Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανακαινίζω το σπίτι ριζικά.

Ξηλώθηκαν τα πάντα και περάστηκαν εκ νέου καλωδιώσεις, ηλεκτρολογικές αλλά και δικτύου (cat5e).

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να αποφασίσουμε ποια καμπίνα θα βάλουμε, ποιο switch και ποιό patch panel.

Οι απαιτήσεις:

Σε switch έχω δει το TP-LINK-TL-SG1016 v12 και μπερδεύτηκα, αφού, υπάρχουν μπόλικα TP-LINK TL-SG1016 και διαφορές δεν καταλαβαίνω να έχουν.

Τα V τι σημαίνουν? Αυτά που έχουν και το "E" δινουν και ρεύμα στα rj45. Τα άλλα?

Κοιτάω σε λάθος κατηγορία? Το συγκεκριμένο η TpLink το έχει στο Business section της!

Αυτό που θέλω είναι, να έχουν όσο το δυνατόν ευκολότερη χρήση.Να μην χρειάζεται να είμαι  IT manager και να μπαίνω να γράφω εντολές για να πετύχω κάτι.

Θέλω να μπορώ να δώσω εγώ σταθερές IP σε κάποιες συσκευές του δικτύου (Desktop, Mediaplayer πχ.)

Ακούω προτάσεις και συμβουλές πρός ναυτιλομένους.

Επεξ/σία από nemesi54
Δημοσ.

To V σημαίνει έκδοση (version), αλλά δεν πρόκειται να βρεις πληροφορίες τι έχει αλλάξει και δεν έχει σημασία ειδικά σε unmanaged switch. Μην κοιτάς για managed κλπ, εκτός κι αν γνωρίζεις τις επιπλέον δυνατότητες; που έχουν και τις θέλεις.

Για patch panel πάρε ένα με όσες θύρες καλύπτεις όλες τις πρίζες και τις τηλεφωνικές. Ελπίζω να έχεις περάσει και σε αυτές καλώδιο UTP, ώστε να μπορείς να αλλάξεις την χρήση της κατά το δοκούν. Επίσης επειδή είναι σκέτα, θα χρειαστείς και τα κατάλληλα Keystone, όπως και βίδες στερέωσης. Ακόμη ένα panel οργάνωσης καλωδίων (μπαίνει μεταξύ patch panel και switch), εκτός αν δεν σε απασχολεί η ευταξία.

Μέχρι τώρα έχεις κάνει χρήση 3U και σου μένει άπλετος χώρος για οτιδήποτε άλλο. Πιθανότατα θέλεις 1-2 ράφια  για τοποθέτηση κάποιων συσκευών (π.χ. modem, router κλπ) και μετά η φαντασία και ο προϋπολογισμός για πρόσθετα (π.χ. φαν, πολύπριζα κλπ).

Τα καλώδια διασύνδεσης εντός του rack, θα είναι πολύκλωνα (stranded) που είναι εύκαμπτα και προορίζονται ως patch cords, σε αντίθεση με τα μονόκλωνα (solid) που είναι για την σταθερή εγκατάσταση.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για καλώδια κοιτάω αυτά LANBERG PATCHCORD CAT.5E 0.25M σε διάφορα χρώματα, σε αυτό το μήκος ίσως δεν χρειαστώ οργανωτή καλωδίων.

Όλο το σπιτι UTP 5e έχει, είτε για δίκτυο, είτε για τηλέφωνο ακριβώς για τον λόγο που λές.

Δεν γνώριζα ότι το patch panel έρχεται "γυμνό".

Όχι δεν χρειάζομαι managed switch.

Επεξ/σία από nemesi54

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...