβλημα σου αλλά από ότι φαίνεται είναι γενικό πρόβλημα και με αλλά wp sites εκεί έξω.

με μια απλή αναζήτηση θα βρεις και άλλα sites με τις συγκεκριμένες σελίδες. Δεν κάνω post τα links εδώ  για ευνόητους λόγους 

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το site και να ξεκινήσεις με τα απλά. Απενεργοποίησε  το theme και όλα τα plugins που έχεις.  -> δοκίμασε το να δεις εάν σου εμφανίζει το πρόβλημα. Εάν ναι τότε λογικά η μ@λακία είναι κάπου στον κώδικά του wordpress. Εάν δεν σου εμφανίζει το πρόβλημα τότε κάπου ή στον κώδικά κάποιου plug in ή στον κωδικά του theme κάθετε. Μπορείς να τα ενεργοποιείς ένα - ένα και να βλέπεις κάθε φορά εάν εμφανίζεται το πρόβλημα. 

Ρίξε μια ματιά στην βάση σου στο table wp_post (περιέχει και τις σελίδες και τα post) εάν υπάρχει Κάποια εγγραφή με το συγκριμένο link στο πεδίο "guid". 

Που κάνεις host το site? έχεις πρόσβαση στην βάση? 

Επεξ/σία από Okkin
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/10/2018 στις 11:16 ΜΜ, sinikos είπε

819C8C35-955C-4721-86D4-16596A9C3DF8.jpeg.491929e84066cb0ffb7f184d852068b2.jpeg

.

Μια χαρά το βρίσκω, έτσι κι αλλιώς ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι και έρωτας χωρίς ορεκτικά είναι μπρελόκ χωρίς κλειδιά.

.

Δημοσ.

Off topic:

Μην ανεβασεις λινκ εδω φιλε, ειδικα αν δεν ειναι δικη σου η επιχειρηαση, σε μελλοντικα googlαρισματα θα βγαινει το παρον νημα, ακομα κι αν εχει διορθωθει. Την εχω παθει, ενας mod με βοηθησε κι εκανε edit το ποστ μου, μετα απο καποιες μερες/ ωρες δεν μπορεις εσυ Ο ιδιος να επεξεργαστης παλιο σου μηνυμα

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...