Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέο σύστημα με

Ryzen 5 1600x
Msi b350m vdh

aegis 3000mhz 8db 1 dimm

Τροφοδοτικό coolemaster 600w

1050ti 4gb, από προηγούμενο build όπου δουλευε απροβλημάτιστα.

SSd& Hdd είναι και αυτοί από το προηγούμενο build.

Για ψύξη υπάρχει μία artic esports 33 dual fan με idle temps 34-38C.

Με το τελευταιο bios update η μητρικη, ολους τους drivers σωστα, καθαρή εγκατάσταση win 10 64bit, με έκδοση που μπορεί να έχω βάλει και 100φορές.

Κολλάει. Κολλάει για 30sec, και μετά επανέρχεται, είτε στα windows είτε σε παιχνίδι.

Το μόνο που έχω ορίσει είναι από το bios την ram να τρέχει όπως λέει ο κατασκευαστής στα 3000mhz cl16) γιατί την έβλεπε 2133mhz.

Έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;

Κάθε βοήθεια δεκτή,  στο google είδα οτι η AMD πιάστηκε αδιαβαστη.

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από alkis13
Δημοσ.

Αυτό που σου συμβαίνει είναι ότι η msi όπως και οι περισσότερες b350/x370 περνάν ότιναναι subtimings και τρελό vsoc με αποτέλεσμα  να ζορίζεται ο imc του 1600x και να έχεις freezes ή errors. Δοκίμασε για αρχή με τα JEDEC specs στα 2133 και αν σταματήσουν τα freezes, μετά βάλει καρφωτά αυτά στο uefi με 1.36 vdimm και 1.100 vsoc.

DRAMCalculator.jpg

Υπολογισμένα από DRAM calculator (safe timings) για dual channel (σε single θα είναι ακόμα πιο αεράτα).

• Thanks 1
Δημοσ.

Παραδόξως τα timing που σου περνά το xmp δεν είναι κακά (λίγο loose όπως είναι τα default αλλά θα πρέπει να είναι stable). Και το vsoc ~1.14 είναι αρκετό και όχι ιδιαίτερα υπερβολικό. Αυτό που τσιγκουνεύεται η μητρική σου να δώσει ρεύμα είναι το vdimm που το έχει στο 1.344. Δώσε 1.36v καρφωτό στο uefi και θα πρέπει να είσαι rock stable. BTW υποθέτω το stick το έχεις χώσει στην A2 θέση (δεύτερο slot από αριστερά).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δοκίμασε μόνο με τον ssd... Και αν έχεις με άλλο sata καλώδιο. Μου το είχε κάνει παλιότερα σε άσχετο σύστημα και ευτυχώς το πήρα πρέφα τυχαία όταν στιγμιαία έχασε τον ένα δίσκο ..

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ilos είπε

Παραδόξως τα timing που σου περνά το xmp δεν είναι κακά (λίγο loose όπως είναι τα default αλλά θα πρέπει να είναι stable). Και το vsoc ~1.14 είναι αρκετό και όχι ιδιαίτερα υπερβολικό. Αυτό που τσιγκουνεύεται η μητρική σου να δώσει ρεύμα είναι το vdimm που το έχει στο 1.344. Δώσε 1.36v καρφωτό στο uefi και θα πρέπει να είσαι rock stable. BTW υποθέτω το stick το έχεις χώσει στην A2 θέση (δεύτερο slot από αριστερά).

Ναι στην Α2 ειναι. Όπως έγραφε το manual.
Μέχρι στιγμής αυτό που έχω κάνει είναι να το βάζω από τη διαχείριση ενέργειας των windows σε High Perfomance. Θα δοκιμάσω το 1.36v καρφωτα και θα δω.

Τα sata καλώδια είναι καινούργια, δεν έχω πρόβλημα με περιφερειακά. Έχω δοκιμάσει και μόνο με τον ssd. 

Δημοσ.

Update. Φαίνεται πως καρφωτα με 1.36V το σύστημα είναι σταθερό. Ευχαριστώ πολύ. Αν προκύψει κάτι θα ενημερώσω ξανά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...