Προς το περιεχόμενο

Turbo x remote control app

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, χαλασε απο προχθες το τηλεχειριστήριο μου και προσπαθω να λειτουργήσω την turbo x τηλεόραση μου μεσω ir blaster. Δοκιμασα με διάφορους κατασκευαστές αλλα δεν εβγαλα ακρη. Το μοντελο ειναι το txv-3210D. Θα μπορουσε κανεις να μου πει ποιος ειναι ο κατασκευαστής;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, αρα δεν μπορω να την χειριστω μεσω θυρα υπερυθρων; 

Ο δεκτης της ειναι DVB-T, βοηθαει καπου αυτο;

Δεν παίζει καμία εφαρμογή με learning λειτουργία ώστε να προγραμματίσεις ένα ένα τα κουμπιά στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το αρχικό τηλεχειριστήριο της συσκευής σου?

Χμμμ ενδιαφέρον αυτο που λες, θα το κοιταξω. Αν και για να γινει αυτο νομιζω χρειάζεται και ενα add on στο κινητο

Πιστεύεις πως με ενα χειριστήριο με δέκτη DVB-T θα ειμαι κομπλε;

Στις 23/10/2018 στις 9:23 ΜΜ, yositosi είπε

Δεν παίζει καμία εφαρμογή με learning λειτουργία ώστε να προγραμματίσεις ένα ένα τα κουμπιά στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το αρχικό τηλεχειριστήριο της συσκευής σου?

19 ώρες πριν, Bbullets3 είπε

Χμμμ ενδιαφέρον αυτο που λες, θα το κοιταξω. Αν και για να γινει αυτο νομιζω χρειάζεται και ενα add on στο κινητο

Πιστεύεις πως με ενα χειριστήριο με δέκτη DVB-T θα ειμαι κομπλε;

Το dvb-t δεν έχει σχέση με το τηλεκοντρόλ κι εφόσον αυτό είναι χαλασμένο δεν μπορεί να γίνει χρήση για προγραμματισμό.

Ένα τηλεφωνάκι στο Πλαίσιο ίσως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μη λειτουργία του τηλεχειρισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πρόβλημα είναι στο τηλεκοντρόλ. Μπορεί υπεύθυνος να είναι ο δέκτης τηλεχειρισμού (IR receiver) της tv σου. Βέβαια οι συχνότερες βλάβες είναι στο τηλεχειριστήριο (από τις τούμπες που τρώει) με συχνότερες την βλάβη του led εκπομπής ή του κρυστάλλου. 

Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείς ότι ευθύνεται το telecontrol πριν αγοράσεις καινούριο. Ο απλούστερος τρόπος είναι να έχεις ένα ανιχνευτή υπερύθρων. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του κινητού σου που έχει infrared αισθητήρα για το Auto focus ή την θύρα IR αν υπάρχει. 

Αν η βλάβη είναι στο control η επισκευή του είναι πάμφθηνη και πανεύκολη. Αν η βλάβη είναι στον δέκτη τηλεχειρισμού της tv θέλει άνοιγμα η tv, δηλαδή μάστορα. 

Αλλιώς, βρες ένα απλό πολυχειριστήριο με 5€. Αν στις μάρκες που αναγράφει στο manual είναι και η turbo X (ναι και όμως, έχω δει τέτοιο control στο παζάρι στον Πειραιά) όλα καλά.  Δοκίμασε τους κωδικούς ένα-ένα και κάποιος θα παίξει.

Αν δεν αναφέρεται η turboX μην ανησυχείς. Υπάρχουν άπειρες κινέζικες μάρκες στην λίστα του control οπότε λογικά κάποια θα ταιριάζει. Για να μην κουράζεσαι να δοκιμάζεις τους κωδικούς έναν - έναν χρησιμοποίησε την λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης κωδικού για να βρεις τον σωστό κωδικό για την tv σου. Μπορεί με τον πρώτο κωδικό που θα βρει (υπάρχουν πολλοί κωδικοί για κάθε μάρκα) να μην λειτουργούν όλα τα κουμπιά (συνήθως τα βασικά: ήχος, κανάλια λειτουργούν), οπότε συνεχίζεις την ανίχνευση, αν φυσικά σου είναι απαραίτητα τα υπόλοιπα.

Να σημειώσω ότι πριν 2-3 βδομάδες στο stock house του Πλαίσιο στην Μεταμόρφωση είχε τηλεχειριστήρια TurboX και doop απλά (μόνο για tv) αλλά και πολυχειριστήρια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα, οπότε ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

3 ώρες πριν, afm είπε

Η μη λειτουργία του τηλεχειρισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πρόβλημα είναι στο τηλεκοντρόλ. Μπορεί υπεύθυνος να είναι ο δέκτης τηλεχειρισμού (IR receiver) της tv σου. Βέβαια οι συχνότερες βλάβες είναι στο τηλεχειριστήριο (από τις τούμπες που τρώει) με συχνότερες την βλάβη του led εκπομπής ή του κρυστάλλου. 

Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείς ότι ευθύνεται το telecontrol πριν αγοράσεις καινούριο. Ο απλούστερος τρόπος είναι να έχεις ένα ανιχνευτή υπερύθρων. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του κινητού σου που έχει infrared αισθητήρα για το Auto focus ή την θύρα IR αν υπάρχει. 

Αν η βλάβη είναι στο control η επισκευή του είναι πάμφθηνη και πανεύκολη. Αν η βλάβη είναι στον δέκτη τηλεχειρισμού της tv θέλει άνοιγμα η tv, δηλαδή μάστορα. 

Αλλιώς, βρες ένα απλό πολυχειριστήριο με 5€. Αν στις μάρκες που αναγράφει στο manual είναι και η turbo X (ναι και όμως, έχω δει τέτοιο control στο παζάρι στον Πειραιά) όλα καλά.  Δοκίμασε τους κωδικούς ένα-ένα και κάποιος θα παίξει.

Αν δεν αναφέρεται η turboX μην ανησυχείς. Υπάρχουν άπειρες κινέζικες μάρκες στην λίστα του control οπότε λογικά κάποια θα ταιριάζει. Για να μην κουράζεσαι να δοκιμάζεις τους κωδικούς έναν - έναν χρησιμοποίησε την λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης κωδικού για να βρεις τον σωστό κωδικό για την tv σου. Μπορεί με τον πρώτο κωδικό που θα βρει (υπάρχουν πολλοί κωδικοί για κάθε μάρκα) να μην λειτουργούν όλα τα κουμπιά (συνήθως τα βασικά: ήχος, κανάλια λειτουργούν), οπότε συνεχίζεις την ανίχνευση, αν φυσικά σου είναι απαραίτητα τα υπόλοιπα.

Να σημειώσω ότι πριν 2-3 βδομάδες στο stock house του Πλαίσιο στην Μεταμόρφωση είχε τηλεχειριστήρια TurboX και doop απλά (μόνο για tv) αλλά και πολυχειριστήρια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα, οπότε ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει.

ΔΕΝ είναι κανόνας αυτό που λες φίλε μου! Το plaisio έχει πάρει τηλεοράσεις από ένα σκασμό προμηθευτές. Από φασονατζίδικα μέσω Αλγερίας, από Κινέζικα Κινέζικα, από Κινέζικα μέσω Ουγγαρίας, ως και τούρκικες! Το θέμα είναι ότι τα μισά εργοστάσια από τα οποία έχει αγοράσει Κινέζικα, ΔΕΝ έχουν τυποποίηση στα τηλεκοντρόλ τους (όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται ΝΑΙ συμβαίνει ΚΑΙ αυτό με τους σχιστομάτηδες ενίοτε!). Αν είναι από αυτές, οι "κωδικοί" δεν είναι κάτι το τόσο απλό, αλλά και να είναι από τα Κινέζικα που ακολουθούν κάποιο πρότυπο, ουσιαστικά είναι σαν να ψάχνεις καρφίτσα στα άχυρα.

Πάντως λογικά ένα γνήσιο τηλεχειριστήριο δεν νομίζω να κοστίζει πάνω από 10€ (1.5 δολάριο κόστος έχει να το αγοράσουν αυτοί!!!)

• 11 μήνες μετά...
  • 5 μήνες μετά...

Παιδιά και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα , δεν παίζει το κοντρόλ και έχω πάρει ένα κοντρόλ universal από το πλαίσιο και δεν βγάζω άκρη ! Η τηλεόραση μου είναι Lg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2020 στις 5:38 ΜΜ, GusHLR είπε

Παιδιά και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα , δεν παίζει το κοντρόλ και έχω πάρει ένα κοντρόλ universal από το πλαίσιο και δεν βγάζω άκρη ! Η τηλεόραση μου είναι Lg

Σου γράφω και εδώ την απάντηση που σου έγραψα στο θέμα που άνοιξες.

Από το pdf που σου γράφει πιο πάνω ο johnkou77 θα κάνεις τα εξής:

α. Αν έχεις την λίστα με τους κωδικούς των κατασκευαστών (συνήθως αναγράφονται στην συσκευασία του universal ή σε ξεχωριστό βιβλιαράκι μέσα στην συσκευασία - ανάλογα το control) ακολουθείς την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο:  A.Ρύθμιση μέσω Κωδικού Κατασκευαστή επιλέγοντας και δοκιμάζοντας έναν - έναν τους κωδικούς της Lg μέχρι να λειτουργούν όλα ή σχεδόν όλα τα πλήκτρα (πολλές φορές με τα universal δεν λειτουργούν όλα τα πλήκτρα).

β. Αν έχεις χάσει την λίστα  με τους κωδικούς των κατασκευαστών τότε ακολουθείς την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο:  B.Ρύθμιση μέσω Αυτόματης Αναζήτησης ή την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο Γ. Ρύθμιση μέσω χειροκίνητης αναζήτησης.

Δυστυχώς τα μαγαζιά είναι κλειστά αλλιώς θα μπορούσες να βρεις "αυθεντικά" (στο περίπου) control σε συνοικιακά μαγαζιά (ακόμα και σε πανηγύρια) από 5 ευρώ πανομοιότυπα με τα αυθεντικά και με όλα τα πλήκτρα και τις λειτουργίες του αυθεντικού. Άλλωστε και στην Lg τα αυθεντικά κοστίζουν από 15 έως 25-30 ευρώ ανάλογα το μοντέλο.

Επεξ/σία από afm

Επισκέπτης

Αντιπροσωπεία βρε παιδιά. Αλλιώς κάποιον μερακλή μάστορα που θέλει να ασχοληθεί για να το φτιάξει :) 

Στις 19/3/2020 στις 9:15 ΜΜ, afm είπε

Σου γράφω και εδώ την απάντηση που σου έγραψα στο θέμα που άνοιξες.

Από το pdf που σου γράφει πιο πάνω ο johnkou77 θα κάνεις τα εξής:

α. Αν έχεις την λίστα με τους κωδικούς των κατασκευαστών (συνήθως αναγράφονται στην συσκευασία του universal ή σε ξεχωριστό βιβλιαράκι μέσα στην συσκευασία - ανάλογα το control) ακολουθείς την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο:  A.Ρύθμιση μέσω Κωδικού Κατασκευαστή επιλέγοντας και δοκιμάζοντας έναν - έναν τους κωδικούς της Lg μέχρι να λειτουργούν όλα ή σχεδόν όλα τα πλήκτρα (πολλές φορές με τα universal δεν λειτουργούν όλα τα πλήκτρα).

β. Αν έχεις χάσει την λίστα  με τους κωδικούς των κατασκευαστών τότε ακολουθείς την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο:  B.Ρύθμιση μέσω Αυτόματης Αναζήτησης ή την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο Γ. Ρύθμιση μέσω χειροκίνητης αναζήτησης.

Δυστυχώς τα μαγαζιά είναι κλειστά αλλιώς θα μπορούσες να βρεις "αυθεντικά" (στο περίπου) control σε συνοικιακά μαγαζιά (ακόμα και σε πανηγύρια) από 5 ευρώ πανομοιότυπα με τα αυθεντικά και με όλα τα πλήκτρα και τις λειτουργίες του αυθεντικού. Άλλωστε και στην Lg τα αυθεντικά κοστίζουν από 15 έως 25-30 ευρώ ανάλογα το μοντέλο.

Φίλε το manual έχω τους κωδικούς δεν έχω ! Και για αυτό ρωτάω εάν τους έχει κανένας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κωδικοί βρίσκονται ή στο manual ή στην συσκευασία του telecontrol. Από την στιγμή που δεν υπάρχει στο manual τότε ήταν στην συσκευασία που απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχεις.

Η μόνη λύση είναι να ακολουθήσεις τις διαδικασίες που περιγράφονται στο pdf 

B.Ρύθμιση μέσω Αυτόματης Αναζήτησης ή  Γ. Ρύθμιση μέσω χειροκίνητης αναζήτησης.

Αν δεν τα καταφέρεις κοίτα και εδώ για συμβατά μήπως σου κάνει κανένα από αυτά (από 3,67 Ευρώ) :

https://www.skroutz.gr/c/291/tilexeiristiria-thleorashs/f/914993/LG.html

https://www.ideahellas.gr/product/tilecheiristirio-tileorasis-lg-typou-original/?gclid=EAIaIQobChMIg56i7qW26AIVQbDtCh13RAXbEAMYASAAEgLjEvD_BwE

https://rhoelect.gr/product-category/tilecheiristiria/tilecheiristiria-tv/?query_type_symvatotita=or&filter_symvatotita=lg&gclid=EAIaIQobChMIg56i7qW26AIVQbDtCh13RAXbEAAYASAAEgIVkvD_BwE

https://www.digas-service.gr/tilexeiristiria-lg

https://www.e-smarteck.gr/lg_tv-control-akb69680403

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

Τα παραπάνω telecontrol είναι τύπου "original". Είναι "ρυθμισμένα" από την "μάνα" τους μόνο για τηλεοράσεις Lg και έχουν όλες τις λειτουργίες που έχουν τα original telecontrol της Lg.

Απλά επιλέγεις το relecontrol που εμφανισιακά είναι ίδιο με το relecontrol της τηλεόρασης σου, βάζεις τις μπαταρίες και έχεις ένα τηλεχειριστήριο που λειτουργεί όπως ακριβώς το αυθεντικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...