Lanike71 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τελειώνει ένα πρότζεκτ. Ποιές είναι οι πληροφορίες που πρέπει να έχει ένα σωστό readme.md εκτός από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν; Υπάρχει κάποιος οδηγός;
Eranor Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Εξαρτάται το project. Εμείς χρησιμοποιούμε αυτό https://gist.github.com/PurpleBooth/109311bb0361f32d87a2 Έχει μέσα πως να κάνεις εγκατάσταση, docs και contributions καθώς και building/deployment process που είναι πολυ σημαντικό. 2
Fortistis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ οδηγό και χρησιμοποιώ αρκετά και συχνά διάφορα πράγματα από community/github. Εγώ βάζω ό,τι θα χρειαστεί κάποιος για να χρησιμοποιήσει/αναπαράγει αυτό που κάνει ο κώδικας. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ ακολουθώ αυτό για τα δικά μου https://gist.github.com/PurpleBooth/109311bb0361f32d87a2 Άκυρο, τώρα είδα ότι το έχει κάνει post o Eranor ήδη. Το standard είναι να ονομάζεται README.md (με κεφαλαία). Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από Dr.Fuzzy
Lanike71 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Αν είναι ο κώδικας αρκετά περίπλοκος (με την έννοια ότι πρέπει να περιγράψεις με λόγια την κάθε λειτουργία του, αλλά και χρήση) , αλλά και χωρίς λόγο για χρήση εργαλείου documentation, μπορεί να μπει στο README.md ; Ή πρέπει να μπει ως ένα καινούριο md στο github;
Predatorkill Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Lanike71 είπε Αν είναι ο κώδικας αρκετά περίπλοκος (με την έννοια ότι πρέπει να περιγράψεις με λόγια την κάθε λειτουργία του, αλλά και χρήση) , αλλά και χωρίς λόγο για χρήση εργαλείου documentation, μπορεί να μπει στο README.md ; Ή πρέπει να μπει ως ένα καινούριο md στο github; Συνηθως στα περιπλοκα (απο οσα εχω δει τουλαχιστον) φτιαχνουν ξεχωριστο site ή git pages με το documentation. Κατα τη γνωμη μου κουραζει τα μεγαλα docs να ειναι χυμαδιο στο readme και να πρεπει να ανεβοκατεβαινεις τη σελιδα συνεχεια. Επισης, αν ο κωδικας «χωραει» examples βαλε οσα πιο πολλα μπορεις σε ξεχωριστα αρχεια με σχολια. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Predatorkill 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα