Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aris86 είπε

στο πολεμικο ναυτικο ειμαι αλλα αυτο με την καταγγελια στο σωμα δεν παιζει.Θα σ πουν τραβα τον δικαστικα.Στρατιωτικοι δεν απολυονται τοσο ευκολα.Τελικα εκανα υπεραναληψη.Αυτο το προνομιο εσυ που με κραζεις δε το χεις.Δε χρωσταω πουθενα γιαυτο ειπα οτι ειμαι συνεπης.Χεστηκα το τι νομιζει ο καθε ιδιοκτητης σαν κ σενα.Μια ερωτηση εκανα κ ε

"κοίτα κοίτα, έχω δικαίωμα υπερανάληψης και εσύ δεν έχεις, ζήλια - ψώρα".... Ούτε πεντάχρονο να ήσουν.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αυτό είναι αβαντάζ υπέρ σου. Μπορεί να μετρήσει .

Και έχει και χειρότερα. Ο άλλος χρώσταγε στο δημόσιο ... πήρε κρατικά κεφάλαια και με  αυτά αγόρασε 2-3 κρατικές τράπεζες !! Άλλος , έφυγε από την τράπεζα και άφησε ... τα σπασμένα στον έλληνα φορολογούμενο !!!!  ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ξεφύγαμε από το θέμα αλλά έτσι είναι και χειρότερα! Οι τράπεζες δεν είναι και δεν αντιμετωπίζονται σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι οι "ιερές αγελάδες" του ευρωπαϊκού καπιταλισμού! Αυτό όμως που με φρικάρει περισσότερο είναι ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης αν δεν είχε εμπόρευμα να πουλήσει δεν θα επιβίωνε! Ενώ οι τράπεζες χωρίς "εμπόρευμα" διαπραγματεύονται και στο χρηματιστήριο!

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει θέμα που να μην το ξεφτιλισετε με αερολογιες εντελώς εκτός θέματος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aris86 είπε

Στρατιωτικοι δεν απολυονται τοσο ευκολα.

Δεν μίλησα για απόλυση . Αυτό μας έλειπε ! Απλά αν κάποιος είναι ένστολος και τον έχουν καταγγείλει ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (υπάρχουν πάντα και  γελοίες ή ανυπόστατες καταγγελίες) οτί ... δεν πληρώνει το νοίκι του (!) ... μπορεί σε επόμενες κρίσεις , να "ληφθεί υπόψη" . Ειδικά αν πάμε  ψηλότερα σε βαθμούς.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αν είναι και ένστολος, θεωρείται ακόμη καλύτερος ενοικιαστής. Γιατί αν δεν πληρώσει , με καταγγελία στο σώμα , μπορεί να έχει επιπτώσεις σε προαγωγές κτλ, οπότε είναι πιο απίθανο (να μην πληρώσει το μίσθωμα) .

Οπότε για μας τους σύντομα μόνιμους ένστολους υπάρχει εύνοια στα νοίκια; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη παντως επικεντρωνετε στους ενστολους και ειδικα στους στρατιωτικους, σε συνδυασμο και με το θεμα μας, να αναφερω και μια οικογενειακη περιπτωση. Τα πεθερικα μου, πριν απο αρκετα χρονια κι οπωσδηποτε προ κρισης, νοικιαζαν ενα διαμερισμα σε μονιμο στρατιωτικο, τεχνικης ειδικοτητας και καλα πληρωμενο απο οσο εχω καταλαβει. Η οικογενεια αποτελουταν απο τον μπαμπα, τη μαμα και τα δυο παιδια. Ποτε δεν καθυστερησαν νοικι, ομως τους ζητηθηκε να φυγουν απο το σπιτι καθως η κατασταση στην οποια το ειχαν καταντησει, φρεσκοανακαινισμενο και μετα απο μολις 3 και κατι χρονια, ηταν τραγικη. Τετοια που απαιτηθηκε μια εκ νεου ανακαινιση για να ερθει καπως η κατασταση. Ενδεικτικα να σας πω πως τα μαρμαρα που ειναι επενδυμενο ολοκληρο το σπιτι, σε ολοκληρη την επιφανεια των 120τμ και κατα τοπους ειναι γεματα "πληγες", λερωματα απο λαδια ( !!! ) και καμενα απο συνεχη σβησιμο αποτσιγαρων !!!

Μια οικογενεια καθολα αξιοπρεπης αλλα με μια συμπεριφορα που υπερεβη κατα πολυ το καφριλικι κι εφτασε στα επιπεδα του επιτηδες. Και δεν τους κυνηγησαν στο παραμικρο καθοτι ανθρωποι και χαμηλων τονων αλλα και απειροι και χωρις καμια θεληση να τρεχουν σε δικαστηρια. Κατι που εικαζω οτι ειχε παρει πρεφα ο νοικαρης και για αυτο κι ειχε την πλεον χειριστη συμπεριφορα.

Ετσι λοιπον, οι λογοι που ενας ιδιοκτητης προσπαθει να διαπιστωσει, με οποιον τροπο σκεφτει, την οικονομικη κατασταση κι οχι μονο φυσικα, ενος υποψηφιου ενοικιαστη, δεν αφορουν αποκλειστικα το ενοικιο και τα τρεχοντα εξοδα.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, eMike είπε

Νέα μόδα είναι να ζητάνε εκκαθαριστικό για να σου νοικιάσουν σπίτι? Ότι τι? Κάνω δήλωση 20χιλιάρικα, άρα θα τα παίρνεις, κάνω δήλωση 5-10χιλιάρικα άρα δε με βάζεις?

Η δήλωση κάνει τον έντιμο νοικάρη? Τι νοοτροπία είναι αυτή?

Όλοι μα όλοι πλέον ζητάνε εκκαθαριστικό..αν είναι δυνατόν. Δεν είναι ότι έχω μικρό εκκαθαριστικό και φοβάμαι, αντιθέτως. Αλλά δε γουστάρω ρε φίλε, γιατί να ξέρεις τα οικονομικά μου?. Μαζί τα έχουμε?

Εκκαθαριστικό πλέον ζητάει και η κουτσή Μαρία.Να λες πάλι καλά που δε σου ζήτησε και περιουσιολόγιο.:P

Δημοσ.

Σιγά μη δώσω το εκκαθαριστικό,  του λες που δουλεύεις και που έμενες,  αν δε μπορεί να βγάλει συμπέρασμα τότε καλύτερα μακριά και αγαπημένοι . Γιατί να ξέρει ο άλλος πόσα βγαζω; Για αυτό πήρα ακόμη και εκτυπωτή,  για  να μην τα γυρνάω από PC σε PC στα φωτοτυπαδικα 

Δημοσ.

Αυτός καλά κάνει και το ζητάει. Εσύ καλά κάνεις και δε θες να το δώσεις. Δικαίωμα σας και των 2, πάμε παρακάτω...

Όσον αφορά την ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, γιατί να επέμβει; Με το ζόρι και χωρίς την συγκατάθεση σου το πήρε; Μήπως πήγε στην ΔΟΥ και το ζήτησε παράνομα; Η το έβγαλε φειγ βολάν να κυκλοφορήσει...ας σοβαρευτούμε...

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, bilya είπε

ενω αν ειναι Έλληνας που δουλεύει μαύρα σε καφετέρια κ τα κάνει μασούρι κατω απο το στρώμα του στην Ελλάδα θα βγάλεις άκρη ε??

Πες μου το κόλπο να δουλεύω σε καφετέρια και να μαζεύω μασούρια κάτω από το κρεβάτι μου και πήγα τώρα για μπαριστας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτονόητο ειναι να προσπαθεί ο ιδιοκτήτης να μειώσει τις πιθανότητες να τον πιστολιάσουν. Σε όλο τον δυτικό κόσμο αυτό ισχύει και έτσι είναι και το σωστό. 

ΥΓ Οσον αφορά τον δημόσιο υπάλληλο που καμαρώνει για την φερεγγυότητα του. Φίλε μου ποια φερεγγυότητα και σιγουριά θα χάσει ο ιδιοκτήτης και επαίρεσαι για αυτήν? 

Οταν ακούσει ο άνθρωπος ότι δεν μπορείς να του πληρώσεις 2 ενοικια μαζι (εγγύηση και το τρεχούμενο) τότε θα ξέρει οτι οποιαδήποτε στιγμή σου τύχει εσένα μια ελάχστη αβαρία των 200-300 ευρώ αυτός παίζει σοβαρά να μείνει ακάλυπτος. 
Φερεγγυότητα με μηδενική προφανώς αποταμίευση και καβάτζα για ώρα ανάγκης ακούγεται σαν ανέκδοτο. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...