Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα λαπτοπ που έχει δύστυχος μικρο σκληρό δίσκο , η απορία μου είναι αν πάρω εξωτερικό σκληρό  ssd και τον συνδέσω με το λαπτοπ μου ,θα μπορώ να εγκαταστήσω και να τα τρέχω  στον εξωτερικό σκληρό προγράμματα όπως intellij ,visual studio, android studio η τσάμπα τα λεφτά που θα δώσω?

Επεξ/σία από MitsarasAth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατι δεν αλλαζεις το δισκο του λαπτοπ;

οτι εξωτερικο και να βαλεις θα εχεις κοφτη  τη ταχυτητα του usb, 25MB/s σε usb 2 και 60 αν θυμαμαι καλα usb 3. 

Αν αλλαξεις τον εσωτερικο θα πιανει οτι ταχυτητα πιασει ο controller του motherboard.

Δεν εχω δοκιμασει να βαλω ποτε το webstorm να τρεξει σε εξωτερικο δισκο αλλα δε νομιζω να εχεις προβλημα. Δοκιμασε να το εγκαταστησεις σε ενα usb stick ( που σιγουρα εχεις ) να δεις αν παιζει

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Predatorkill είπε

Και γιατι δεν αλλαζεις το δισκο του λαπτοπ;

οτι εξωτερικο και να βαλεις θα εχεις κοφτη  τη ταχυτητα του usb, 25MB/s σε usb 2 και 60 αν θυμαμαι καλα usb 3. 

Αν αλλαξεις τον εσωτερικο θα πιανει οτι ταχυτητα πιασει ο controller του motherboard.

βασικα εχω ακομα 1 χρονο + κατι εγγυηση  οποτε αν τον ανοιξω θα χαθει..οποτε σκεφτομαι προσκαιρη λυση να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο και στην συνεχεια να κουμπωσω εναν μεγαλο εσωτερικο και να λυθει το θεμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χάνεται έτσι απλά η εγγύηση.
Τί μάρκα/μοντέλο είναι το φορητό ;;

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

βασικα εχω ακομα 1 χρονο + κατι εγγυηση  οποτε αν τον ανοιξω θα χαθει..οποτε σκεφτομαι προσκαιρη λυση να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο και στην συνεχεια να κουμπωσω εναν μεγαλο εσωτερικο και να λυθει το θεμα!

Ο δισκος δεν ειναι στην εγγυηση και ολα σχεδον τα λαπτοπ εχουν ξεχωριστο καπακι μονο για να αλλαξεις το δισκο (οπως και για τις μνημες).

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

θα μπορώ να εγκαταστήσω και να τα τρέχω  στον εξωτερικό σκληρό προγράμματα όπως intellij ,visual studio, android studio

Από τα 3 που αναφέρεις θα ταλαιπωρηθείς (δεν ξέρω καν αν γίνεται) με το Visual Studio. Και να γίνεται, δε θα ήμουν και σίγουρος ότι κάποια στιγμή δε θα παρουσιάζονταν προβλήματα (σε ενημερώσεις). Προτείνω εσωτερικό. Πάρε έναν 512 και κάνε clone τον τωρινό που έχεις. 

Δημοσ.

Ότι γίνεται, γίνεται. Αλλά θα είναι μάπα το experience γιατί τα μοντέρνα IDE τρέχουν στο background διάφορες εργασίες και θα μπουκώνει το σύστημα σου από το χαμηλό IO. Όπως σου πρότειναν η καλύτερη λύση είναι να αλλάξεις τον δίσκο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dpolal είπε

Δεν χάνεται έτσι απλά η εγγύηση.
Τί μάρκα/μοντέλο είναι το φορητό ;;

lenovo ειναι , χμμ νομιζα με το που ανοιξεις το λαπτοπ χανεις εγγυηση ,θα το ψαξω περισσοτερο παντως..

σας ευχαριστω παιδες και εγω οπως το βλεπω θα βαλω δευτερο σκληρο αν γινεται αλλιως θα βαλω αλλον εναν μεγαλυτερο !

αν ειναι να τα βαλω και να συχτηριζω καθε λιγο και λιγακι που θα κολαει καλυτερα να το κανω μια και καλη την αλλαγη!

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

lenovo ειναι , χμμ νομιζα με το που ανοιξεις το λαπτοπ χανεις εγγυηση ,θα το ψαξω περισσοτερο παντως..

σας ευχαριστω παιδες και εγω οπως το βλεπω θα βαλω δευτερο σκληρο αν γινεται αλλιως θα βαλω αλλον εναν μεγαλυτερο !

αν ειναι να τα βαλω και να συχτηριζω καθε λιγο και λιγακι που θα κολαει καλυτερα να το κανω μια και καλη την αλλαγη!

Tα LENOVO σίγουρα ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ την εγγύηση τους με την αλλάγή του δίσκου. Καρατσεκαρισμένο.

Το έχω κάνει και πήρα τηλέφωνο πρώτα και ρώτησα απευθείας το service τους όπου μου το διαβεβαίωσαν.
Το συγκεκριμένο λάπτοπ που έγινε η αλλαγή ένα μήνα μετά παρουσίασε πρόβλημα στο βύσμα του τροφοδοτικού, τελείως άσχετη βλάβη, η οποία καλύφθηκε κανονικά στα πλαίσια της εγγύησης από την εταιρεία..

• Like 1
Δημοσ.

Αν ανοίξεις το laptop σαφώς και χάνεις την εγγύηση αλλά αυτό αφορά όλο το καπάκι ώστε να έχεις πρόσβαση στην μητρική/επεξεργαστή. Για δίσκο/RAM υπάρχουν ειδικά καπάκια που αφαιρούνται σε όλους τους φορητούς σε περίπτωση που θες να αναβαθμίσεις.

Δημοσ.
Στις 17/10/2018 στις 11:45 ΜΜ, elorant είπε

Αν ανοίξεις το laptop σαφώς και χάνεις την εγγύηση αλλά αυτό αφορά όλο το καπάκι ώστε να έχεις πρόσβαση στην μητρική/επεξεργαστή. Για δίσκο/RAM υπάρχουν ειδικά καπάκια που αφαιρούνται σε όλους τους φορητούς σε περίπτωση που θες να αναβαθμίσεις.

Αρκετοί φορητοί δεν έχουν ξεχωριστά καπάκια και πρέπει να αφαιρέσεις όλο το καπάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...