Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Χθες βράδυ πάρκαρα κάπου όπου νόμιζα ότι ήταν ζωνη ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου. Ο δρόμος έχει σχετική σήμανση και λευκά κουτάκια στο οδόστρωμα. (Ειχα μάλιστα βάλει και κάρτα στάθμευσης.)
Εγώ όμως πάρκαρα στο τέλος του δρόμου όπου χωρίς να το καταλάβω το κουτάκι ήταν κίτρινο.
Στο παρμπριζ βρήκα μια κλήση στην οποία είναι σωστά συμπληρωμένα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ο δρόμος που είχα παρκάρει.
Στο δεύτερο κομμάτι της κλήσης που λέει για την παράβαση είναι συμπληρωμένα τα κενά αλλά δεν είναι τσεκαρισμένα τα σχετικά κουτάκια το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι η κλήση μπορεί να είναι άκυρη (γενικά όπου υπάρχουν κουτάκια πρέπει να είναι τσεκαρισμένα για να ισχύουν).

Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό;
Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω την κλήση αλλά λέει αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και εγώ δουλεύω πολύ μακρυά από το σπίτι μου.

Δημοσ.

Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα.

Δεν παρκάρω ποτέ παράνομα από τη μια γιατί νευριάζω πολύ με όλους τους άλλους που παρκάρουν όπου να ναι, αφετέρου γιατι μενω πολύ μακριά κ φοβάμαι πάντα μην μου πάρουν τις πινακίδες.

Είμαι από τους σπαστικούς που όταν έχω κόσμο στο αυτοκίνητο κ ψάχνω να παρκάρω μου δείχνουν θέσεις κ λέω συνέχεια 'οχι εδώ', 'όχι εδώ' κ κάνω πόσους κύκλους για να βρω να παρκάρω.

Ηταν σε δρόμο με λευκά κουτάκια (εβαλα κ κάρτα) αλλά το δικό μου ήταν το τελευταίο κ ήταν κίτρινο :(

Δεν εχω πρόβλημα να πληρώσω απλά δεν μπορώ να μετακινηθω χωρίς αυτοκίνητο κ εχω πελαγώσει.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Δηλαδή πάρκαρες παράνομα... το αναγνωρίζεις αυτό... και ψάχνεις κουτοπόνηρο τρόπο για να την γλυτώσεις;;;;; 

Για λίγο πιο χαλαρά με τις επικρίσεις. Ο άνθρωπος παραθέτει πραγματικά περιστατικά και ρωτάει αν είναι έγκυρη ή άκυρη η κλήση για τυπικούς λόγους. Δεν αποποιείται την ευθύνη του. Το να τον αποκαλείς αμέσως κουτοπόνηρο είναι ΄έλλειψη καλών τρόπων.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Τελικά το πρωί αφού πλήρωσα την κλήση στα ΕΛΤΑ πήγα να τους παρακαλέσω λέγοντας την αλήθεια. Οτι μένω πολύ μακρυά και δεν έχει ΜΜΜ κοντά.

Μου είπαν να γράψω ένσταση και να ζητήσω να πάρω νωρίτερα άδεια και πινακίδες.

Επειδή όμως όντως μένω μακρυά και είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετακίνηση μου, τους είπα μετά και τη θεωρία μου με τα κουτάκια : ) Μου λέει δεν ισχύει αλλά μάλλον με λυπήθηκε και είδε κάτι άλλο που δεν είχαν σημειώσει σωστά στην κλήση και αφού συμπλήρωσα τα παρακάλια μου σε ένα χαρτί και κύκλωσε και αυτός το σφάλμα της κλήσης με άφησαν να φύγω με τις πινακίδες μου : )

Επίσης να συμπληρώσω ότι ενώ περίμενα οι άνθρωποι στην τροχαία να είναι μπαιλντισμένοι και τσαντισμένοι από τον τόσο κόσμο που ο καθένας λέει τα δικά του (είχε πολύ μεγάλη ουρά), ήταν ευγενέστατοι.

Επεξ/σία από annoul4
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, bromiaris είπε

Δηλαδή πάρκαρες παράνομα... το αναγνωρίζεις αυτό... και ψάχνεις κουτοπόνηρο τρόπο για να την γλυτώσεις;;;;; 

Δεν υπάρχει πονηριά αν δεν συμπληρώθηκαν κάποια στοιχεία σωστά όπως η οδός ο αριθμός χρώμα αυτοκινήτου που εμείς οι άνδρες έχουμε πρόβλημα,ακριβής παράβαση και δεν ξέρω το άλλο.

Τώρα για τα κουτάκια που λέει ο φίλος δεν ξέρω.

Καλά είναι αν ξέρει ακριβώς τι άλλο κάποιος ας ποστάρει να το ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι.Μπορεί κάποια στιγμή να μας φανεί χρήσιμο.

Edit.Ποστάραμε μαζί άρα δε σε πρόλαβα.😋

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Εγώ που το έψαξα αρκετά πρέπει να είναι ολόσωστα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αριθμός κυκλοφορίας (γράμματα και νούμερα), είδος, μάρκα, χρώμα (να είναι το ίδιο με αυτό που λέει στην άδεια του αυτοκινήτου), να γράφει την παράβαση και το σημειο που έγινε η παράβαση (οδό και αριθμό).

Εμένα  η θεωρία μου είναι ότι όταν έχεις 5 κουτάκια εκεί που λέει την παράβαση πρέπει να τσεκάρεις ποια από όλα ισχύουν, αλλά μου είπαν δεν είναι λόγος ακυρότητας της κλήσης.

Δημοσ.

Μάρκα δεν χρειάζεται.
Γνωστός, στο αυτοκίνητό του, είχε αφαιρέσει όλα τα διακριτικά, είχε μόνο αυτό που έλεγε Clarion, τα ηχοσυστήματα. Στην κλήση που έφαγε το αυτοκίνητο αναφερόταν σαν μάρκας Clarion 😂. Πήγε να την σβήσει σαν λάθος αλλά δεν γινόταν με τίποτα, γιατί ήταν τα υπόλοιπα στοιχεία σωστά.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...