Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snolly είπε

και που ξέρω εγώ τι έχουν βάλει μεσα στο firmware του δίσκου η Seagate, η WD κλπ; κι αν ανεβάζει ή σκανάρει τα αρχεία μου και το καμουφλάρει και καλά ως SMART check; χαχαχα

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Cloud servers all the way!!!!1!1!!!! Άλλωστε εκεί δεν χρησιμοποιούν δίσκους WD, Seagate κ.λπ. - είναι μάρκας TotalPrivacy οι δικοί τους. Και εννοείται ότι η WD, Seagate κ.λπ. έχουν ύποπτα firmware που ανεβάζουν αρχεία στο Ίντερνετ χωρίς να τα πιάνει κανένα firewall και κανένα networking/security εργαλείο!!1!1 Διαγδώστε!!!!111

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, m3fisto said:

Ευτυχώς οι τιμές των "καλών" 3.5 HDs (που προορίζονται για σέρβερς, έχουν μεγαλύτερη εγγύηση κτλ) είναι σχετικά προσιτές για να μπορείς να έχεις έναν έξτρα δίσκο 2-3ΤΒ, που λογικά καλύπτει πλήρως τις αναγκες για μπακάπ της πλειοψηφίας του κόσμου και να τον έχεις δώσει σαν δευτερο σε κολλητό/αδερφό/γονείς. 

πόσοι το κάνουν όμως αυτό... η συντριπτική πλειοψηφία τα έχει σε έναν δίσκο κάπου μέχρι αυτός να χαλάσει και μετά κλαίγονται πως χάσανε "όλη τους τη ζωή"

2 minutes ago, randomcat said:

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Cloud servers all the way!!!!1!1!!!! Άλλωστε εκεί δεν χρησιμοποιούν δίσκους WD, Seagate κ.λπ. - είναι μάρκας TotalPrivacy οι δικοί τους. Και εννοείται ότι η WD, Seagate κ.λπ. έχουν ύποπτα firmware που ανεβάζουν αρχεία στο Ίντερνετ χωρίς να τα πιάνει κανένα firewall και κανένα networking/security εργαλείο!!1!1 Διαγδώστε!!!!111

προφανώς ειρωνικό ήταν το σχόλιό μου για να συμμεριστεί το επίπεδο των φοβιών σας

ολόκληρο το corporate world του πλανήτη αποθηκεύει υπερευαίσθητες πληροφορίες σε cloud platforms, εμπορικά μυστικά εκατομμυρίων κλπ αλλά ο τυχαιόγατος του ινσομνια τζι αρ δεν εμπιστευται να σηκωσει στο cloud τις φωτός από τις καλοκαιρινές διακοπές του

Επεξ/σία από Snolly
  • Sad 1
Δημοσ.

Εντωμεταξεί ρε παιδιά που είστε υπέρμαχοι του cloud, εχετε όλοι 100ρες συνδέσεις σπίτια σας? Πως την παλεύετε να ανεβάζετε και να κατεβάζετε αρχεία πολλών γίγα? πχ βίντεο? ή άλμπουμ με φωτογραφίες? λίγο που είχα παλέψει με την 14άρα adsl Μου να ανεβάσω για οικογένεια κάτι ψηφιοποιημένα βίντεο, μας είχαν σπάσει σε όλους τα νεύρα και τελικά τα μοιράσαμε με φλασάκια και ταχυδρομεία (true story :) )

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Snolly είπε

προφανώς ειρωνικό ήταν το σχόλιό μου για να συμμεριστεί το επίπεδο των φοβιών σας

ολόκληρο το corporate world του πλανήτη αποθηκεύει υπερευαίσθητες πληροφορίες σε cloud platforms, εμπορικά μυστικά εκατομμυρίων κλπ αλλά ο τυχαιόγατος του ινσομνια τζι αρ δεν εμπιστευται να σηκωσει στο cloud τις φωτός από τις καλοκαιρινές διακοπές του

Για άλλη μια φορά έχεις απόλυτο δίκιο φίλε! Έτσι είναι, είμαι πολύ μεγάλος χέστης!!!1!!!!!1!1 Ελπίζω να βρω το θάρρος μια μέρα να ανεβάσω και εγώ στο cloud και να ξεφύγω από τους φυσικούς δίσκους και τα φλασάκια που μπορεί να χαθούν με τον επόμενο τυφώνα μάικλ!!!!!!1! Αφού και η Coca Cola εκεί στο cloud θα έχει τη συνταγή της!!

