nicgreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 καλησπερα σε ολους...μια απορια σαν νεος οδηγος που μπορει να σας φανει και βλακεια.. Κινουμαι σε πλατεια χωριου με 1 ταχυτητα σιγα σιγα...βλεπω λιγο κοσμο μπροστα και θελω να πατησω φρενο (οχι να ακινητοποιησω εντελως το αμαξι) τι κανω? παταω λιγο φρενακι και εαν μετα πατησω γκαζι παλι για να συνεχισω θα σβησει το αμαξι? η πρεπει να παταω οταν ειμαι μεσα σε κοσμο συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και μετα αφηνοντας το συμπλεκτη σιγα σιγα να πατησω γκαζι για να συνεχισω? δηλαδη παντα οταν ειμαι μεσα σε κοσμο και θελω να παταω λιγο φρενακι να παταω παντα συμπλεκτη και φρενο?και μετα σιγα σιγα να αφηνω το συμπλεκτη και γκαζι στη συνεχεια? σας ευχαριστω πολυ
vasilis7700 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, nicgreek είπε καλησπερα σε ολους...μια απορια σαν νεος οδηγος που μπορει να σας φανει και βλακεια.. Κινουμαι σε πλατεια χωριου με 1 ταχυτητα σιγα σιγα...βλεπω λιγο κοσμο μπροστα και θελω να πατησω φρενο (οχι να ακινητοποιησω εντελως το αμαξι) τι κανω? παταω λιγο φρενακι και εαν μετα πατησω γκαζι παλι για να συνεχισω θα σβησει το αμαξι? η πρεπει να παταω οταν ειμαι μεσα σε κοσμο συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και μετα αφηνοντας το συμπλεκτη σιγα σιγα να πατησω γκαζι για να συνεχισω? δηλαδη παντα οταν ειμαι μεσα σε κοσμο και θελω να παταω λιγο φρενακι να παταω παντα συμπλεκτη και φρενο?και μετα σιγα σιγα να αφηνω το συμπλεκτη και γκαζι στη συνεχεια? σας ευχαριστω πολυ Όταν είσαι σε ταχύτητα μπορείς να πατήσεις απλά φρενο και να συνεχίσεις κανονικά χωρίς συμπλέκτη. Αν θες να ακινητοποιήθεις τοτε πατας συμπλέκτη για να βγάλεις ταχύτητα και μπορείς να σταματήσεις .Τον συμπλέκτη δεν τον πατάμε για να πατήσεις φρένο το πατάςμόνο για να αλλάξεις ταχύτητες. Έχεις δίπλωμα?
nicgreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 σε λιγο θα βγαλω φιλε μου...δεν καταλαβες την ερωτηση μου... κινουμαι με τη 1 πρωτη ταχυτητα μεσα σε πλατεια του χωριου....και βλεπω λιγο κοσμο και παταω ελαχιστα φρενο...δεν το ακινητοποιω το αμαξι... απλα εαν αμεσως πατησω γκαζακι για να συνεχισω υπαρχει περιπτωση να μου σβησει το αμαξι?δηλαδη επρεπε να πατησω πρωτα συμπλεκτη και φρενο ταυτοχρονα και να συνεχισω αμεσως με γκαζι παλι?
papoys1 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Αν δεν έχεις δίπλωμα από μακριά κορνάρεις με δύναμη να κάνουν στην άκρη και μετά πάτα ότι θες. 1 1
vasilis7700 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 καταλαβα απλά το διατύπωσα μάλλον λάθος. Δεν χρειάζεται συμπλέκτη .πατάς το φρένο το αφήνειςκαι πατάς γκάζι. Ο συμπλέκτης ουσιαστικά συμπλεκη και αποσυμπλεκη την μηχανή από το κιβώτιο ταχυτήτων
nicgreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 αν δεν εισαι προθυμος να απαντησεις μη το κουραζεις σε ευχαριστω φιλε μου ....
adi32 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Φίλε μου μην ξαναοδηγήσεις χωρίς δίπλωμα και προσπαθώντας να πάρεις οδηγιες μέσω του φόρουμ 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Καταρχήν ποτέ δεν κινείσαι με 1η ταχύτητα, μόνο για να ξεκινήσεις τη χρησιμοποιείς, εκτός βέβαια αν είσαι σε βαρβάτη ανηφόρα που δεν βγαίνει με δευτέρα. Τώρα για να επιβραδύνεις μπορείς να πατήσεις φρένο χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου, αν οι στροφές του κινητήρα πέσουν κάτω από το ρελαντί το αυτοκίνητο θα σκορτσάρει και θα σβήσει. 4 1
eMike Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Η 1η σχέση είναι πολύ "κοντή" οπότε το φρένο/γκάζι χωρίς τη χρήση συμπλέκτη θα κάνει το αυτοκίνητο να αντιδρά νευρικά με απότομα σταμάτα/ξεκίνα. Χρειάζεται η χρήση συμπλέκτη για να κινηθείς πιο ομάλά. Στις πολύ χαμηλές ταχύτητες, συμπλέκτη με φρένο και ομαλή επιτάχυνση εκ νέου με άφημα συμπλέκτη και γκάζι. Επίσης, προφανώς καταλαβαίνεις, ότι δε πρέπει να οδηγείς σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς δίπλωμα. Είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Πήγαινε σε ένα δάσκαλο και ξεκίνα μαθήματα εάν είσαι στα όρια ηλικίας αλλιώς σε καμιά αλάνα ή ΠΟΥΘΕΝΑ. Καλή συνέχεια και προσοχή. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από eMike 4
Glikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Αλλιώς, Grand Theft Auto φάση. On a serious note, ότι είπαν τα παιδιά. Άντε σε δάσκαλο και θα σε καθοδηγήσει. Αν-χτύπα ξύλο-γίνει καμιά στραβή τώρα θα μπλέξεις.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Αυτά είναι όλα θέματα εμπειρίας και τα κάνεις μηχανικά μετά από λίγο καιρό
Racerr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 το βλεπεις αυτο αν αρχισει με την 1η να τρεμει παιζεις με συμπλεκτη
nicgreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 σας ευχαριστω για τις απαντησεις...εννοειται πως δεν βαζω σε κινδυνο κανεναν...απλα ρωταω γιατι ενω πηγαινα με 1 ταχυτητα και βεβαια παντα με ατομο μεσα που ξερει πατησα λιγο φρενακι και αμεσως μετα γκαζι για να συνεχισω και μου εσβησε το αμαξι...αρα ειναι αυτο που ειπαν μερικοι οπως και ο φιλος μου....οτι επειδη ειχα πρωτη ταχυτητα μεσα και πεσανε οι στροφες επρεπε να πατησω πρωτα συμπλεκτη και φρενο και μετα να συνεχισω παλι με το γκαζι... εαν ειχα 2 λετε να το εκανε παλι? τελικα ισχυει αυτο που λενε οτι μεσα σε κοσμο οταν κινεισαι με χαμηλες ταχυτητες παντα οταν ειναι να πατησεις φρενο το κανει σε συνδιασμο με συμπλεκτη ΠΑΝΤΑ? ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
zio10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Με πρώτη ήθελε και συμπλέκτη. Μόνο αν έβαζες νεκρό δεν θα έσβηνε.
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, nicgreek είπε σας ευχαριστω για τις απαντησεις...εννοειται πως δεν βαζω σε κινδυνο κανεναν...απλα ρωταω γιατι ενω πηγαινα με 1 ταχυτητα και βεβαια παντα με ατομο μεσα που ξερει πατησα λιγο φρενακι και αμεσως μετα γκαζι για να συνεχισω και μου εσβησε το αμαξι...αρα ειναι αυτο που ειπαν μερικοι οπως και ο φιλος μου....οτι επειδη ειχα πρωτη ταχυτητα μεσα και πεσανε οι στροφες επρεπε να πατησω πρωτα συμπλεκτη και φρενο και μετα να συνεχισω παλι με το γκαζι... εαν ειχα 2 λετε να το εκανε παλι? τελικα ισχυει αυτο που λενε οτι μεσα σε κοσμο οταν κινεισαι με χαμηλες ταχυτητες παντα οταν ειναι να πατησεις φρενο το κανει σε συνδιασμο με συμπλεκτη ΠΑΝΤΑ? ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Αν είχε δευτέρα, θα σου είχε σβήσει ακόμα πιο γρήγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα