Προς το περιεχόμενο

Καφέ ... στο χέρι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αχ πειτε μου οτι τοση ωρα μιλατε για τα Coffee ISLAND XD που ουτε με Ιρλανδια ουτε με Ισλανδια εχει σχεση.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

Το πρωι πινω παντα φραπε (ναι ειμαι αυτος ο τύπος) απο τον Μερακλη στη Σοφοκλεους. Ωραιοτατος, οχι ξεπλυμα που τον κανουν καποιοι. Και του Γρηγόρη δεν ειναι κακος βεβαια, αλλα άλλων αλυσιδων δεν πινεται.

Κατι μεσημεροαπογευματα πινω απο το Mama Tierra, espresso  fredo, συνήθως βιολογικο. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειμαι παιδι του Φραπε... ουτε φρεντο ουτε τιποτα... Φραπε.. Ομως. Δυστηχως στο 99% των καφετεριων απλα δεν πινεται... δεν μπορω να πιω με τιποτα τον ΝεσΚαφε... ουτε τον απλο ουτε τον Gold... καουρες, πονοκεφαλος κτλ... 

Αγοραζω μονο η τον στιγμιαιο espesso της Jacobs η τον  Granarom Gold του lidl.. οι μονοι καφεδες που δεν με πειραζουν και μου αρεσουν γευστικα παρα πολυ..

Δημοσ.
1 hour ago, stormrain said:

Κατι μεσημεροαπογευματα πινω απο το Mama Tierra, espresso  fredo, συνήθως βιολογικο. 

Ααα δεν ήξερα ότι έχει και καφέ το Mama Tierra! [το φαγητό του πάντως, ό,τι έχω δοκιμάσει, πολύ καλό! Έχουμε πάρει delivery στη δουλειά.]

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ilouko είπε

Ο πιο ωραιος καφες που έχω πιει μακράν ειναι στο Brigante δίπλα στην πλατεία Συντάγματος. Τέλειος!!!

Ωραίος, αλλά 2,5 ευρώ.

8 ώρες πριν, kallair είπε

Ο πιο vfm καφές σε συνάρτηση γεύση-τιμή, είναι Everest με προσφορά 1+1...

1,95 για το κανονικό μέγεθος για 2 καφέδες +20 λεπτά το μήνυμα.και γευστικά είναι καλύτερος από το 99% των ανωνύμων μαγαζιων που θα βρεις με 1,3-1,5€ . Και πολλές φορές, ανάλογα το Μπαρίστα που σου τον φτιάχνει, ισάξιο και καλύτερο από επώνυμα.

+1

Ο Brazilian που έχει είναι πολύ καλός. Για κάποιον λόγο προωθούν τον Arabica. Μην ακούτε τίποτα, πάρτε τον Brazilian.

VFM το μονό cappucino στο 1 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

Bridge(Πειραια μερια), Carpo(θα το βρεις σε ολη την αθηνα), ειναι δυο μαγαζια που εχω δοκιμασει επι σειρα μηνων και εχουν σταθερα καλο εως πολυ καλο freddo espresso.
Καποτε, τελη 2016 επαιρνα μανιωδως απο coffee island την special ποικιλια με μπλε χρωμα για οσουν θυμουνται(νομιζω κολομβια), αλλα μετα, αρχες 2017 τελειωσε μου ειπαν και οι αλλες ποικιλίες που δοκιμασα μετα, δεν δικαιολογούσαν τα λεφτα τους.

honorable mentions: coffee lab, five grinders(μελίσσια). Γενικα οπου δεις illy 3/4 θα πετύχεις καλό καφέ

• Thanks 1
Δημοσ.

Aπό αλυσίδες προτιμώ coffee brands και coffee island ενώ επίσης και δύο συνοικιακά εκ των οποίων το ένα δίνει και δώρο νερό με 1.5€. Όσον αφορά τα coffee island έχω παρατηρήσει διαφορές από πόλη σε πόλη.

