Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Δουλεύω φύλακας σε εργοτάξιο και θα ήθελα να βρω ένα τρόπο να συνδέομαι σε wifi που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2km. Το δικό μας το πόστο είναι στην πύλη του εργοταξίου και το wifi είναι του εστιατορίου που βρίσκεται τέρμα μέσα στο εργοτάξιο και η απόσταση από το εστιατόριο είναι περίπου 1,5-2km όπως προείπα. Το πρόβλημα είναι η απόσταση (προφανώς). Υπάρχει το ελεύθερο να χρησιμοποιούμε το wifi αρκεί να βρούμε ένα τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα της απόστασης.  Ερωτήσεις :

1) Σκεφτόμουν να πάρω ένα Ubiquiti NanoStation M2. Από εκεί και ύστερα τι κάνω? Απλά το στρέφω να κοιτάει το εστιατόριο, το συνδέω με ένα ethernet καλώδιο στο pc μου και μετά ρυθμίζω το nanostation σαν client? (ή access point?, ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω καθόλου από αυτά, ότι διαβάζω και μαθαίνω από το internet).

2) Να κοιτάξω για κάτι άλλο?

Δημοσ.

1. Όπως τα λες, σε client mode.

Το θέμα είναι από τι είδους συσκευή γίνεται η ασύρματη εκπομπή στο εστιατόριο. Αν έχει εξωτερική κεραία έχεις πιθανότητες να πετύχεις ζεύξη έστω και με χαμηλό σήμα. Αν από την άλλη είναι ένα εσωτερικό ΑΡ στο κτίριο, μην το ψάχνεις καθόλου και κάνεις άσκοπα έξοδα.

Σε τέτοια απόσταση κανονικά χρειάζονται 2 εξωτερικά ΑΡ που θα κάνουν μεταξύ τους ασύρματη ζεύξη.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, jkoukos είπε

1. Όπως τα λες, σε client mode.

Το θέμα είναι από τι είδους συσκευή γίνεται η ασύρματη εκπομπή στο εστιατόριο. Αν έχει εξωτερική κεραία έχεις πιθανότητες να πετύχεις ζεύξη έστω και με χαμηλό σήμα. Αν από την άλλη είναι ένα εσωτερικό ΑΡ στο κτίριο, μην το ψάχνεις καθόλου και κάνεις άσκοπα έξοδα.

Σε τέτοια απόσταση κανονικά χρειάζονται 2 εξωτερικά ΑΡ που θα κάνουν μεταξύ τους ασύρματη ζεύξη.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Δεν νομιζω να εχει εξωτερικη κεραια, αλλα οταν εισαι διπλα στο κτηριο πχ το σημα ειναι τελειο. Απο την στιγμη που εγω θα στοχευσω κατευθειαν στο εστιατοριο δεν θα πιασει σημα? Με τον κυριο που εχει το εστιατοριο εχουμε την τυπικη φιλικη συναδελφικη σχεση δηλαδη δεν μπορουμε να του ζητησουμε κατι παραπανω περα απο του οτι μας εχει δωσει τον κωδικο προσβασης. Μεχρι εκει. Αρα το μονο που εχω ειναι ενα σημα wifi και τον κωδικο. Το nanostation δεν θα δουλεψει ετσι σε client, δηλαδη δεν θα πιανει σημα?

Δημοσ.

Είσαι στα 2 χλμ από εμένα και θέλουμε να επικοινωνήσουμε μέσω φωνής. Έξυπνος εσύ παίρνεις ένα τηλεβόα με δυνατό ενισχυτή και μου μιλάς, οπότε σε ακούω. Πες μου τώρα πως θα με ακούσεις εσύ, αν εγώ δεν κάνω χρήση αντίστοιχης λύσης με σένα.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στα σύρματα δίκτυα. Το σήμα της εκπομπής είναι δεδομένο βάση της ενίσχυσης και φθάνει μέχρι ένα σημείο. Για τα απλά εσωτερικά router είναι αδύνατον να ξεπεράσει τα 300 μέτρα (και αν τα φθάσει αυτά) σε εξωτερικό χώρο χωρίς εμπόδια. Μπορείς πανεύκολα να το διαπιστώσεις με το κινητό σου. Κάπου στα 100 μέτρα πιθανότατα θα χάσει το σήμα. Με χρήση εξωτερικού ΑΡ από την μεριά σου, άντε να φθάσεις τα 300 μέτρα. Στα 2 χλμ ούτε στα όνειρά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Και τα 300 μετρα πολλα ειπες. Πρκατικα πανω απο 100μ., σε εντελως ευθεια χωρις τπτ αναμεσα................ δυσκολο να πιασει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...