Whargoul Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, nicgreek είπε σας ευχαριστω για τις απαντησεις...εννοειται πως δεν βαζω σε κινδυνο κανεναν...απλα ρωταω γιατι ενω πηγαινα με 1 ταχυτητα και βεβαια παντα με ατομο μεσα που ξερει πατησα λιγο φρενακι και αμεσως μετα γκαζι για να συνεχισω και μου εσβησε το αμαξι...αρα ειναι αυτο που ειπαν μερικοι οπως και ο φιλος μου....οτι επειδη ειχα πρωτη ταχυτητα μεσα και πεσανε οι στροφες επρεπε να πατησω πρωτα συμπλεκτη και φρενο και μετα να συνεχισω παλι με το γκαζι... εαν ειχα 2 λετε να το εκανε παλι? τελικα ισχυει αυτο που λενε οτι μεσα σε κοσμο οταν κινεισαι με χαμηλες ταχυτητες παντα οταν ειναι να πατησεις φρενο το κανει σε συνδιασμο με συμπλεκτη ΠΑΝΤΑ? ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Στην πρώτη, το γκάζι και ο συμπλέκτης παν μαζί. Είτε πατάς το γκάζι, είτε τον συμπλέκτη, είτε και τα δυο (σε κατάσταση ισορροπίας και εκκίνησης προφανώς). Ποτέ κανένα από τα δυο γιατί το αυτοκίνητο θα γίνει πολύ νευρικό, θα κλοτσά και θα σβήσει. Από την δεύτερα και πάνω, μπορείς να αφήσεις τελείως το γκάζι και να κυλά το αυτοκίνητο από μόνο του χωρίς συμπλέκτη (προφανώς όταν παραμένεις σε λειτουργικές στροφές). Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Whargoul
nicgreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 δηλαδη οταν ειμαι μεσα σε κοσμο και εχω 1 η 2 μεσα και θελω να παταω λιγο φρενο(οχι να το ακινητοποιω)απλα να πηγαινει με λιγοτερη ταχυτητα θα πρεπει να παταω συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και μετα γκαζακι για να μη τυχον και μου σβησει?
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, nicgreek είπε δηλαδη οταν ειμαι μεσα σε κοσμο και εχω 1 η 2 μεσα και θελω να παταω λιγο φρενο(οχι να το ακινητοποιω)απλα να πηγαινει με λιγοτερη ταχυτητα θα πρεπει να παταω συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και μετα γκαζακι για να μη τυχον και μου σβησει? Είπαμε, το αν θα χρειαστεί να πατήσεις συμπλέκτη είναι ανάλογα με το τι ταχύτητα έχεις στο κιβώτιο, την ταχύτητα με την οποία κινείσαι, και το πόσο θέλεις να κόψεις.
Whargoul Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Ουσιαστικά ναι. Η πρώτη είναι αρκετά κοντή ταχύτητα. Με το που αφήσεις το γκάζι θα παρατηρήσεις ότι σε τραβά έντονα πίσω εάν έχεις περιθώριο στροφών (ισχυρό engine braking), ή θα κλοτσά. Θες να αφήσεις το γκάζι, για φρένο ή οτιδήποτε, πατάς συμπλέκτη. Όταν αποκτήσεις εμπειρία θα μπορείς να το ελέγξεις καλύτερα προφανώς, αλλά για αρχή αυτό. συμπλέκτης ή γκάζι όταν είσαι με την πρώτη.
