Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να χτίσω ένα workshop κυρίως για 3D CAD (Solidworks, Inventor κτλ) με ταβάνι τα 1500 €. 

Έχω καταλήξει σε :

GPU PNY Quadro P1000

RAM : G.Skill Sniper X 16GB DDR4-3200MHz

SSD Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB

Όσον αφορά την CPU είμαι ανάμεσα σε Ryzen 2700x και i7 8700K. Αξίζει η διαφορά των 140€?

Καμία γνώμη?

Δημοσ.

Τί φτιάχνεις με τα προγράμματα αυτά; Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα; Δουλεύεις 2d ή κάνεις και 3d και πόσο βαριά σε γεωμετρία; 

Όλα αυτά παίζουν ρόλο για να δούμε αν χρειάζεσαι πυρήνες ή STP, αν αξίζει η Quadro ή όχι, κ.λπ. Nvme στο budget αυτό και για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα έβαζα. Είναι άχρηστες οι επιδόσεις τους για τους περισσότερους χρήστες.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, longjohn15 είπε

Θέλω να χτίσω ένα workshop κυρίως για 3D CAD (Solidworks, Inventor κτλ) με ταβάνι τα 1500 €. 

Έχω καταλήξει σε :

GPU PNY Quadro P1000

RAM : G.Skill Sniper X 16GB DDR4-3200MHz

SSD Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB

Όσον αφορά την CPU είμαι ανάμεσα σε Ryzen 2700x και i7 8700K. Αξίζει η διαφορά των 140€?

Καμία γνώμη?

αμα το χρειαζεσαι για δουλεια η τιμη δε παιζει ρολο και θα κανεις αποσβεση. το θεμα λοιπον ειναι πιο τσιπακι θα σου δωσει καλυτερες επιδοσεις

το αρνητικο των ζεν ειναι η ηλικια τους, δηλαδη τα περισσοτερα προγραμματα δεν τους αξιοποιουν πληρως. επισης πολλα προγραμματα δεν εκμεταλευονται πολλους πυρηνες ασχετως αρχιτεκτονικης, κατι το οποιο "κοβει" τους ζεν καθως εχουν καλο single core αλλα δε φτανει των ιντελ

το solidworks ειναι τετοιο παραδειγμα, οπου το single core μετραει περισσοτερο απ τους πυρηνες.

αρα λοιπον πας για 8700Κ, σωστα? μμμ εδω υπαρχει ενα θεματακι... θα κανεις overclock? σε στοκ χρονισμους η ψαλιδα στο single core μικραινει πολυ, ενω δεν ειναι εκπληξη ποιος κερδιζει στα multi

ψαξε ποσο single η multi ειναι τα προγραμματα που θες, αμα θα κανεις oc, αμα θα αναβαθμισεις σε 1-2 χρονια (μετα τον 8700Κ πρεπει να αλλαξεις και μητρικη)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, pnick είπε

Τί φτιάχνεις με τα προγράμματα αυτά; Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα; Δουλεύεις 2d ή κάνεις και 3d και πόσο βαριά σε γεωμετρία; 

Όλα αυτά παίζουν ρόλο για να δούμε αν χρειάζεσαι πυρήνες ή STP, αν αξίζει η Quadro ή όχι, κ.λπ. Nvme στο budget αυτό και για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα έβαζα. Είναι άχρηστες οι επιδόσεις τους για τους περισσότερους χρήστες.

Thanks!

Όσον αφορά τα 3D κυρίως assembly lines και λίγα renders.

2D δουλεύω πολύ πιο τακτικά αλλά δεν νομίζω να έχουν υψηλές απαιτήσεις.

Δύσκολα projects μπορώ να τα χειριστώ και απο τα pc της δουλειας. Αυτό που θέλω κυρίως είναι να έχω έναν "all around" επεξεργαστή για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων και από το σπίτι.

Δημοσ.

Παιδιά τι είναι αυτά που λέτε με τους χρονισμούς. Δεν είναι games για να έχεις fps. Ότι έχεις που είναι πάνω από 3ghz single core τα πάει ρολόι αυτά τα προγράμματα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dimips είπε

Παιδιά τι είναι αυτά που λέτε με τους χρονισμούς. Δεν είναι games για να έχεις fps. Ότι έχεις που είναι πάνω από 3ghz single core τα πάει ρολόι αυτά τα προγράμματα.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες το solidwoks δεν είχε επίσημη υποστήριξη για ryzen/TR. Από την άλλη το autodesk δεν είναι τόσο δυστροπο. 

Αυτό το διάστημα τρέχει ναι μεν καλά αλλά με stutter. 

Μέχρι το τέλος του '19 θα είναι οκ. 

Σε rotation από μεγάλα assembly προφανώς σε ενδιαφέρει να είσαι ψηλά στα fps , γιατί όταν δουλεύεις για ώρες στα 40-50 fps σου βγαίνουν τα μάτια...

Δυστυχώς αν θέλει το μηχάνημα να τρέχει σωστά day1 είναι αναγκασμένος να πάει σε intel+quadro. 

Από άποψη value όσο κακό και να είναι , ψηλά ρολόγια και off-load σε quadro είναι μη διαπραγματεύσιμο σε επαγγελματίες που τρέχουν αυτό το πρόγραμμα. 😕

Φαντάσου ότι η πρώτη γενιά ryzen έτρεχε το solidworks λίγο καλύτερα από ένα laptop με 4c/8t . 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των προγραμμάτων είναι η αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με το ρολόι του πυρήνα. 

Σε ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων όπως το 3d cad των μηχανολογικών (σε αντίθεση με γραφιστική και αρχιτεκτονική) , λύνει ανά πάσα στιγμή πινάκες στοιχείων που κατά είναι γραμμικά προβλήματα. Η παράλληλη λύση είναι εξαιρετικά περιορισμένη , και για αυτό θες πολλά ghz ή ακόμα καλύτερα τα floating points από τα cuda cores. 

Αν αποφύγεις την quadro λόγω κόστους , φορτώνεις πολύ τα instructions του πυρήνα και απαιτείς να κάνει εκείνος τη δουλειά. 

7700K-8600K-8700K έχουν διαφορά μεταξύ 1-5% 

Σαν επιλογές θα πρέπει να κοιτάξει 8600Κ-8700Κ ή 7800Χ αν βρει φτηνή μητρική . Οι τιμές είναι απλά απαράδεκτες , που στήνεις x299 με τιμές z370.

Όσο για quadro αν όντως τη χρειάζεται , θα πρέπει να πάει σε budget μοντέλο . Ή να πάει σε μία gtx 1070 ίσα ίσα για το acceleration.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ για τα ίδια ακριβώς συν βαριά φωτογραμετρια 3d αποτύπωσης - συν rendering επέλεξα να αγοράσω μεταχειρισμένο workstation lenovo D30 που δέχεται 2 cpu από Γερμανία με xeon 2690v2 - 128gb ram - Quadro k6000 στα 1200 ευρώ. Αρκετά χρήματα αλλά είπα να ρισκάρω. Από Δευτέρα έρχεται και θα ενημερώσω πως πάει.

• Like 3
Δημοσ.

εδω ειναι καποια τεστ για να παρεις μια γευση αναλογα με την εργασια. γνωμη μου ειναι οτι αν δε βιαζεσαι περιμενε τους νεους skylake x, θα ειναι σε λιγο καλυτερες τιμες αλλα και θα κλεισουν την ψαλιδα σε σχεση με τον 8700κ σε rotation κλπ. επισης εχει αναβαθμισμενη cache απο 11 σε 16,5Mb ο 9800χ(8/16) και παραπανω ρολογια.

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-SOLIDWORKS-150/Hardware-Recommendations

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimips είπε

Εγώ για τα ίδια ακριβώς συν βαριά φωτογραμετρια 3d αποτύπωσης - συν rendering επέλεξα να αγοράσω μεταχειρισμένο workstation lenovo D30 που δέχεται 2 cpu από Γερμανία με xeon 2690v2 - 128gb ram - Quadro k6000 στα 1200 ευρώ. Αρκετά χρήματα αλλά είπα να ρισκάρω. Από Δευτέρα έρχεται και θα ενημερώσω πως πάει.

H quadro θα τραβήξει τόσο πολύ φόρτο πάνω της που σε 3d cad δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτα. Το render από την άλλη είναι μία άλλη ιστορία που πιάνει τις αντίστροφες κατά κάποιο τόπο απαιτήσεις από ότι το timeline creation αυτών των προγραμμάτων. 

Όσο πιάνεις τα render workload θα θες πυρήνες . Αλλιώς θα κοιτάς ρολόι με ένα λογικό αριθμό πυρήνων.

Αν έχεις κανέναν γνωστό με 7700-8700 κάνε ένα συγκριτικό ακόμα και αν δεν έχει quadro. θα δεις ενδιαφέρουσες διαφορές για το τι χρειάζεσαι και πως λειτουργεί . 

Επεξ/σία από Dr.Tesla
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχεις ταυτοχρονα να τρεχουν πολλα προγραμματα  τοτε  ο tr ισως ειναι καλυτερος     στα ιδια λεφτα 1920   12/24 

Επεξ/σία από artshadows
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 19/10/2018 στις 11:06 ΠΜ, dimips είπε

Κανεις λαθος.Πολλα εκμεταλλευονται τα single core.Στη δουλεια εχουμε ενα pc με xeon 10 πυρηνων και o 8700k τον παταει σε 3d plant της autodesk με ιδια gpu και ram

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...