Προς το περιεχόμενο

Καφέ ... στο χέρι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όλους εμάς που είμαστε έξω καθημερινές(όχι απαραίτητα) και αναζητούμε έναν ποιοτικό καφέ - ας πω vfm για τη δουλειά.

Που προτιμάτε συνήθως και τι τιμές θεωρείτε λογικές και φυσικα τι καφε;

Έχω δει τιμές κοντά 2,5e(freddo espresso) 😮 - το θεωρώ εκτός πραγματικότητας

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντε να σου κάνω σεφτέ εγώ στο θέμα. 

1.30 ως 1,50 θεωρώ πως εκεί πρέπει να είναι η τιμή για φρεντο εσπρεσσο. Προτίμηση σε καφέ dimello, lavazza, illy. Αλυσίδες τύπου κοφυ αιρλαντ( καλά η ονομασία αυτή πιστεύω θα αφήσει εποχή εδώ) δεν τις προτιμώ. 

Δημοσ.

Εγώ μιας και τα έχω γυρίσει σχεδόν όλα 😁 ,έχω καταλήξει σε συγκεκριμένες αλυσίδες.Καφέ σε Βενέτη ,Γρηγόρη ...και μεγαλώνει η λίστα ,δεν προτιμώ.Πέρα του ότι αγγίζει τα 1,80e ,τουλάχιστον ο freddo espresso που προτιμώ ,είναι και αρκετά κακός κατ εμέ.

1,30e πιστεύω πως δύσκολα συναντάς.Θα προτιμήσω από Λεωνίδα και από Carpo που σε κερνάνε και σοκολάτα.Τιμές κοντά στα 1,8-2 τις θεωρώ εξωφρενικές για 1 1/2 κ.γ. καφέ.Ο illy σαν ποιότητα έχω την εντύπωση πως βρίσκεται σε πτώση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Εγώ μιας και τα έχω γυρίσει σχεδόν όλα 😁 ,έχω καταλήξει σε συγκεκριμένες αλυσίδες.Καφέ σε Βενέτη ,Γρηγόρη ...και μεγαλώνει η λίστα ,δεν προτιμώ.Πέρα του ότι αγγίζει τα 1,80e ,τουλάχιστον ο freddo espresso που προτιμώ ,είναι και αρκετά κακός κατ εμέ.

1,30e πιστεύω πως δύσκολα συναντάς.Θα προτιμήσω από Λεωνίδα και από Carpo που σε κερνάνε και σοκολάτα.Τιμές κοντά στα 1,8-2 τις θεωρώ εξωφρενικές για 1 1/2 κ.γ. καφέ.Ο illy σαν ποιότητα έχω την εντύπωση πως βρίσκεται σε πτώση.

Τι εννοείς βρίσκεται σε πτώση ο illy; Ο illy έχει διαφορετικής ποιότητας χαρμάνια νομίζω, για αυτόν τον λόγο αλλά και για τον τρόπο παρασκευής, η ποιότητα του καφέ αλλάζει από καφετέρια σε καφετέρια παρόλο που μπορεί να δουλεύουν τον illy.

Η τιμή του καφέ έχει να κάνει μέχρι ένα σημείο και με τον "πληθορισμό", δηλ αν έχει χρήματα δεν θα σου φαίνεται ακριβός, διαφορετικά θα σου φαίνεται ακριβός. Πάντως δεν πιστεύω ότι με 1.50 θα βρεις καλό καφέ. Δεν βγαίνουν οι καφετέριες, οπότε αν θέλεις ποιότητα, πληρώνεις.

Επεξ/σία από antbyron
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, antbyron είπε

Τι εννοείς βρίσκεται σε πτώση ο illy; Ο illy έχει διαφορετικής ποιότητας χαρμάνια νομίζω, για αυτόν τον λόγο αλλά και για τον τρόπο παρασκευής, η ποιότητα του καφέ αλλάζει από καφετέρια σε καφετέρια παρόλο που μπορεί να δουλεύουν τον illy.

Η τιμή του καφέ έχει να κάνει μέχρι ένα σημείο και με τον "πληθορισμό", δηλ αν έχει χρήματα δεν θα σου φαίνεται ακριβός, διαφορετικά θα σου φαίνεται ακριβός. Πάντως δεν πιστεύω ότι με 1.50 θα βρεις καλό καφέ. Δεν βγαίνουν οι καφετέριες, οπότε αν θέλεις ποιότητα, πληρώνεις.

Συμφωνώ.Η συντήρηση της μηχανής ,η καθαριότητα ,το σωστό κόψιμο και άλλα πολλά παίζουν καθοριστικό ρόλο.Τουλάχιστον εγώ ,όσες φορές έχω πιει illy (πρόσφατα) δεν έχω μείνει ικανοποιημένος.Οτι πληρώνεις παίρνεις αλλά όχι και 2,5 !

Δημοσ.

Προσπερνάτε εύκολα το γεγονώς ότι πολλές μηχανές παρασκευής καφέ είναι είτε αρύθμιστες, είτε ασυντήρητες.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει πρωτίστος και αυτός που φτιάχνει τον καφέ.

Ένας μέτριος ποιοτικά καφές ειναι πολύ ανώτερος αν φτιαχθεί με σωστό τρόπο από έναν πολύ ανώτερο που θα τον χαντακώσει η λάθος θερμοκρασία, η λάθος πίεση, ο λάθος χρόνος, ή και ένας άμπαλος ή βιαστικός υπάλληλος.

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ όσο δούλευα κοντά στο σπίτι έπερνα από ένα της γειτονιάς. 1.50 ευρώ με νεράκι, ο πιο γαμάτος φρέντο εσπρέσσο που έχω πιει ποτέ.

Καταλαβαίνεις καφε. Ούτε Καμμένος, ούτε νερά παραπάνω, παγάκια και τέτοια. Αν βρεθείτε ποτέ στο σταθμό του Αγίου Νικολάου πάρτε από ζεντ καφέ. Εξαιρετικός καφές. Άνετα έδινα και 2 ευρώ αν το είχε τόσο.

Τώρα που είμαι μακρυά, έχω βρει Γρηγόρη από όπου παίρνω πάλι τον ίδιο καφέ αλλά Extra large με 1.95. Ποιότητα δυστυχώς χειρότερη, αλλά πίνεται

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω δοκιμασει καφεδες απο ολες σχεδον γνωστες αλυσιδες. Απο Γρηγορη μονο μου αρεσει κααααπως αν και τον κανουν πολυ γλυκο και νερουλο για τα γουστα μου. Προτιμω να ειναι σε κανονικη δωση, χωρις εξτρα νερο. Ο αγαπημενος μου καφες εδω και 1 χρονο ειναι ο Rose. Εχει πολυ δυνατο αρωμα και γευση. Τελος πιστευω ο φρεντο εσπρεσσο θα πρεπει να κυμαινεται μεταξυ 1,50 και 1,70.

Επεξ/σία από Aggeluska
Δημοσ.

Και εγώ έτσι έλεγα ότι ότι πληρώσεις παιρνεις. Πιες καφέ απο μαγαζί στην Βάρκιζα (δεν λέω όνομα διαφήμιση δεν κάνω) που τον έχει 1,30 και θα αναθεωρισετε τις απόψεις σας. 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mp123 είπε

Και εγώ έτσι έλεγα ότι ότι πληρώσεις παιρνεις. Πιες καφέ απο μαγαζί στην Βάρκιζα (δεν λέω όνομα διαφήμιση δεν κάνω) που τον έχει 1,30 και θα αναθεωρισετε τις απόψεις σας. 

Πέφτει μακριά φίλε ...αλλά αν περάσω μια βόλτα θα ρίξω μια ματιά χαχα .Για ποιο λες;

Δημοσ.

Εγώ παίρνω απο τα coffee island τις ποικιλίες microfarm.

Μετά, του Βενέτη ο cappuccino (ζεστός και κρύος)μου αρέσει ενώ του Γρήγορη όχι. 

Το γαματο βέβαια ειναι κατι σκ πρωί που παίζει delivery καφες Βενέτη με κρουασάν σπέσιαλ :D

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εγώ παίρνω απο τα coffee island τις ποικιλίες microfarm.

Μετά, του Βενέτη ο cappuccino (ζεστός και κρύος)μου αρέσει ενώ του Γρήγορη όχι. 

Το γαματο βέβαια ειναι κατι σκ πρωί που παίζει delivery καφες Βενέτη με κρουασάν σπέσιαλ :D

Εγώ θα προτιμήσω freddo espresso με λίγο πάγο για να μην νερώνει ειδάλλως εσπρεσάκι διπλό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.Έρχεται παρέα με αμυγδαλωτό βραχάκι με επικάλυψη σοκολάτα υγείας και αν σου κάνει κέφι με μπριός ή και μπάρα δημητριακών με ξηρούς καρπούς ,μέλι ,σοκολάτα κ.α.

Αν θέλω να πάω άλλο level ,πάω Κόνιτσα για καφέ και μπουγάτσα κρέμα .Αλλά αυτό σκ για να το απολαύσω σαν άνθρωπος.

Κρουασάν σπέσιαλ δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ξεκινάω νωρίς για δουλειά αν θέλω καφέ παίρνω από ένα μαγαζάκι που πουλάει Lavazza, εχει 3 ποικιλίες αλλά το συνηθισμένο είναι η απλή μπλε συσκευασία με τιμή 1€ με νεράκι , οι άλλες είναι στα 1.3€ και 1.5€ με νεράκι. 

Αν βγω για δουλειές και ψώνια εντός πόλεως(Βέροια), παίρνω από κατάστημα(είναι και διαδικτυακό) που έχει μεγάλη ποικιλία και μπορείς να διαλέξεις από 5-6 διαφορετικούς, πάλι με 1€ και νεράκι! τόσο έχει και αν κάτσεις εκεί.... 

Στο τσακιρ κέφι παίρνω κοφι Άιλαντ λόγω κρέμας στο φρεντο καπουτσίνο 😋

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...