Προς το περιεχόμενο

Καφέ ... στο χέρι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2020 στις 7:18 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Για την περιοχή της Πανόρμου υπάρχει κάτι φθηνό και σχετικά αξιοπρεπές; Έχω απογοητευτεί τόσο από τη σχέση απόδοσης - τιμής που σκέφτομαι να πάρω εσπρεσιέρα...

Μένω στην περιοχή της Πανόρμου περίπου 7 χρόνια και τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Όπου και να πας είναι χάλια... Ξεχωρίζω ως ανώτερο όλων το νέο Coffee Berry που άνοιξε στην παλιά τράπεζα Πειραιώς (απέναντι από το σχολείο), έχει και πολλά χαρμάνια, αλλά είναι λίγο ακριβό, όλοι οι καφέδες παίζουν κοντά στα 2€ ή και παραπάνω... 2η επιλογή ο Βενετης στην οδό Λαρίσης, που για 1,65 είναι απλά ΟΚ, αλλά όχι κάτι το τρομερό. 

Υ.Γ. Όποτε πήρα καφέ από το Everest έξω από το Μετρό, ένιωθα σαν να πίνω μέσα από βόθρο, με καλαμάκι... 😂

Υ.Γ.2. Εγώ έχω ήδη μηχανή Espresso. Κάθε μέρα πίνω έναν καφέ έξω και έναν στο σπίτι. Τον κάνω χειρότερο και από του Everest... 😂

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Μένω στην περιοχή της Πανόρμου περίπου 7 χρόνια και τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Όπου και να πας είναι χάλια... Ξεχωρίζω ως ανώτερο όλων το νέο Coffee Berry που άνοιξε στην παλιά τράπεζα Πειραιώς (απέναντι από το σχολείο), έχει και πολλά χαρμάνια, αλλά είναι λίγο ακριβό, όλοι οι καφέδες παίζουν κοντά στα 2€ ή και παραπάνω... 2η επιλογή ο Βενετης στην οδό Λαρίσης, που για 1,65 είναι απλά ΟΚ, αλλά όχι κάτι το τρομερό. 

Υ.Γ. Όποτε πήρα καφέ από το Everest έξω από το Μετρό, ένιωθα σαν να πίνω μέσα από βόθρο, με καλαμάκι... 😂

Υ.Γ.2. Εγώ έχω ήδη μηχανή Espresso. Κάθε μέρα πίνω έναν καφέ έξω και έναν στο σπίτι. Τον κάνω χειρότερο και από του Everest... 😂

Το coffee berry το δοκιμασα και ήταν σχετικά αξιοπρεπες. Για έβερεστ συμφωνώ, και γενικά για την περιοχή. Τι περιμένεις από γειτονιά που κατοικούν κι εργαζονται κυρίως φοιτητές και 9to5ers του (υπό)βασικού...

Ποια μηχανή έχεις; Αν έχεις καμιά αριέλλι, πιθανόν.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Το coffee berry το δοκιμασα και ήταν σχετικά αξιοπρεπες. Για έβερεστ συμφωνώ, και γενικά για την περιοχή. Τι περιμένεις από γειτονιά που κατοικούν κυρίως 9to5ers του (υπό)βασικού...

Ποια μηχανή έχεις; Αν έχεις καμιά αριέλλι, πιθανόν.

Σωστά. Αυτήν έχω, την πήρα πέρσι προσφορά στα 39€. Απλά το αφρόγαλα που φτιάχνει για cappuccino, είναι χάλια... 

https://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-190bs-p-HAP.105211

Υ.Γ. Όντως, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μόνο boomers βλέπεις στις καφετέριες της Πανόρμου... 😛

Στις 21/2/2020 στις 2:31 ΜΜ, rhtoras είπε

Τρεις καφέδες εγγύηση: Mrs rose, Barbera, Delmocca.

Από τους τρεις πιο εύκολα βρίσκεις τον πρώτο που είναι και πολύ καλός.

Dimello, Buondi, illy και Jacobs είναι τρεις από τους χειρότερους καφέδες που έχω πιει. Πραγματικά όμως. Είναι βέβαια και οι πιο φτηνοί αλλά αν δεν πίνονται...

Για τα δικά μου γούστα, Dimello και Jacobs ό,τι πιο απαίσιο υπάρχει... O illy παλιότερα ήταν καλύτερος, τώρα χάλασε... Buondi μέτριος, αν τον πιεις και σε Everest, πάει κατευθείαν για πέταμα... 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 25/2/2020 στις 6:00 ΜΜ, rhtoras είπε

Δεν τον ξέρω αλλά λίγο που το έψαξα είναι και εκείνο καφετέρια. Όπως και να έχει οι καφέδες που προανέφερα είναι εξαιρετικοί. Ψάχνω να δοκιμάσω και τον lamborghini espresso όπου τον βρω.

Έχω ακούσει για ένα φούρνο στο μοσχάτο.

Lamborghini έχω δεί μόνο σε ΑΒ, αλεσμένος σε κουτί των 250 γρ, ακριβός, κάπου στα 8-9€.Αδικα τον αγόρασα, μάλλον πολύ ψιλοκομμένος γιατί δεν είχε ροή στην μηχανή, επίσης είναι Dark roast, πολύ ψημένος.Ισως υπάρχει σε συσκευασίες μεγάλες σε κόκκους.

21 ώρες πριν, MitsosDaBest13 είπε

Σωστά. Αυτήν έχω, την πήρα πέρσι προσφορά στα 39€. Απλά το αφρόγαλα που φτιάχνει για cappuccino, είναι χάλια... 

https://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-190bs-p-HAP.105211

Υ.Γ. Όντως, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μόνο boomers βλέπεις στις καφετέριες της Πανόρμου... 😛

Για τα δικά μου γούστα, Dimello και Jacobs ό,τι πιο απαίσιο υπάρχει... O illy παλιότερα ήταν καλύτερος, τώρα χάλασε... Buondi μέτριος, αν τον πιεις και σε Everest, πάει κατευθείαν για πέταμα... 

Ο Illy  ο καλός ήταν Cafe in Grani, τώρα medium roasted που είναι μέτριος και δεν αξίζει.Ο 1ος που είναι καλύτερος πωλείται μόνο σε κόκκους στα ΣΜ.Σε καφεκοπτείο επίσης υπάρχει ο 1ος και σου τον αλέθει.

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Lamborghini έχω δεί μόνο σε ΑΒ, αλεσμένος σε κουτί των 250 γρ, ακριβός, κάπου στα 8-9€.Αδικα τον αγόρασα, μάλλον πολύ ψιλοκομμένος γιατί δεν είχε ροή στην μηχανή, επίσης είναι Dark roast, πολύ ψημένος.Ισως υπάρχει σε συσκευασίες μεγάλες σε κόκκους.

Ο Illy  ο καλός ήταν Cafe in Grani, τώρα medium roasted που είναι μέτριος και δεν αξίζει.Ο 1ος που είναι καλύτερος πωλείται μόνο σε κόκκους στα ΣΜ.Σε καφεκοπτείο επίσης υπάρχει ο 1ος και σου τον αλέθει.

Lamborghini σε ΑΒ? Σε ποιο? Δεν έχω δει τίποτα.

Πάντως ο illy την τελευταία φορά που ήπια δεν πινόταν ούτε με ζάχαρη. Φυσικά εφόσον τον δίνει η coca cola είναι λογικό να χάνει σε ποιότητα.

Όταν ένας καφές είναι τη μια έτσι την άλλη γιουβέτσι είναι λογικό να τον απορρίπτω.

Ο illy πλέον είναι επιπέδου Buondi και Jacobs (πιο κάτω δεν έχει).

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Lamborghini σε ΑΒ? Σε ποιο? Δεν έχω δει τίποτα.

Πάντως ο illy την τελευταία φορά που ήπια δεν πινόταν ούτε με ζάχαρη. Φυσικά εφόσον τον δίνει η coca cola είναι λογικό να χάνει σε ποιότητα.

Όταν ένας καφές είναι τη μια έτσι την άλλη γιουβέτσι είναι λογικό να τον απορρίπτω.

Ο illy πλέον είναι επιπέδου Buondi και Jacobs (πιο κάτω δεν έχει).

Τον έχει στον ΑΒ Κηφισού.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, MitsosDaBest13 είπε

Καλή είναι.Παρόμοια έχουμε οι περισσότεροι.Έχω χρησιμοποιήσει άπειρους άκοπους και κομένους καφέδες αλλά την καλύτερη ροή και το καλύτερο καιμάκι βρήκα με τον jacobs.Έχω σταματήσει τα πειράματα και τον χρησιμοποιώ σταθερά τους τελευταίους μήνες.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι όταν λέτε για μία μάρκα καφέ να διευκρινίζεται ποιον γιατί η κάθε εταιρεία βγάζει πολλά μοντέλα και όπως ξέρουμε οι πιο φτηνοί συνήθως δεν πίνονται και το σκεπτικό των εταιρειών,είναι απλά να βγάλουμε ένα και φτηνό για να μη χάσουμε τον πελάτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καλή είναι.Παρόμοια έχουμε οι περισσότεροι.Έχω χρησιμοποιήσει άπειρους άκοπους και κομένους καφέδες αλλά την καλύτερη ροή και το καλύτερο καιμάκι βρήκα με τον jacobs.Έχω σταματήσει τα πειράματα και τον χρησιμοποιώ σταθερά τους τελευταίους μήνες.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι όταν λέτε για μία μάρκα καφέ να διευκρινίζεται ποιον γιατί η κάθε εταιρεία βγάζει πολλά μοντέλα και όπως ξέρουμε οι πιο φτηνοί συνήθως δεν πίνονται και το σκεπτικό των εταιρειών,είναι απλά να βγάλουμε ένα και φτηνό για να μη χάσουμε τον πελάτη.

Πολύ ωραίος καφές τελικά ο Jacobs arabica. Ο καλυτερος από τους συσκευασμενους.Έχω πάρει και τον intenso να δοκιμάσω να δω ποιος μου αρέσει καλύτερα. Πέτυχα προσφορά 4.8 τον arabica και 4.1 τον intenso.τους πήρα και τους δυο.βαρυς ωραία γεύση ο πρώτος.να δω σε δυο μέρες τον δεύτερο τι λέει.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εγώ αυτόν το Jacobs είχα πάρει παλιότερα και δεν μου άρεσε... Δεν ξέρω, μπορεί να μην είναι του γούστου μου ή επειδή ήταν πρώτες μέρες με τη μηχανή, να τον έκανα εγώ χάλια. 😂 Ίσως του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. 

Γενικά, τι μάρκα προτείνετε, που να υπάρχει στα supermarkets και που να έχει έντονη γεύση και άρωμα; Κάποιον που να μην αλλοιώνεται πολύ η γεύση του με την ζάχαρη. Εγώ τον πίνω γλυκό (συμβιβάζομαι και με τον μέτριο όμως). Μόλις μου τελείωσε ένας Buondi Arabica (μαύρη-κόκκινη σακούλα) και δεν με "χάλασε" ιδιαίτερα. 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Εγώ αυτόν το Jacobs είχα πάρει παλιότερα και δεν μου άρεσε... Δεν ξέρω, μπορεί να μην είναι του γούστου μου ή επειδή ήταν πρώτες μέρες με τη μηχανή, να τον έκανα εγώ χάλια. 😂 Ίσως του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. 

Γενικά, τι μάρκα προτείνετε, που να υπάρχει στα supermarkets και που να έχει έντονη γεύση και άρωμα; Κάποιον που να μην αλλοιώνεται πολύ η γεύση του με την ζάχαρη. Εγώ τον πίνω γλυκό (συμβιβάζομαι και με τον μέτριο όμως). Μόλις μου τελείωσε ένας Buondi Arabica (μαύρη-κόκκινη σακούλα) και δεν με "χάλασε" ιδιαίτερα. 

Δύσκολο να βρεις κάτι καλό στα supermarket.

Συνήθως πάω στο λιγότερο χάλια και αν βρω προσφορά το lavazza μπλε. Καλύτερα από ένα καφεκοπτείο όμως.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rhtoras είπε

Δύσκολο να βρεις κάτι καλό στα supermarket.

Συνήθως πάω στο λιγότερο χάλια και αν βρω προσφορά το lavazza μπλε. Καλύτερα από ένα καφεκοπτείο όμως.

Εγώ μόλις γύρισα από το s/m και πήρα αυτόν. Τον ίδιο με τον παρακάτω εννοείς ή τον γαλάζιο Decaf; Αυτόν που πήρα τώρα τον είχα πάρει και παλιότερα, απλά είναι ΟΚ για την τιμή του, αλλά όχι κάτι το τρομερό... 

https://www.lavazza.gr/el/καφές/αλεσμένος/crema-e-gusto-classico.html

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Εγώ μόλις γύρισα από το s/m και πήρα αυτόν. Τον ίδιο με τον παρακάτω εννοείς ή τον γαλάζιο Decaf; Αυτόν που πήρα τώρα τον είχα πάρει και παλιότερα, απλά είναι ΟΚ για την τιμή του, αλλά όχι κάτι το τρομερό... 

https://www.lavazza.gr/el/καφές/αλεσμένος/crema-e-gusto-classico.html

Αν τον είχε προσφορά που τον πέτυχενω στα 3 ευρώ οκ. Αλλοιώς δεν αξιζει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/2/2020 στις 6:01 ΠΜ, papoys1 είπε

Πίνω τώρα τρεις μέρες τον Jacobs arabica. Στα 4.8 προσφορά δεν υπάρχει καλύτερος.

παππου δώσε tip για ελληνικά γιατί ότι και να πάρω μάπα είναι Λουμίδης και μπράβο. Δεν λέω καλός ο εσπρέσο αλλά σαν έναν καλό ελληνικό διπλό τίποτα άλλο δεν υπάρχει καλυτερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...