Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μια βοήθεια θα ήθελα για να κάνω μια αγορά για ένα  ρουτερ και να συνδέετε μαζί με την κεραία που έχω  (TP-LINK CPE210)? και μετά αν μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει να κάνω την σύνδεση μεταξύ τους ευχαριστώ έκτων πρότερον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν δίνεις πολλά στοιχεία οπότε μένει μόνο να φανταστώ.
Στο χώρο σου δεν έχει internet και θέλεις ασύρματα να συνδεθείς σε ένα άλλο σημείο που εκπέμπει wifi.  Η συνδεσιμότητα είναι αυτή που θα δεις σε αυτό το link. Περαιτέρω το link σου δείχνει και πως να συνδεθείς στις ρυθμίσεις της κεραίας.

Όσον αφορα το router στην περίπτωση που περιγράφω δεν το χρειάζεσαι. Η κεραία μπορεί να στέλνει αμέσως στον υπολογιστή σου μέσω του καλωδίου Ethernet. Αν θες να συνδέσεις ασύρματα κάποιο κινητό , tablet, laptop κτλ αυτό που θες είναι ένα access point.  Σε αυτό θα συνδέσεις το Ethernet απ την κεραία και μετά θα έχεις ασύρματο δίκτυο. Βέβαια θα χρειαστεί να κάνεις παρόμοια διαδικασία σύνδεσης όπως και της κεραίας για να το ρυθμίσεις.

Το τι access point θα πάρεις ποικίλει ανάλογα τις απαιτήσεις σου . Πχ αν θες μόνο ασύρματη σύνδεση, αυτό είναι μια χαρά
Αν θες και ενσύρματη και ασύρματη  θα χρειαστείς ή ένα switch* ή ένα access point που να το έχει ενσωματομένο. Εκεί πρέπει να δεις τι σε συμφέρει οικονομικά, αισθητικά κτλ. Κάνε την έρευνα αγοράς σου.

*switch: Πολύμπριζο που συνδέει καλώδια

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Κοίτα περνω από άλλο σπίτι ίντερνετ γιατί εγώ στο δικό μου δεν έχω οπότε είπα να πάρω την κεραια αυτή και μετα δεν θέλω να την συνδέσω ενσύρματα θέλω να πιάνουν και η άλλες συσκευές.οποτε από ότι κατάλαβα μου προτείνεις την δεύτερη λύση. Ερώτηση όταν πάρω το ρούτερ πρέπει να βρει το wi fi η μέσω κεραίας το συνδέω; Εδώ αρχίζω και μπερδευωμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου στα ειπε αναλυτικα... αλλα παμε αλλη μια φορα.

1)Εχεις την κεραια σου ( TP-LINK CPE210 ) και παιρνεις ιντερνετ απο καπου αλλου

2) αυτη η κεραια σου βγαζει ΕΝΑ καλωδιο για να το συνδεσεις στον υπολογιστη σου.

3) εσυ θελεις να μπαινουν και τα κινητα σου και αλλες συσκευεσ σου ΑΣΥΡΜΑΤΑ.

4) οποτε θα χρειαστεις ΕΝΑ ΑΡ σαν αυτο που σου προτεινει. θα μπει το καλωδιο και θα σου μοιρασει ασυρματα.

5)ΑΛΛΑ αν θες ΚΑΙ ασυρματα ΚΑΙ καλωδιακα να μπαινει ο υπολογιστης σου.... θα χρειαστεις ενα καλυτερο ΑΡ και πιο ακριβο.

6) Η κεραια σου θα συνδεθει με το σημειο που οπαιρνεις  ιντερνετ.

7) με το καλωδιο θα συνδεσεις το AP mazi me thn keraia.

8 ) με μερικες ρυθμισεις εισαι ετοιμος.

9)  ΤΕΛΟΣ .. για μενα αγορασε το AP που σου προτεινει (ειναι πολυ καλο) και αγορασε και ενα μικρο switch να συνδεσεις καλωδιακα τον υπολογιστη σου.

Επεξ/σία από AKAKIOS1
Δημοσ.

Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Ενα παλιο ασυρματο modem-router, ειναι η καλυτερη λυση μιας και θα εχει και το switch, αν χρειαστει να κουμπωσει και κατι ακομη............... 3 τρυγονια λοιπον.

Δημοσ.

Το ίδιο είναι με το modem/router (και αυτό παίζει ως switch). Αλλά θα συμφωνήσω ότι αν δεν έχει κάποιο εφεδρικό (άρα δωρεάν) τότε η λύση είναι ένα ασύρματο router, που μπορεί να το δουλέψει ως κανονικό router (το 3ο τρυγόνι) ή ως απλό switch και ΑΡ (τα πρώτα 2 τρυγόνια).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 9:41 ΠΜ, thanasis26 είπε

Κοίτα περνω από άλλο σπίτι ίντερνετ γιατί εγώ στο δικό μου δεν έχω οπότε είπα να πάρω την κεραια αυτή και μετα δεν θέλω να την συνδέσω ενσύρματα θέλω να πιάνουν και η άλλες συσκευές.οποτε από ότι κατάλαβα μου προτείνεις την δεύτερη λύση. Ερώτηση όταν πάρω το ρούτερ πρέπει να βρει το wi fi η μέσω κεραίας το συνδέω; Εδώ αρχίζω και μπερδευωμε

Καλημέρα.
Πριν ξεκινήσω να απαντάω να πω εξηγήσουμε λίγο τους όρους με τους οποίους μιλάμε όσο πιο απλά γίνεται.

Spoiler

Router: Δίνει Ip στις συσκευές σου έτσι ώστε να μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους. Αν δεν το είχες θα έπρεπε να δώσεις εσύ σε κάθε συσκευή χωριστά την Ip. Κάνει ας πούμε μια δουλειά την οποία τόσο καιρό δεν είχες καταλάβει ότι χρειάζεται, φτιάχνει αυτόματα το δίκτυό των συσκευών σου. Η συσκευή που μας δίνουν οι πάροχοι Internet  δεν είναι μόνο Router. Κάνει πολλές δουλειές μαζί, είναι Router- Access Point Switch και Modem για τις οποίες θα πω παρακάτω.

Modem: Δεν μας ποολυενδιαφέρει στην περίπτωση μας, απλά μετατρέπει το εξωτερικό σήμα σε τέτοιο ώστε να το καταλαβαίνουν οι συσκευές μας και να διαχωρίζεται το τηλεφωνικό με αυτό του internet. Γενικά δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσω.

Switch: Αυτό μπορείς να το φανταστείς ως πολύριζο αλλά για RJ-45 βύσματα ( πχ το καλώδιο internet που συνδέεις το pc σου ). Όλες οι συσκευές, ακόμη και το Router συνδέονται πάνω σε αυτό και επικοινωνούν μεταξύ τους

Access Point: Ένα σημείο στο οποίο συνδέεσαι ασύρματα στο δίκτυο.

Πως επικοινωνούν οι συσκευές ? : Όταν θέλεις δύο συσκευές να επικοινωνήσουν πάντα μιλάνε αμέσως στo Router και το router της ανακατευθύνει. Αντίστοιχα το router ανακατευθύνει και τις επικοινωνίες εκτός του δικτύου . Πχ όταν συνδεθείς στο insomnia απ το κινητό σου δεν θα πάνε τα πακέτα στο pc σου.

Να σημειώσω εδώ ότι το παραπάνω είναι αρκετά μπακαλίστικη εξήγηση χρειάζεται πολύ παραπάνω googlαρισμα για να δοθούν οι ακριβείς όροι για την κάθε συσκευή

Στην δική σου περίπτωση τώρα, δεν χρειάζεσαι άλλο router! Αυτό που χρειάζεσαι σίγουρα είναι ένα access point. H κεραία που έχεις, έχει δικό της σύστημα μέσα για να συνδεθεί στο Wi-Fi. Όμως έχει μόνο μία ενσύρματη έξοδο από πίσω, την οποία και θα συνδέσεις στο access point και αυτό θα διανέμει το σήμα σε όλο το σπίτι. Όπως είπα και πριν δεν είναι plug and play η κεραία ούτε το access point. Πρέπει να ρυθμίσεις το καθένα ξεχωριστά όπως σου υπέδειξα παραπάνω μπαίνοντας στο web interface του .

• Like 1
Δημοσ.

Και πως θα συνδεθούν οι ενσύρματες συσκευές που έχει; Μόνο με το 2ο ΑΡ δεν γίνεται. Ήδη του έχουν προταθεί οι 3 υπάρχουσες λύσεις: ΑΡ + Switch, Router και Modem/Router.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Και πως θα συνδεθούν οι ενσύρματες συσκευές που έχει; Μόνο με το 2ο ΑΡ δεν γίνεται. Ήδη του έχουν προταθεί οι 3 υπάρχουσες λύσεις: ΑΡ + Switch, Router και Modem/Router.

όπως είπε:

Στις 26/10/2018 στις 9:41 ΠΜ, thanasis26 είπε

... δεν θέλω να την συνδέσω ενσύρματα ...

Δημοσ.

Ενα router (στο ίδιο κόστος) ή ένα modem/router (πιθανόν τζάμπα) δεν δουλεύει και ως ΑΡ; Γιατί νομίζεις ότι αναφέραμε πριν τα τρυγόνια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Ενα router (στο ίδιο κόστος) ή ένα modem/router (πιθανόν τζάμπα) δεν δουλεύει και ως ΑΡ; Γιατί νομίζεις ότι αναφέραμε πριν τα τρυγόνια;

Ναι ξέχασα να το αναφέρω πριν αυτό. Όχι το router δεν είναι απαραίτητο να μετατρέπεται σε AP και ειδικά του παρόχου. Τα Router που γίνονται AP στην αγορά το αναγράφουν. Όσον αφορά τον πάροχο ειδικά δεν νομίζω να σου παρέχει κάτι τέτοιο. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα σε ένα Speedport που μου χει δώσει η cosmote κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο. Παρ όλα αυτά αν υπάρχει κάποιο trick να κάνεις κάτι τέτοιο περιέγραψε μας το ;) .

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Τώρα πρέπει να με τρολλάρεις. Δίνεις πληροφορίες τι ρόλο παίζει η κάθε λειτουργία μιας συσκευής και δεν έχεις μάθει ότι το σύνολο των απλών ασύρματων router και η μεγάλη πλειοψηφία των modem/router που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή δίνουν οι πάροχοι, έχουν δυνατότητα να παίξουν ως απλά ΑΡ και switch;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Τώρα πρέπει να με τρολλάρεις. Δίνεις πληροφορίες τι ρόλο παίζει η κάθε λειτουργία μιας συσκευής και δεν έχεις μάθει ότι το σύνολο των απλών ασύρματων router και η μεγάλη πλειοψηφία των modem/router που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή δίνουν οι πάροχοι, έχουν δυνατότητα να παίξουν ως απλά ΑΡ και switch;

Επισημαίνω ότι δεν δουλεύει πάντα ειδικά με router παρόχων, πολλά setings μπορεί να μην είναι διαθέσιμα για αλλαγή . Η αλήθεια είναι έτσι όπως το περιγράφω είναι σαν να αποθαρρύνω τον @thanasis26 απ το να το δοκιμάσει. Θα αφήσω λοιπών εδώ ένα video για το πως να το κάνει.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσες, χρειάζονται μόλις 2 ρυθμίσεις. Κλείσιμο του DHCP και ορισμό της LAN IP στο ίδιο υποδίκτυο με του κύριου router.

Πες μου τώρα ένα modem/router που δεν σου δίνει αυτές τις 2 επιλογές ρυθμίσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...