Τιμές πάνω από 1.8€ freddo espresso στο χέρι το θεωρώ υπερβολή. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nickname2016 είπε

Bridge(Πειραια μερια), Carpo(θα το βρεις σε ολη την αθηνα), ειναι δυο μαγαζια που εχω δοκιμασει επι σειρα μηνων και εχουν σταθερα καλο εως πολυ καλο freddo espresso.
Καποτε, τελη 2016 επαιρνα μανιωδως απο coffee island την special ποικιλια με μπλε χρωμα για οσουν θυμουνται(νομιζω κολομβια), αλλα μετα, αρχες 2017 τελειωσε μου ειπαν και οι αλλες ποικιλίες που δοκιμασα μετα, δεν δικαιολογούσαν τα λεφτα τους.

honorable mentions: coffee lab, five grinders(μελίσσια). Γενικα οπου δεις illy 3/4 θα πετύχεις καλό καφέ

ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μαγαζι.. πολυ καλα παιδια οσες φορες εχω παει, καλο σερβις και καλο ντελιβερι και πανω απο ολα ΚΑΛΟΣ ΚΑΦΕΣ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Τελείως ξενέρα είναι ο βιολογικός ρε φίλε,περισσότερα για κάτι τύπους που ψάχνουν π.χ. να βρουν σκουληκιασμένα μήλα να αγοράσουν γιατί λέει δεν είναι ψεκασμένα, ή κάτι αγγουράκια από λαϊκές θεόστραβα γιατί λέει είναι αγνά και δεν έχουν υποστεί μεταλλακτικές τροποποιήσεις.:P

• Like 1
Δημοσ.

Απο αλυσιδες, coffee island που εχω κοντα στο σπιτι και τωρα ανοιξε και κοντα στο γραφειο(!!). Αν ανεβω Αθηνα 1η επιλογη, παλι cofee island αλλιως κανα cofee lab/mikel οτι πετυχω 1ο. Μετα παω σε Γρηγορη του οποιου ο Arabica μου αρεσει πολυ αρκει να τον πιεις  σε μιση ωρα μεσα, πριν αρχισουν τ παγακια να λιωνουν. Η ζητα ολοκληρο τον παγο. 

Τωρα τιμες, μεχρι και 1.70 τα θεωρω νορμαλ τιμη, αν βρω με 1.80 θα πρεπει η ποιοτητα να με αφησει μ@@@κα

Δημοσ.
Just now, vagos789 said:

Η τιμη δεν εξαρταται τοσο απο τον καφε

Εξαρταται κυριοτερα απο τα ενοικια της περιοχης 

Ναι αλλα οταν αγοραζεις ενα προϊον, δεν σκεφτεσαι πως ειναι ακριβο, επειδη το μαγαζι εχει πολλα εξοδα. Σκεφτεσαι πως για να ναι ακριβο, θα ναι και καλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η τιμη δεν εξαρταται τοσο απο τον καφε

Εξαρταται κυριοτερα απο τα ενοικια της περιοχης 

Kαλά εννοειται οτι η τιμη εξαρταται απο τα παγια εξοδα σου.. θα σου πω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα.

Στην γειτονια μου πριν χρονια ολοι ειχαν τον καφε 1,50-1,160€. Σε μια φαση ενα μικρό μαγαζακι (τρυπα κυριολεκτικα) αποφασιζει να τον βαλει 1 ευρώ γτ νομιζε οτι θα σαρωσει κ θα δουλευει μονο αυτος. το δουλευει 1-2 μηνες ετσι κ μετα ερχεται κ λεει τελικα θα τον βαλω 1,20 γιατι δεν βγαινω.. πιστευα θα εχω μεγαλυτερη κινηση.

Σαφως δεν θα βγει το μαγαζι.. οταν δεν εχεις την αναλογη καταναλωση που θες και ταυτοχρονα εχεις  μεγαλα παγια (ειχε 2 κοπελες για αυτος να καθεται), πως θα βγεις; Επειδη αφηνει μεγαλα περιθωρια κερδους σαν μοναδα ο καφες, δεν παει να πει οτι ειναι κ μονο το κοστος αγορας του.. πρεπει να βαλεις κ τα υπολοιπα λειτουργικα κοστη στην συναρτηση για να δεις αν θα ειναι βιωσιμη η επιχειρηση..

Δημοσ.

Υπάρχει γενικά  μεγάλη αισχροκερδια στο καφέ, εγώ παίρνω από Coffee island espresso σπυρί με 100gr (3€) φτιάχνω περιπου 10 -12  freddo σε αυτόματη μηχανή... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...