Δημοσ.
4 minutes ago, m3fisto said:

Εντωμεταξεί ρε παιδιά που είστε υπέρμαχοι του cloud, εχετε όλοι 100ρες συνδέσεις σπίτια σας? Πως την παλεύετε να ανεβάζετε και να κατεβάζετε αρχεία πολλών γίγα? πχ βίντεο? ή άλμπουμ με φωτογραφίες? λίγο που είχα παλέψει με την 14άρα adsl Μου να ανεβάσω για οικογένεια κάτι ψηφιοποιημένα βίντεο, μας είχαν σπάσει σε όλους τα νεύρα και τελικά τα μοιράσαμε με φλασάκια και ταχυδρομεία (true story :) )

η αρχή είναι δύσκολη η αλήθεια είναι. εμένα πήρε κάτι μήνες με την τότε ADSL μου αλλά το χειρίστηκε το photos στο mac μια χαρά. αφού γίνει το πρώτο upload μετά δεν είναι κάτι λίγο λίγο ανεβαίνουν.

Δημοσ.

εχω παει και εγω σε cloud λυση τον τελευταιο χρονο, για το πολυτιμοτερο ειδος που θεωρω οτι κατεχω και θα με καιει να το εχω μετα απο 40 χρονια, το οποιο ειναι οι φωτογραφιες και βιντεο της οικογενειας.

οι λογοι:

1. θεωρω το cloud το πιο ασφαλες μεσο σημερα απο την αποψη του να χασεις τα αρχεια, διχως να χρειαζεται πολλη συντηρηση. Εναλλακτικη θα ηταν σε 2 διαφορετικα σημεια ενα NAS συστημα με πολλους δισκους ετσι ωστε και να κλαπει/καταστραφει ολοσχερως ενα απο τα 2 να ειμαι οκ, πολλη συντηρηση ομως.

2. Τα εχω διαθεσιμα παντου αμεσα, πχ στο κινητο. οι συνδεσεις ειναι γρηγορες πλεον, τα upload τα κανω μαζικα απο το σπιτι και το αφηνω να τελειωσει οσο του παρει το βραδυ πχ

3. Δεν φοβαμαι οτι μου τα χρησιμοποιουν η γενικα κατι αλλο επικινδυνο (τα παμε και σε αλλο thread). Τα παντα πλεον ειναι σε cloud και κυριως τα οικονομικα στοιχεια του καθενος μεσω τραπεζων-εφοριας, και εννοειται ολων των εταιριων, οποτε...

Παντα εχω και ενα αντιγραφο σε ενα τοπικο φορητο σκληρο σε περιπτωση που γινει καμια απιθανη χαζομαρα απο μεριας cloud, Η απο μεριας μου με τους περιεργους συγχρονισμους, σχεδον απιθανο αλλα λεμε.

• Like 2
Δημοσ.

Αν ειναι να εχετε σκληρους δισκους για να μην ανησυχειτε για το cloud γιατι δεν αγοραζετε απο την αρχη ενα δυο δισκους ?  😄Βαλτε τους και σε τραπεζικη θυριδα αν ειναι τοσο πολυτιμες οι φωτογραφιες 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Snolly είπε

η αρχή είναι δύσκολη η αλήθεια είναι. εμένα πήρε κάτι μήνες με την τότε ADSL μου αλλά το χειρίστηκε το photos στο mac μια χαρά. αφού γίνει το πρώτο upload μετά δεν είναι κάτι λίγο λίγο ανεβαίνουν.

Α, μα φυσικά, έτσι εξηγείται και η υπόλοιπη τεχνολογική κουλτούρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fuz10n είπε

Τα παντα πλεον ειναι σε cloud και κυριως τα οικονομικα στοιχεια του καθενος μεσω τραπεζων-εφοριας, και εννοειται ολων των εταιριων

Καλά κάνεις και έχεις φωτογραφίες-βίντεο κ.λ.π. σε cloud, αλήθεια! Όμως πετάμε κάτι έτσι επειδή απλά το πιστεύουμε? Οικονομικά στοιχεία σε cloud μέσω τραπεζών? Σε cloud?? Απλά έλεος... αν έστω το πρότεινα αυτό εκεί που δουλεύω, θα έφευγα με συνοπτικές διαδικασίες.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Snolly είπε

Η εταιρεια εχει κερδος στο εμπορικο κομματι , στην παραγωγικοτητα , στην επικοινωνια τμηματων που μπορει να βρισκονται  σε διαφορετικα μερη του πλανητη.Εχει και μερικες ασφαλιστικες και νομικο τμημα αν χρειαστει κατι

Ο τυχαιογατος τι εχει ? Την  ψευδαισθηση οτι  δεν ειναι τεχνολογικα οπισθοδρομικος ? Οτι ειναι μοντερνος και ετσι ? 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Stamer είπε

Καλά κάνεις και έχεις φωτογραφίες-βίντεο κ.λ.π. σε cloud, αλήθεια! Όμως πετάμε κάτι έτσι επειδή απλά το πιστεύουμε? Οικονομικά στοιχεία σε cloud μέσω τραπεζών? Σε cloud?? Απλά έλεος... αν έστω το πρότεινα αυτό εκεί που δουλεύω, θα έφευγα με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ευκολία βαπτίζεται ασφάλεια, επειδή έτσι βολεύει για να υπάρχει ψευδαίσθηση προσωπικής ηρεμίας.

2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Η εταιρεια εχει κερδος στο εμπορικο κομματι , στην παραγωγικοτητα , στην επικοινωνια τμηματων που μπορει να βρισκονται  σε διαφορετικα μερη του πλανητη.Εχει και μερικες ασφαλιστικες και νομικο τμημα αν χρειαστει κατι

Ο τυχαιογατος τι εχει ? Την  ψευδαισθηση οτι  δεν ειναι τεχνολογικα οπισθοδρομικος ? Οτι ειναι μοντερνος και ετσι ? 😅

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι οι εξωτερικοί δίσκοι είναι τεχνολογικά παρωχημένοι. 😮

Αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον έχω εγώ τα δεδομένα μου.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, randomcat είπε

Η ευκολία βαπτίζεται ασφάλεια, επειδή έτσι βολεύει για να υπάρχει ψευδαίσθηση προσωπικής ηρεμίας.

Τι θέλεις να πεις? Οτι συμφωνείς με τον άλλο οτι οι τράπεζες για παράδειγμα ανεβάζουν στο cloud?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, apokatso είπε

Καλησπερα θα ηθελα να μαζεψω οτι εχω στο οικογενειακο αρχειο απο βιντεοκασετες , φλασακια καρτες μνημης μεχρι και cd kai dvd σε ενα ασφαλες μερος αποθηκεσης για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τα χασω οσα χρονια και αν περασουν. Ξερω οτι τα φλασακια και τα CD δεν ειναι καλη λυση αλλα και οι σκληροι παλι βγαζουν σφαλματα. Εψαξα κατι cd με χρυσο που αντεχουν καλυτερα αλλα  δεν ξερω παλι ποσο αξιζουν συγκριτικα με αλλα μεσα... εχει καποιος να προτεινει την  βελτιστη λυση?

2 x Δίσκους 4TB ο καθένας. Κόστος ~150Ε ο καθένας. Σε καλύπτουν για αρκετά χρονια.

Τους κάνεις encrypt με Veracrypt/Truecrypt. 'Έτσι άμα σε κλέψουν ή τους χάσεις ή οτιδήποτε δεν σου παίρνουν τις φωτογραφίες.

Βάζεις τις φώτος και τους εχεις σε 2 διαφορετικά σημεία, π.χ. Αθήνα και εξοχικό ή κάπου αλλού.

Αν χαλάσει ο "ενήμερος" δίσκος πας πίσω κάποιους μήνες. Οκ, δεν θα καταστραφείς κιόλας.

Της Αθήνας τον κρατάς ενήμερο συνέχεια και του εξοχικού ανα 6μηνο ή όποτε μπορείς.

Σε cloud υπηρεσία εχεις ongoing κόστος που δεν σε συμφέρει μακρχρόνια. Επίσης, δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο των αρχείων σου.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 minutes ago, bluesattack said:

Capture.PNG.1a63cb4c563e9d6a86c9760d74135aa4.PNG

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fuz10n είπε

εχω παει και εγω σε cloud λυση τον τελευταιο χρονο, για το πολυτιμοτερο ειδος που θεωρω οτι κατεχω και θα με καιει να το εχω μετα απο 40 χρονια, το οποιο ειναι οι φωτογραφιες και βιντεο της οικογενειας.

οι λογοι:

1. θεωρω το cloud το πιο ασφαλες μεσο σημερα απο την αποψη του να χασεις τα αρχεια, διχως να χρειαζεται πολλη συντηρηση. Εναλλακτικη θα ηταν σε 2 διαφορετικα σημεια ενα NAS συστημα με πολλους δισκους ετσι ωστε και να κλαπει/καταστραφει ολοσχερως ενα απο τα 2 να ειμαι οκ, πολλη συντηρηση ομως.

2. Τα εχω διαθεσιμα παντου αμεσα, πχ στο κινητο. οι συνδεσεις ειναι γρηγορες πλεον, τα upload τα κανω μαζικα απο το σπιτι και το αφηνω να τελειωσει οσο του παρει το βραδυ πχ

3. Δεν φοβαμαι οτι μου τα χρησιμοποιουν η γενικα κατι αλλο επικινδυνο (τα παμε και σε αλλο thread). Τα παντα πλεον ειναι σε cloud και κυριως τα οικονομικα στοιχεια του καθενος μεσω τραπεζων-εφοριας, και εννοειται ολων των εταιριων, οποτε...

Παντα εχω και ενα αντιγραφο σε ενα τοπικο φορητο σκληρο σε περιπτωση που γινει καμια απιθανη χαζομαρα απο μεριας cloud, Η απο μεριας μου με τους περιεργους συγχρονισμους, σχεδον απιθανο αλλα λεμε.

to cloud που έχουν οι εταιρείες δεν ειναι ίδιο με το cloud που αγοράζεις εσύ.

Ούτε απο άποψη πρόσβασης, ούτε απο άποψη συντήρησης κοκ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...