nitsa21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, nicgreek είπε καλησπερα σε ολους...μια απορια σαν νεος οδηγος που μπορει να σας φανει και βλακεια.. Κινουμαι σε πλατεια χωριου με 1 ταχυτητα σιγα σιγα...βλεπω λιγο κοσμο μπροστα και θελω να πατησω φρενο (οχι να ακινητοποιησω εντελως το αμαξι) τι κανω? παταω λιγο φρενακι και εαν μετα πατησω γκαζι παλι για να συνεχισω θα σβησει το αμαξι? η πρεπει να παταω οταν ειμαι μεσα σε κοσμο συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και μετα αφηνοντας το συμπλεκτη σιγα σιγα να πατησω γκαζι για να συνεχισω? δηλαδη παντα οταν ειμαι μεσα σε κοσμο και θελω να παταω λιγο φρενακι να παταω παντα συμπλεκτη και φρενο?και μετα σιγα σιγα να αφηνω το συμπλεκτη και γκαζι στη συνεχεια? σας ευχαριστω πολυ Οδηγείς σε χωριό!!!!! Αυτό από μόνο του α λέει όλα. Βγήκε ο χάρος παγανιά! Λοιπόν εγώ θα σου προτείνω πέρα από τη πλάκα να αρχίσεις να οδηγείς νεκροφόρα. Οι πεζοί με το που θα σε δουν θα σταματήσουν από μόνοι τους δε θα χρειαστεί να πατήσεις φρένο. Φαντάσου μονάχα τη νεκροφόρα με Ν από πίσω! Θάνατος!!!! 1
nik0laus Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 nicgreek αν δεν έχεις δίπλωμα απαγορεύεται δια ροπάλου να οδηγείς ας κάθεται δίπλα σου και ο Hamilton.... Επιτρέπεται να οδηγείς μόνο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο παρουσία του διδασκάλου εάν πληρείς τις προϋποθέσεις (ηλικία - καταλληλότητα από ιατρούς κλπ) και μονάχα κατά τη διάρκεια του μαθήματος (ενημερωμένη καρτέλα μπλα μπλα μπλα ) Αυτά που μας ρωτάς θα στα εξηγήσει καλύτερα ο δάσκαλος και θα τα εμπεδώσεις επί τω έργω και όχι ρωτώντας σε φόρουμ όπου άλλο λες εσύ, άλλο νομίζουμε εμείς, άλλο σου απαντάμε και αλλιώς το καταλαβαίνεις στο τέλος. Χωριό ξεχωριό μη σου τύχει καμιά στραβή μονάχα καθώς θα βολτάρεις χωρίς διπλωμα γιατί θα τρέχετε και δε θα φτάνετε.... κι εσύ και αυτός που "ξέρει" και κάθεται δίπλα σου.
BlueBlade Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δεν έχεις ούτε τις πολύ βασικές γνώσεις για να οδηγήσεις αμάξι και εσύ πας σε πλατεία που κυκλοφορεί κόσμος; Πες σε αυτόν που είναι μαζί σου στο αμάξι να σοβαρευτεί και να σε πάει πρώτα σε μια αλάνα (ή κάπου με πολύ άπλα γενικά) να μάθεις ακριβώς πως δουλεύει το αμάξι και τους δρόμους να τους αφήσεις για όταν πας σε σχολή. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Το κλασικο της ελληνικης επαρχιας: "Οδηγω με εμπειρο οδηγο μεσα". Μονο που ο εμπειρος οδηγος καθεται στη διπλα θεση, δεν εχει πενταλ και το μονο που μπορει να σωσει θα ειναι να σου παρει το τιμονι απο τα χερια, οταν εσυ, σαν ασχετος απο οδηγηση, δεν ελεγχεις το δεξι σου ποδι και πας καρφωτος πανω στα παιδακια που παιζουν με το τοπι. Επισης αφου εχεις "εμπειρο" οδηγο διπλα σου, γιατι δε τον ρωτας για κατι τοσο απλο; Ο πατερας μου ουτε δασκαλος οδηγησης ειναι, ουτε αυτοκινητιστής αλλα σε ο,τι τον ρωτουσα, ΑΦΟΥ ΠΑΡΩ ΔΙΠΛΩΜΑ, ηξερε να μου απαντησει ακριβως.
Racerr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, nitsa21 είπε Οδηγείς σε χωριό!!!!! Αυτό από μόνο του α λέει όλα. Βγήκε ο χάρος παγανιά! Λοιπόν εγώ θα σου προτείνω πέρα από τη πλάκα να αρχίσεις να οδηγείς νεκροφόρα. Οι πεζοί με το που θα σε δουν θα σταματήσουν από μόνοι τους δε θα χρειαστεί να πατήσεις φρένο. Φαντάσου μονάχα τη νεκροφόρα με Ν από πίσω! Θάνατος!!!! αν δω νεκροφορα με Ν πισω τα χω δει ολα.....:P Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από Racerr
ManFromEarth Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 20 ώρες πριν, nicgreek είπε αν δεν εισαι προθυμος να απαντησεις μη το κουραζεις ωραια νοοτροπια. Στο θεμα μας, ας σου σβησει και ας γινεις ρομπα στην πλατεια. καλυτερα μπας και δεν ξαναοδηγησεις μεχρι να μαθεις και να βγαλεις διπλωμα.
nik0laus Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Racerr είπε αν δω νεκροφορα με Ν πισω τα χω δει ολα.....:P Νεκροφόρα με Ν να δω συμπεθέρα μου κι ας πεθαααάνω ... (Δεκα μικροί μήτσοι)
haris_216 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Προσωπικά ανησυχώ πολύ με αυτή την εμμονή του ts στο "όταν είμαι μέσα σε κόσμο". Αν δε αυτό συνδυαστεί με το "χωριό" και το "μαζί μου είναι κάποιος που ξέρει" (προφανώς αυτός ο κάποιος είναι το παρεάκι του) μου κάνει κάτι από μόστρα-βόλτα (νυφοπάζαρο το λέγαμε στο χωριό της μάνας μου όταν ήμουν πιτσιρικάς ). Μακάρι να αφήσει τις πλατείες και να πάει με "αυτόν που ξέρει" (αν όχι με δάσκαλο) τουλάχιστον σε καμιά αλάνα γιατί δεν αργεί να γίνει το κακό.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 περα απο το θεμα του ΤΣ το οποιο δε θα σχολιασω (μη φαμε μπαν πριν το ΣΚ, κριμα ειναι ) βλεπω καποιους και ειναι δυστακτικοι με τη χρηση του συμπλεκτη.. ειμαι αναποδος που τον χρησιμοποιω αν χρειαστει να μειωσω πολυ τη ταχυτητα του οχηματος ακομα και αν δεν σκοπευω να κατεβασω? γενικα ειναι πιο ομαλη καθ ελεγχομενη η οδηγηση οταν υπερβαλω με τη χρηση του συμπλεκτη και, γνωμη μου, ειναι οτι αμα τον ειχα μονο για τις αλλαγες του κιβωτιου τοτε καλυτερα αυτοματο
Whargoul Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Αν πηγαίνεις με 4,5,6 και κάθε φορά που ελαττώνεις πατάς συμπλέκτη τότε είσαι υπερβολικός + χάνεις το engine braking + φθείρεις τον συμπλέκτη χωρίς λόγο. Συμπλέκτη πατάς όταν θα πέσεις σε χαμηλές στροφές και αυτό σημαίνει συνήθως σταμάτημα. Αν με 3-4 πέσεις στις 1000 στροφές για να αρχίσει να κλοτσά, κατ αρχή αναγκαστικά θα πρέπει να ρίξεις ταχύτητα γιατί μετά δεν θα επιταχύνει. Συμπλέκτη χρησιμοποιείς με 1η, ή και με 2αρα σε περίπτωση που τραβά το αυτοκίνητο 2αρα και χαμηλές στροφές. 1
jimmy213 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ειμαι αναποδος που τον χρησιμοποιω αν χρειαστει να μειωσω πολυ τη ταχυτητα του οχηματος ακομα και αν δεν σκοπευω να κατεβασω? Πώς μειώνεις πολύ την ταχύτητα πατώντας τον συμπλέκτη; Από τη λίγη εμπειρία που έχω, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο μιας και χάνεις το φρενάρισμα του κινητήρα. Αν είσαι με πατημένο συμπλέκτη, θα καταπονείς περισσότερο και τα φρένα σου. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από jimmy213
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα