Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τελειώνει ένα πρότζεκτ.

Ποιές είναι οι πληροφορίες που πρέπει να έχει ένα σωστό readme.md εκτός από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν;

Υπάρχει κάποιος οδηγός;

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ οδηγό και χρησιμοποιώ αρκετά και συχνά διάφορα πράγματα από community/github. 

Εγώ βάζω ό,τι θα χρειαστεί κάποιος για να χρησιμοποιήσει/αναπαράγει αυτό που κάνει ο κώδικας. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι ο κώδικας αρκετά περίπλοκος (με την έννοια ότι πρέπει να περιγράψεις με λόγια την κάθε λειτουργία του, αλλά και χρήση) , αλλά και χωρίς λόγο για χρήση εργαλείου documentation, μπορεί να μπει στο README.md ; Ή πρέπει να μπει ως ένα καινούριο md στο github;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Αν είναι ο κώδικας αρκετά περίπλοκος (με την έννοια ότι πρέπει να περιγράψεις με λόγια την κάθε λειτουργία του, αλλά και χρήση) , αλλά και χωρίς λόγο για χρήση εργαλείου documentation, μπορεί να μπει στο README.md ; Ή πρέπει να μπει ως ένα καινούριο md στο github;

Συνηθως στα περιπλοκα (απο οσα εχω δει τουλαχιστον) φτιαχνουν ξεχωριστο site ή git pages με το documentation. Κατα τη γνωμη μου κουραζει τα μεγαλα docs να ειναι χυμαδιο στο readme και να πρεπει να ανεβοκατεβαινεις τη σελιδα συνεχεια. 

Επισης, αν ο κωδικας «χωραει» examples βαλε οσα πιο πολλα μπορεις σε ξεχωριστα αρχεια με σχολια.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...