sixfeetunder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, mp123 είπε Οκ έβαλα λίγο λιπαντικό ipone που πηρα( καλά με ένα περασμα τελείωσε τα 100ml) αλλά στο πλυντήριο που πήγα την μηχανη ρώτησα τι βάζουν και μου έδειξε το wd40 που είναι για αλυσίδα. Παιδιά που θα βρω διπλό σταντ για την μηχανη ( το μηχανακι έχει μόνο νύχι και δεν θέλω να βάλω διπλό) για να καθαρίζω εύκολα αλυσίδα; Εγω εχω την εντυπωση οτι το wd40 απομακρυνει και ελευθερωνει απο σκουρια παραλληλα ομως και την εργοστασιακη η οποια αλλη λιπανση,με αποτελεσμα μετα την χρηση ναι μεν να ειναι καθαρη αλλα και χωρις λιπανση.
Lakou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Άποψη μου και χωρίς καμία παρεξήγηση αλλά συνήθως ελάχιστοι γνωρίζουν την σωστή λίπανση ... ότι λιπαντικό και να παρεις είναι σχετικό αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος και στόμα θες να είναι καθαρή η μηχανή σου ξεκινάς λιπαινοντας όχι στα πλαγιά αλλά ανάμεσα στην αλυσιδα(δεν χρειάζεται στα πλαϊνά αλλά στο σημείο που μπαίνουν τα δόντια) καθαρίζεις με ένα πανάκι κανείς μια μικρή βόλτα ένα χιλιόμετρο σιγά να ζεσταθεί και ξανά σκουπίζεις και είσαι έτοιμος.... αυτά που πετάει η αλυσίδα και λερώνει είναι το υλικό που περισσεύει αρα φανταστείτε ποσό λίγο χρειάζεται.,,. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, sixfeetunder είπε Εγω εχω την εντυπωση οτι το wd40 απομακρυνει και ελευθερωνει απο σκουρια παραλληλα ομως και την εργοστασιακη η οποια αλλη λιπανση,με αποτελεσμα μετα την χρηση ναι μεν να ειναι καθαρη αλλα και χωρις λιπανση. Άλλο προϊόν το αντισκωριακό wd40, και άλλο το λιπαντικό αλυσίδας wd40: 1
sixfeetunder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Άλλο προϊόν το αντισκωριακό wd40, και άλλο το λιπαντικό αλυσίδας wd40: Μαλιστα,πολυ ενδιαφερον προιον αν εχει και την αποτελεσματικοτητα του αντισκωριακου φαινετε αξιολογο.Ευχαριστω για την υποδειξη.Και για ρουλμαν το βλεπω αψογο ετοθτο
toyo73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Στις Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 στις 9:57 ΜΜ, Joshua21 είπε Δεν υπάρχει κάτι που να μην πιτσιλάει, εκτός ίσως από αυτό: Ελα ρε.Ειχα ενα τετοιο στο χωριο πριν καμια 30 χρονια.Αξεχαστα χρονια.Βεβαια το καλυμα ειχε παρει ποδι για χτυπαγε η αλυσιδα επανω.Κλασικα μετα εγινε καγκουρας λογω μετατροπων.Και μετα σκουπιδια λογω τρακας.Ευτυχως μονο με μια κλειδα σπασμενη.Ειχα προλαβει την χρυση εποχη τις Φλορετας, του Ζundapp, τις Vespas. "H ζωη μου ειναι αδεια, σαν φλωρετα διχως λαδια"
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, sixfeetunder είπε Μαλιστα,πολυ ενδιαφερον προιον αν εχει και την αποτελεσματικοτητα του αντισκωριακου φαινετε αξιολογο.Ευχαριστω για την υποδειξη.Και για ρουλμαν το βλεπω αψογο ετοθτο Καμία σχέση, όχι μόνο δεν έχει την αποτελεσματικότητα του αντισκωριακού, αλλά ούτε καν λειτουργεί ως αντισκωριακό. Ούτε για ρουλεμάν κάνει.
sixfeetunder Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Ναι ενταξει το καταλαβα,απλα λεω αν εχει την ιδια αποτελεσματικοτητα σαν του αντισκωριακου και οχι ιδια.Για ρουλμαν εννοω για light χρηση πχ σε συρωμενη πορτα εξωτερικου χωρου
mp123 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο προϊόν το αντισκωριακό wd40, και άλλο το λιπαντικό αλυσίδας wd40: Αυτο έβαλε. Γιαυτό τον ρώτησα. Είμαι λίγο ψείρας ( ως πολύ στα μηχανικα αλλά και στην δουλεια έτσι είμαι) . Το μόνο που δεν ξέρω και ψάχνω με ειναι πια μάρκα. Θα δοκιμάσω και motul. Τωρα θέλω ένα διπλό σταντ για το γκαράζ και θα είμαι κομπλέ. ( αν είχα κουρμπαδορους θα το έκανα μόνος μου με 10 ευρω).
