Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι πρόσφατα, οι «mainstream» επεξεργαστές της Intel δεν υποστήριζαν ποσότητα μνήμης (RAM) περισσότερης από 64GB.

Αν και αυτό το ζήτημα θα το είχαν προσέξει κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο οι πολύ απαιτητικοί χρήστες ή οι επαγγελματίες, αυτή τη φορά η Intel «σας έχει καλυμμένους», με την έννοια ότι αν χρειάζεστε περισσότερη μνήμη από 64GB σύντομα θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και έως και 128GB DDR4 SDRAM.

Η ιστοσελίδα Anandtech αναφέρει ότι οι 9ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel θα υποστηρίζουν τέτοια ποσότητα μνήμης, με την Intel να ισχυρίζεται ότι σύντομα η νεότερη, «πυκνότερη» τεχνολογία μνήμης θα καταστήσει κάτι τέτοιο δυνατό. Ένα «update» επίσης που θα διανεμηθεί μέσα στους επόμενους μήνες θα ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη δυνατότητα στα συστήματα με τους νεότερους επεξεργαστές της.

Θα χρειαστείτε βεβαίως ένα σύγχρονο motherboard με τέσσερις υποδοχές για ισάριθμα αρθρώματα μνήμης (DIMM slots), που  αναμφισβήτητα θα σας στοιχίσουν αρκετά [ενδεχομένως, αν έχουμε υπολογίσει σωστά, πάνω από €1200 για 4 x 32GB αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα 32GB kit DDR4 2400MHz που αποτελείται από δύο αρθρώματα μνήμης (2 x 16GB) στοιχίζει πάνω από €300 σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις].

Σε κάθε περίπτωση, και λαμβάνοντας υπόψη πως σταδιακά θα πέσουν οι τιμές, τα παραπάνω είναι πολύ καλά νέα για τους ενθουσιώδεις χρήστες ή τους επαγγελματίες που εργάζονται με σταθμούς εργασίας. Μέχρι σήμερα, για να εκμεταλλευτεί κάποιος 128GB στο desktop PC ή στο workstation του έπρεπε να επενδύσει σε επεξεργαστή Xeon. Τέτοιο επεξεργαστή βεβαίως θα χρειαστείτε, αν κρίνετε ότι σας είναι απαραίτητα περισσότερα από δύο κανάλια μνήμης (π.χ quad-channel) πάντως. Ειδικά για τους media editors που τρέχουν ιδιαίτερα απαιτητικές σε μνήμη εφαρμογές και δεν χρειάζονται απαραίτητα την επεξεργαστική ισχύ ενός Xeon τα νέα είναι καλοδεχούμενα.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έτσι κοπελάρα μου, δείξε τα δόντια σου και πες μας πιο είναι το μέλλον... με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως μην σε πουν και amd...

• Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Έτσι κοπελάρα μου, δείξε τα δόντια σου και πες μας πιο είναι το μέλλον... με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως μην σε πουν και amd...

Εσυ εχεις αρχισει να με τρομαζεις με τα τελευταια σου post😂😂😂.

Δημοσ.
13 minutes ago, Retromaniac said:

Καιρός ήταν γιατί τα κινητά φτάσανε στα 10 gb. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. 😛

Kαι εγώ πλέον νιώθω μειονεκτικά που το laptop μου έχει μόνο 4gb ram.....

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

με 15€ τα κάνεις 8gb, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Αν έχεις να αναβαθμίσεις 16gb ή 32gb σε pc,  εκεί να ετοιμάζεις τα 120+

• Thanks 1
Δημοσ.

Αντί να κοιτάξουν να βγάλουν κανένα επεξεργαστή της προκοπής αυτοί βρήκαν την λύση να φτάσουν τα 128Gb.Ποσοι πραγματικά χρειάζονται τόση ram?

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 minute ago, nhzt said:

με 15€ τα κάνεις 8gb, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Αν έχεις να αναβαθμίσεις 16gb ή 32gb σε pc,  εκεί να ετοιμάζεις τα 120+

Γίνεται σε laptop να αλλάξεις την Ram (?), δεν το ήξερα. Μόλις ανέβω Θεσσαλονίκη θα το πάω.

• Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΜΟΝΟ ? 😂😂

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SIP1995 είπε

Γίνεται σε laptop να αλλάξεις την Ram (?), δεν το ήξερα. Μόλις ανέβω Θεσσαλονίκη θα το πάω.

ανοιγεις το πίσω καπάκι και βλέπεις αν έχει ελεύθερο slot . Αν δεν έχει, διαβάζεις το manual μέχρι πόσα Gb μπορείς να επεκτείνεις και βάζεις μια μεγαλύτερη.

Δημοσ.
2 minutes ago, JDredd said:

Αντί να κοιτάξουν να βγάλουν κανένα επεξεργαστή της προκοπής αυτοί βρήκαν την λύση να φτάσουν τα 128Gb.Ποσοι πραγματικά χρειάζονται τόση ram?

Ακολουθεί την ίδια τακτική με τα κινητά που αυξάνουν την Ram, αντί να βελτιώσουν άλλα πράγματα όπως η μπαταρία.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SIP1995 είπε

Ακολουθεί την ίδια τακτική με τα κινητά που αυξάνουν την Ram, αντί να βελτιώσουν άλλα πράγματα όπως η μπαταρία.

Εχεις δικιο.Δεν μπορούν να φτιάξουν κανέναν επεξεργαστή της προκοπής και βάζουν άχρηστα specs μπας και πουλήσουν σε κανένα θύμα.Εδω σήμερα τα 32 Gb και αυτά είναι υπερβολικά.Ισως κάποιος επαγγελματίας μπορέσει να τα αξιοποιήσει η τα παιχνίδια σε καμία δεκαετία από σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, JDredd είπε

Εχεις δικιο.Δεν μπορούν να φτιάξουν κανέναν επεξεργαστή της προκοπής και βάζουν άχρηστα specs μπας και πουλήσουν σε κανένα θύμα.Εδω σήμερα τα 32 Gb και αυτά είναι υπερβολικά.Ισως κάποιος επαγγελματίας μπορέσει να τα αξιοποιήσει η τα παιχνίδια σε καμία δεκαετία από σήμερα.

βλέπω ότι διάβασες μόνο τον τιτλο και όχι όλο τo άρθρο...

Επεξ/σία από nhzt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...