Joshua21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Αυτο έβαλε. Γιαυτό τον ρώτησα. Είμαι λίγο ψείρας ( ως πολύ στα μηχανικα αλλά και στην δουλεια έτσι είμαι) . Το μόνο που δεν ξέρω και ψάχνω με ειναι πια μάρκα. Θα δοκιμάσω και motul. Τωρα θέλω ένα διπλό σταντ για το γκαράζ και θα είμαι κομπλέ. ( αν είχα κουρμπαδορους θα το έκανα μόνος μου με 10 ευρω). Το κατάλαβα πως αυτό εννοούσες μια και έγραψες "το wd40 που είναι για αλυσίδα". Σε διάφορα φόρουμ θεωρούν κορυφή το motul που σου έδειξα, αυτό χρησιμοποιώ και εγώ. Όσο για το διπλό σταντ οι περισσότερες moto έχουν υποδοχές για να μπει, στην αντιπροσωπεία θα βρεις, ίσως βρεις και σε μεταχειρισμένο, ίσως να υπάρχει και after market. 1
xrhstosiak Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 οχι wd40 στην αλυσιδα ειδικα αν εχει λαστιχακια orings επισης αν η αλυσιδα εχει πιασει λεπρα μπορεις να την καθαρισεις με υγρο φρενων, πεταει ολη την μουργα και εχει την ιδιοτητα να μην χαλαει τα λαστιχα διαφορετικα μπλουμ και παντου καθαρισμα με βαλβολινη, την αφηνεις να την μαλακωσει ειδικα αν ειναι παλια αλυσιδα και εχει "μαγκωσει" απο αρκετο καιρο ακινησιας φυσικα μετα και απο τα δυο θελει τελειο καθαρισμα και περασμα μετα ενα καλο επωνυμο λαδι καλυτερα με τεφλον, λιγο στο εσωτερικο το σημειο τριβης μας ενδιαφερει με τα γραναζια και φυσικα δεν ξεχναμε ποτε σωστο τεντωμα και ρυθμιση της αλυσιδας, και αν εχει φτασει στα τερματα ειναι η ωρα της αλλαγης μια σπασμενη αλυσιδα μπορει να γινει απιστευτα επικίνδυνη. 1
mp123 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Τα γρασακι οκ. Πήγα μια καλή βόλτα προς Ελευσίνα ούτε θόρυβο έκανε η αλυσίδα ουτε πιτσιλισε καθόλου ζαντα. Θα δικιμασω και motul να δω. διάφορες.
maneni Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 100ml με ενα περασμα εισαι υπερβολικος. to WD40 ΔΕΝ ειναι για λιπανση. Περιεχει λιπαντικο αλλα δεν ειναι για λιπανση.
mp123 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, maneni είπε 100ml με ενα περασμα εισαι υπερβολικος. to WD40 ΔΕΝ ειναι για λιπανση. Περιεχει λιπαντικο αλλα δεν ειναι για λιπανση. Το wd40 είναι η ονομασία της εταιρίας. . Στον κόσμο έχει περάσει πως είναι μόνο αντισκωριακο και λιπαντικό. Βγάζει και άλλα προϊόντα εκτός από το penetrating oil.
AristidisZ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Εμένα μου αρέσει το Belray (το μπλε) @mp123 για να βάζεις λιπαντικό στην αλυσίδα με μονό σταντ, μπορείς είτε να βάζεις στο κομμάτι που έχεις πρόσβαση και κατόπιν να τσουλάς τη μηχανή κάνα μέτρο μπροστά για να βάλεις και στο υπόλοιπο κομμάτι, είτε να βρίσκεις κάνα φίλο (στην ανάγκη νομίζω και η γυναίκα μπορεί, εγώ την έχω μάθει ) και κάνεις το εξής: Πατάς το στήριγμα που έχει το σταντ, την πιάνεις με το ένα χέρι από το τιμόνι και την σηκώνεις ούτως ώστε ο πίσω τροχός να είναι στον αέρα Τη συνέχεια την φαντάζεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα